Web Analytics Made Easy - Statcounter

بیشتر رژیم‌های غذایی در بلندمدت، جوابگو نیستند و بیشتر کسانی که حتی موفق به کاهش وزن شده‌اند،‌ بعد از چند سال به وزن سابق خود برگشته‌اند! در این مطلب به ۸ تکنیک ساده برای "غذاخوردن" اشاره شده که سلامت شما را تضمین می‌کند!

به گزارش شریان نیوز،غذا خوردن با مراقبت ذهنی، به شما کمک می‌کند تا عادت‌های غذایی خود را تنظیم کنید؛ تجربه نشان داده کسانی که به این روش غذا میل می‌کنند، موفق به کاهش وزن خود شده، پرخوری را کنار گذاشته و در مجموع احساس بهتری دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه به چیستی، چگونگی و نحوه شروع این مهارت پرداخته شده است.

غذا خوردن با مراقبت ذهنی یک مهارت تمرکزی است که به شما کمک می‌کند تا متوجه عادت‌های غذایی و پیام‌های بدن خود به‌هنگام غذا خوردن شوید؛ این مهارت، موارد زیر را شامل می‌شود:

۱ ــ آهسته غذا خوردن بدون حواس‌پرتی

۲ ــ توجه به نشانه‌های گرسنگی جسمی و توقف خوردن به‌هنگام سیری

۳ ــ تشخیص بین گرسنگی واقعی و تحریک به خوردن

۴ ــ به‌کارگیری حواس برای توجه به رنگ‌ها، بوها، صداها، بافت‌ها و مزه‌ها

۵ ــ یادگیری مقابله با حس گناه و تشویش در مورد غذا

۶ ــ غذا خوردن به‌منظور حفظ سلامتی و تندرستی

۷ ــ توجه به تأثیر غذا بر روی حال و احوال شما

۸ ــ شکرگزاری غذا

این‌ها به شما اجازه می‌دهند تا افکار و واکنش‌های غریزی را با حالتی سالم‌تر و آگاهانه‌تر جایگزین کنید.

مهمترین مسئله، پرت شدن حواس ما هنگام غذا خوردن به‌سمت تلویزیون، کامپیوتر یا موبایل است! غذا خوردن بدون توجه معمولاً با سرعت بیشتری انجام می‌گیرد و این امر منجر به مشکلاتی خواهد شد زیرا مغز شما 20 دقیقه طول می‌کشد تا بفهمد که سیر شده‌اید.

اگر خیلی سریع غذا بخورید، پیام سیر بودن هنگامی به مغز می‌رسد که بسیار بیش از حد خورده‌اید که همین عامل اصلی بیماری پرخوری نیز هست.

وقتی با مراقبت کامل غذا میل می‌کنید، توجه شما جلب شده و سرعت غذا خوردن شما کاهش می‌یابد؛ در این حال، نحوه غذا خوردن شما از حالت غریزی تغییر می‌کند؛ بیشتر از آن، با توجه کردن به نشانه‌های گرسنگی و سیری بدن خود، توانایی تشخیص گرسنگی واقعی و احساسی را پیدا می‌کنید.

همچنین نسبت به "محرک‌هایی" که شما را حتی زمانی که گرسنه نیستید به خوردن تشویق می‌کنند، آگاهی بیشتری پیدا می‌کنید؛ با شناختن محرک‌های خود، می‌توانید بین آنها و واکنش خود برای نحوه پاسخگویی مناسب، فاصله‌ای را ایجاد کنید.

بیشتر رژیم‌های غذایی در بلند‌مدت، جوابگو نیستند؛ بیشتر کسانی که حتی موفق به کاهش وزن شده‌اند،‌ بعد از چند سال به وزن سابق خود برگشته‌اند؛ دلیل اصلی این امر، عادت‌های غلظ غذایی است.

وقتی با مراقبت غذا می‌خورید، عادت‌های خود را شناسایی می‌کنید و می‌توانید آنها را تغییر دهید؛ این کار به شما کمک می‌کند تا وزن خود را کاهش دهید و آن را حفظ کنید.

پرخوری یعنی حجم زیادی از غذا را در فاصله زمانی کوتاهی خوردن؛ این کار با مواردی چون اختلالات غذایی، افزایش وزن و استرس مرتبط است؛‌ با "تمرکز، توجه و مراقبت" غذا خوردن، پرخوری را به‌شدت کاهش می‌دهد.

برای یادگیری و تمرین این مهارت نیاز دارید تا چند مورد را رعایت کنید که هر کدام مزیت‌های مربوط به خود را نیز دارند؛ این 5 مهارت‌ عبارتند از:

ــ آهسته غذا بخورید و به‌سمت غذا حمله‌ور نشوید!

ــ عواملی که حواس شما را پرت می‌کند مانند تلویزیون و تلفن همراه را خاموش کنید.

ــ در سکوت غذا را میل کنید.

ــ زمانی که سیر شدید حتماً از غذا خوردن دست بکشید (روش‌ صحیح‌تر، دست‌کشیدن از غذا خوردن قبل از احساس سیری است).

