قیمت ۹۲قلم کالای اساسی پرمصرف بدون تغییر یا کاهشی بوده است
تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۸۳۴۱۷
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از خانه ملت، رضا رحمانی درباره موارد بررسی شده در کمیسیون صنایع و معادن مجلس، گفت: تولیدات کالاهای صنعتی محور اصلی مباحث امروز کمیسیون صنایع و معادن بود که گزارشاتی در این باره ارائه شد.
وی با بیان اینکه تمام تلاش وزارت صمت تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری در حوزه تولید است، افزود: تولید در سال جاری نسبت به سال گذشته رشد داشته و مردم از سرمایهگذاری در حوزههای مختلف استقبال میکنند به گونهای که تعداد جوازها و پروانه بهره برداری افزایش پیدا کرده است.
بیشتر بخوانید:
اخباری که در وبسایت منتشر نمیشوند!
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه در سال جاری حفظ تولید موجود و راه اندازی واحدهای راکد پیگیری میشود، اظهار کرد: فعال کردن ظرفیت خالی واحدهای تولیدی یکی از اصلی ترین اقدامات انجام گرفته توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت است.
عضو کابینه دوازدهم اضافه کرد: در سالهای گذشته تامین برخی کالاهای خاص مانند لاستیک به ویژه لاستیک سنگین به واردات وابسته بود به همین دلیل در حال حاضر طرحهایی با سرمایه گذاری بخش خصوصی، کمک دولت و صندوق توسعه ملی اجرایی میشود تا کشور در تولید لاستیک مستقل شود.
وی همچنین درباره آخرین وضعیت قیمت کالاهای اساسی گفت: در حال حاضر قیمت ۱۰۰ قلم کالای پرمصرف روزانه رصد میشود که ۹۲ قلم آن در ماه گذشته بیتغییر بوده یا کاهشی است، برای ساماندهی سایر کالاها نیز اقدامات لازم در حال اجرا است.
عضو کابینه دوازدهم با بیان اینکه مشکلات مربوط به قیمت مرغ در بازار حل شده است، ادامه داد: قیمت برخی از کالاها مانند چای خشک نیز تحت تاثیر واردات است که اقدامات لازم برای تامین آن انجام گرفته است.
خودکفایی در تولید لاستیک سبک
وی با بیان اینکه با تکمیل طرحهای مذکور کشور در تامین لاستیک سنگین به خودکفایی میرسد، ادامه داد: در حال حاضر حجم واردات لاستیک سبک زیاد نبوده و میتوان گفت در تولید این محصول نسبتا به خودکفایی رسیده ایم.
رحمانی با اشاره به مشکلات ایجاد شده در حوزه کاغذ، تصریح کرد: کشور در تامین کاغذ تحریر مشکلاتی داشت اما نه تنها در تولید کاغذ تیشو و بسته بندی به خودکفایی رسیده بلکه صادرات نیز انجام می دهد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: اگرچه می توان کاغذ روزنامه به میزان نیاز کشور تولید کرد اما مشکلات واحدهای تولیدکننده این کاغذ، نیز تا حدودی حل شده و این واحدها میتوانند با تمام ظرفیت به فعالیت بپردازند.
وی از انقلاب معدنی به عنوان یکی از برنامههای وزارت صمت یاد کرد و افزود: اگرچه ایران یکی از کشورهایی است که پتانسیل زیادی در بخش معادن دارد اما استفاده از این ظرفیت نیازمند سرمایهگذاری و بهره برداری است.
عضو کابینه دوازدهم با بیان اینکه اکتشاف و فعالسازی معادن کوچک از جمله برنامههای وزارت صنعت، معدن و تجارت است، گفت: نقشه راه معدن برای نخستین بار اجرایی شده است.
رحمانی با اشاره به اینکه مردم اقدامات انجام گرفته برای رونق تولید را مشاهده خواهند کرد به نهضت ساخت داخل اشاره و یادآور شد: برای ساماندهی موضوعاتی مانند پتروشیمی، صنایع مخابراتی، معادن، فولاد، مس، خودرو و.... ستادی تشکیل شده است.
کاهش قیمت لاستیک در ماههای اخیر
وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره برنامه وزارت تحت امرش برای کاهش قیمت لاستیک، گفت: گرانی لاستیک مربوط به ماه های گذشته به ویژه اواخر سال قبل بود چراکه در هفتههای اخیر این کالا نه تنها افزایش قیمتی نداشته بلکه قیمتها تثبیت شده یا در برخی موارد شیب نزولی را نیز تجربه کرده است.
