Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: اگر هفت درصد از جمعیت کشوری بالای ۶۰ سال باشد، آن کشور به سوی سالمندی می‌رود و اکنون آمار جمعیت بالای ۶۰ سال ایران به ۹.۴ درصد رسیده است.

عبدالرضا عزیزی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در شیروان اظهارداشت: با توجه به روند پیری جمعیت، پیش بینی می‌شود جمعیت سالمند ایران تا سال ۱۴۰۰ به ۱۰ درصد، سال ۱۴۲۵ به ۲۲ درصد و تا سال ۱۴۳۰ به بالای ۳۰ درصد، معادل ۲۷ میلیون نفر برسد، یعنی از هر سه نفر جمعیت کشور، یک نفر سالمند باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

   


رییس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی علاوه بر مشکلات دارو، درمان و هزینه ها، یکی از مشکلات مبتلابه قشر سالمند را «تنها ماندن» عنوان کرد و گفت: این امر باعث آسیب روحی و روانی به آنان شده و موجب افسردگی آنان می شود.


نماینده مردم شیروان در مجلس، کمبود متخصص طب سالمندی را از دیگر مشکلات این قشر برشمرد و افزود: هم اینک به بیش از دوهزار متخصص طب سالمندی در ایران نیاز است.


عزیزی افزود: نیاز است مشکلات سالمندان، پیش از درگیری با عوارض آن پیش بینی و چاره جویی شود چرا که پیشگیری بهتر از درمان است و با توجه به اینکه نگهداری از سالمندان روز به روز سخت تر می شود، باید به جامعه در این خصوص آموزش های لازم داده شود.


رییس کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به تصویب همسان سازی حقوق بازنشستگان در خانه ملت، گفت: البته به اندازه ای که تورم بالا رفته، حقوق بازنشستگان افزایش پیدا نکرده که امسال برای همسان سازی حقوق بازنشستگان، ۱۲۰ هزار میلیارد ریال و سال آینده نیز ۱۵۰ هزار میلیارد ریال لازم است.


۱۶ هزار و ۶۰۹ نفر از جمعیت ۱۵۷ هزار نفری شیروان را سالمندان تشکیل می‌دهند که بر این اساس نرخ سالمندی در این شهرستان افزون بر ۱۰ درصد و بیش از میانگین کشوری آن است.

 


 

پایان پیام/71

منبع: شبستان

کلیدواژه: اربعین حسینی مسجد پیاده روی اربعین اربعین زائران اربعین حسینی کانون های فرهنگی هنری مساجد بیرجند کانون های مساجد خراسان جنوبي اصفهان جامعه سالمندی رییس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی عزیزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۸۷۸۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چند توصیه برای کاهش خطر زمین‌ خوردن در دوران سالمندی

ایتنا - با افزایش سن، خطر زمین‌ خوردن هم بیشتر می‌شود. چنانکه دکتر پیتر دمارکو، پزشک دانشگاه کلمبیا، توضیح می‌دهد، با بالا رفتن سن تعادل و بینایی کاهش می‌یابد و مشکلات جسمی مانند فشار خون پایین یا حتی کند شدن واکنش‌ها، همگی می‌توانند در زمین خوردن نقش داشته باشند.

اگرچه زمین‌ خوردن‌های گاه‌وبیگاه ممکن است چندان مهم و خطرناک نباشد، برای افراد مسن‌ که استخوان‌‌هایشان آسیب‌پذیر‌تر و شکننده‌تر شده است، عواقب جدی در پی خواهد داشت. به گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده، در افراد ۶۵ سال و بالاتر زمین‌ خوردن عامل اصلی آسیب‌دیدگی و مرگ ناشی از جراحت است و به وقوع سالانه ۳۶۰ هزار مرگ، یک میلیون مورد بستری در بیمارستان و سه میلیون مراجعه‌کننده به اورژانس منجر می‌شود.

دکتر پراشانت نترو، متخصص مغز و اعصاب، به یاهولایف می‌گوید: «بسیاری از زمین‌خوردن‌ها موجب جراحت نمی‌شوند. اما از هر پنج مورد زمین‌ خوردن، یک مورد آسیب جدی مانند جراحت سر یا شکستگی استخوان مچ دست، بازو، مچ پا یا لگن را به دنبال دارد که آسیب‌های مغزی شدید می‌تواند باعث مرگ شود. این خطر در افرادی که رقیق‌کننده خون مصرف می‌کنند، بیشتر است.

