Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-24@21:56:38 GMT

اقتصاد مقاومتی باید گفتمان رایج ملی شود

تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۹۸۹۳۲

اقتصاد مقاومتی باید گفتمان رایج ملی شود

صالحی با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی باید گفتمان رایج ملی شود، گفت: اصل ۲۱ سیاست کلی اقتصاد مقاومتی تبیین ابعاد اقتصاد مقاومتی و گفتمان سازی آن در محیط های علمی_آموزشی و تبدیل آن به گفتمان رایج ملی است و این کارگروه در ارشاد با این هدف دنبال می‌‌‌شود.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، «سیدعباس صالحی» در دومین جلسه کارگروه گفتمان‌سازی و فرهنگ‌سازی اقتصاد مقاومتی با بیان این مطلب افزود: مقام معظم رهبری بیش از ده سال است که به صورت متوالی در نامگذاری‌های سال به اقتصاد مقاومتی و توجه بر آن تاکید داشته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی ادامه داد: با توجه به اهمیت این موضوع نباید در اقدامات و برنامه‌های خود به اقتصاد مقاومتی به صورت یک تکلیف بخش نامه‌ای نگاه کنیم و در نامگذاری‌های سال های گذشته از سوی مقام معظم رهبری و تاکید ایشان بر اقتصاد مقاومتی، اهمیت این موضوع کاملا مشهود است.

 

صالحی با اشاره به فرازهایی از فرمایشات مقام معظم رهبری در اهمیت اقتصاد مقاومتی افزود: الزام توجه به اقتصاد مقاومتی، گفتمان‌سازی آن است و باید تصویر درستی از آن ارائه شود.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: در شرایط امروز، اقتصاد درون‌زا و تاب‌آور از اهمیت بیشتری برخوردار است و باید به گونه‌ای عمل کرد تا اقتصاد مقاومتی به یک جریان و گفتمان عمومی تبدیل شود و مردم در اقتصاد مردم بنیان احساس مسئولیت اجتماعی کنند و به آن فقط به عنوان درآمد شخصی توجه نکنند.

 

وی با اشاره به برخی مولفه‌های اقتصاد مقاومتی از جمله اصلاح الگوی مصرف، خودباروری و خوداتکایی اقتصادی، اقتصاد دانش بنیان، مالیات، تقویت صادرات، کیفیت استاندارد، افزایش بهره وری اقتصادی، فرهنگ کار جمعی، فرهنگ مصرف کالاهای داخلی و ... گفت: وقتی به این مولفه ها نگاه می‌کنیم متوجه می‌شویم که در همه آنها بحث فرهنگی وجود دارد؛ بنابراین اگر بخواهیم اقتصاد مقاومتی به صورت مستمر اتفاق بیفتد باید به فرهنگ و گفتمان‌سازی آن توجه داشته باشیم.

 

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: بخش‌های اقتصادی و فرهنگی باید به اهمیت حوزه فرهنگی اقتصاد مقاومتی اهتمام بیشتری داشته باشند و بر نقش فرهنگ در پایداری یک اتفاق توجه داشته باشند.

 

وی افزود: جلسه گفتمان‌سازی اقتصاد مقاومتی که کارگروه آن براساس مصوبه هیات دولت و ابلاغ آقای جهانگیری معاون اول رییس جمهور در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکیل شده است، با این نگاه پیش می‌رود که مناسبات اقتصاد فرهنگ را با اقتصاد مقاومتی قوی‌تر کند و دستگاه‌های حاضر در این کارگروه ضروری است علاوه بر عضو بودن، نقش فعال‌تری نیز نسبت به گذشته داشته باشند.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به تعیین هسته اندیشه ورز در این کارگروه، ادامه داد: علاوه بر تعیین هیات اندیشه ورز در کارگروه لازم است در هر یک از دستگاه‌های عضو نیز هسته اندیشه‌ورز راهبردی پدید آید و با توجه به شرایط امروز اقدامات و فعالیتهای کارگروه گفتمان‌سازی اقتصاد مقاومتی مبنایی شود که دیگر دستگاه‌های کشور نیز از آن بهره ببرند.

 

صالحی در ادامه گفت: گفتمان‌سازی دارای ۳ سطح است که شامل حوزه معرفتی، سطح انگیزشی و سطح رفتاری و هنجاری است.

