Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصادآنلاین – فاطمه اکبرخانی؛ بازار خودرو از اواخر سال 96 تا اواسط تابستان امسال روزهای نابسامانی را پشت سرگذاشت؛ اعمال ممنوعیت‌ واردات خودرو در دی ماه 96 و قطع کامل واردات در تیر ماه97، آغاز تحریم‌های آمریکا که مشخصا صنعت خودروی کشور را هدف گرفت و خروج دو شریک فرانسوی ایران خودرو و سایپا، شروع جهش‌ها و نوسانات ارزی و دپوی خودروهای وارداتی در گمرک و ترخیص به شرط پرداخت مابه‌التفاوت نرخ ارز 4200تومان و نیمایی را می‌توان از عمده دلایل تاثیرگذار بر آشفتگی بازار خودرو نام برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته تغییر مرجع قیمت‌گذاری خودرو از شورای رقابت به سازمان حمایت و قیمت‌گذاری دستوری، پیش‌فروش‌های فوری بدون پشتوانه و در نهایت افتادن بازار به دست دلالان و سودجویان و اعلام قیمت‌های نجومی در سایت‌های اینترنتی از دیگر مواردی بود که باعث التهاب بازار خودرو شد.

حالا با وجود آرامش نسبی بازار خودرو و روند نزولی قیمت‌ها، تقاضا همچنان کاهشی است؛ این کاهش تقاضا چند دلیل عمده دارد، دلیل اول بالا بودن قیمت‌ها نسبت به ابتدای اوج‌گیری و قبل از اعمال تحریم‌های آمریکاست یعنی اگرچه بهای خودرو در مقایسه با ماه‌های گذشته کاهش چشمگیری داشته ولی همچنان با قیمت های یکسال و نیم گذشته فاصله معناداری دارد این در حالی است که با در نظر گرفتن فاکتورهیا مختلف نمی توان انتظار داشت که قیمت تا آن سطح کاهش یابد.

دومین عاملی که در افت تقاضا نقش داشته، انتظار مردم برای کاهش بیشتر قیمت‌هاست، روندی که بازار در پیش گرفته موجب شده که مردم منتظر کاهش بیشتر قیمت‌ها باشند و همچنان دست نگه دارند؛ عامل سوم ریزش تقاضا، کم شدن توان خرید مردم است از آنجا که درآمد‌‌ها همگام با قیمت‌ها رشد نکرده بسیاری از کالا‌ها از جمله خودرو از سبد معیشتی خانوار نیز حذف شده است.

در این راستا گزارش‌ میدانی خبرنگار اقتصادآنلاین از نمایشگاه‌داران خودرو نیز حاکی از آن است که دلایل دیگری از جمله ماه محرم و صفر و اتمام فصل تابستان نیز در بی‌رمقی بازار تاثیر داشته؛ به گفته فعالان این بازار تجربه ثابت کرده خریداران در ماه‌های محرم و صفر و نیز پاییز و اوایل زمستان تمایل کمتری برای خرید دارند.

در این زمینه سعید موتمنی، رییس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو گفت: مدتی است که تقاضاهای سوداگرانه و خرید‌های دلال‌گونه کاهش پیدا کرده و همین عامل باعث نزولی شدن قیمت‌ خودرو در بازار شده است؛ همچنین در ماه محرم و صفر بازار خودرو هم مانند بسیاری از بازارها مانند طلا و سکه دچار رکود موقت می‌شود.

به گفته وی، با تکمیل خودروهای ناقص و ورود‌ آن‌ها به بازار و نیز کاهش قیمت ارز انتظار داریم روند نزولی قیمت خودرو ادامه‌دار باشد.

خرید خودرو توجیهی برای مردم ندارد

همچنین در این زمینه فربد زاوه ، کارشناس و تحلیلگر بازار خودرو اظهار کرد: ما کارشناسان از قبل هشدار رکود تورمی را داده بودیم یعنی انتظار داشتیم که بعد از یک دوره اوج‌گیری بی‌منطق قیمت‌ها، شاهد خواب بازار و زمستان سنگین باشیم.

این کارشناس خودرو‌ با بیان اینکه سوء مدیریت بازار و عدم توانایی خرید مردم باعث بروز شرایط فعلی شده، گفت: قیمت‌های فعلی خودرو مطلقا با قدرت خرید مردم همخوانی ندارد و به همین خاطر بازار خودرو به رکودی عمیق فرورفته که این وضعیت به زعم ما طولانی هم خواهد بود.

