Web Analytics Made Easy - Statcounter

گاهی متأسفانه رفتار و برخوردهای دور از انتظار بعضی افراد نسبت به کودکانی که با اشتیاق جهت نماز جماعت مسجد آمده اند، موجب سرخوردگی و شاید انحراف آنان از مسیر دین می‌شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در سمنان،مسجد بهترین محیطی است که در میان دیگر محیط ها از بالاترین امتیاز سلامت روحی، روانی، اعتقادی و دینی برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گذشته از آن مسجد می تواند بسیاری از همین نیازها را در قالب تفریح و ورزش و آموزش برای کودکان فراهم آورد.

 

هر انسانی در هر دوره ای از زندگی اگر با این محیط نورانی در ارتباط باشد، به ثمرات آن دست خواهد یافت. ارتباط کودکان و جوانان با مسجد نیز حتی اگر به اندازه یک حضور کوتاه مدت هم باشد.

 

گاهی متأسفانه رفتار و برخوردهای دور از انتظار بعضی افراد نسبت به کودکانی که با اشتیاق جهت نماز جماعت مسجد آمده اند، موجب سرخوردگی و شاید انحراف آنان از مسیر دین می‌شود.

 

شخصیت دادن به کودکان و برخوردمحبت آمیز و محترمانه و صبورانه بهتر از تذکرات تند و اهانت بار و بی حوصلگی های مفرط در برخورد با کودکان معصوم و بی تجربه ای است که مانند ما به بلوغ عقلی واجتماعی نرسیده اند.

 

حضور کودکان در اماکن مذهبی، مانند مسجد، به ‌ویژه در نماز جماعت، باید با تشویق و ترغیب همراه باشد. البته برای موفقیت در این کار لازم است برای کودکان، در کنار عبادت و نماز برنامه‌های متنوع و جذّابی وجود داشته باشد.

 

یکی از مهمترین کارکردهای مسجد تعلیم و تربیت و سازندگی انسانهایی مؤمن برای آینده اسلام است. همان دینی که تاکید فراوانی به تمرین و عادت دادن کودکان به دینداری و انجام فرائض دینی دارد.

 

باید دانست که بهترین مکان برای رشد دینی کودک جایی نمی تواند باشد، جز خانه خالق، که همان مسجد است و مهمانان، زائر او و نیز خودِ صاحب خانه، اکرام زائر را واجب دانسته در این صورت است که با تربیت ما و برکتی که خدای متعال در زائران کوچک خویش قرار می دهد، می توانیم شاهد کودکان متقی باشیم.

 

فرهنگ انس گرفتن با مسجد و در رأس آن نماز و انجام سایر فرایض دینی به عنوان یک حرکت ارادی، آگاهانه و مستمر باید از آغاز دوران کودکی در نظام تربیتی خانه، مدرسه و جامعه به عنوان یک اصل مهم تربیتی مدّ نظر قرار گیرد.

 

نماينده ولي فقيه در استان و امام جمعه سمنان،  در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از سمنان، مسجد را محل تدبير و تربيت دانست و گفت: آموزش در دوران کودکی بر افراد تأثیرات عمیقی می گذارد.

 

آیت الله «سید محمد شاهچراغی»، با اشاره به لزوم جذب کودکان در رونق آینده مساجد گفت: باید کاری کنیم که کودکان را به مساجد جذب کنیم زیرا اگر فرد در این سن وارد مسجد شده و علاقمند شوند، در آینده نیز وارد مسجد خواهد شد.

 

وی با بیان اینکه شیوه‌های جذب کودکان و نوجوانان به مسجد نیازمند آموزش و مهارت‌آموزی است افزود: بایستی با استفاده از تکنیک‌های آموزشی جدید به نحوی به بیان اصول دینی بپردازیم تا نه تنها این مفاهیم بر قلب و جان کودکان حک شود بلکه محیط مسجد برای همیشه در ذهن آنان همچون فضایی لذت بخش و آرامش دهنده تداعی شود تا پایه های حضور در مسجد به خوبی در آنان شکل گیرد.

