Web Analytics Made Easy - Statcounter

نسخه آزمایشی اپلیکیشن پیشگیری از آلزایمر سالمندان امروز سه‌شنبه، ۱۶ مهر ماه در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی رونمایی شد.

نسیبه سنجری، مجری طرح در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه نرم‌افزار فوق برای پیشگیری از ابتلا به آلزایمر در سالمندان طراحی شده است، گفت: یکی از بزرگترین مشکلات و بیماری‌های مزمن دوران سالمندی، ابتلا به آلزایمر است و حدود ۸ تا ۱۰ درصد افراد سالمند به آن مبتلا می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی یادآور شد: این بیماری بار روانی برای سالمند و بار مراقبتی برای افراد خانواده ایجاد می‌کند و نه قابل درمان، بلکه قابل پیشگیری است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی افزود: در صورتی که سالمند برخی ریسک فاکتورها را رعایت کند و دارای زمینه ژنتیکی و خانوادگی آلزایمر نباشد، می‌توان از یک سوم موارد بروز آلزایمر پیشگیری کرد.

سنجری با تأکید بر آن که این نرم افزار بر اساس ریسک فاکتورهای پیشگیری از آلزایمر ساخته شده است، گفت: ریسک فاکتورها شامل تغذیه، ورزش، دخانیات، چربی خون، بازی‌های تقویت کننده مهارت‌های ذهنی و مهم‌ترین آن‌ها "شبکه اجتماعی مخصوص میانسالان و سالمندان" است که در این اپلیکیشن  به آن‌ها پرداخته شده است. شبکه‌های اجتماعی و دنیای مجازی در سیطره جوانان است و بسیاری از نرم‌افزارها و شبکه‌هایی که طراحی می‌شوند، مناسب کار برای افراد با سن بالا نیستند.

وی ادامه داد: در این اپلیکیشن‌ها از رنگ‌ها و فونت‌های مناسب استفاده نمی‌شود، در حالی که در شبکه اجتماعی نرم‌افزار این اپلیکسشن از رنگ‌ها و فونت‌های مناسب سالمندی استفاده شده است و میانسالان و سالمندان می‌توانند به منظور تبادل اطلاعات خود به‌ویژه در حوزه سلامت سالمندی با دیگر سالمندان، در تلفن همراه خود از این نرم‌افزار استفاده کنند.

مجری طرح از مهم‌ترین نقاط قوت این نرم‌افزار را رصد فعالیت‌ها دانست و توضیح داد: این نرم افزار سالمندان را غربالگری می‌کند و تست‌های وضعیت شناختی از آن‌ها می‌گیرد. همچنین تشخیص می‌دهد که آیا سالمند در معرض ابتلا به آلزایمر قرار دارد یا خیر و در صورتی که در معرض است، بایستی به پزشک مراجعه کند؛ یا در صورت دریافت توصیه‌ای پیرامون تغذیه یا افزایش چربی خون، می‌تواند چک‌آپ سالیانه انجام دهد و پیشرفت‌های خود را در نرم‌افزار ثبت کند.

سنجری گفت: نرم‌افزار فوق وضعیت سبک زندگی را بررسی کرده و به سالمند می‌گوید که در کدام بعد قوی‌تر یا ضعیف‌تر و نیازمند توصیه است. تمام تلاشی که انجام شده، این است که بر اساس تحقیقات انجام شده، نرم افزار به ساده‌ترین شکل و با پلتفرم ساده‌ای طراحی شود؛ در حالی که زیرساخت قوی و پیچیده‌ای دارد. 

