Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

محمدباقر نوبخت معاون رییس‌جمهور و رییس سازمان برنامه و بودجه کشور در پایان یازدهمین جلسه ستاد تهیه و تدوین بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور و در گفت‌وگو با خبرنگاران گفت: دراین جلسه ستاد در مورد دو موضوع بسیار مهم در لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ باید تصمیم‌گیری می‌شد، نخست این‌که ما در ارتباط با چگونگی پرداختن به طرح‌های عمرانی که به عنوان طرح‌های تملک دارایی‌های سرمایه‌ای دیدیم، بحث داشتیم و توافق کردیم که برای سال ۱۳۹۹ هر آنچه که ما از محل واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای اعم از فروش نفت و سایر اموالی که سرفصل آنها را دسته‌بندی می‌کنیم، همه برای طرح‌های عمرانی اختصاص داده بشود و سیاست هایی را که قبلا اعلام کرده بودیم، مبنی بر این‌که حتی ریالی از منابع نفتی را در سال ۱۳۹۹ برای اعتبارات جاری و هزینه‌ای استفاده نکنیم، در این جلسه به تصویب رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در سال آینده همه این منابع و آنچه که از واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای می‌آید، به تملک دارایی‌های سرمایه‌ای اختصاص پیدا می‌کند و این از سیاست‌های اقتصاد مقاومتی است.

وی در ادامه گفت: موضوع دوم این بود که ما این منابعی را که از محل مذکور به دست می‌آوریم، به چه ترتیب برای طرح‌های عمرانی استفاده کنیم. رقمی در حدود ۸۶ هزار پروژه عمرانی ناتمام در کشور وجود دارد و منابع ما برای این کار محدود است و اولویت بندی ما این بود که بتوانیم همه طرح‌هایی را که در سال ۱۳۹۹ قابلیت اتمام دارد، از این محل، در اولویت اول داشته باشیم و تمام طرح‌هایی را که مقام مقام معظم رهبری و ریاست محترم جمهور در سفرهای استانی آنها را جزء برنامه‌های سفر تعیین کردند، به همه آنها مبالغی را که در سال ۱۳۹۹ تعیین شد، پرداخت آنها را انجام دهیم.

وی همچنین گفت: طرح‌ها و پروژه‌هایی را که در استان‌هایی هستند که از نظر توسعه باید مورد توجه بیشتری قرار بگیرند و البته از این اولویت‌ها خارج هستند و ما طرح‌های عمرانی استان‌های کمتر برخوردار را باید بتوانیم در ارتباط با این موارد از اولویت برخوردار کنیم.

وی افزود: منابع ما برای طرح‌های عمرانی مشخص شد، که از محل واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای است و از طرف دیگر، اولویت بندی‌های ما در این جلسه به تأیید و تصویب رسید و مبالغ آن در حدود ۶۶ تا ۷۰ هزار میلیارد تومان پیش‌بینی ما است که در سال آینده برای طرح‌های عمرانی استفاده می‌کنیم و همانند امسال باید ۵۰ درصد برای طرح‌های عمرانی پرداخت می‌کردیم که در عمل به ۶۷ درصد رسید.

وی تصریح کرد که در هیچ سالی در دو دولت قبلی، در سال‌های گذشته در نیمه اول سال حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان برای طرح‌های عمرانی پرداخت نشده بود که در سال جاری این اتفاق افتاد.

وی در مورد رقم نرخ بیکاری کشور گفت: تابستان سال جاری نرخ بیکاری تقلیل پیدا کرده و به 10.5 درصد رسیده و حدود ۸۴۰ هزار فرصت شغلی هم ایجاد شد که یک بخش آن معطوف به این بود که کارگاه‌های عمرانی ما در کشور تعطیل نشد و فعال بود و ما آثارآن را در گزارش مرکز آمار ایران می‌توانیم ملاحظه بکنیم.