 

آیت الله شاهچراغی،با اشاره به اینکه کودکان، نوجوانان وجوانان به عنوان آینده سازان جامعه اسلامی از بزرگ ترین سرمایه های این کشور به شمار می روند اظهارداشت: تلاش در جهت توسعه آگاهی های دینی آنان از اهمیت به سزایی برخوردار است.

 

وی احترام و برخورد مناسب با کودکان، خوش رو بودن، بیان ساده و شیوا مسائل، نداشتن تعصب بی مورد، اجرای برنامه های متنوع فرهنگی در مسجد،ا ستفاده از شیوه های نوین آموزشی در ارایه و انتقال مفاهیم و ارزشهای دینی و مذهبی، مشارکت دادن و پرهیز از اجرای برنامه های یکنواخت، تکراری و خسته کننده را از جمله راهکارهای جذب کودکان ونوجوانان به مساجد  وماندگاری آن ها عنوان کردوافزود: خشونت در برخوردها و رعایت نکردن آداب، باعث فرارکودکان از مساجد می شود.

 

مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان سمنان، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان درسمنان گفت: قلب کودکان همانند زمین حاصلخیزی است که درآن هرچه کاشته شود رشد می کند.

 

حجت الاسلام «سید علی موسوی» با اشاره به فرموده پیامبر اکرم(ص) که کودکان خود را از سن 7سالگی به نماز دعوت کنید اظهارداشت: طبق آیات قرآن وروایات اهل بیت (ع) دوران کودکی بهترین دوران تربیتی هرفرد است.

 

وی با تاكيد بر برنامه ريزي منسجم براي جذب کودکان به مسجد افزود: جاد جذابيت با برنامه ريزي در قالب برنامه هاي فرهنگي، هنري، علمي و آموزشي براي جذب كودكان، نوجوانان به مسجد از جمله اولويت هاي مهم كانون هاي مساجد استان است.

 

موسوی  با بیان اینکه والدین نقش مهم و اساسی در تربیت صحیح فرزندان و هدایت آنان به مساجد دارند اضافه کرد: کانون های فرهنگی هنری مساجد استان سمنان در راستای مشارکت وتوجیه والدین برای سوق دادن کودکان خود به سوی مساجد برنامه های آموزشی  اجرا کنند.

 

مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان سمنان تصریح کرد: کانون های مساجد باید برای ترغیب کودکان به مسجد توسط والدین،در خصوص اهمیت حضور کودک در مسجد برای آینده ،نظام،اسلام وتمدن اسلامی در گام دوم انقلاب برنامه منسجم داشته باشند.  

 

وی  اهمیت حضور والدین به همراه فرزندان در مساجد و محراب ها از این لحاظ است که این رفتار والدین باعث می شود که فرزندانشان با چنین محیط هایی انس و الفت بگیرند و صبغه دینی بر روح و روانشان بخورد و به تدریج به عنوان یک امر نهادینه درآید که خود در فرهنگ مسجدروی جامعه در آینده بسیار مؤثر است.

 

موسوی در ادامه به نقش ارکان مسجد از جمله امام جماعت، هیئت امناء، پایگاه مقاومت بسیج، کانون فرهنگی هنری و هیئت مذهبی برای جذب کودکان به مسجد اشاره کردوافزود: دادن مسئولیت به کودکان، ارتباط صمیمی با کودکان، برگزاری مسابقات مختلف، برگزاری اردوهای علمی، تفریحی، زیارتی، برنامه ریزی برای تجلیل از کودکان، استفاده از شیوه های تبلیغی جدیدو... می تواند در جذب کودکان به مساجد مهم وتاثیرگذار باشد.

