Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیزدهمین کنگره بین المللی میکروب شناسی بالینی شیراز روز سه‌شنبه با این خبر خوش آغاز به کار کرد که " مرکز تحقیقات میکروب شناسی شیراز از سوی WHO (سازمان بهداشت جهانی )به عنوان بهترین و فعال‌ترین مرکز خاورمیانه در این حوزه شناخته شده است".

مرکز تحقیقات میکروب شناسی بالینی استاد البرزی شیراز  با هدف تحقیقات در زمینه دانش میکروب شناسی بالینی و حل مشکلات مرتبط با بیماری‌های عفونی در سال ۱۳۷۱ توسط دکتر عبدالوهاب البرزی در دانشگاه علوم پزشکی شیراز پایه گذاری شد و در سال ۱۳۷۴ به پاس زحمات استاد البرزی به نام این استاد دانشگاه  نام گذاری شده است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سال  ۱۳۷۸ این مرکز به عنوان قطب علمی میکروب شناسی بالینی کشور شناخته شده و در سال ۱۳۸۰ به عنوان مرکز تحقیقات برگزیده در جشنواره رازی معرفی شد. با گذشت ۱۹ سال از تاسیس آن، محققین مرکز با تلاش مستمر نزدیک  به ۲۰۰ مقاله به چاپ رسانده‌اند که بیش از ۱۴۰ مورد آن درمجلات معتبر بین المللی میباشد.

نتایج حاصل از پژوهش‌های این مرکز، توانسته است پاسخگوی تعدادی از مشکلات بالینی مهم در زمینه بیماری‌های عفونی در کشور باشد و راهکارهای علمی را در این زمینه پیشنهاد نماید. به عنوان مثال: انجام طرح چند مرکزی " تعیین عامل مننژیت باکتریال در کودکان" نشان داد که باکتری هموفیلوس آنفلوانزا نوع B بعنوان شایع ترین عامل مننژیت کودکان در ایران است و ارایه نتایج این تحقیق در کمیته  واکسیناسیون کشوری زمینه ساز تصویب اضافه نمودن واکسن بر علیه این باکتری به برنامه واکسیناسیون کشوری شد.

در راستای انجام همین طرح پیش از این  آقای دکتر نلسون نماینده  سازمان بهداشت جهانی آزمایشگاه های این مرکز را به عنوان بهترین آزمایشگاه میکروبشناسی منطقه ی شرق مدیترانه (EMRO) معرفی نمود. و اکنون سازمان بهداشت جهانی این مرکز پژوهشی و میکروب شناسی را  بهترین و فعال ترین مرکز تحقیقات میکروب شناسی  خاورمیانه معرفی کرده است.

وصیت نامه لویی پاستور سرمشق اصلی تحقیقات میکروب شناسی در شیراز

رییس سیزدهمین کنگره بین المللی میکروب شناسی بالینی روز سه شنبه د آیین گشایش این کنگره با اشاره به برگزاری سیزدهمین کنگره بین المللی میکروب شناسی بالینی در شیراز گفت: سه سال نخست برگزاری این کنگره در شیراز بود و در سال‌های پس از آن، با هدف مشارکت سایر دانشگاه ها، یک سال در میان این کنگره در یکی از شهرهای کشور برگزار شده است که باعث شده تبادل اطلاعات علمی و اقدامات خوبی در زمینه میکروب شناسی در کشور صورت گیرد.

دکتر عبدالوهاب البرزی با بیان فعالیت‌های مرکز تحقیقات میکروب شناسی بالینی  شیراز، افزود: محققان این مرکز با حضور در مناطقی که لزوم تحقیقات در آنها وجود دارد، تحقیقات را به صورت میدانی انجام می دهند و نتایج این تحقیقات در مجامع بین المللی ارایه و بررسی می شود.

