Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-19@06:50:49 GMT

ایستاده در غبار در اندیشه یک خانه

تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۹۸۰۰۴

ایستاده در غبار در اندیشه یک خانه

کارنامه نهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب کردستان که از ۱۰ مهر در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی سنندج برپا شده بود بعد از ۶ روز با اهدای لوح سپاس به ناشران شرکت کننده در این رویداد فرهنگی بسته شد.

اندیشه و رویای داشتن مکان مناسبی برای برپایی نمایشگاه‌های فرهنگی بویژه کتاب هر سال در این ایام بین مردم فرهنگ دوست کردستان زنده می‌شود و بازدیدکنندگان همچنان در غبار و گرد و خاک محل برگزاری این رویداد ایستادند به امید اینکه روزی صاحب خانه مناسب و در شان چنین رویدادهایی شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۲۱۸ غرفه در نهمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب کردستان در سنندج برپا شد که علاوه بر عرضه کتاب، غرفه‌هایی هم به جام باشگاه‌های کتاب و کتابخوانی،  اهدای عضو، تبادل کتاب، خانه کتاب کُردی و اتاق خبر اختصاص پیدا کرده بود.

تبدیل غرفه اتاق خبر به ایستگاه استراحت بازدیدکنندگان

صندلی‌های موجود در غرفه اتاق خبر بیشتر از آنکه محل نشستن مصاحبه شوندگان و مصاحبه کنندگان باشد به جایی برای استراحت بازدیدکنندگان تبدیل شده بود و هر خبرنگاری که می‌خواست با شخصی اعم از مسئول و غیر مسئول گفتگویی داشته باشد یا باید منتظر می‌شد تا صندلی خالی شود یا اینکه از مردم درخواست کند ترک آنجا را کنند.

از آنجا که بیشتر بازدیدکنندگانی که برای رفع خستگی وارد این غرفه می‌شدند افراد مسن و کودکان بودند البته برای خبرنگاران سخت بود از آنها تقاضای ترک این غرفه را کنند.

البته برخی از این افراد سوژه  اهالی رسانه هم می‌شدند و با آنها در ارتباط با خرید کتاب گفتگو می‌کردند ولی مشکل زمانی بود که خبرنگاران می خواستند با فرد مشخصی به مصاحبه بپردازند آن وقت یا باید در راهروهای نمایشگاه یا اینکه به محل برگزاری نشست‌های عملی آن هم اگر در آن زمان برنامه‌ای در حال برگزاری نبود، می‌رفتند.

البته این مشکل تنها به این دوره از نمایشگاه و آن هم نمایشگاه کتاب بر نمی‌گردد بلکه این مساله دائمی است و در تمام رویدادهایی که در این محل برگزار می‌شود وجود دارد که نتیجه نامناسب بودن این مکان برای برگزاری نمایشگاه است.

علاوه بر اینکه فضایی در این محل برای استراحت بازدیدکنندگان وجود ندارد، محوطه سوله نمایشگاه هم خاکی است و امکان اینکه مردم مدتی را در آنجا رفع خستگی کنند، فراهم نیست، نبود دسترسی به وسایل نقلیه عمومی و سرویس ایاب و ذهاب هم از دیگر مشکلات این محل است.

برای رفع این مشکلات از اوایل دهه ۸۰ بحث اجرای پروژه نمایشگاه‌های بین‌المللی در استان بر مبنای استانداردهای موجود مطرح شد و زمینی به مساحت ۱۵ هکتار برای اجرای این پروژه اختصاص پیدا کرد و ۲ سال گذشته هم  به اتاق بازرگانی، صنایع ومعادن سنندج  واگذار شد.

سوال ثابت خبرنگاران از مسئولان استان بویژه استانداران در طول ۹ دوره برگزاری نمایشگاه کتاب کردستان و دیگر نمایشگاه‌هایی که در این محل برپا می‌شود آخرین وضعیت اجرای این پروژه است.

فرصت ۶ ماهه به اتاق بازرگانی برای تعیین تکلیف پروژه نمایشگاه‌های بین‌المللی

بهمن مرادنیا، استاندار کردستان در بازدید از نهمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب به پروژه ایجاد فضای جدید نمایشگاه دائمی کردستان اشاره کرد و گفت: آنچه که مربوط به دولت در بحث واگذاری مجوز و اختصاص فضا و زمین مناسب است انجام و کار احداث آن به بخش خصوصی واگذار شده است.