وی در ادامه گفت: خوشبختانه در این ارتباط، علاوه بر بحث مرتبط با منابع و مصارفی که درمورد طرح‌های عمرانی تعریف کردیم ، بخش دیگر منابع ما بود و برای سال آینده باید بتوانیم این عدد را که از محل واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای و نفت نمی‌خواهیم در هزینه‌های جاری وامور جاری استفاده کنیم، چه چیزی باید جایگزین شود؟ محل این هم تعیین کردیم که یک بخش، آنچه که ما می توانیم از مجموعه یارانه داریم، این را به نوعی آشکارسازی بکنیم و از این محل یک بخش آن را به یقین به خود مردم برمی‌گردانیم و یک بخش آن را هم می‌توانیم به شکل دیگری هم هنوز تصمیم‌گیری‌های شورای عالی هماهنگی اقتصادی متمرکز نشده ، تا بتوانیم در بودجه برای جایگزینی نفت استفاده بکنیم.

وی در مورد دیگر تصمیم‌های اتخاذ شده در یازدهمین جلسه ستاد بودجه گفت: با عنایت به این‌که برای واحدهای تولیدی تصمیم‌گیری شد که در صدی از تعرفه‌ها را برای بنگاه‌های تولیدی تقلیل دهیم، ما در کنار آن برای سایر درآمدها هم منابع یا در واقع پایه‌های جدیدی تعریف کنیم که بتوانیم از آنجا که آن کاهش منابع نفتی را که نمی‌خواهیم در هزینه‌های جاری استفاده کنیم، برای هزینه‌های ضروری مورد استفاده قرار دهیم و این تصمیم هم در جلسه اتخاذ شد.

نوبخت رییس سازمان برنامه و بودجه کشور در ادامه این گفت‌وگو در مورد میزان افزایش حقوق و دستمزد گفت: در این مورد که سال آینده افزایش حقوق و دستمزد به چه درصدی باشد، آن هم از مصوبات جلسه امروز بود و برای پاداش بازنشستگی کارکنان نیز ما پیشنهادهای مختلفی داشتند. نکته این است که سال آینده حداقل ۱۲ هزار میلیارد تومان فقط برای پرداخت پاداش بازنشستگی همکاران از واحدها و دستگاه‌های اجرایی باید بتوانیم پرداخت کنیم.

وی افزود: در این جلسه مقرر شد که ما به طور متوسط ۱۵درصد افزایش حقوق را برای سال آینده درنظر بگیریم که این رقم برای کسانی که حقوق کمتری می‌گیرند به خصوص حقوق‌های پایین، درصدی حتی بیشتر از ۲۰ درصد هم خواهد شد و موکول به یک محاسبه بعدی است که ما در ارتباط با این موضوع هم در آینده اطلاع‌رسانی خواهیم کرد. البته این مواردی را که اعلام کردم، پیشنهاد ما در ستاد بودجه است و این باید در دولت هم مورد تصویب قرار گیرد تا در لایحه بگنجد و بعد از آن، مجلس محترم هم اظهارنظر بکند.

نوبخت در ادامه این گفت‌وگوی خبری تأکید کرد که آنچه در ستاد بودجه پیشنهاد شده، کار کارشناسی بود و همه اعداد و ارقام باید با واقعیت‌ها و روند اصلاح ساختار بودجه تعریف و تطبیق داده شوند.

وی افزود: بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور در دو بخش تقدیم مجلس شورای اسلامی می شود. بخش اول بودجه شرکت‌ها و بانک‌ها است که در تاریخ پانزدهم آبان ماه تقدیم می‌کنیم و بخش دیگر بودجه سایر دستگاه‌های مرتبط با بودجه عمومی است که به امید خداوند در پانزدهم آذر ماه تقدیم خواهد شد.