رحمانی همچنین درباره خبرهای منتشر شده درباره همکاری ایران و روسیه در حوزه خودروسازی، گفت: همانگونه که هر شرکتی در حوزه پوشاک، فولاد، پتروشیمی و... در دنیا با سایر کشورها همکاری میکند، همکاری خودروسازان ایرانی با سایر کشورها نیز موضوع جدیدی نبوده و امر رایجی است چراکه ممکن است برخی از مذاکرات صورت گرفته به نتیجه رسیده و برخی هیچ ثمرهای نداشته باشد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در پاسخ به این پرسش که با توجه به تصویب تشکیل وزارت بازرگانی در مجلس آیا درباره اینکه باید دوباره از مجلس رای اعتماد اخذ کنید، صحبتی با شما صورت گرفته است؟ گفت: خیر؛ با بنده چنین صحبتی نشده است هرچه قانون بگوید همه تابع آن هستیم.
منبع: اقتصاد آنلاین
کلیدواژه: صنایع و معادن کمیسیون صنایع و معادن رشد معدن تجارت معدن و تجارت واردات سرمایه گذاری دولت صندوق توسعه ملی کالاهای اساسی مشکلات چای انقلاب ایران خودرو ایران و روسیه پتروشیمی خودروسازان وزارت بازرگانی قانون صنایع و معادن صندوق توسعه ملی کمیسیون صنایع و معادن وزارت صنعت معدن و تجارت وزیر صنعت معدن و تجارت رضا رحمانی وزارت صمت وزیر صمت
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۸۳۴۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
خبر بعدی:
افزایش سر سام آور قیمت لبنیات
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایونا به نقل از همشهری آنلاین, انجمن صنایع فرآوردههای لبنی ایران در دفاع از افزایش قیمت لبنیات گفته افزایش نرخها در مردادماه مربوط به بستهبندی، انرژی و هزینههای حملونقل میشد و پس از آن در ابتدای مهرماه نیز بهدلیل افزایش ۱۴درصدی قیمت شیر خام، شاهد افزایش مجدد قیمت محصولات لبنی بودیم. تولیدکنندگان لبنیات میگویند مجموع افزایش قیمت محصولات لبنی در سالجاری کمتر از ۲۰درصد بوده؛ درحالیکه تورم عمومی کشور بیش از ۳۰درصد است، بنابراین آنها کمتر از تورم گران کردهاند. اما از آنجا که محصولات لبنی پرمصرف بیش از ۲۰درصد گران شده، بهنظر میرسد اعلام میانگین افزایش ۲۰درصدی قیمت لبنیات از سوی تولیدکنندگان، ترفندی است برای پوشاندن این واقعیت. درواقع محصولات کممصرف لبنی که جزو محصولات گرانقیمت و لوکس محسوب میشوند، رشد قیمت کمتر اما محصولات لبنی پرمصرف رشد قیمت بیشتری داشتهاند.
ضمن اینکه برخی کارخانجات لبنی با اضافهکردن انواع ویتامینهای A، D و… به محصولات قیمتگذاریشده، آنها را با قیمت بالاتر به فروش میرسانند و اینگونه قیمتهای مصوب را دور میزنند؛ درواقع همان ترفند نان سنگک کنجدی، در بازار لبنیات هم تکرار شده است. چند بار گرانی؟
براساس گزارشهای میدانی، افزایش قیمت برخی محصولات لبنی پرمصرف، در فاصلهای نسبتا کوتاه تکرار شده است. به گزارش همشهری، براساس این گزارشها خامه ۱۰۰گرمی که پیش از این ۱۶هزار تا ۱۹هزار تومان بود، اکنون ۲۶هزار تا ۲۷هزار تومان به فروش میرسد.
قیمت شیرموز و شیرکاکائو پاکتی کوچک نیز از ۱۵هزار به ۱۸هزار تومان رسیده است. شیرکاکائو بطری کوچک که تا اواسط دیماه ۱۸هزار تومان فروخته میشد، اکنون با قیمت مصرفکننده ۱۹هزار تومان در فروشگاهها عرضه میشود. همچنین قیمت ماست ساده و همزده با افزایش همراه شده است.
