Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@00:13:19 GMT

درمان بیش از 80 بیماری با سلول‌های بنیادی

تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۹۵۵۴۲

درمان بیش از 80 بیماری با سلول‌های بنیادی

مدیرعامل شرکت فناوری بن یاخته‌های رویان جهاد دانشگاهی گفت: از نظر کاربردی بیش از 80 بیماری با استفاده از سلول‌های بنیادی درمان می‌شود که عمده استفاده از این سلول‌ها برای درمان بیماری‌هایی با منشا خونی، انواع سرطان‌ها، تالاسمی و ... مناسب است.

به گزارش ایسنا، مرتضی ضرابی 16 مهرماه در نشست خبری با اصحاب رسانه چهارمحال و بختیاری، اظهار کرد: بانک خون بند ناف رویان زیر نظر جهاد دانشگاهی است که بیش از یک دهه از فعالیت آن می‌گذرد و با گذشت این مدت زمان قطعا مادران باردار از فعالیت‌های بانک خون بندناف رویان مطلع هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: سلول‌های بنیادی دارای دو ویژگی خودنوزایی و تمایز یا تخصصی شدن هستند، به گونه‌ای که سلول مشابه خود را تولید و به سلول‌های دیگری به نام سلول‌های بنیادی تبدیل می‌شود.

ضرابی گفت: سلول‌های بنیادی جنین، بالغین و خون بند ناف از انواع سلول‌های بنیادی بوده که یکی از منابع سلول‌های بنیادی مغز استخوان است.

مدیرعامل بانک سلول‌های بنیادی خون بند ناف رویان ادامه داد: خون بندناف مملو از سلول‌های بنیادی است که اگر جمع‌آوری شود می‌تواند در درمان بیماری‌ها موثر باشد.

وی بیان کرد: 80 تا 200 میلی‌لیتر خون در بندناف و جفت وجود دارد که می‌توان به راحتی آن را جمع‌آوری و در زمان مناسب از آن استفاده کرد.

ضرابی افزود: زمان مناسب برای جمع‌آوری سلول‌های بنیادی 5 تا 10 دقیقه بعد از زایمان بوده که بسیار مهم است که خون جمع‌آوری شده آلوده نشود.

وی گفت: بانک خون عمومی و خصوصی یا خانوادگی از انواع بانک‌های خون هستند که در بانک خون عمومی مالک آن خانواده‌ها نیستند، ولی در بانک خون خصوصی یا خانوادگی نمونه گرفته شده برای خود و خانواده نگه‌داری می‌شود، به طوری که در دنیا بیش از 40 هزار پیوند با استفاده از خون بندناف انجام شده است.

مدیرعامل شرکت فناوری بن یاخته‌های رویان جهاد دانشگاهی با اشاره به اینکه 31 دفتر نمایندگی بانک خون بندناف در کشور و دو دفتر خارجی در خارج از کشور وجود دارد، تصریح کرد: در بانک خون عمومی 15 هزار نمونه و در بانک خون خصوصی 115 هزار نمونه در کشور ذخیره‌سازی شده است.

وی افزود: از نظر کاربردی بیش از 80 بیماری با استفاده از سلول‌های بنیادی درمان می‌شود که عمده استفاده از این سلول‌ها برای درمان بیماری‌هایی با منشا خونی، انواع سرطان‌ها، تالاسمی و ... مناسب است.

مدیرعامل شرکت فناوری بن یاخته‌های رویان جهاد دانشگاهی تصریح کرد: در دنیا بر روی بیماری‌هایی همچون فلج مغزی اطفال، اوتیسم، مشکلات کوتاهی قد، کاهش شنوایی کارآزمایی‌هایی صورت گرفته است.

وی تاکید کرد: ریشه دندان عقل دارای سلول بنیادی است که امروزه امکان جداسازی آن فراهم شده ولی در کشور خدماتی برای آن ارائه نمی‌شود.

ضرابی اظهار کرد: نمونه‌هایی که جمع‌آوری می‌شود در کمتر از 24 ساعت از استان‌ها به تهران ارسال و ذخیره‌سازی انجام می‌شود.

وی گفت: امروزه طبق اعلام استاندارد جهانی بانک خون، تا 25 سال می‌توان سلول‌های بنیادی را نگه‌داری کرد که هر نمونه برای یک نوبت قابل استفاده است.

مدیرعامل شرکت فناوری بن یاخته‌های رویان جهاد دانشگاهی با اشاره به اینکه خدمات و هزینه ذخیره‌سازی خون بندناف در دنیا گران است، بیان کرد: تلاش ما براین بوده که تا جایی که امکان دارد هزینه‌ها را کاهش دهیم، ولی هزینه اولیه نگه‌داری خون بند ناف سه میلیون و 200 هزار تومان و برای شارژ سالانه 160 هزار تومان پول گرفته می‌شود که قابل تقسیط است، برای خانواده‌هایی که کودک مبتلا به تالاسمی و مشکل خونی دارند با شرایط خاصی فریز انجام می‌شود.

وی اضافه کرد: سال گذشته 18 هزار نمونه خون در بانک خون رویان ذخیره‌سازی شد، ولی امسال پیش‌بینی می‌شود  20 هزار نمونه ذخیره‌ شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی منطقه چهارمحال و بختیاری سلولهای بنیادی درمان سرطان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۹۵۵۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیماری سالک در دامغان کنترل شد

به گزارش خبرنگار مهر، علی اصغر خرسندی ظهر دوشنبه در جلسه کارگروه بهداشتی و درمان دامغان به میزبانی فرمانداری شهرستان بیان کرد: خوشبختانه آمار مبتلایان به بیماری سالک در دامغان سال گذشته به ۹ نفر رسیده است.

وی از کنترل بیماری سالک در دامغان خبر داد و افزود: هر چند بیماری سالک ریشه کن نمی‌شود ولی قابل کنترل است و تلاش می‌کنیم این آمار امسال به صفر برسد.

معاون بهداشت و درمان دامغان گفت اجرای عملیات مبارزه با جوندگان در حاشیه روستاها و شهرهای به همت نهادهای دولتی و دهیاران و رعایت بهداشت فردی و محیط مهمترین عامل در کاهش مبتلایان و کنترل این بیماری بوده است

خرسندی با بیان اینکه پشه‌های خاکی ناقل این بیماری از جوندگان به انسان هستند که باعث زخم شدید در بدن انسان می‌شود افزود: استفاده از پماد دافع حشرات، ونیز استفاده از پشه بند در شب، و پوشیدن لباس‌های آستین بلند بویژه در باغات و رعایت بهداشت از شیوع این بیماری جلوگیری می‌شود.

کد خبر 6085629

دیگر خبرها

  • دلیل اصلی و علت لق شدن دندان ها در بزرگسالی + درمان آن
  • توده‌های بدخیم سرطان پستان درد ندارند/ معاینات ماهانه بانوان در منزل بهترین روش برای تشخیص
  • تسکین زانو درد با روغن کرچک
  • این دانه خون را تصفیه و سرفه را درمان می کند
  • همه چیز درباره انگ اجتماعی
  • ابتلای ۶ نفر به تب کریمه کنگو در این استان/ یک نفر فوت شد
  • سلول درمانی یک روش نوین برای درمان دیابت
  • پرداخت ۱۸ میلیارد تومان برای بیماری‌های صعب‌العلاج در استان یزد
  • بیماری ترانه علیدوستی چیست؟/ جزئیات
  • بیماری سالک در دامغان کنترل شد