Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-18@04:24:55 GMT

لزوم رونق کشاورزی قراردادی در خراسان جنوبی

تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۷۵۵۸۷

لزوم رونق کشاورزی قراردادی در خراسان جنوبی

حجتی در سفر به خراسان جنوبی ضمن تاکید بر اینکه باید کشاورزی قراردادی را در خراسان جنوبی ترویج داد، گفت: در این خصوص دولت سرمایه گذاران و کارآفرینان را حمایت می کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «محمود حجتی» امروز (۱۵مهر) در بازدید از مجتمع گلخانه های خوسف و در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: سال گذشته اجرای طرح‌های آبخیزداری در خراسان جنوبی اجرا شد که کمک خوبی به جلوگیری از سیلاب، تغذیه سفره های زیر زمینی و قنوات داشته است، تا کشاورزان با اتکا به این آب تولید خود را پایدار کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وزیر جهاد کشاورزی کشور افزود: در دهه فجر شاهد بهره برداری از ۱۰۰ سازه آبخیزداری خواهیم بود چراکه عملیات اجرایی آن امروز آغاز شده است.

 

حجتی با بیان اینکه در خصوص بهره برداری زرشک، عناب، زعفران، پسته و انار در خراسان جنوبی با وضعیت خوب تولید مواجه هستیم، گفت: ولی در خصوص فرآوری این محصولات با مشکلاتی مواجه هستیم، همچنین در خصوص حمایت از زعفران کاران باید این مهم در حوزه کشاورزی قراردادی باشد و کشاورزان کشت زعفران باید در خصوص تاجر و صادر کننده در این قراردادها حمایت شوند.

 

وی بیان کرد: در شهرستان های قاین و فردوس شاهد این هستیم که کارآفرینان قراردادی با زعفران کاران بسته آمد و مشکلات آنها تا حدودی مرتفع شده است.

 

وزیر جهادکشاورزی با بیان اینکه مکانیزه عمل کردن و بهداشتی عمل کردن در خصوص محصولات استراتژیک استان ها مهم است، گفت: در بسته بندی محصولات باید این مهم رعایت شود.

 

حجتی ضمن تاکید بر اینکه باید کشاورزی قراردادی را در خراسان جنوبی ترویج داد، گفت: در این خصوص دولت سرمایه گذاران و کارآفرینان را حمایت می کند.

 

وی افزود: دولت در خدمت و پشتیبان مردم است و در خصوص فرآوری و صادرات محصولات کشاورزان را حمایت می کند.

 

وی افزود: عناب گیاه دارویی و خواص زیادی دارد و در کشورهای مختلف خریدار؛ از این محصول، ارزش افزوده ایجاد می کنند که در این خصوص کشور ایران عقب ماندگی دارد ولی امسال به همت مردم، کشاورزان و کارآفرینان وضع ما در خصوص ارزش افزوده بهتر شده است.

 

وزیر جهاد کشاورزی بیان کرد: با توجه به محدودیت منابع آب در خراسان جنوبی، در زمینه گلخانه در استان عقب هستیم و با اینکه در استان های دیگر شتاب داریم در استان کمتر از صد هکتار کشت گلخانه ای داریم و باید این نوع کشت را در استان توسعه دهیم.

 

حجتی با اشاره به تقاضا و استقبال کشاورزان از احداث گلخانه در خراسان جنوبی، بیان کرد: با توجه به تقاضا و استقبال مردم از کشت گلخانه ها سعی می شود، آب مورد نیاز را تامین کنیم چراکه با ترویج این نوع کشت، مشکل آب گلخانه ها حل و اشتغال مرتفع می شود.

 

وی افزود: در کنار جهاد کشاورزی باید کارآفرینان و سرمایه گذاران در خصوص کشت گلخانه ای هم همکاری کنند تا دولت مجوزها و پشتیبان تسهیلات باشد و در این خصوص باید دستگاه هایی مانند محیط زیست و خدمات زیر ساختی مانند آب، برق و گاز همکاری لازم را داشته باشند.

 

گفتنی است: کشاورزی قراردادی حاوی نتایج مثبت و اثربخشی در فرآیندهای تولید کشاورزی از جمله توسعه ترویج، گسترش صنایع تکمیلی و تبدیلی، تسهیم مخاطره تولید، حل معضل تأمین مالی و بهبود کیفیت محصولات کشاورزی است.

 

 

پایان پیام/575

منبع: شبستان

کلیدواژه: اربعین حسینی مسجد پیاده روی اربعین اربعین کانون های فرهنگی هنری مساجد زائران اربعین حسینی کانون های مساجد اردبیل استان همدان مجلس کشاورزی قراردادی وزیر جهاد کشاورزی خراسان جنوبي بیرجند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۷۵۵۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

متقاضیان احداث باغ در اراضی شیب‌دار گلستان از نهال رایگان بهره‌مند می‌شوند

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان گفت: متقاضیان احداث باغ در اراضی شیبدار گلستان می‌توانند از مزایای طرح کشت درختان مثمر در اراضی شیبدار بهره‌مند شوند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از گلستان و به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی، اظهار کرد: با توجه به شرایط اقلیمی موجود و درجه حرارت مناسب در اکثر مناطق استان، فرصت احداث باغ در اراضی شیبدار تا پیش از گرم شدن هوا وجود دارد.