 

مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان سمنان با تاکید بر اینکه ارتباط بزرگترها با کودکان اگربا صمیمیت ،عطوفت ومهربانی باشد جذب وماندگاری کودکان درمساجد بیشتر است اذعان داشت: باید آموزش های مفاهیم دینی با زبانه کودکانه درقالب شعر، نقاشی،بازی و سرود به کودکان منتقل شود.

 

وی با بیان اینکه مبارزه با تهاجم فرهنگی می بایست از دوران کودکی آغاز شود اضافه کرد: هویت دینی واسلامی،ایرانی وچشم انداز نظام وتمدن اسلامی باید با زبان کودکان به آن ها منتقل شود.

 

موسوی به نیاز کشور درآینده به نیروهای انقلابی،مومن،خوش بین، محکم واستواراشاره داشت وافزود: این امر مهم باید در دوران کودکی توسط کانون های فرهنگی هنری مساجد رقم بخورد.

 

مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان سمنان با تاکید بر اینکه کانون های فرهنگی هنری مساجد باید تمام تلاش خود را در جهت جذب نیروهای آینده انقلاب به کار ببندند ادامه داد: در جامعه ی اسلامی اگر برای کودکان با محوریت مسجد برنامه نداشته باشیم در آینده با کمبود نیروهای مومن،متعهد ومتخصص روبرو خواهیم شد.

 

به گفته وی اگر مي خواهيم حضور كودكان و نوجوانان در مساجد را پررنگ كنيم، بايد بسترهاي لازم فراهم شود و يك مسجد پرشور و فعال، قطعا به حضور كودكان و نوجوانان نيازمند است.

 

مدیركانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان استان سمنان،در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان درسمنان، آموزش صحیح کودکان و نوجوانان را مهم و تأثیرگذار دانست و گفت: در حوزه فرهنگ و هنر آنچه باعث تأثیر بیشتر و ماندگارتر می‌شود همکاری فی مابین است.

 

«نبی الله خدابخشی»با بیان اینکه  دوران كودكي به عنوان حساس ترين مقطع سني كودكان تشكيل دهنده زيربناي شخصيت بچه ها در بزرگسالي است اظهار داشت: بايد با ديده احترام به كودكان و خواسته ها و نيازهاي آنها نگريست و عزت نفس كودكان بايد حفظ شود.

 

وي با تاکید بر اینکه كودكان بايد با ذهني خلاق، پرسشگر، ايده پرداز، كنجكاو، آينده نگر، مهربان و مسئوليت پذير تربيت و بزرگ شوند ادامه داد: بدون شك كودكان پرسشگر در آينده به افرادي پاسخگو و حساس در برابر وظايف خود تبديل مي شوند.

 

خدابخشی يادآور شد: بايد نگاه متوليان امر كودك به بچه ها تغيير كند و كودكان در جامعه اسلامي علاوه بر انس گرفتن با مفاهيم و مباني اعتقادي داراي روحيه اي شاد و سالم باشند.

 

مدیركانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان استان سمنان،از همه دستگاه هاي متولي امر كودك و نوجوان خواست نگاه عميق تري به مسائل كودك و نوجوان نسل جديد داشته باشند چرا كه اين بچه ها در معرض انواع آسيب هاي اجتماعي، فرهنگي و رسانه اي قرار دارند.

 

پایان پیام/276

منبع: شبستان

کلیدواژه: اربعین حسینی اربعین پیاده روی اربعین مسجد زائران اربعین حسینی خراسان جنوبی کانون های مساجد خراسان جنوبي بیرجند مواکب الاتحاد هفته ملی کودک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۹۹۶۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه با کودکان در باره بیماری صعب‌العلاج والدین صحبت کنیم؟

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، دکتر کلودیا گلد، متخصص اطفال در بیمارستان ماساچوست، در این باره می‌گوید: «هرچند خانواده‌ها ممکن است بخواهند به طور غریزی از کودک خود در برابر احساسات ترسناک ناشی از اطلاع یافتن از چنین مسائلی محافظت کنند، اما ارتباط واضح برای بچه‌ها مفید است.»