 

وی در عین حال تصریح کرد: در گفتمان‌سازی جامعه مخاطب هم باید مشخص باشد. بخشی از این جامعه مخاطب و هدف، جامعه نخبگانی است که از طریق آنها یک فرهنگ مشمولیت می‌یابد. جامعه مولدان و مصرف‌کنندگان هم از دیگر مخاطبان گفتمان‌سازی به شمار می‌آیند.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه بر لزوم توجه بر چگونگی فرم‌های گفتمان‌سازی تاکید کرد و گفت: فرم در گفتمان‌سازی به راه و مسیر پیش رو معنا می‌دهد. به عنوان مثال این فرم‌ها در حوزه فعالیت‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می‌تواند در قالب‌های فیلم کوتاه، کتاب، هنرهای مختلف و ... باشد. مثلا یک فیلم کوتاه چقدر می‌تواند در گفتمان‌سازی اقتصاد مقاومتی تاثیرگذار باشد.

 

وی در پایان گفت: در کارگروه گفتمان‌سازی فرهنگی در نظر داریم موضوعات راجع به فرهنگ و اقتصاد را دنبال کنیم و باید به مناسبات بین رشته‌ای که در فرهنگ و اقتصاد وجود دارد توجه داشته باشیم.

 

 

در ابتدای این جلسه لادن حیدری معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مسئول پیگیری کارگروه گفتمان‌سازی اقتصاد مقاومتی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: پس از مصوبه هیات دولت درباره اقتصاد مقاومتی وظیفه کارگروه گفتمان‌سازی اقتصاد مقاومتی در تاریخ ۱۶/۵/۹۸ به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی محول شد.

 

حیدری در ادامه تصریح کرد: پس از بررسی اولویت‌های این کارگروه، دبیری آن نیز به سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی واگذار شد.

 

 

در بخش دیگری از این جلسه جعفری‌نژاد معاون برنامه‌ریزی امور فرهنگ، گردشگری سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور با اشاره به چگونگی روند شکل گیری کارگروه گفتمان‌سازی اقتصاد مقاومتی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: پیرو مصوبه هیات دولت درباره گفتمان‌سازی اقتصاد مقاومتی در تاریخ ۱۶/۵/۹۸ وظیفه این کارگروه به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی واگذار شد و ریاست آن بر عهده دکتر صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

 

وی در ادامه به وظایف این کارگروه اشاره کرد و گفت: تشکیل جلسات کارگروه بعد از دو هفته از ابلاغ مصوبه، تعیین هسته اندیشه‌ورزی کارگروه، تدوین بسته اجرایی، تشکیل جلسات کارگروه هر دو هفته یکبار، ارسال درخواست‌های رفع موانع جهت بررسی به مراجع بالا دستی و ارسال گزارش‌های فصلی بسته اجرایی به دبیرخانه ستاد از جمله این وظایف به شمار می‌آید.

 

در بخش دیگری از این جلسه برخی از اعضای حاضر به ارائه نظرات و پیشنهادهای خود پرداختند.

پایان پیام/523

منبع: شبستان

کلیدواژه: اربعین حسینی مسجد اربعین پیاده روی اربعین کانون های مساجد زائران اربعین حسینی کانون های فرهنگی هنری مساجد بیرجند خراسان جنوبي اصفهان صالحی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اقتصاد مقاومتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۹۸۹۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشنواره موسیقی «شب‌های موسیق تاک در ملایر برگزار می‌شود

جشنواره موسیقی «شب‌های موسیق تاک» با حضور چهار استان همدان، لرستان، مرکزی و کرمانشاه برگزار می‌شود که اساتید مطرح کشوری و هنرمندانی از تهران در این جشنواره حضور دارند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان، فرشاد کشاورزیان با بیان اینکه جشنواره بزرگ فرهنگی و هنری شب‌های موسیقی تاک به مدت یک هفته در جهان شهر ملایر برگزار می‌شود، گفت: این جشنواره برای نخستین بار به مدت یک هفته از ششم تا دوازدهم اردیبهشت ماه 1403 در مجتمع فرهنگی و هنری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی این شهر برگزار خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه این جشنواره موجب شناسایی و استفاده از ظرفیت‌های موجود در موسیقی سنتی و محلی ایران و معرفی هنرمندان بومی در راستای سیاست‌های دولت خدمتگزار است، از تلاش‌ها و پیگیری‌های مجدانه انجمن موسیقی ملایر به نمایندگی رضا قدسی و آموزشگاه موسیقی همراز به مدیریت علی میرشاه ولد و حمایت‌های اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان، فرمانداری ویژه شهرستان ملایر، نمایندگان مردم ملایر در مجلس و شهرداری ملایر برای اجرای این رخداد تقدیر کرد.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ملایر گفت: جشنواره موسیقی «شب‌های موسیقی تاک» با حضور چهار استان همدان، لرستان، مرکزی و کرمانشاه برگزار می‌شود. این جشنواره در واقع یک جشنواره در سطح منطقه‌ای است که اساتید مطرح کشوری و هنرمندانی از تهران در این جشنواره حضور دارند.