وی از واگذاری اجرای این طرح به اتاق بازرگانی سنندج خبر داد و یادآور شد: مجوزها صادر شده و امیدواریم اتاق بازرگانی به تعهدش عمل کرده و در فضایی که با قیمت بسیار مناسب در اختیارشان قرار گرفته است، اقدام به ساخت نمایشگاه کنند.

وی تاکید کرد: اگر اتاق بازرگانی تعلل کرده و تا پایان امسال در راستای اجرای طرح اقدام نکند، زمین را پس گرفته و به بخش خصوصی دیگری واگذار می‌شود چرا که نیاز استان به ایجاد فضای مناسب نمایشگاه های دائمی اساسی است.

حمایت مالی از طرحی برای ایجاد محل عرضه کتاب

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان هم در بازدید از این نمایشگاه با اشاره به اینکه محل کنونی نمایشگاه‌های بین‌المللی استان مکان مناسبی برای نمایشگاه‌های فرهنگی به ویژه کتاب نیست، گفت: ۱۵ هکتار زمین دولتی با قیمت بسیار مناسبی برای احداث محل نمایشگاه بین‌المللی به اتاق بازرگانی سنندج واگذار شده است.

بهرام نصراللهی‌زاده افزود: تمام انرژی خود را برای احداث این نمایشگاه گذاشتیم و همواره پیگیر اجرای آن هستیم.

وی اضافه کرد: فضای کنونی نمایشگاه بین‌المللی استان بازسازی شده ولی با این وجود مناسب عرضه کتاب نیست و اگر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی طرحی به منظور ایجاد پاتوق و محلی برای عرضه کتاب ارائه دهد آمادگی حمایت مالی از محل منابع دولتی را داریم.

سال گذشته دلیل اجرا نشدن پروژه نمایشگاه‌های بین‌المللی استان عبور اتوبانی از زمین آن در طرح تفصیلی شهر سنندج از سوی رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن سنندج اعلام شد.

تسریع در صدور پروانه ساخت پروژه نمایشگاه‌های بین‌المللی

شهردار سنندج نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه مشکل عبور اتوبان از زمین نمایشگاه برطرف شده است، گفت: چند روز پیش در جلسه شورای چهار نفره سازمان نظام مهندسی ساختمان هم بر تسریع صدور پروانه ساخت نمایشگاه و هم همکاری بیشتر در این راستا تاکید شد.

حشمت الله صیدی افزود: مشاور و پیمانکار توانمندی برای این پروژه گرفته شده است که از اعضای شورای چهار نفره درخواست کردیم فارغ از مقررات و چارچوب‌های نظام مهندسی سریع‌تر به کارهای این پروژه رسیدگی تا اجرای آن آغاز شود.

حضور انتشارات اقلیم کردستان عراق از نقاط قوت نمایشگاه کتاب کردستان

علاوه بر مردم شهرستان‌های استان، از استان کرمانشاه هم برای بازدید از این نمایشگاه و خرید کتاب به ویژه کتاب‌های انتشارات خارجی حضور پیدا کرده بودند.

لقمان مدنی یکی از بازدیدکنندگانی بود که از استان کرمانشاه به نمایشگاه کتاب کردستان آمده بود و در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: چهار روز از برپایی این نمایشگاه کتاب  گذشته بود که اطلاع پیدا کردم و به همراه تعدادی از دوستانم  در آخرین روز این نمایشگاه  توانستیم خود را به سنندج برسانیم.

وی حضور ناشرانی از اقلیم کردستان عراق را از نقاط قوت این نمایشگاه دانست و اضافه کرد: علاقه زیادی به مطالعه کتاب‌های کُردی دارم و نمایشگاه بین‌المللی کتاب کردستان فرصتی است که بتوانم از انتشارات اقلیم کردستان عراق خرید کنم.

مدنی که دانشجوی جامعه شناسی است، گفت: به همراه تعدادی از دوستانم ساعت ۱۲ به محل برگزاری این نمایشگاه در سنندج رسیدیم که بعد از نیم ساعت تعطیل  و ساعت ۱۵:۳۰ هم درب نمایشگاه به روی بازدیدکنندگان گشوده شد.

