Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-25@20:45:54 GMT

رستاخیز دوباره غزل چگونه رقم خورد؟

تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۷۵۴۵۸

رستاخیز دوباره غزل چگونه رقم خورد؟

حسین فانی در کتاب «بررسی سیر تحول غزل معاصر از مشروطه تا پست‌مدرن» به پوست‌اندازی این قالب غزل پر طرف‌دار در یک‌صد سال اخیر پرداخته است. ۱۵ مهر ۱۳۹۸ - ۱۲:۱۰ فرهنگی ادبیات و نشر نظرات - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، «بررسی سیر تحول غزل معاصر از مشروطه تا پست‌مدرن» به کوشش حسین مافی از سوی انتشارات فصل پنجم روانه بازار کتاب شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نویسنده در این اثر کوشیده تا سیر تحول در غزل در یک‌صد سال اخیر را از منظر مختلف از جمله زبان، ساختار، محتوا و ... بررسی کند. او در این مسیر ضمن اشاره به مهمترین دلایلی که به تغییر محتوا و حتی شکل غزل در سال‌های گذشته، به مهمترین جریان‌های این قالب شعری نیز پرداخته است؛ از سنت‌گرایان و رمانتیسم‌ها گرفته تا غزل‌سرایان سمبولیک، مدرن و پایداری. در واقع فانی در اثر جدید خود پوست‌اندازی غزل از منظر مختلف را مورد بررسی قرار داده که از این نظر می‌توان کتاب حاضر را یکی از آثار جامع در این رابطه دانست.

فانی در مقدمه کتابش به اقبال مخاطبان ایرانی نسبت به قالب غزل و ظرفیت‌های این قالب در شعر فارسی اشاره کرده و می‌نویسد: غزل، با توجه به قابلیت‌های ویژه‌اش، همواره در شعر فارسی از پایگاهی رفیع برخوردار بوده و به واسطه انعطاف‌پذیری‌اش، پیوسته پذیرای مضامین و حس و حال‌های مختلفی در دوره‌های گوناگون بوده است. به همین دلیل قالبی زنده و پویا به شمار می‌‌آید. علی‌رغم تصور بعضی از نوگرایان، غزل نه تنها پس از نیما و گسترش شعر نو از بین نرفت، بلکه شانه به شانه شعر نیمایی و سپید و انواع دیگر شعر نو، پاسخگوی نیازهای ادبی جامعه و عصر امروز شد. ...

دکتر شفیعی کدکنی نیز غزل فارسی را، با قالب معهودش، فرمی جهانی می‌داند و اعتقاد دارد غزل قابی انعطاف‌پذیر است که «همه نوع تصویر- از منظره گرفته تا انواع پرتره‌ها، در هر سبکی از سبک‌های نقاشی- در آن می‌تواند جای بگیرد». حتی گروهی پا را از این هم فراتر گذاشته، این عصر را عصر غزل نام نهاده‌اند.

به هر ترتیب، غزل قالبی است که علاوه بر آشتی دادن میان سنت و مدرنیته، با وفاداری به ارکان زیباشناختی شعر کهن، به سوی بالندگی و تکامل قدم برداشته و از نیاز انسان امروز نیز غافل نبوده است.

شعر امروز هنوز از کوچه به خیابان نیامده است

انتشارات فصل پنجم کتاب «بررسی سیر تحول غزل معاصر» را در 500 نسخه و در 376 صفحه روانه کتابفروشی‌ها کرده است.

انتهای پیام/

R1013197/P/S4,35/CT1 واژه های کاربردی مرتبط کتاب و ادبیات

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کتاب و ادبیات کتاب و ادبیات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۷۵۴۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات ۱۲ هزار تُن کالا از قم در فروردین ۱۴۰۳

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، اسفندیار دریکوندی، مدیرکل گمرکات قم با اشاره به صادرات ۱۲ هزار تن کالا در فروردین امسال از قم، گفت: با توجه به شرایط خاص فروردین‌ماه همچون وجود تعطیلات نوروزی و روند آغاز کار واحد‌های تولیدی، حجم صادرات استان از ماه‌های آینده با شتاب بیشتری دنبال خواهد شد و گمرکات قم برای تحقق این هدف در آمادگی کامل به سر می‌برد.

وی با اشاره به اینکه در این مدت حدود سه هزار تُن کالا نیز در قالب تعداد ۹۱ اظهارنامه به ارزش ۱۱ میلیون و ۴۲۱ هزار دلار از طریق گمرکات قم وارد کشور شد، افزود: همچنین درآمد کل گمرکات استان از فعالیت‌های تجاری به ۴۱۷ میلیارد ریال رسید.

مدیرکل گمرکات قم در ادامه به فعالیت گمرکات قم در زمینه مقابله با قاچاق کالا پرداخت و ادامه داد: در این راستا طی فروردین‌ماه تعداد ۲۹ پرونده مظنون به قاچاق به ارزش بیش از ۶۳ میلیارد ریال در گمرکات استان تشکیل و برای رسیدگی در اختیار مراجع قانونی قرار گرفت.

سال گذشته ۲۳۲ میلیون و ۸۷۵ هزار و ۷۹۴ دلار صادرات انواع کالا از گمرکات این استان به کشور‌های مختلف جهان صورت پذیرفت. این میزان صادرات در قالب ۶ هزار و ۳۳۲ اظهارنامه به وزن ۲۴۲ هزار و ۴۵۵ تُن بود که نشان دهنده پویایی فعالیت‌های تجاری در استان قم است.

در همین راستا سال گذشته درآمد کل گمرکات استان قم به ۲۰ هزار میلیارد ریال رسید که این رقم نسبت به سال ۱۴۰۱ نزدیک به ۵۰ درصد افزایش داشت.

لیست کالا‌های صادراتی استان قم به بازار‌های جهانی بسیار متنوع است که عمده‌ترین آنها در قالب ۳۲ نوع کالا مورد شناسایی قرار گرفته و انواع محصولات صنعتی، شیمیایی، معدنی، خوراکی و سایر کالا‌ها را دربر می‌گیرد.

همچنین در این مدت ۴۷۸ میلیون و ۸۹۹ هزار و ۹۵۸ دلار کالا در قالب سه هزار و ۲۸۲ اظهارنامه به وزن ۸۹ هزار و ۴۹۰ تُن از طریق گمرکات قم وارد کشور شد.

دیگر خبرها

  • کتاب «چالش‌های تاریخی» رونمایی شد
  • همه تاریخ خوان باشیم و تاریخ را بدانیم
  • دانش‌آموزان امسال ۳ نوع مهارت را فرا می‌گیرند
  • استان سمنان ۵ هزار واجد شرایط واگذاری زمین طرح جوانی جمعیت دارد
  • ۳۱۹ هزار هکتار از اراضی لرستان در قالب طرح جهش تولید زیر کشت رفته است
  • صادرات ۱۲ هزار تُن کالا از قم در فروردین ۱۴۰۳
  • بومی سازی قالب پنجره
  • طرح تحول در انتشارات کانون پرورش فکری کلید خورد
  • هوش مصنوعی دوربین‌ها را شاعر کرد!
  • مجموعه شعر «گورکن» منتشر شد