به گفته زاوه،در حال حاضر قیمت بسیاری از محصولات در بازار نسبت به کارخانه هم ارزان‌تر است، کسی که خریدار خودرو بوده خریده و در حال حاضر خریدار چندانی در بازار نیست و حتی الان توجیهی برای خرید نیز وجود ندارد یعنی اگر کسی قصد تعویض خودرو نیز داشته باشد به دلیل نبود تنوع باید مجددا با پرداخت حتی مبلغی بیشتر خودروی خودش را بخرد.

بر اساس این گزارش، حالا که شرایط جوى بازار خودرو روبه بهبود است و با خروج تقاضاهاى سوداگرانه قیمت ها نیز به سمت واقعى شدن حرکت کرده، لازم است دولت با اقداماتى همچون تزریق نقدینگى و خصوصى سازى شرکت هاى خودروسازى، جلوى آشفتگى مجدد و یا طبق پیش بینى ها رکود بازار را بگیرد.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: خودرو قیمت خودرو نرخ ارز بازار خودرو رکود بازار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۷۵۸۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فروش دلاری، تخلفی محرض در صنعت ساختمان

یک کارشناس اقتصاد مسکن با بیان اینکه رکود بازار مسکن در نیمه نخست سال ۱۴۰۳ هم ادامه خواهد داشت، درباره فروش دلاری خانه گفت: در حال حاضر تامین منابع تمامی مواد اولیه این حوزه به صورت ریالی انجام می‌شود؛ لذا، عرضه دلای آن فقط به بحران مسکن دامن می‌زند.

گروه راه و مسکن بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ «مجید گودرزی» کارشناس اقتصاد مسکن در پاسخ به این سوال که آیا رکود نیمه دوم سال ۱۴۰۲ در ۶ ماهه نخست سال ۱۴۰۳ هم ادامه خواهد داشت یا خیر، به بازارنیوز گفت: مطمئناً این مسئله برای ماه‌های آتی هم تداوم خواهد داشت، زیرا وضعیت هیچ از مولفه‌های موثر بر رونق بازار مسکن مانند حقوق و دستمزد کارگران و کارمندان، تسهیلات بخش مسکن بانک‌ها و همچنین کاهش قیمت آن برای سال جاری تقویت نشده است.


این کارشناس اقتصاد مسکن تصریح کرد: عرضه و تقاضای شکل گرفته در سطح بازار به گونه‌ای رقم خورده که خرید خانه برای مردم را در بالا‌ترین سطح خود قرار داده؛ لذا، نمی‌توان منتظر بازگشت رونق به بازار مسکن بود. در حال حاضر هستند افرادی که متقاضی خرید خانه باشند، اما به دلیل قیمت‌گذاری نادرست و یا محدودیت‌های ایجاد شده در تامین مصالح ساختمانی، امکان دست‌یابی به این هدف را ندارند.


وی با انتقاد از تسهیلات مسکنی ارائه شده توسط بانک‌ها پیرامون آن‌ها توضیح داد:این طرح‌ها در راستای برنامه‌های قبلی بانک‌ها بوده و اکنون آن‌ها هم نمی‌توانند کمک چندانی به حل مشکلات موجود در بازار مسکن کنند. دریافت وام ۹۰۰ میلیون تومانی مسکن با بازپرداخت اقساط ۳۵ میلیون تومانی خارج از توان مردم به ویژه افراد خانه اولی‌ها است.


فروش مسکن، ۳۰ درصد زیر قیمت بازار به بهانه مهاجرت!


گودرزی همچنین درباره وضعیت بازار مسکن در فروردین سال جاری هم گفت: براساس گزارش و یا مشاهدات میدانی، سرمایه‌های بسیار زیادی در این بازار حبس شده و این موضوع هزینه فرصت را برای افراد فعال در این بخش افزایش داده است. کسانی که در طول سال‌های اخیر در بخش مسکن سرمایه‌گذاری کرده‌اند اکنون با قدرت نقد‌شوندگی بسیار پایین سرمایه‌های خود رو به رو شده‌اند.


این کارشناس مسکن تصریح کرد: در حال حاضر بخش قابل توجهی از آمار‌های منتشر شده درباره بازار مسکن و یا حتی اطلاعات اعلام شده از سوی مراجع رسمی، با واقعیت این بازار مغایرت دارد. رسیدگی به چنین مسئله‌ای نیازمند مداخله نمایندگان مجلس شورای اسلامی است. اکنون با قیمت‌سازی‌هایی که توسط دلالان در سطح بازار مسکن صورت می‌گیرد، این بازار قفل شده است.