وی یادآور شد: پیشنهاد می‌کنم یا این زمان تعطیلی کاهش یابد یا اینکه محلی هم برای استراحت بازدیدکنندگانی که از شهرستان‌ها و استان‌های دیگر به نمایشگاه می‌آیند فراهم شود.

این دانشجوی کرمانشاهی افزود: خرید کتاب و حضور در مکان فرهنگی برای علاقمندان به این حوزه نه تنها خسته‌کننده نیست بلکه بسیار جذاب و شادی‌آور هم هست ولی محل برگزاری نمایشگاه کتاب سنندج بحدی نامناسب است که از انگیزه و انرژی مخاطبان و بازدیدکنندگان می‌کاهد.

برگزاری هشت نشست علمی، شب شعر کُردی، سه کارگاه آموزشی داستان کوتاه  و نقاشی ویژه کودک ونوجوان، همایش ادبیات آیینی و فرهنگ پایداری، نشست نقش جوانان و رسانه در ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی، شاهنامه خوانی ویژه کودک و نوجوان و رونمایی از ۱۷ عنوان کتاب از برنامه‌های تدارک دیده شده در این دوره از نمایشگاه کتاب استان بود که از ۱۰ تا ۱۵ مهر در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی استان در سنندج اجرا شدند.

علاوه بر این برنامه‌های تعیین شده مراسم بزرگداشت پروفسور عزالدین مصطفی رسول از اندیشمندان کُرد در اقلیم کردستان عراق که ۱۱ مهر امسال در گذشت، با حضور قائم مقام وزیر روشنبیری کردستان عراق و اختتامیه طرح غنی سازی اوقات فراغت پنج پایگاه از ۶۰۰ پایگاه کانون های مساجد استان هم برگزار شد. البته ناگفته نماند حضور مدیران اجرایی دراین دوره از نمایشگاه نسبت به دوره گذشته کمرنگ‌تر بود و این موضوع هم ازسوی تعدادی از  ناشران مطرح شد.

علی‌رغم تمامی مشکلاتی که محل کنونی نمایشگاه‌های بین‌المللی استان دارد و کاهش قدرت خرید کردستانی‌ها به ویژه مردم سنندج حضور پرشوری در نمایشگاه کتاب داشتند که این برگرفته  از علاقه‌مندی مردمان این دیار به رویدادهای فرهنگی است.

۹۹۳۶/۹۱۰۲

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کردستان شهرداری سنندج نمایشگاه کتاب کتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۹۸۰۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«بخوانیم و بسازیم» شعار نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران شد

قائم‌مقام و سخنگوی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در پیامی در فضای مجازی نوشت: «بخوانیم و بسازیم» به عنوان شعار سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران انتخاب شد.» - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، علی رمضانی، قائم‌مقام و سخنگوی سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، در پیامی در فضای مجازی نوشت: «بخوانیم و بسازیم» به عنوان شعار سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران انتخاب شد.» 

«بخوانیم و بسازیم» شعار محوری فعالیت‌های کتابی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال 1403 نیز خواهد بود.

لازم است تلویزیون در طول سال کنار کتاب باشد نه چند روز خاص!

شعار سی‌وچهارمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و فعالیت‌های سال گذشته (1402) «آینده خواندنی است» بود که با استقبال مردم نیز مواجه شد. سی‌وسومین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران نیز با شعار «با کتاب سلامتیم»‌ برگزار شده بود.

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از 19 تا 29 اردیبهشت (1403) در محل مصلی امام خمینی(ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تازه‌ترین اخبار کتاب معرفی شد
  • برپایی نمایشگاه دست‌های کوچک اندیشه‌های بزرگ در یزد
  • نقش موثر هنر در انتقال اندیشه شهدا به نسل آینده + عکس
  • نمایشگاه گروهی «وعده صادق» با محوریت «کودک، جنگ، غزه» در فرهنگسرای اندیشه
  • «بخوانیم و بسازیم» شعار سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران شد
  • «بخوانیم و بسازیم» شعار نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران شد
  • چالش بزرگ سپاهان در شهرآورد اصفهان
  • نگاهی به اندیشه‌های عرفانی اُشو، در «کتاب فرهنگ»
  • چالش بزرگ سپاهان در دربی اصفهان
  • آغاز ثبت‌نام ناشران دیجیتال برای نمایشگاه کتاب تهران