سو ویلسون، فیزیوتراپ، می‌افزاید که زمین‌ خوردن می‌تواند تاثیر روانی هم داشته باشد. او توضیح می‌دهد: «وقتی فردی زمین می‌خورد، از افتادن می‌ترسد و همین او را وادار می‌کند در خانه بماند. این در حالی است که اگر این افراد محیط‌شان را تغییر ندهند و توانایی‌هایشان را به چالش نکشند، احتمال زمین‌ خوردنشان بیشتر می‌شود.»

با این حال پیری به این معنی نیست که زمین خوردن اجتناب‌‌ناپذیر و حتمی است. متخصصان معتقدند برای جلوگیری از آن کارهای زیادی است که می‌‌توان انجام داد؛ خواه ایجاد تغییراتی در محیط‌‌  یا قوی‌‌تر کردن بدن تا متعادل‌تر و پایدارتر روی پاها قرار بگیرد.

دکتر کارمن کواتمن، جراح متخصص ارتوپدی، خاطرنشان می‌کند که اگر می‌خواهید از زمین‌ خوردن‌های بعدی جلوگیری کنید، مهم است که هر‌چه زودتر تمرین‌های افزایش تعادل را شروع کنید؛ حتی حرکات ورزشی ساده‌ای مانند صعود پله‌ای از پهلو، ایستادن روی یک پا یا تمرین‌های تقویت عضلات ساق پا. 

ویلسون اشاره می‌کند که هنر رزمی چینی «تای‌چی» هم یکی دیگر از راه‌های بالا بردن تعادل است. یکی از مزایای تای‌چی این است که می‌توانید با تغییر مرکز ثقل بدن، سنگینی وزنتان را جابه‌جا کنید. اگر برای اجرای تمرین‌های این هنر رزمی هر روز به طور مرتب بدنتان را به چالش بکشید، می‌توانید به طور کلی تعادل و هماهنگی را بهبود ببخشید.

با افزایش سن علاوه بر تمرین‌های تعادلی، ورزش‌های قدرتی هم اهمیت دارند. ساخت و حفظ عضله تعادل و وضعیت بدنی را بهتر و به جلوگیری از زمین‌ خوردن کمک می‌کند. ممکن است فکر کنید تمرین قدرتی تنها وزنه‌ زدن است، اما خوب است بدانید که تنها با استفاده از وزن بدن از طریق تمرین‌های ساده مانند پلانک، فشار و کشش هم می‌توان ماهیچه‌ها را تقویت کرد.

ایجاد تغییراتی در فضای خانه هم می‌تواند به کاهش احتمال زمین‌ خوردن کمک کند. برخی از این تغییرات عبارت‌اند از نصب نوار‌های شب‌نما روی پله‌ها تا لبه‌های آن مشخص‌تر شود، حذف وان حمام و جایگزین کردن آن با کابین دوش، نصب صندلی موتوری متحرک برای بالا رفتن از پله‌ها، برداشتن فرش‌ها برای جلوگیری از سکندری‌ خوردن و اضافه کردن چراغ‌های ویژه شب برای دستشویی رفتن‌های شبانه.

ویلسون خاطرنشان می‌کند که خروج از خانه در نهایت می‌تواند خطر زمین خوردن را کاهش دهد چون ترک خانه روحیه را تقویت می‌کند و احساس سرزندگی و هدفمند بودن را بالا می‌برد. با این حال هنگام قدم زدن بیرون از خانه با لبه‌های جدول کنار خیابان، چاله‌ها، آدم‌ها و همچنین سطوح مختلف مانند سنگ‌ریزه، پیاده‌رو کاشی‌کاری‌شده یا چمن مواجه می‌شوید. بنابراین بهتر است در مواجهه با آن‌ها دقت لازم را داشته باشید.  

دیگر خبرها

  • عرضه جوجه یکروزه بالاتر از ۳۰ هزار تومان گرانفروشی است
  • بالای ۸۰ درصد از تشخیص بیماری‌ها در ایران وابسته به آزمایشگاه‌ها است
  • ۳۲۱ نفر از فرزندان شهدا و جانبازان زنجانی در آزمون استخدامی ثبت نام کردند
  • طاهری: سرانه پزشک متخصص تناسبی با جمعیت کشور ندارد
  • سهم بالای عابران پیاده در تصادفات فوتی سال گذشته تهران
  • حواستان به افسردگی دوران سالمندی باشد
  • چند توصیه برای کاهش خطر زمین‌ خوردن در دوران سالمندی
  • اجرای یک هزار طرح صنعتی با پیشرفت فیزیکی بالای ۶۰ درصد در آذربایجان شرقی
  • طراحی و ساخت الکتروموتورهای توان بالای نیروگاهی بومی‌سازی شد
  • برخورداری روستا‌های بالای ۵۰ خانوار از راه روستایی