Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-25@18:09:28 GMT

روابط تهران- باکو مستحکم و رو به توسعه است

تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۹۵۵۱۰

روابط تهران- باکو مستحکم و رو به توسعه است

به گزارش گروه خبر خبرگزاری برنا، محمود واعظی عصر سه شنبه و در دیدار "ساحل بابایف" وزیر کار و حمایت های اجتماعی جمهوری آذربایجان با اشاره به همکاری و حمایت های اصولی دو کشور از یکدیگر در مجامع بین المللی، اظهارداشت: ایران و آذربایجان به عنوان دو همسایه صمیمی در همه ابعاد و زمینه ها همکاری دارند و  باید روند این مناسبات بیش از پیش شتاب بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی پیوندها و اشتراکات گسترده دو ملت را سرمایه ای بزرگ برای تعمیق همکاری های دو کشور برشمرد و  تصریح کرد: با توجه به تغییرات کنونی جهان، باید کشورهایی که اشتراکات و دیدگاه های نزدیکی با یکدیگر دارند، برای منافع ملت های خود، همکاری ها را گسترش دهند.

وزیر کار و حمایت های اجتماعی جمهوری آذربایجان نیز در این دیدار با تاکید براینکه گسترش حجم روابط تهران-باکو در سایه اراده سیاسی روسای جمهور دو کشور بوجود آمده است، تاکید کرد: جمهوری آذربایجان اولویت خاصی برای توسعه و افزایش روابط با جمهوری اسلامی ایران قایل است.

ساحل بابایف با اشاره به برنامه ریزی های انجام شده برای تعمیق همکاری ها و تبادل تجربیات بین دو کشور در زمینه های  اشتغال زایی، تامین نیروی کار و  تامین رفاه اجتماعی معلولان و مستمری بگیران، گفت: روابط بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان می تواند الگویی برای سایر کشورها باشد و روند افزایش مبادلات تجاری و اقتصادی بین دو کشور چشمگیر بوده است.

وی همچنین با ابلاغ سلام گرم رئیس جمهور آذربایجان به دکتر روحانی، بار دیگر از ایشان برای سفر به جمهوری آذربایجان و همچنین شرکت در اجلاس جنبش عدم تعهد در این کشور دعوت کرد که دکتر واعظی ابراز امیدواری کرد جمهوری اسلامی ایران در بالاترین سطح در آن شرکت کند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: واعظی باکو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۹۵۵۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تهران و اسلام آباد؛ فرصت‌های پیش رو برای همکاری

جمعیت، وسعت و همسایگی و همچنین قدرت بالای نظامی از جمله ویژگی‌هایی هر دو کشور محسوب می‌شود و از این رو تلاش‌هایی زیادی صورت می‌گیرد تا میان اسلام آباد و تهران تنش بوجود آید و طبعا بروز هر گونه تنشی میان دو کشور برای هر دو خطرناک است.

این نکته را باید در نظر داشت که هر دو کشور دارای دشمنان و رقیبان سنتی هستند. هند رقیب اصلی پاکستان بشمار می‌رود و از سویی دیگر اسرائیل هم دشمنی سنتی ایران محسوب می‌شود و طی هفته‌های اخیر هم شاهد افزایش تنش میان جمهوری اسلامی و رژیم صهیونیستی بودیم. مضاف بر اینکه برای ایران رقبای منطقه‌ای دیگری هم وجود دارد.

موضوع دیگر اقتصادی است. در شرایط کنونی پاکستان به لحاظ اقتصادی وضعیت خوبی ندارد و علاوه بر اینکه جمهوری اسلامی هم سال‌ها است که درگیر تحریم است و طبعا بعد از اجرایی کردن قانون صلح قرن ۲۱ از سوی ایالات متحده ممکن است با تشدید فشار‌ها از سوی غرب مواجه شویم؛ بنابراین طبیعی است که دو دولت برای همکاری با هم در حوزه‌های مختلف اقتصادی تعاملاتی داشته باشند.

نکته دیگر اینکه هر دو کشور در نواحی مرزی با گروه‌های تجزیه طلب مواجه هستند و علاوه بر اینکه پدیده تروریسم هم از جمله مسائلی است که به عنوان یکی از مشکلات سر راه هر دو کشور وجود دارد و بنابراین همکاری در این حوزه‌ها حتما باعث ارتقای وضعیت امنیتی در نواحی مرزی میان دو کشور خواهد شد. 

 از این رو، اقتضای وضعیت جاری و همچنین مبتنی بر واقعیت‌های موجود گسترش روابط و تعاملات میان ایران و پاکستان است. مضاف بر اینکه هر دو از پیشینه تاریخی خوبی در حوزه روابط سیاسی و امنیتی برخوردارند.

طبعا گسترش روابط میان اسلام آباد و تهران بر نوع تعاملات آن‌ها با دیگر همسایگان هم تاثیرگذار خواهد بود. در واقع ایران و پاکستان مطلقا در حوزه افغانستان رقیب هم محسوب نمی‌شوند و هر دو کشور می‌توانند برای رسیدن ثبات در افغانستان با هم همکاری خوبی داشته باشند. 

نگاهی به گذشته نشان می‌دهد که ایران و پاکستان هر دو از تاریخچه درخشانی در حوزه روابط همسایگی برخوردارند و بویژه در حوزه استراتژیکی می‌توانند تعاملات خود را گسترش دهند.

دیگر خبرها

  • مردم باید ثمره دوستی ایران و چین را در مظاهر توسعه مشاهده کنند
  • به دنبال گسترش روابط اقتصادی و تجاری با چین هستیم
  • آماده گسترش روابط با ایران و اصفهان هستیم
  • تهران و اسلام آباد؛ فرصت‌های پیش رو برای همکاری
  • علی‌اف: دستیابی به توافق صلح با ارمنستان تا نوامبر ممکن است
  • الهام علی‌اف: متن توافق صلح بین باکو و ایروان وارد جزییات شده است
  • باکو: ارمنستان تعیین مرز با آذربایجان را آغاز کرد
  • قطار روابط تهران - اسلام‌آباد روی ریل توسعه
  • عزم مقام‌های عالی تهران - اسلام‌آباد برای توسعه روابط تجاری و اقتصادی
  • عزم مقام‌های عالی ایران و پاکستان برای توسعه روابط تجاری و اقتصادی