Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-25@12:06:00 GMT

بابک‌ زنجانی‌سنج نداریم

تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۸۹۹۵۵

بیژن زنگنه اظهار کرد: فردی که می‌خواهد محموله نفتی ببرد، باید منابع کافی برای آن داشته باشد؛ ما بابک زنجانی سنجی نداریم و حداقل پول مورد نیاز برای یک محموله نفتی ۴۰ تا ۵۰ میلیون دلار است. ناطقان: پنجمین کنگره نفت و نیرو امروز برگزار شد. آینده فضای کسب و کار با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی محور اصلی پنجمین کنگره نفت و نیرو است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



بیژن زنگنه - وزیر نفت - در این کنگره اظهار کرد: فردی که می‌خواهد محموله نفتی ببرد، باید منابع کافی برای آن داشته باشد؛ ما بابک زنجانی سنجی نداریم و حداقل پول مورد نیاز برای یک محموله نفتی ۴۰ تا ۵۰ میلیون دلار است.

وی با بیان این‌که باید برای پولی که در کشور وجود دارد، فکر کرد تا از آن به نحو احسن استفاده شود، اظهار کرد: اکنون در شرایط دشواری قرار داریم بنابراین باید از ابتکارهای خود استفاده کنیم.

زنگنه تصریح کرد: وزارت نفت در شرایط سخت این سال‌ها توانسته است کارهای بزرگی را در بخش پتروشیمی، نفت و گاز انجام دهد البته نیاز کشور بیش از این است.

وزیر نفت با اشاره به اقدامات صورت گرفته، گفت: همه بخش دریایی ۲۷ فاز پارس جنوبی تا پایان امسال به اتمام می‌رسد و عملیات اجرایی طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی نیز امسال آغاز خواهد شد.

وی با تاکید بر این‌که توتال و شرکت چینی به دلیل تحریم از طرح توسعه فاز ۱۱ خارج شدند، اظهار کرد: خروج آن‌ها در یک فضای کاملا دوستانه صورت گرفت چراکه تحریم‌ها اجازه فعالیت آن‌ها را نمی‌داد.

قرارداد میدان گازی فرزاد B در ماه‌های آینده امضا می‌شود

زنگنه از امضای قرارداد میدان گازی فرزاد B به عنوان یک میدان مشترک در ماه‌های آینده خبر داد و گفت:‌ امسال برای اولین‌بار صادرکننده بنزین بودیم و بنزین یورو ۴ در کلانشهرهای کشور توزیع می‌شود.

وزیر نفت ادامه داد: اگر از من سوال شود که آینده کسب‌وکار را چگونه می‌بینید، پاسخ خواهم داد که در شرایط کنونی ظرفیت‌های زیادی برای توسعه وجود دارد و اگرچه در جغرافیای نفت تغییرات مهمی اتفاق افتاده به طوری که آمریکا که بزرگترین مصرف‌کننده نفت بود، اکنون به بزرگترین تولیدکننده نفت و گاز و میعانات تبدیل شده اما همچنان ظرفیت‌های قابل توجهی در ایران برای توسعه وجود دارد.

وی با تاکید بر این مساله که نفت می‌تواند محرک اقتصاد ایران با توسعه جهشی در بالادست و اتکای آن به پتروشیمی و پایین‌دست و همچنین تکمیل زنجیره ارزش باشد، تصریح کرد: فعال بودن نفت می‌تواند بخش صنایع و خدمات فنی و مهندسی را توسعه دهد، چراکه حجم سرمایه‌گذاری نفت به گونه‌ای است که می‌تواند خدمات مهندسی و غیرمهندسی را فعال و در اشتغال نیز نقش ویژه‌ای داشته باشد.

به گفته زنگنه، قطعا در مساله‌ای که در اراک پیش آمد، نباید مشکل را در اراک پیگیری کرد، چرا که اگر نفت فعال باشد، اراک و صنایع دیگر در دیگر شهرها نیز فعال خواهد شد.

وزیر نفت با تاکید به این مساله که فعال بودن صنعت نفت، بخش‌های دیگر مهندسی را اعم از  صنایع برق، ریخته‌گری، دریایی و ... فعال خواهد کرد، تصریح کرد: در سال ۱۳۸۳ چشم‌انداز ۲۰ ساله برای نفت تدوین شد که اهداف آن واقع‌گرایانه و قابل دسترس است، اکنون با روزآمد کردن آن می‌توان از آن استفاده کرد.

وی با بیان این‌که هرچند سال یکبار ضربات کشنده‌ای بر صنعت نفت کشور وارد می‌شود، تصریح کرد: با این وجود ما همچنان زنده‌ مانده‌ایم و مقاومت می‌کنیم. البته تحریم‌ها ضرباتی را به ما وارد کرده و جایگاه ما را در جهان کاهش داده است، اما مقاومت خواهیم کرد چرا که تنها در این شرایط می‌توانیم عرصه‌های پیشرفت را رقم بزنیم.

