Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین نیوز

با توجه به حضور استارتاپ‌ها و ارائه کسب و کارهای اینترنتی در چند سال گذشته و موفقیت اسنپ و تپسی در حیطه جابه‌جایی مسافر درون‌شهری این انگیزه ایجاد شد که می‌توان در حیطه حمل‌ونقل داخلی کالا نیز این فعالیت را تسری داد و به همین منظور شرکت‌های متعددی با برندها و سوابق مختلف به این حیطه وارد شدند و با ارائه نرم‌افزارهای آنلاین و مبتنی بر موبایل با نام «بازارگاه الکترونیکی حمل‌ونقل» خود را به جامعه حمل‌ونقل معرفی کردند که فعالیت کلیه این شرکت‌ها بر اساس ایجاد سامانه آنلاین جهت ثبت اطلاعات بار از طرف صاحبان کالا، ثبت‌نام راننده در سامانه مذکور و انتخاب و رزرو بار توسط راننده بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متأسفانه اکثر این شرکت‌ها از امتیازات خاص برخوردار بوده و با تبلیغات گسترده حتی در سطح صداوسیما مدعی هستند که با استفاده از این نرم‌افزارها کلیه معضلات و مشکلات صنعت حمل‌ونقل کشور را برطرف خواهند کرد و با ارائه آمار و اطلاعات غلط حتی در حضور رئیس‌جمهوری و وزیر ارتباطات، زمینه سوءاستفاده و بزرگنمایی خود را فراهم کرده‌اند که ماحصل این فعالیت‌ها منجر به درخواست ارائه راهکار برای ثبت شرکت‌های حمل‌ونقل هوشمند در سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای کشور شده است.

در این راستا لازم می‌داند فقط به گوشه‌ای از مشکلات صنعت حمل‌ونقل جاده‌ای داخلی کالا اشاره کرده و این سؤال پاسخ داده شود که کدام‌یک از این مشکلات بنیادین با استفاده از ابزار آنلاین و سیستم‌های هوشمند حل می‌گردد؟ 

یکی از بزرگ‌ترین مشکلات صنعت حمل‌ونقل «تقابل» بین شرکت‌های حمل‌ونقل و کامیونداران است؛ که نشئت‌گرفته از ساختار خودمالکی کامیون‌ها و استقلال راننده و صاحب کامیون از شرکت‌های حمل‌ونقل است. این تقابل منجر به درخواست کامیونداران برای ایجاد سالن‌های اعلام بار و سیستم نوبت‌دهی شده است.

درحالی‌که وجود سالن‌های اعلام بار با ساخت و احداث شهرک‌های حمل‌ونقل که میلیاردها تومان برای آن سرمایه‌گذاری شده مغایر بوده و حتی با فلسفه وجود بازارگاه‌های حمل‌ونقل نیز مغایرت دارد. موضوع تن‌-کیلومتر و محاسبه هزینه کرایه حمل هر تن بر کیلومتر هنوز در هاله‌ای از ابهام است. موضوع توافقی بودن کرایه با سیستم کنترل پایه کرایه جهت وصول ۴ درصد حق پایانه در تعارض است.

اعمال محدودیت در خالص دریافتی راننده که هیچ ضمانت اجرایی برای حمل بار و ایجاد تعهد در رانندگان و خودمالکان در فصول مختلف سال ندارد و همچنین محدودیت فعالیت شرکت‌های حمل‌ونقل و صدور بارنامه در حوزه جغرافیایی شهرستانی، استانی یکی از دغدغه‌های شرکت‌های حمل‌ونقل است.طبق قانون تجارت تعهد خسارت وارده به محموله بر عهده شرکت حمل‌ونقل است درصورتی‌که شرکت حمل‌ونقل هیچ اختیاری در انتخاب راننده اعلام باری نداشته و بین راننده و شرکت حمل‌ونقل، روابط کارگری کارفرمایی یا نمایندگی وجود ندارد.

عدم همکاری صاحبان کالا برای ثبت‌نام در سامانه جامع انبارها به دلیل عدم اطلاع یا فرار مالیاتی، عدم پرداخت کرایه راننده توسط گیرندگان کالا (عمدتا صاحبان کالا) و تحمیل مسئولیت پرداخت آن به شرکت حمل‌ونقل به‌عناوین‌مختلف، ازجمله موارد بسیار بغرنج حمل‌ونقل کالاست که در هیچ‌یک از سیستم‌های هوشمند برای این موارد راه‌حلی ارائه نشده است.