وی  از معرفی مرکز تحقیقات میکروب شناسی بالینی شیراز به عنوان بهترین مرکز میکروب شناسی در خاورمیانه از سوی سازمان بهداشت جهانی خبر داد و گفت:  در شروع به کار این کنگره از دوره نخست، از وصیت نامه «لویی پاستور» استفاده کردیم و وصیت نامه پاستور را به عنوان اساس کار کنگره و مرکز تحقیقات میکروب شناسی بالینی، قرار دادیم.

دکتر البرزی گفت: با داشتن جوانان باارزش در کشور، امیدواریم هر روز بیشتر از گذشته به سمت ترقی و پیشرفت گام برداریم، نسل جدید از نظر تفکرات علمی از نسل گذشته جلوتر است و باید انگیزه را در آنها تقویت کنیم، باید جوانان را جدی بگیریم و از آنان حمایت کنیم تا با فعالیت در حوزه های مختلف، کشور را به سمت تعالی سوق دهند.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در ادامه این کنگره گفت: تداوم برگزاری کنگره میکروب شناسی، نشان دهنده قوت و بزرگی این رویداد علمی است که از ششمین دوره به صورت بین المللی برگزار می شود.

دکتر  یونس قاسمی  افزود: یکی از فعالیت‌ها و دستاوردهای این کنگره می تواند بررسی مسایل مربوط به عفونت های بیمارستانی باشد که امروزه یکی از موضوعات مهم در بیمارستان ها است.

او با اشاره به اقداماتی که در حوزه میکروب شناسی و بیماری های عفونی انجام شده، اضافه کرد: در کنار تلاش های فراوان در این زمینه، اما همچنان شاهد وجود میکروب های مقاوم و مسایلی هستیم که ممکن است در بیمارستان ها وجود داشته باشد؛ در کشور و در حوزه میکروب شناسی کارهای خوبی انجام شده است، اما باز هم می توانیم در این زمینه فعالیت کنیم.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه با تاکید بر اهمیت مبحث میکروب شناسی در تشخیص و درمان بیماری ها، ادامه داد: در این حوزه بحث های کارآفرینی، تولید محصول و فروش محصولات در بازار باید مورد توجه باشد و این امر می تواند دانشگاه را به سمت تبدیل به دانشگاه نسل سوم هدایت کند.

ارایه ۲۰۵ مقاله علمی در سیزدهین کنگره میکروب شناسی بالینی

دبیر علمی این کنگره نیز با ارایه گزارشی از روند علمی کنگره گفت: از میان مقالات دریافتی دبیرخانه کنگره، ۲۰۵ مقاله برای ارایه در کنگره انتخاب شده که ۲۰ مقاله به صورت سخنرانی و ۱۸۵ مقاله به صورت پوستر الکترونیکی و با هدف صرفه جویی در مصرف کاغذ، ارایه می شود.

دکتر  مازیار ضیائیان  افزود: هشت میزگرد علمی نیز برای این کنگره سه روزه در نظر گرفته شده که صاحب نظران هر رشته، تازه ترین مطالب علمی در حوزه میکروب شناسی را بررسی و ارایه می کنند.

او تاکید کرد: حضور در این میزگردهای علمی می تواند در کنترل بیماری های عفونی و درمان بیماران، کمک کننده باشد.

این کنگره بین المللی، با حضور مهمانانی از کشورهای اروپایی شانزدهم تا هجدهم مهر در سالن های صدرا و سینا دانشگاه علوم پزشکی شیراز، برگزار دایر است ./ ایرنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۸۹۲۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واحد علوم و تحقیقات دارای ظرفیت توسعه ملی دانش رباتیک است

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، رضا رادفر معاون پژوهشی این واحد دانشگاهی در هجدهمین دوره مسابقات بین المللی ربوکاپ آزاد ایران که در واحد علوم و تحقیقات در حال برگزاری است، گفت: واحد علوم و تحقیقات، دانشگاهی پیشرو در حوزه‌های علم و فناوری در پایگاه‌های علمی کشوراست. این واحد دانشگاهی حتی در مقیاس جهانی یک مرجع علمی شناخته شده است. 