وزیر نفت با اشاره به زمینه‌های فعالیت بخش خصوصی در صنعت نفت گفت: اولین و شناخته‌ترین فعالیت بخش خصوصی در حوزه نفت مربوط به فعالیت‌های پیمانکاری می‌شود که در حال حاضر ای پی سی نقش ویژه‌ای دارد حتی عملیات نگهداشت تولید را نیز یک پیمانکار انجام می‌دهد و این در صورتی است که این موضوع در گذشته اینگونه نبوده است.

به گفته او هفت فرصت برای حضور بخش خصوصی در صنعت نفت وجود دارد که می توان به فعالیت‌های پیمانکاری، ساخت تجهیزات، بازرگانی نفت و فراورده های نفتی و توسعه استارت آپ ها اشاره کرد.

او با بیان این‌که آینده فضای کسب و کار با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی محور اصلی پنجمین کنگره نفت و نیرو است، تاکید کرد: ایران همچنان ظرفیت فوق‌العاده‌ای برای توسعه در بخش نفت و گاز دارد و نفت می‌تواند پیشران توسعه و اقتصاد کشور باشد.

زنگنه، سرمایه‌ گذاری بخش خصوصی در حوزه‌های مختلف نفت و خوراک‌های با ارزش را یکی‌ دیگر از بخش‌های قابل حضور بخش خصوصی دانست و افزود: با این کار زنجیره ارزش تکمیل و از خام‌فروشی جلوگیری می‌شود.

وی سومین مورد را ساخت تجهیزات صنعت نفت دانست و اظهار کرد: در قراردادهای نفتی تاکید شده که باید برخی از کالاها از داخل تهیه شود و باید سازوکاری طراحی شود تا بتوان سیستم‌های مورد نیاز را در داخل کشور تولید کرد.

وزیر نفت حضور بخش خصوصی در اکتشاف و استخراج را از موارد مهم فعالیت‌های بخش خصوصی در صنعت نفت عنوان و اظهار کرد: در حال حاضر که با تحریم مواجه هستیم بخش خصوصی می‌تواند در این حوزه اقدامات خوبی را انجام دهد.

زنگنه با بیان این‌که بخش خصوصی می‌تواند در حوزه بازرگانی نفت و فرآورده نیز نقش مهمی را در صنعت نفت ایفا کند، گفت: با توجه به ابعاد بزرگ صنعت نفت سه عامل توانمندی و ساختار مناسب، توانمندی تعامل و سرمایه کافی و همچنین توانمندی برای تجهیز منابع مالی از بازارهای پولی و سرمایه برای حضور بخش خصوصی بسیار لازم است.

منابع صندوق توسعه ملی برای توسعه صنعت نفت کافی نیست

وی با بیان این‌که تامین سرمایه در مقیاس‌های بزرگ یکی از مشکلات حضور بخش خصوصی در نفت و بازرگانی نفت است، ابراز کرد: تاکنون همه به دنبال منابع صندوق توسعه ملی بودند اما این منبع دیگر جواب نمی‌دهد و تاکنون کمتر به تجهیز سرمایه و آورده بخش خصوصی فکر کرده‌ایم.

وزیر نفت با تاکید بر این مساله که بخش خصوصی باید سرمایه حداقلی را در این زمینه تامین کند، تصریح کرد: در قراردادهای فروش نفت، کسی که یک کشتی نفت ۶۰۰ میلیارد تومانی معادل ۵۰ میلیون دلار بخرد، به چه اطمینانی باید قبل از پرداخت به پول نفت را تحویل وی داد. فردی که می‌خواهد نفت بخرد باید منابع کافی در اختیار داشته باشد.

زنگنه با بیان این‌که صدها هزار میلیارد تومان نقدینگی در کشور است که نمی‌توانیم از آن‌ها استفاده کنیم، گفت: باید راه‌های ابتکاری به وجود آید تا بتوان بسیاری از مشکلات را برطرف کرد.

در صنعت پتروشیمی قدم‌های بزرگی برداشته شده است

وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در صنعت پتروشیمی، اظهار کرد: با جهش دوم پتروشیمی، تولید در این صنعت ۵۰ درصد افزایش پیدا می‌کند و در پنج سال بعد از آن و با جهش سوم ارزش تولیدات پتروشیمی از ۲۵ میلیارد دلار به ۳۷ میلیارد دلار خواهد رسید.