آنچه اشاره شد گوشه‌ای از مشکلات صنعت حمل‌ونقل جاده‌ای داخلی کالا است که باید به آن، مباحث فنی و ایمنی حمل‌ونقل ازجمله، انتخاب کامیون و بارگیر مناسب برای هر محموله (مقررات اوزان و ابعاد)، رعایت ضوابط بارگیری و مهار مناسب بار، مباحث مدیر فنی و مباحث حقوقی همچون کنترل و نظارت جهت جلوگیری از سرقت محموله و مسئولیت متصدیان حمل را اضافه کرد.

به‌منظور تأیید این موضوع باید به این نکته نیز اشاره شود که حتی شرکت اوبر فریت UBER Freight که در خارج از کشور درزمینه حمل‌ونقل شبکه‌ای TNC فعالیت دارد، درزمینه حمل‌ونقل کالا توفیق زیادی کسب نکرده و موفقیت و معروفیت آن بیشتر درزمینه حمل‌ونقل درون‌شهری مسافر بوده است.

اتفاقات سال گذشته در حوزه حمل‌ونقل جاده‌ای نشان داد که نبود ابزار لازم برای نظارت و ناتوانی شرکت‌های حمل‌ونقل در ارائه بهتر خدمات و ساختار سنتی، باعث ریشه دواندن فساد در این صنعت شد و ضعف و ناتوانی تمامی طرفین درگیر کاملا آشکار شد. از دید قانون‌گذار در نگاه اول، توسعه حمل‌ونقل با شرکت‌های هوشمند به نفع جامعه است.

حال‌آنکه با اندکی عارضه‌یابی درمی‌یابیم تنظیم هرگونه دستورالعمل و موافقت با ایجاد شرکت‌های حمل‌ونقل هوشمند، یعنی مشروعیت بخشیدن به فعالیت این شرکت‌ها بدون اعمال ضوابط و مقررات اشاره شده و در درازمدت، حذف یا کاهش شرکت‌های حمل‌ونقل ناتوان از تطبیق خود با شرایط دستورالعمل شرکت‌های هوشمند و گسترش استفاده از ناوگان استیجاری.

به همین منظور اگر هدف هوشمندسازی و الکترونیکی‌کردن اسناد حمل و اعلام بار و رزرواسیون بار و اعمال نظارت بر نرخ‌ها و درآمدها و بالابردن بهره‌وری ناوگان است، مجهز کردن کلیه شرکت‌های حمل‌ونقل به ابزار سامانه‌های هوشمند آنلاین با امکان پشتیبانی از نرم‌افزارهای رزرواسیون بار آنلاین در سراسر کشور می‌تواند قسمتی از معضلات اشاره‌شده را مرتفع کند.

به‌عبارت‌دیگر، امکان استفاده شرکت‌های حمل‌ونقل بین‌شهری از ابزار نرم‌افزارهای موبایلی جهت اطلاع‌رسانی و رزرو بار فراهم شود. این سامانه می‌تواند در قالب هر شرکت حمل‌ونقل و یا از طریق کنسرسیوم شرکت‌ها و یا انجمن شرکت‌ها و کانون‌های مربوطه انجام پذیرد.

در این صورت به تعداد شرکت‌های حمل‌ونقل کشور، شرکت حمل‌ونقل هوشمند وجود خواهد داشت.

هفته‌نامه‌حمل‌ونقل

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: راهداری استارتاپ تن کیلومتر سامانه جامع انبارها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۷۲۹۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اپل، سلطنت گوشی‌های هوشمند در سال ۲۰۲۴ را به سامسونگ واگذار کرد

به گزارش قدس آنلاین، فروش برند مشهور این شرکت یعنی آیفون در سال جاری میلادی ۱۰ درصد کاهش یافت در حالی که رقبای چینی ارزان‌تری مانند شیائومی رشد سریعی را تجربه کردند.

تنها سه ماه پس از اینکه اپل برای اولین بار مقام اول را در این حوزه به خود اختصاص داد، سامسونگ جایگاهش را به عنوان بزرگترین تولیدکننده گوشی هوشمند در جهان در سه ماهه اول بازپس گرفت.

فروش جهانی آیفون در سه ماه اول سال ۲۰۲۴ در مقایسه با مدت مشابه در سال ۲۰۲۳، ۱۰ درصد کاهش یافته و به ۵۰.۱ میلیون رسیده است که نشان می دهد آن ها ۲۱ درصد از سهم بازار را در اختیار دارند.

سامسونگ که جدیدترین گوشی پرچمدارش یعنی گلکسی اس ۲۴ را در ژانویه عرضه کرد، پس از کاهش فروش کمتر از ۱ درصد در سال و رسیدن به عدد ۶۰.۱ میلیون دستگاه، سهمی ۲۳ درصدی از بازار را نشان می دهد.