وی با بیان اینکه واحد علوم و تحقیقات با تکیه بر ظرفیت و امکاناتی که دارد از تکنولوژی‌های جدید و فناوری‌های نوین در حوزه‌های مختلف همچون هوش مصنوعی و رباتیک حمایت می کند، ادامه داد: رباتیک و هوش مصنوعی از جمله موضوعات مورد تأکید این واحد دانشگاهی بوده و جزء سیاست‌های استراتژیک واحد علوم و تحقیقات است.

به گفته رادفر، واحد علوم و تحقیقات همواره از حضور افراد اثرگذار در علوم نو و نقش آفرینی در جهت توسعه این علوم، حمایت می‌کند.

وی با بیان اینکه رقابت‌های ربوکاپ آزاد ایران برای شناسایی توانمندی‌ها در این حوزه و ایجاد انگیزه در دانشجویان و دانش‌آموزان برای بیشتر پرداختن به این علوم، نقش مهمی ایفا می‌کند، خاطر نشان کرد: این مسابقات به عنوان اکوسیستمی یک پارچه، عناصر درگیر درحوزه‌ توسعه‌ هوش مصنوعی و رباتیک در کشور را به صورت همگرا هدایت می‌کند.

معاون پژوهشی واحد علوم و تحقیقات ضمن اعلام آمادگی این واحد دانشگاهی برای  ایجاد دبیرخانه دائمی مسابقات بین المللی ربوکاپ آزاد ایران در واحد علوم وتحقیقات، گفت: ظرفیت‌های بسیاری برای همکاری‌های علمی و فناورانه با کمیته ملی ربوکاپ وجود دارد و در برنامه‌های آتی از این ظرفیت‌ها بیشتر بهره خواهیم برد. واحد علوم و تحقیقات می تواند دانش رباتیک را در سطح ملی توسعه دهد. 

رادفر افزود: برای جذب و حمایت تیم‌های برتر این مسابقات در واحد علوم و تحقیقات، پیگیری‌های لازم صورت می گیرد. تیم‌های برتر این مسابقات، جوانانی هستند که آینده دارهستند. بنابراین باید در مسیر توسعه، هدایت شوند و تحت سرپرستی مراکز علمی و دانشگاهی قرار گیرند. معتقدم واحد علوم و تحقیقات می تواند این هدایت را عهده دار شود.

براساس این گزارش، هجدهمین دوره مسابقات بین المللی ربوکاپ آزاد ایران با شعار "یادگیری، آینده درخشان" در دو بخش دانشجویی و دانش‌آموزی به میزبانی واحد علوم و تحقیقات تا ۳۱ فروردین ۱۴۰۳، در حال برگزاری است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بررسی فروش یک میلیارد دلار سلاح به اسرائیل در دولت بایدن
  • ویژه برنامه‌های علمی یادروز سعدی
  • دستگیری دختر دهه نودی که فروشنده مزون لباس را به قتل رسانده بود
  • واحد علوم و تحقیقات دارای ظرفیت توسعه ملی دانش رباتیک است
  • بالای ۸۰ درصد از تشخیص بیماری‌ها در ایران وابسته به آزمایشگاه‌ها است
  • سعدی‌پژوهان در شیراز بر خوان سعدی می‌نشینند
  • سعدی‌پژوهان صبح شنبه در شیراز بر خوان سعدی می‌نشینند
  • کنگره بین‌المللی نهج‌البلاغه تیرماه 1403 در دانشگاه آزاد اصفهان برگزار می‌شود
  • جزئیات سومین کنگره بین‌المللی نهج‌البلاغه در دانشگاه آزاد اصفهان
  • تشریح مصوبات کمیته علمی و پژوهشی کنگره ۱۵ هزار شهید استان فارس