زنگنه با بیان این‌که تولید نفت در غرب کارون از ۷۰ هزار بشکه به بالای ۳۵۰ هزار بشکه رسیده برای افزایش تولید با حفاری‌های جدید ادامه خواهد داشت، ادامه داد: ۹۵ درصد کل جمعیت کشور تحت پوشش شبکه گاز قرار دارند و در این مسیر ۱۳ هزار میلیارد تومان هزینه گازرسانی از محل صرفه‌جویی در مصرف سوخت مایع تامین شده است.

نظر وزیر نفت درباره احتمال افزایش قیمت بنزین

بیژن زنگنه امروز در حاشیه پنجمین کنگره نفت و نیرو در جمع خبرنگاران هم درباره احتمال سهمیه‌بندی و افزایش قیمت بنزین در لایحه بودجه سال جاری گفت: هر چیزی در این حوزه ممکن است.

او در خصوص آخرین وضعیت توسعه لایه‌های نفتی، اظهار کرد: برای توسعه این پروژه مذاکراتی شده که بیش‌تر با شرکت‌های ایرانی بوده اما هنوز به نتیجه نرسیده‌ایم.  

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود در خصوص کاهش سهمیه کارت سوخت جایگاه‌داران بیان کرد: قرار بر این بود که سهمیه کارت سوخت جایگاه‌داران کاهش یابد تا مردم از کارت سوخت خودشان استفاده کنند، چرا که کارت سوخت جایگاه‌داران برای سوخت‌گیری نیست و تنها باید زمانی مورد استفاده قرار گیرد که مشکلی برای کارت سوخت شخصی افراد به وجود آمده باشد.

وزیر نفت در پاسخ به این سوال که آیا احتمال کاهش سهمیه مجدد کارت سوخت جایگاه‌داران وجود دارد، ادامه داد: امکان دارد میزان سهمیه کارت سوخت جایگاه‌داران باز هم کاهش یابد، لذا لازم است تا تمام خودروها از کارت سوخت شخصی خودشان استفاده کنند.

استفاده از نقدینگی جامعه برای اجرای پروژه‌های نفتی

مسعود کرباسیان -مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران - هم در حاشیه پنجمین کنگره نفت و نیرو در جمع خبرنگاران گفت: با انتشار اوراق نفتی می‌توان نقدینگی جامعه را برای اجرای طرح‌های نفتی مورد استفاده قرار داد.

او با بیان این‌که سازمان بورس کمک کرد تا اوراق را منتشر کنیم، اظهار کرد: این اوراق اقتصادی است چرا که نفت ارزش اقتصادی بالایی دارد.

به گفته وی در حال حاضر که سرمایه‌گذاران به دلیل توان داخلی در ساخت تجهیزات نیازی به واردات تجهیزات از خارج ندارند، اوراق ریالی می‌تواند نقش یک سرمایه‌ گذار را در تامین مالی و خرید تجهیزات داخلی داشته باشد.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان این‌که با اقدام سازمان بورس این اوراق قابل مبادله هستند، گفت: در انواع مختلف مانند اوراق منفعت، اوراق سلف و یا صندوق پروژه این اوراق منتشر خواهند شد.

به گفته کرباسیان هنوز مشخص نیست که این اوراق یکجا منتشر می‌شوند و یا با هر مرحله از پیشرفت پروژه بخشی از این اوراق به فروش می‌رسد.

وی با تاکید بر این مساله که چرخه توسعه در نفت را متوقف نمی‌کنیم، تصریح کرد: چند طرح توسعه‌ای دیگر نیز در دست اقدام داریم که آنها را وارد مرحله‌ی اجرا خواهیم کرد. منبع: ایسنا برچسب ها: وزیر نفت ، بابک زنجانی سنج ، محموله نفتی

منبع: ناطقان

کلیدواژه: وزیر نفت محموله نفتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۸۹۹۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات ۹ میلیارد دلاری استان تهران

مدیر کل صنعت، معدن و تجارت استان تهران با تأکید بر بازگشت ۲۰۰ واحد راکد به چرخه تولید، از صادرات ۹ میلیارد دلاری محصولات واحدهای تولیدی این استان به کشورهای مختلف خبر داد و گفت: افزایش صادرات از استان تهران با جدیت دنبال می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از استان تهران، محمود سیجانی ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه استان تهران بزرگترین استان صنعتی کشور از نظر تولید و سرمایه‌گذاری است، گفت: در استان تهران به دلیل قانون شعاع 120 کیلومتر، محدودیت‌هایی برای توسعه شرکت‌ها و واحدهای تولید وجود دارد و فقط شرکت‌های دانش بنیان می‌توانند در استان تهران طرح توسعه را اجرا و فعالیت کنند.

وی افزود: دولت در رابطه با قانون شعاع 120 کیلومتر مجوزی را صادر کرده که واحدهای تولیدی فقط در عرصه خود می‌توانند واحدهای تولیدی را توسعه دهند.