منبع: خبرگزاری فارس

منبع: آفتاب

کلیدواژه: نوبخت حقوق حقوق کارمندان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۸۷۷۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقایسه هزینه‌های نظامی آمریکا، چین و روسیه

طبق بررسی موسسه تحقیقات صلح بین‌المللی استکهلم، هزینه‌های دفاعی جهانی در سال ۲۰۲۳ در مقایسه با سال ۲۰۲۲، به طور کلی ۶.۸ درصد افزایش یافته که تقریبا نیمی از آنها در آمریکا و چین صرف شده، روسیه در رتبه سوم و اوکراین در رتبه هشتم قرار دارند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»، بر اساس گزارش موسسه تحقیقات صلح بین‌المللی استکهلم در سال 2023، هزینه‌های نظامی بطور کلی در سراسر جهان 6.8 درصد رشد کرد و به رکورد 2.443 تریلیون دلار یا 2.3 درصد از تولید ناخالص جهانی رسید.

در بررسی سالانه Trends In World Military Expenditure، آمده است که این رشد بالاترین میزان از سال 2009 بوده و هزینه‌های دفاعی جهانی به بالاترین سطحی رسیده که مؤسسه تاکنون ثبت کرده است. کارشناسان یادآور شده‌اند: "افزایش هزینه‌های نظامی جهانی در سال 2023 را می توان در وهله نخست با جنگ جاری در اوکراین و همچنین تشدید تنش‌های ژئوپلیتیکی در آسیا، اقیانوسیه و خاورمیانه توضیح داد."

آنها این روند را در هر پنج منطقه جغرافیایی مشاهده کرده  که قوی ترین آن در اروپا، آسیا و اقیانوسیه و خاورمیانه بود. پنج کشوری که بیشترین هزینه دفاعی را دارند، مانند سال 2022  بدون تغییر باقی مانده‌اند: ایالات متحده آمریکا با 916 میلیارد دلار یا 3.4 درصد از تولید ناخالص داخلی ملی است، بعد از آن چین  با صرف 296 میلیارد دلار یا 1.7 درصد از تولید ناخالص داخلی. سپس روسیه که 109 میلیارد دلار یا 5.9 درصد از تولید ناخالص داخلی را صرف کرده و هند با 83.6 میلیارد دلار یا 2.4 درصد از تولید ناخالص داخلی و عربستان سعودی با 75.8 میلیارد دلار یا 7.1 درصد از تولید ناخالص داخلی در رده های بعدی قرار دارند.

ایالات متحده و چین روی هم تقریبا نیمی از هزینه‌های دفاعی جهان را به خود اختصاص دادند که به ترتیب 37 و 12 درصد از کل رقم جهانی است.

هزینه های ایالات متحده سه برابر چین است. حوزه اولویت واشنگتن تحقیق، توسعه، آزمایش و ارزیابی ( research, development, test and evaluation- RDT&E) است که در آن 9.4 درصد بیشتر از سال 2022 سرمایه گذاری کرده است.

هزینه دفاعی پکن نسبت به سال 2022 ، حدود 6 درصد افزایش یافته و در مجموع چین نیمی از کل هزینه‌های نظامی در آسیا و اقیانوسیه را به خود اختصاص داده است. پکن در 29 سال گذشته به طور مداوم هزینه‌های خود را افزایش داده، اما این سرعت در ده سال گذشته کمی کاهش یافته که به گفته تحلیلگران به دلیل کندی رشد اقتصاد چین است.

افزایش 24 درصدی هزینه‌های نظامی روسیه

هزینه‌های نظامی روسیه در سال 2023 نسبت به سال 2022 24 درصد و نسبت به سال 2014 57 درصد افزایش یافته است. کارشناسان معتقدند که این ارقام به دلیل عدم شفافیت فزاینده سیستم مالی روسیه "بسیار نامشخص" هستند. در این بررسی آمده است: «افزایش هزینه‌های نظامی روسیه در سال 2023 عمدتاً ناشی از عملکرد اقتصادی روسیه بود که با وجود کاهش قابل توجه درآمد نفت و گاز این کشور، فراتر از حد انتظارات بوده است.»

موسسه SIPRI با استناد به بودجه دولتی روسیه برای سال‌های 2024-2026 پیش بینی کرده که مسکو همچنان به افزایش هزینه های نظامی خود در سال های آینده ادامه خواهد داد.