این گزارشها همشهری را بر آن داشت تا با حضور میدانی در بازار، از وضعیت اقلام لبنی گزارشی تهیه کند. واحدهای صنفی میگویند: برخی برندهای لبنیاتی روی برخی از این محصولات که البته مشمول قیمتگذاری هم نیستند، افزایش قیمت اعمال کردهاند. در این میان چند مغازهدار هم از شنیدههای خود مبنی بر اینکه طی هفتههای آینده محصولات لبنی افزایش قیمت خواهد داشت، خبر داده و عنوان کردهاند که از توزیعکنندگان محصولات اینطور شنیدهاند، اما فعلا بارهای جدید هم با همان قیمتهای قبلی توزیع شده است. فقط ۴محصول لبنی قیمتگذاری میشود
محمد فربد، سخنگوی انجمن صنایع لبنی در گفتوگو با همشهری درباره خبرهای مبتنی بر افزایش قیمت محصولات لبنی، از پیگیری خود در اینباره خبر داد و گفت: قیمت محصولات اصلی و ۴قلم مشمول قیمتگذاری دستوری در حقیقت محصولات اصلی لبنی سبد خانوار برای ما بسیار مهم است و با توجه به پیگیریهای انجامشده هیچ نوع اتفاق خاصی در بازار لبنیات مشاهده نشده است. و
وی ادامه داد: محصولات اصلی و پرمصرف خانوارها و بهخصوص ۴قلم محصول لبنی مشمول قیمتگذاری در میادین میوه و ترهبار و همچنین شبکه توزیع موجود است و مردم میتوانند این محصولات را با قیمت مصوب خریداری کنند. فربد با اشاره به برخی گزارشها از افزایش قیمت برخی محصولات لبنی، گفت: همانطور که اشاره کردم اقلام اصلی لبنی در سبد خانوار بسیار مهم است، اما اگر کسی شیر نوع خاص یا محصول خاصی را خریداری میکند، باید گفت که کارخانههای تولیدکننده مجاز هستند تا در چارچوب ضوابط قیمتگذاری قیمت خود را تعیین کنند. سخنگوی انجمن صنایع لبنی ادامه داد: اگر کسی از قیمتگذاری این نوع محصولات شکایت کند، سازمان حمایت میتواند در این حوزه ورود و قیمتگذاری را براساس ضوابط بررسی کند؛ اگر قیمتگذاری مشکل داشت به کارخانه گفته میشود که قیمت را به قبل برگرداند و درصورت تمکین نکردن نیز شرکت به تعزیرات و مراجع نظارتی برای برخورد و جریمه معرفی میشود. افزایش ۲مرحلهای قیمت محصولات لبنی
فربد درباره افزایش قیمت محصولات لبنی در سالجاری هم گفت: در ۴ماه ابتدایی امسال هیچ نوع افزایش قیمتی در این حوزه رخ نداد اما در ابتدای مردادماه براساس محاسبات انجام شده حدود ۱۶درصد افزایش قیمت غیر از قیمت شیر خام احصا شد که متأثر از افزایش دستمزد، تغییرات قیمت بستهبندی، هزینه حملونقل، تغییرات نرخ ارز و... بود؛ بنابراین کارخانهها تا سقف ۱۶درصد میتوانستند قیمت را افزایش دهند که این کار انجام شد.
وی ادامه داد: قیمت شیرخام از ابتدای مهرماه ۲۰درصد افزایش یافت و این ۲۰درصد حدود ۱۴درصد در قیمت تمامشده محصولات لبنی نقش داشت؛ بنابراین با موافقت مسئولان سازمان حمایت این میزان افزایش نیز موردپذیرش واقع شد و درمجموع محصولات لبنی حداکثر تا ۳۰درصد در ۲مرحله افزایش قیمت را تجربه کردهاند اما متوسط این افزایش قیمتها در اقلام مختلف حدود ۲۰درصد بوده است.
بهگفته او، سرانه مصرف لبنیات بر پایه شیر در کشور حدود ۷۰کیلو است. همچنین سهم شیر در تولید محصولاتی لبنی حدود ۷۰درصد است.
گفتنی است پنیر سفید یو اف، ماست دبه ۲.۵کیلویی، شیر نایلونی و شیر بطری کمچرب ۴قلم محصولات لبنی مشمول قیمتگذاری دستوری هستند. شیر و ماست گران تر از همیشه؟ بررسی افزایش قیمت لبنیات
به گزارش ایونا نیوز ، لبنیات، یکی از اصلیترین اقلام سبد غذایی خانوارهای ایرانی، بار دیگر طعم تلخ گرانی را چشید. با وجود افزایش قابل توجه قیمت شیر خام و سایر هزینههای تولید، تولیدکنندگان لبنیات مدعیاند که افزایش قیمت محصولاتشان کمتر از نرخ تورم بوده است. اما بررسیهای میدانی نشان میدهد که محصولات پرمصرف لبنی مانند شیر، ماست و پنیر با افزایش قیمت بیشتری روبرو شدهاند. برخی کارشناسان، اضافه شدن انواع ویتامینها به محصولات لبنی را بهانهای برای دور زدن قیمتگذاریهای دولتی میدانند. این در حالی است که افزایش قیمت لبنیات، فشار مضاعفی را بر روی خانوارها وارد کرده و دسترسی به این محصولات مغذی را برای بسیاری از مردم دشوارتر کرده است.