وی تاکید کرد: بازار مسکن در رکود کامل به سر می‌برد. در حال حاضر تقاضا‌های مصرفی در بازار مسکن رو به صفر شدن بوده و در کنار آن تقاضا‌های سرمایه‌ای هم به دلیل رکود شدید و قیمت‌های غیر منطقی در این مسیر قرار دارد. اکنون متاثر از این موضوعات، مردم از سرمایه‌گذاری مجدد در بازار مسکن خودداری می‌کنند.


این کارشناس مسکن تصریح کرد: در حال حاضر در مناطق ۱، ۲ و ۵  شهر تهران مواردی مشاهده شده که افراد حاضرند ملک خود را به بهانه مهاجرت ۳۰ درصد زیر قیمت بازار به فروش برسانند. اکنون جذابیت بازار مسکن به دلیل رکود، ظرفیت بازار‌های موازی و همچنین اقدامات دولت در حال کاسته شدن است.


دسته بسته مستاجرین در مقابل صاحب‌خانه‌ها


گودرزی همچنین درباره بازار اجاره بهای مسکن هم گفت: اخیراً دولت طرحی را برای ساماندهی بازار اجاره مسکن آماده کرده که جزئیات آن در شورای نگهبان در حال بررسی است. در حال حاضر بازار اجاره‌بها بی قانون‌ترین بخش اقتصادی ایران مسحوب می‌شود، چرا که اگر صاحبخانه بخواهد از ۱۰ تا ۱۰۰ درصد بر میزان اجاره‌بهای واحد مسکونی خود بیافزاید، مستاجر نمی‌تواند در این خصوص شکایت خود را به یک مرجع رسمی اعلام کند.


این کارشناس اقتصادی افزود: بر خلاف کشور‌های پیشرفته دنیا، بازار اجاره‌بهای ایران هرج و مرج بسیار بالایی دارد. اکنون در کشوری مانند آلمان، قرار‌داد‌های ملکی وجود دارد که ضمن داشتن شفافیت، از بازه زمانی طولانی مدتی هم برخوردار است.


تولید ریالی فروش دلاری، تخلفی آشکار در صنعت ساختمان


گودرزی همچنین درباره معاملات دلاری مسکن و یا مصالح ساختمانی هم گفت: در حال حاضر همه منابع لازم برای ساخت مسکن از جمله زمین به صورت ریالی تامین می‌شود. در فرایند ساخت مسکن هیچ منابع وارداتی و یا خارجی نداریم که بر اساس تغییرات نرخ ارز با افزایش قیمت همراه شود.


این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: مضاف بر مواد اولیه، کارگران ساختمانی هم ماهانه بین ۸ تا ۱۰ میلیون تومان حقوق دریافت می‌کنند؛ لذا تولید و فروش دلاری صرفاً باعث تشدید بحران مسکن در کشور خواهد شد.


پایان پیام//

نام نویسنده: برچسب ها: بازار مسکن ، قیمت مسکن ، رکود مسکن ، فروش دلاری ، مهاجرت ، مستاجران ، صاحبخانه لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000T9C

دیگر خبرها

  • ساینا، کوئیک،دنا پلاس و تارا اتوماتیک ارزان شدند؛ قیمت خودروهای مونتاژی چقدر پایین آمد؟ | جدول قیمت ها
  • موج هیجانی قیمت دلار فروکش کرد / احتمال کاهش بیشتر قیمت‌ در بازار
  • موج هیجانی قیمت دلار فروکش کرد | احتمال کاهش بیشتر قیمت‌ در بازار
  • موج هیجانی قیمت دلار فروکش کرد/ احتمال کاهش بیشتر قیمت‌ در بازار
  • در خرید مسکن بی گدار به آب نزنید / پشت پرده آگهی های خانه ارزان
  • قیمت محصولات ایران‌خودرو دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ کدام خودرو امروز ارزان شد؟
  • گوشت قرمز ۲۹۹ هزار تومانی وارد بازار شد؛ از کجا می‌توان گوشت ارزان خرید؟
  • رکود در بازار برخی اقلام غذایی با تخفیف‌ هم شکسته نشد
  • فروش دلاری، تخلفی محرض در صنعت ساختمان
  • این خودرو ۳۰ میلیون تومان ارزان شد/ جدول