این صحبت ولی چگونه باید باشد؟ هدلی مایا، مددکار اجتماعی بالینی در مرکز سرطان‌ مموریال اسلون کترینگ، در این باره می‌گوید: «نحوه دقیق گفتگو در مورد سرطان بسته به هر کودک و خانواده متفاوت است، اما دستورالعمل‌هایی وجود دارد که می‌تواند به بزرگسالان کمک کند.»

خانم مایا که همچنین یکی از هماهنگ‌کنندگان گفتگو با کودکان در مورد سرطان است، اضافه می‌کند: «در خانواده‌هایی که با تشخیص سرطان مواجه هستند، این یکی از سخت‌ترین مکالماتی است که والدین و بزرگسالان در زندگی خود باید با کودکان داشته باشند.»

کارشناسان می‌گویند هنگام صحبت با یک کودک یا نوجوان در مورد تشخیص سرطان والدین، نخست باید سن او را در نظر گرفت.

پیش‌دبستانی و کوچکتر

به گفته انجمن سرطان آمریکا، کودکان سه‌ساله و کمتر بیشتر نگران جدایی، رها شدن و تغییر در زندگی روزمره خود خواهند بود.

این انجمن در وب‌سایت خود آورده است: «اگر تغییری در روال معمول زندگی آنها ایجاد شود، نوزادان و کودکان نوپا ممکن است به راحتی گیج شوند، بیشتر به والدین خود بچسبند و ممکن است تغییراتی نیز در خواب، غذا خوردن یا سایر عادات روزانه خود پیدا کنند.»

کارشناسان می‌گویند نوازش و آغوش مکرر و همینطور نزدیک بودن فردی که کودک با او احساس راحتی می‌کند مهم است. رعایت این نکات اجازه می‌دهد تا ریتم زندگی کودک تا حد امکان عادی باشد. اجازه دادن به او برای دیدن والدین در بیمارستان از طریق ویدئو، تلفن یا سایر ابزارهای فناوری همچنین از روش‌هایی است که می‌تواند کودکان این سنی را آرام کند.

رده سنی مهدکودک و اوایل دبستان

برای کودکان بین ۴ تا ۶ سال، بیمار بودن اغلب معادل سرماخوردگی یا سایر بیماری‌های مسری است. به گفته انجمن سرطان آمریکا، کودک ممکن است نگران شود که «سرطان بگیرد.» کودکان در این سن همچنین ممکن است حس کنند که غم و اندوه خانواده به نوعی تقصیر آن‌ها است.

برای کودکانی در این رده سنی روال عادی زندگی همچنان بسیار مهم است و داشتن یک مراقب آشنا و قابل اعتماد نقشی مثبت ایفا می‌کند.

هنگام برقراری ارتباط با کودکان در این محدوده سنی، همیشه از زبانی واضح و ساده استفاده کنید. استفاده از زمان بازی و نقاشی را برای کمک به انتقال مفهوم سرطان به آنها در نظر داشته باشید. برای پرداختن به تصورات نادرست و برطرف کردن سوءتفاهم‌ها، به هنگام بازی و از زبان اسباب‌بازی‌ها حرف بزنید.

کودکان در سنین ابتدایی

کودکان بین ۷ تا ۱۲ سال احتمال بیشتری دارد که مفهوم سرطان را درک کنند و بتوانند آینده را پیش‌بینی کنند. با این حال، آنها ممکن است احساسات خود را پنهان کنند تا باعث ناراحتی بیشتر عزیزانشان نشوند.

برای کودکان بزرگتر در صورت لزوم می‌توان جزئیات بیشتری در مورد سرطان ارائه کرد. سعی کنید آنها را با اطلاعات زیاد بمباران نکنید، اما در پاسخ به هر سؤالی که ممکن است داشته باشند صادق و باز باشید.