وی اضافه کرد: یکی از ریسک فاکتورهای اصلی آلزایمر، عدم تعاملات اجتماعی است. داشتن تعامل اجتماعی باعث برقرار شدن ساخت سلول‌های جدید در مغز و برقراری ارتباط بین آن‌ها و تقویت سلامت مغز می‌شود که این شبکه اجتماعی در داخل نرم افزار در نظر گرفته شده است. سالمند می‌تواند در شبکه اجتماعی نرم‌افزار گفت و گو کند و عکس به اشتراک بگذارد. این در حالی است که  همه با هویت سالمندی وارد این شبکه می‌شوند و مبنای تبادل اطلاعات سالمندی سالم است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در پایان خاطرنشان کرد: طرح فوق در همکاری بین دانشگاه علوم بهزیستی و توان‌بخشی، با حمایت دفتر توسعه فناوری سلامت و مرکز تحقیقات سالمندی این دانشگاه و گروه مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف (دکتر ابولفضل مطهری عضو هیات علمی گروه مهندسی کامپیوتر و شاگردانش، هدی ترابی و فاطمه زربانی) اجرا شده است و نسخه نهایی آن بعد از دریافت بازخوردها طی دو ماه آینده آماده‌سازی خواهد شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی دانشگاه صنعتی شریف سالمندي آلزايمر اپليكيشن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۸۶۹۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دو نسخه خطی گلستان سعدی در موزه بزرگ خراسان رونمایی شد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، احسان زهره وندی با اشاره به رسالت سازمان میراث فرهنگی در حفظ و معرفی آثار فرهنگی و میراثی گفت: با توجه به وجود نسخ خطی نفیس در گنجینه موزه بزرگ خراسان و به مناسبت روز بزرگداشت ابومحمد مشرف‌الدین مصلح بن‌عبدالله متخلص به سعدی، شاعر و نویسنده پارسی‌گوی ایرانی مراسمی برگزار شد.   معاون اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی ادامه داد: یکی از اولویت‌های کاری معاونت میراث فرهنگی خراسان رضوی، تبیین و معرفی مشاهیر ادبی ایران است که از اسفند سال گذشته با برنامه (بزرگداشت نظامی) شروع و در سال‌جاری نیز ادامه خواهد داشت و طبق تقویم فرهنگی اقدام به برپایی نمایشگاه‌های مشاهیر فرهنگی و هنری براساس آثار موجود در خراسان رضوی می‌کند.   زهره‌وندی تصریح کرد: در این مراسم دو نسخه خطی نفیس سعدی از کلیات گلستان و یک رقعه متعلق به دوره تیموری رونمایی شده است.   او گفت: یکی از نسخه‌ها شامل غزلیات سعدی به ضمیمه غزلیات قاسم انوار و بخشی از دیوان حافظ است که با خط نستعلیق ۱۴ سطری نوشته شده و تاریخ تحریر آن مربوط به دوره تیموری و قرن ۱۰ هجری قمری است و نسخه دیگر کلیات سعدی شامل گلستان، بوستان و دیوان اشعار هست تا کتاب مضحکات که با خط نستعلیق ۱۷ سطری تحریر شده است.   این آثار تا نهم اردیبهشت ماه در موزه بزرگ خراسان واقع در بوستان کوهسنگی مشهد از ساعت ۹ تا ۲۰ میزبان علاقه‌مندان به هنر، شعر و ادبیات فارسی است.

دیگر خبرها

  • کلاهبرداری با ارسال لینک جعلی ورود به نرم‌افزار کالابرگ
  • رونمایی از نسخه‌های خطی آثار سعدی در موزه بزرگ خراسان
  • رونمایی ازنسخه‌های خطی آثار سعدی در موزه بزرگ خراسان
  • دو نسخه خطی گلستان سعدی در موزه بزرگ خراسان رونمایی شد
  • نسخه‌های خطی آثار سعدی در موزه بزرگ خراسان رونمایی شد
  • رونمایی از نسخ خطی آثار سعدی در موزه بزرگ خراسان
  • غارت گیاهان کوهی در کهگیلویه و بویراحمد/ تجویز نسخه‌های پیشگیری روی کاغذ مسئولان
  • اجرای طرح پایلوت و رایگان غربالگری شناسایی اختلالات شناختی سالمندان
  • اقدامات شهرداری برای ارتقای سلامت تهرانی‌ها | از طرح استعدادیابی سالمندان تا ترویج ازدواج و فرزندآوری
  • ۷ اپلیکیشن انحصاری اندروید که آیفون از آن‌ها محروم است