اما قوی‌ترین رشد بازار از سوی دو تولیدکننده چینی به دست آمده که نشانه ای از جدیدترین مبارزاتی است که شرکت اپل در بزرگترین بازار گوشی‌های هوشمند جهان با آن روبروست. بر این اساس فروش شیائومی ۳۴ درصد افزایش یافت تا به سهم بازار ۱۴ درصدی دست یابد. یکی از اصلی ترین دلایل رشد فروش شیائومی موج تبلیغاتی است که این شرکت مستقر در پکن پیرامون اولین خودروی الکتریکی خود تجربه کرد.

بیشترین رشد فروش گوشی‌های هوشمند در جهان اکنون متعلق به شرکت تِرَنشِن (Transsion) است که در شهر شنژن چین قرار دارد و برندهای Tecno، Itel و Infinix را روانه بازار کرده است. این شرکت که گوشی‌های مقرون‌به‌صرفه‌اش آن را تبدیل به بهترین فروشنده گوشی های هوشمند در قاره آفریقا کرده، فروش خود را نسبت به سال گذشته ۸۵ درصد افزایش داده و به ۲۵.۲ میلیون دستگاه رسانده است تا در جایگاه چهارم از حیث فروش بالاتر از رقیب چینی معتبرتر خود یعنی شرکت Oppo قرار گیرد. ترنشن برنامه دارد تا در بازار جنوب شرق آسیا نیز پیشرفت کرده و به دنبال عرضه یک گوشی هوشمند تاشو است تا بیشتر نام خود را در میان شرکت های معتبر مطرح کند.

تغییر قدرت در میان پنج شرکت برتر فروشنده گوشی های هوشمند ادامه دارد و پیش بینی می شود که به این زودی ها این رقابت به پایان نرسد. شیائومی پس از افت بزرگی که در دو سال گذشته تجربه کرده بود، با قدرت بازگشته و ترنشن با رشد فوق العاده ای در بازارهای بین‌المللی، در حال تبدیل شدن به یک برند باثبات در بین پنج شرکت اصلی است.

در مجموع فروش جهانی گوشی‌های هوشمند در سه ماهه سوم متوالی سالانه ۸ درصد افزایش یافته است. با این حال، اپل تاکنون بخش اعظمی از بهبود فروش بازار را از دست داده است. سهام این شرکت در سال جاری حدود ۵ درصد سقوط کرده است، در حالی که اکثر رقبای فناوری بزرگ آن افزایش درصدی دو رقمی سهام را گزارش کرده اند.

با وجود اینکه مصرف کنندگان به طور فزاینده ای دستگاه های گران قیمت تری را انتخاب می کنند که امیدوارند دوام بیشتری داشته باشند، اپل با افت فروش آیفون در چین مواجه شده است. این غول آمریکایی در چین با رقابتی دوباره با هواوی در بخش گوشی های رده بالا و همینطور سرکوب حکومتی استفاده از دستگاه‌های این شرکت توسط کارمندان دولت چین مواجه است.

در همین زمان، اپل در حال تنوع بخشیدن به تولیدات خود به دور از بازار چین است. تیم کوک، مدیر اجرایی اپل، این هفته به ویتنام سفر می کند زیرا سازنده آیفون قصد دارد زنجیره تامین خود را در آنجا افزایش دهد. تامین کنندگان اپل از جمله Foxconn، Quanta و Luxshare در سال گذشته تولید خود را در ویتنام گسترش داده اند تا این کشور به یکی از مراکز استراتژیک برای اپل تبدیل شود.

منبع: فایننشال تایمز

مترجم: امیرمحمد سلطانپور

امیرمحمد سلطان پور

دیگر خبرها

  • ارتقای کیفیت زندگی شهری به کمک رشد هوشمند
  • بیش از ۴۴ هزار کنتور برق در خراسان رضوی هوشمند شد
  • نصب ۱۳ هزار کنتور هوشمند برق در خراسان رضوی
  • رشد ۱۰ درصدی حمل بار و کالا در جاده‌های استان قزوین
  • نصب ۵۲ دستگاه کنتور هوشمند حجمی توسط شرکت آب‌منطقه‌ای
  • چاه‌های کشاورزی، شرب و صنعت باید مجهز به کنتور هوشمند شود
  • ◄ لیست پروژه های حمل ونقلی که در سال 1403 بودجه گرفتند+جدول
  • کاهش مشکلات خدمات حوزه حمل‌ونقل با استفاده از هوش مصنوعی
  • اپل جایگاه برتر تولید گوشی‌های هوشمند را از دست می‌دهد
  • اپل، سلطنت گوشی‌های هوشمند در سال ۲۰۲۴ را به سامسونگ واگذار کرد