وی افزود: متقاضیان احداث باغ در این عرصه‌ها می‌توانند با حضور در مراکز جهاد کشاورزی شهرستان خود و ارائه درخواست، از مزایای طرح کشت درختان مثمر در اراضی شیبدار، شامل نهال زیتون و کشت رایگان آن بهره‌مند شوند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان همچنین با تاکید به ایجاد گلخانه آن را یکی از محافظان آب در دوران خشکسالی دانست و گفت: کشت گلخانه‌ای علاوه‌بر کاهش قابل‌توجه مصرف آب، میزان تولید و اشتغال را ۱۰ برابر می‌کند.

وی با بیان اینکه تولید در گلخانه ۱۰ برابر تولید در فضای باز است، از سویی دیگر این نوع کشت ارزش افزوده خوبی به همراه دارد، افزود: به دلیل رویکرد صادرات‌محور محصولات گلخانه‌ای با رونق این نوع کشت، امکان صادرات محصولات کشاورزی به کشورهای منطقه فراهم شده است و سود خوبی عاید گلخانه‌داران می‌شود.

برزعلی با اشاره به توسعه گلخانه‌ها در گلستان توضیح داد: سیاست توسعه گلخانه‌های کشور مبتنی بر مطالعاتی بود که توسط وزارت جهاد کشاورزی در اواسط دهه ۹۰ انجام شد و براساس آن پس از تصویب هیئت دولت، توسعه کشت گلخانه‌ای در کل کشور کلید خورد.

وی با اشاره به اینکه در سایه کمک‌های دولت، محصولات کشاورزی از فضای باز به فضای زیرپوشش گلخانه منتقل شدند، بیان کرد: گلستان به دلیل برخورداری از اقلیم‌های متفاوت از جمله مناطقی است که برای توسعه کشت گلخانه‌ای شناسایی شده و در راستای آن دولت برای توسعه گلخانه‌ها در مناطق مستعد، اعطای تسهیلات و صدور مجوز به متقاضیان کمک کرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان با اشاره به حمایت‌های جهاد کشاورزی از متقاضیان احداث گلخانه توضیح داد: انجام هر فعالیتی نیاز به دانش و تجربه دارد، از این رو علاقه‌مندان به این حوزه باید از حداقل اطلاعات و دانش در حوزه کشت گلخانه‌ای برخوردار باشند.

وی حداقل مساحت مورد نیاز برای احداث گلخانه در روستاها را چهار هزار متر مربع زمین اعلام کرد و گفت: حداقل سه هزار متر مربع از زمین باید زیر پوشش گلخانه‌ای برود.

برزعلی از علاقه‌مندان به احداث گلخانه خواست که سطوح بالاتری را برای احداث گلخانه انتخاب کنند تا ضمن افزایش درآمد، در آینده امکان صادرات محصولات خود را داشته باشند.

وی خاطرنشان کرد: متقاضیان پس از دریافت پروانه تأسیس گلخانه می‌توانند مجوز تغییر کاربری زمین و تأمین انشعابات گاز، برق را دریافت کنند در کنار آن دولت برای حمایت از این افراد، ۸۰ درصد هزینه ساخت گلخانه را در قالب تسهیلات پرداخت می‌کند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان با بیان اینکه تسهیلات احداث گلخانه با بازپرداخت پنج‌ساله با یک سال تنفس به متقاضیان اعطا می‌شود، افزود: تسهیلات پرداختی برای احداث گلخانه، از محل تبصره ۱۸ و با کارمزد ۱۸ درصد به متقاضیان تعلق می‌گیرد.

وی از برپایی کارگاه‌های آموزشی مستمر در طول سال برای ارتقای دانش گلخانه‌داران خبر داد و گفت: از سال ۱۳۹۶ تاکنون برای ۴۰۰ طرح گلخانه‌ای به مساحت ۱۰۴ هکتار تسهیلات اعطا شده و ۷۷ طرح گلخانه‌ای نیز به مساحت ۵۶ هکتار در دست ساخت است.

به گفته برزعلی، در یک سال گذشته با توجه به محدودیت منابع مالی، روند اعطای تسهیلات کُندتر شده است اما باز هم حمایت‌های لازم از متقاضیان وجود دارد تا اعطای تسهیلات در اولین فرصت عملیاتی شود.

کد خبر 745344

دیگر خبرها

  • رونق صنعت کشاورزی و گردشگری روستای کرد علیا
  • کاهش محسوس دمای هوا در خراسان جنوبی
  • متقاضیان احداث باغ در اراضی شیب‌دار گلستان از نهال رایگان بهره‌مند می‌شوند
  • توجه به آبخیزداری و آبخوانداری در راستای حفظ محیط‌زیست و رونق کشاورزی
  • ۱۰ کشور مقصد صادرات محصولات گلخانه‌ای گلستان
  • رشد ۵۱ درصدی واگذاری زمین به کارآفرینان در خراسان رضوی
  • اجرای ۶۵ هزار و ۳۰۰ هکتار کشاورزی قراردادی در هشترود
  • انعقاد تفاهم نامه فی مابین سازمان انرژی اتمی، دانشگاه بیرجند و سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی
  • نورهای مصنوعی جایگزین نورخورشید برای رشد گیاهان
  • رتبه نخست هشترود در کشاورزی قراردادی آذربایجان شرقی