وی برگزاری جشنواره «شب‌های موسیقی تاک» را در راستای تحقق شعار دولت پر تلاش سیزدهم مبنی بر عدالت‌محوری دانست و گفت: تمرکززدایی یکی از شاخصه‌های عدالت‌محوری است که بر این اساس برنامه‌ها و رویداد‌های ملی، منطقه‌ای و استانی در شهرستان‌ها نیز برگزار شود.

کشاورزیان افزود: این جشنواره در پنج بخش شامل: اجرا‌های صحنه‌ای( کنسرت) موسیقی سنتی و محلی، برگزاری کارگاه‌های آموزشی متنوع با موضوعات مختلف شعر و موسیقی و سازسازی، برپایی دومین دوره نمایشگاه ساز، تور گردشگری شهر و بازدید از اماکن تاریخی و دیدنی ملایر در راستای استفاده از ظرفیت بزرگ گردشگری و هنری ملایر و برپایی نمایشگاه صنایع دستی و سوغات ملایر است.

وی به جدول زمان‌بندی جشنوراه اشاره کرد و افزود: ششم اردیبهشت مراسم افتتاحیه با اجرای گروه موسیقی کودک برگزار و در روز‌های بعد، از ساعت 9 تا 10:30 و 11 تا 12:30 کارگاه‌های آموزشی برگزار می‌شود که در مجموع 12 کارگاه آموزشی برای شرکت‌کنندگان پیش‌بینی شده است.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ملایر خاطرنشان کرد: این کارگاه‌ها با موضوعات پیوند شعر و موسیقی، تأثیر شعر در موسیقی، اصول و مبانی سازسازی، چوب شناسی، فیزیک سوت و رگلاژساز، اصول نگهداری از ساز، تحلیل ساختار موسیقی، آسیب شناسی موسیقی ایرانی در چند دهه اخیر، اصول و مبانی گروه نوازی، ریتم‌شناسی و وزن خوانی، ارتباط هنر با صنعت، گردشگری موسیقی، بررسی سبک‌ها و مکتب‌های مختلف آواز و مناسب خوانی برگزار می‌شود.

وی با بیان اینکه اجرا‌های صحنه‌ای(کنسرت‌ها) نیز هر شب در دو سانس از ساعت 18 تا 19:30 و 20 تا 21:30 شب اجرا و در مدت هفت شب، 14 اجرای صحنه‌ای برگزار می‌شود، گفت: در ایام برگزاری جشنواره از ساعت 14 تا 16 عصر نیز هر روز تور گردشگری شهر و بازدید از اماکن تاریخی و دیدنی ملایر برگزار می‌شود.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ملایر با بیان اینکه دومین دوره نمایشگاه ساز با توجه به ظرفیت بالای این شهرستان برپا خواهد شد، گفت: در حال حاضر 250 کارگاه سازگری در این شهرستان فعال است و برای بیمه تعداد زیادی از این هنرمندان اقدام کردیم و افرادی که مجوز کارگاه، نمونه آثار و مهر داشته باشند، می‌توانند با عضویت در صندوق اعتباری هنر، از خدمات و حمایت‌های آن شامل برخورداری از مزایای بیمه تآمین اجتماعی، بیمه تکمیلی، دریافت هنر کارت و تسهیلات کم‌بهره با بازپرداخت بلندمدت برخوردار شوند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بهره‌برداری از گلخانه ۳ هزار متری دهکده اقتصاد مقاومتی بسیج سازندگی ظرف ۶ ماه آینده
  • برگزاری دوره منطقه‌ای توانگری تسهیل گران اقتصاد مقاومتی در لرستان
  • مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی درگذشت خبرنگار سیستان و بلوچستان را تسلیت گفت
  • سلماس؛میزبان هجدهمین جشنواره بین‌المللی شعر رضوی
  • بررسی مشکلات صنایع شهرستان ساوه در سه سطح
  • آمادگی برای همکاری با سایر دستگاه‌ها جهت ترویج گفتمان علم، فناوری
  • توضیح مدیرکل موسیقی وزارت فرهنگ درباره لغو کنسرت‌های بوشهر
  • مشارکت مردم در عرصه‌های تولید نیازمند گفتمان‌سازی است
  • ضرورت گفتمان‌سازی با مردم با محوریت جوانی جمعیت
  • جشنواره موسیقی «شب‌های موسیق تاک در ملایر برگزار می‌شود