ده کشور برتر در صرف هزینه‌های دفاعی در سال 2023 شامل چهار کشور اروپایی و ژاپن نیز می شود که به ترتیب شامل: انگلستان با 74.9 میلیارد دلار یا 2.3 درصد از تولید ناخالص داخلی. آلمان - 66.8 میلیارد دلار یا 1.5 درصد از تولید ناخالص داخلی. اوکراین - 64.8 میلیارد دلار یا 37 درصد از تولید ناخالص داخلی.فرانسه - 61.3 میلیارد دلار یا 2.1 درصد از تولید ناخالص داخلی. و ژاپن - 50.2 میلیارد دلار یا 1.2 درصد از تولید ناخالص داخلی، است.

در مجموع، ده کشور نخست در این جدول 74 درصد از هزینه‌های جهانی یا 1.799 تریلیون دلار را تشکیل می دهند. علاوه بر این، مجموع هزینه های 31 عضو ناتو (سی و دومین عضو - سوئد، در سال 2024 به این اتحاد ملحق شد) بالغ بر 1.341 تریلیون دلار یا 55 درصد از هزینه‌های جهانی است که 68 درصد از این سرمایه گذاری تنها مربوط به ایالات متحده است.

اسرائیل که در بحبوحه جنگ با حماس در سال 2023 در رتبه پانزدهم قرار دارد، 24 درصد بیشتر از سال 2022 در زمینه دفاع سرمایه گذاری کرد و هزینه‌های نظامی خود را در این زمینه به 27.5 میلیارد دلار رسانده و بدین ترتیب پس از عربستان سعودی، اسرائیل در منطقه خاورمیانه بیشترین هزینه نظامی را دارد. 

پیش از این، در اواسط آوریل، رئیس کمیسیون اروپا، اورسولا فون در لاین، گفت که بودجه نظامی کشورهای اتحادیه اروپا از سال 2022 تا 20 درصد افزایش یافته است. به گفته او، این بودجه شروع به جبران کمبود بودجه در حوزه نظامی می‌کند.

در اواخر ماه مارس، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در مورد تفاوت هزینه‌های نظامی بین فدراسیون روسیه و ایالات متحده اظهار نظر کرد و یادآور شد که  بودجه نظامی آمریکا تقریباً 10 برابر بیشتر است و تقریبا 40 درصد از کل هزینه‌های نظامی جهان در ایالات متحده صرف می شود.

در اوایل همان ماه، کاخ سفید پیشنهاد بودجه سال مالی 2025 خود را منتشر کرد. دولت آمریکا از کنگره خواست تا درخواست کمک 61.4 میلیارد دلاری به اوکراین را تایید کند. مجموع هزینه‌های دفاعی ایالات متحده در سال 2025 باید 850 میلیارد دلار باشد که 34 میلیارد دلار بیشتر از میزان تصویب شده در بودجه سال 2024 این کشور است.

بایدن بودجه نظامی 886 میلیارد دلاری آمریکا را امضا کرددرخواست وزیر دفاع انگلیس برای افزایش بودجه نظامی اعضای ناتودرخواست مجدد دبیر کل ناتو از اعضاء برای افزایش بودجه نظامی

انتهای پیام/ 

دیگر خبرها

  • شوک بزرگ درباره حقوق ۱۴۰۳/ دریافتی کارمندان و کارگران کاهش می‌ یابد؟
  • مدت گارانتی خودرو افزایش می‌یابد / وعده داخلی‌ سازی المان‌ های اصلی اتوبوس برقی
  • افزایش بودجه نظامی کشورهای اروپایی به بالاترین رقم از زمان جنگ سرد
  • آمار تکان دهنده افزایش فقر در ایران طی ۲ سال
  • مقایسه هزینه‌های نظامی آمریکا، چین و روسیه
  • محمودزاده: حقوق معلمان مدارس غیردولتی افزایش می‌یابد
  • نتانیاهو : فشارها بر حماس افزایش می‌یابد
  • تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری ۵۰ درصد افزایش می‌یابد
  • خبر مهم درباره نرخ جایگزینی حقوق بازنشستگان
  • با تعطیلی پنجشنبه‌ها حقوق کارگران و کارمندان کاهش می یابد؟