ــ از خود بپرسید؛ چرا غذا می‌خورید؟! آیا واقعاً گرسنه هستید و آیا این غذا سالم است؟

حالا برای شروع، بهتر است این مهارت‌ها را در یک وعده غذایی شبانه‌روز خود تمرین کنید؛ زمانی که بیشتر آن را فرا گرفتید،‌ این روش برای شما عادی می‌شود و می‌توانید هر وقت غذایی را میل کنید از این روش خوردن استفاده کنید!

 

منبع: شریان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۸۴۱۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رزمایش واکسیناسیون ۲۵۰ هزار راس دام در استان فارس برگزار شد

به گزارش خبرگزاری مهر، سرهنگ پاسدار حسین حیاتی در رزمایش واکسیناسیون طرح شهید زاهدی در دهستان فامور از بخش جره و بالاده کازرون بیان داشت: رزمایش ۲۵۰ هزار دام در استان فارس به نام طرح شهید زاهدی برگزار شد.

فرمانده سپاه شهرستان کازرون با بیان اینکه امروزه بخش دامپروری یکی از مشاغل مهم و تأثیرگذار در اقتصاد ملی است، افزود: رزمایش جهاد دامپزشکی استان فارس به مدت دو هفته با مشارکت بسیج مهندسین جامعه کشاورزی، بسیج دانشجویی دانشکده دامپزشکی و اداره دامپزشکی برگزار شد.

سرهنگ حیاتی تصریح کرد: شهرستان کازرون در رزمایش طرح شهید زاهدی با واکسیناسیون بیش از ۲۵ هزار رأس دام فعالیت داشته است.

وی با بیان اینکه امنیت غذایی، تولید محصولات دامی سالم و کاهش هزینه‌های تولید از مهم‌ترین ویژگی‌های واکسیناسیون در سطح شهرستان است، اذعان داشت: خدمات بسیج مهندسین جامعه کشاورزی، بسیج دانشجویی و اداره دامپزشکی در راستای خدمات به جامع بزرگ عشایری بخصوص خدمت در مناطق کم برخوردار صورت می‌گیرد.

حیاتی با بیان اینکه برگزاری اردوهای جهادی در چارچوب گام دوم انقلاب اسلامی طبق فرمایش مقام معظم رهبری انجام می‌گیرد، افزود: از جمله اقدامات پیشگیرانه مجموعه دامپزشکی در راستای مقابله با شیوع بیماری‌های دامی در واقع واکسیناسیون و رصد و پایش بیماری‌های دامی و بیماری‌های مشترک بین انسان و دام است که در حراست از سرمایه‌های دامی، بهداشت جامعه و امنیت غذایی نقش سازنده‌ای دارد.

امنیت غذایی کشور در گروه سلامت مواد غذایی است

مدیر بسیج مهندسین جامعه کشاورزی سپاه کازرون نیز گفت: امروز تأمین امنیت غذایی و سلامت شهروندان در گرو سلامت مواد غذایی آنها بوده که واکسیناسیون دام و طیور در سلامت فرآورده‌های گوشتی و در نتیجه سلامت شهروندان نقش بسزایی دارد.

محمدجعفر شفیعی هدف از رزمایش را حفظ سرمایه‌های دامی و امنیت غذایی شهروندان دانست و افزود: واکسیناسیون به موقع دام و طیور یکی از عوامل مؤثر در کاهش بیماری‌ها و پیشگیری با برخی بیماری‌ها است که در طول سال در مناطق مختلف شهرستان انجام می‌گیرد.

شفیعی با اشاره به اینکه فعالان مجموعه دامپزشکی و مهندسین علوم دامی در حقیقت سربازان گمنام عرصه سلامت هستند که در کاهش بیماری‌های مشترک بین انسان و دام نقش بسیار مهمی را ایفا می‌کنند، خاطر نشان کرد: بسیج مهندسین جامعه کشاورزی سپاه کازرون و دامپزشکی همه ساله فعالیت گسترده‌ای را در زمینه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های دامی و بیماری‌های مشترک بین انسان و دام انجام می‌دهد که در این راستا در وهله نخست واکسیناسیون دام و طیور و به دنبال آن پایش و مراقبت بیماری‌ها در جمعیت‌های دامی در سطح شهرستان است.

وی گفت: رزمایش ملی جهاد دامپزشکی در سطح گسترده در خردادماه سال جاری نیز با توجه به پتانسیل و ظرفیت شهرستان در مناطق محروم کازرون انجام خواهد گرفت.

کد خبر 6087063

دیگر خبرها

  • تکنیک‌های طلایی برای سلامت مغز
  • دسترسی اقتصادی شرط اجرایی شدن سند ملی امنیت غذا
  • حاجی‌دلیگانی: باید امنیت شغلی و بیمه کارگران تضمین شده باشد
  • ساماندهی بهداشتی اولویت طرح تضمین سلامت فرآورده‌های شیلاتی است
  • مشارکت مردمی تضمین‌کننده امنیت غذایی کشور است
  • رزمایش واکسیناسیون ۲۵۰ هزار راس دام در استان فارس برگزار شد
  • معجزه انبه برای سلامت بدن
  • نقد شاعران مداح و متملق در اشعار سعدی شیرازی / پندهای سعدی برای به سر عقل آمدن قدرتمداران / نوآوری معتدلانه سعدی و تحول تند و تیز مدرنیته
  • موضوع اصلی شورای سلامت استان بوشهر در سال جاری پسماند است
  • دسر ساده و سریع یخچالی را با این سه ماده غذایی ساده درست کنید