وجود 400 واحد راکد صنعتی در استان تهران

مدیر کل صنعت، معدن و تجارت استان تهران با تاکید بر احیای واحدهای تعطیل و راکد گفت: 200 واحد راکد در استان تهران احیا شده است و 400 واحد راکد دیگر در استان وجود دارد که با حضور سرمایه‌گذار می‌توانیم واحدهای راکد را احیا و به چرخه صنعت بازگردانیم.

صادرات 9 میلیارد دلاری استان تهران

سیجانی کمک به نقدینگی، مواد اولیه و صدور مجوز گواهی برند فعالیت کارخانه واحدهای تولید را از عوامل مهم احیای واحدهای راکد تولیدی عنوان کرد و ابراز داشت: افزایش صادرات از سیاست ‌های مهم سازمان صمت استان تهران است و با جدیت آن را دنبال می‌کنیم؛ در این راستا 9 میلیارد دلار محصولات واحدهای تولیدی از گمرکات به کشورهای مختلف صادر شده است.

سیجانی با بیان اینکه بازدید میدانی از واحدهای تولیدی که با مشکلاتی دست و پنجه نرم می‌کنند، به صورت مستمر انجام و در کارگروه تسهیل بررسی و رسیدگی می‌شود، گفت: مشکلات یک هزار و 100 واحد تولیدی در کارگروه تسهیل استان تهران بررسی و مشکلات عمده آنها تا حدودی مرتفع شده است.

وی با بیان اینکه 107 واحد تولیدی در استان تهران مجوز شرکت دانش بنیان اخذ کرده‌اند تصریح کرد: 568 واحد تولیدی در استان تهران افزایش ظرفیت و توسعه داشته است.

مدیر کل صنعت، معدن و تجارت استان تهران با بیان اینکه 26 نمایشگاه عرضه کالا در استان برگزار شده است، ابراز داشت: 67 پروژه صنعتی با سرمایه‌گذاری 16 هزار میلیارد تومانی در یک سال گذشته در استان تهران به بهره‌برداری رسیده است.

پوشاک، قطعات خودرو و دخانیات بیشترین اقلام قاچاق در استان

سیجانی با بیان اینکه پوشاک، قطعات خودرو و دخانیات بیشترین اقلام قاچاق کالا را به خود اختصاص داده است، تصریح کرد: ثبت انبارها در سامانه جامع انبارها الزامی است و در صادرت عدم ثبت انبارها در سامانه تخلف تعزیراتی محسوب می‌شود و با کالای موجود در انبار به عنوان کالای قاچاق برخورد خواهد شد.

صادرات 286 میلیون دلاری ایران به پاکستان در 3 ماه

وی با بیان اینکه تمرکز انبارهای استان تهران در شهرستان ری از نظر پدافند غیر عامل دارای معایب است، گفت: انبارهای متمرکز در شهرری با نزدیکی به شریان‌های ارتباطی دارای محاسن است و شهرستان رباط کریم نیز می‌تواند، بارانداز انبارهای دپوی کالا در استان تهران باشد.

مدیر کل صنعت، معدن و تجارت استان تهران در پایان خاطرنشان کرد برای تحقق شعار سال که مورد تاکید مقام معظم رهبری است، همه ارگان‌ها به ویژه بانک‌ها، سازمان امور مالیاتی و بیمه باید کمک حال واحدهای صنعتی و تولیدی باشند تا در سال‌جاری شاهد شکوفایی بیش از حد حوزه صنعت و تولید باشیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تدوین سند چشم‌انداز توسعه حمل‌ونقل استان گلستان
  • توسعه میادین نفت و گاز به سرمایه‌گذاری خارجی نیاز دارد
  • بسترسازی برای مشارکت بخش خصوصی در ایجاد پایگاه‌های بزرگ‌داده
  • راهکارهای بهبود شرایط صنایع دارویی؛ وزیر صنعت از دخالت‌های غیرقانونی در پارلمان بخش خصوصی دست بردارد
  • کارآفرینان با همکاری اتاق بازرگانی مشارکت فعالانه مردم در اقتصاد را زمینه‌سازی کنند
  • فولاد خوزستان چرا هدف تحریم‌ها قرار گرفت؟
  • صادرات ۹ میلیارد دلاری استان تهران
  • برگزاری سومین نشست معاون اول رئیس جمهور با فعالان اقتصادی و اعضای اتاق بازرگانی و تعاون
  • بانک مرکزی پدر تولید و تولیدکننده را درآورده است؛ به داد بخش خصوصی برسید!
  • به‌زودی، قیمت‌گذاری شوینده‌ها حذف می‌شود