انجمن سرطان آمریکا در این باره می‌گوید: «به سلامت و رفاه خود کودک توجه کنید. اگر کودک فهم آن را پیدا کرده که خود را برای بیماری والدین‌اش سرزنش نمی‌کند، مسئله‌ای نیست اگر گریه یا عصبانیت آنها را ببیند. سعی کنید به کودکان کمک کنید درک کنند که داشتن احساسات قوی طبیعی است و ابراز آنها خوب است.»

این انجمن همچنین توصیه می‌کند که در صورت امکان بگذارید کودک به مدرسه رفتن و انجام فعالیت‌های فوق‌ برنامه ادامه دهد و به معلمان، مربیان و کادر آموزشی مدرسه در مورد بیماری اطلاع دهید. این خبر را به خانواده دوستان خود بگویید و به کودک اطمینان دهید که خوش‌گذرانی هیچ مشکلی ندارد.

نوجوانان به اندازه کافی بزرگ هستند که اهمیت تشخیص سرطان و احتمالات آینده را درک کنند، ممکن است نوجوانان بیشتر نگران باشند و از این رو باید به آنها فهماند که کاری نکرده‌اند یا حرفی نزده‌اند که باعث این بیماری شده باشد.

مانند کودکان کوچک‌تر آنها نیز ممکن است سعی کنند غم، عصبانیت یا ترس خود را پنهان کنند تا باعث درد بیشتر دیگران نشوند. حفظ روال عادی همچنان مفید است، همانطور که به‌روزرسانی‌های صادقانه و آشکار درباره بیماری والدین نیز مفید است.

انجمن سرطان ایالات متحده می‌گوید: «اطلاعات دقیقی در مورد وضعیت والدین، علائم، عوارض جانبی احتمالی درمان و آنچه که ممکن است انتظار داشته باشند به آنها ارائه دهید و اگر علاقه‌مند بودند اطلاعات بیشتری در اختیارشان بگذارید. خطوط ارتباطی را باز نگه دارید و به آنها بگویید که می‌توانند در هر زمان با شما صحبت کنند و هر سوالی می‌‌خواهند بپرسند.»

در این سن دوستان و تأثیرات اجتماعی عواملی کلیدی هستند، بنابراین یک نوجوان ممکن است به اینترنت روی بیاورد یا از دوستانش کمک بخواهد. از یکی از دوستان یا خویشاوندان خود بخواهید که به نوجوان خانواده توجه ویژه‌ای داشته باشند و به کودک اطمینان دهند که خوشگذرانی اشکالی ندارد و در مورد آن احساس گناه نکند.»

به گفته آژانس سلامت سرطان آمریکا، «نوجوانانی که احساس پریشانی می‌کنند ممکن است بدرفتاری نشان دهند، از دوستان و خانواده کناره‌گیری کنند و احساس غمگین بودن کنند. به آنها اطمینان دهید که داشتن این احساسات اشکالی ندارد و آنها را تشویق کنید تا یاد بگیرند که چگونه با روش‌های سالم واکنش نشان دهند و با موضوع کنار بیایند.»

یکی از سخت‌ترین و شاید فوری‌ترین سؤالات یک کودک، وقتی متوجه می‌شود که عزیزش سرطان دارد، این جمله است که «حالت خوب میشه؟»

حتی در بزرگسالی نیز ممکن است پاسخ این سوال را ندانید، اما به گفته دکتر مایا «همیشه می‌توانید بگویید: می‌دانی، من حالا آماده پاسخگویی به این سؤال نیستم، یا فعلاً نمی‌دانم، اما قول می‌دهم به محض دانستن در اولین فرصت تو را در جریان بگذارم.»

خانم مایا اضافه می‌کند: «مهمترین چیزهایی که باید در پاسخ به فرزندتان به او بگویید این است که مستقل از هر اتفاقی که خواهد افتاد، مورد محبت و محافظت قرار می‌گیرد. و اینکه اشکالی ندارد که او درگیر احساسات دشواری باشد. در واقع این مهمترین چیز است: اذعان به اینکه مواجهه با وضعیت نامعلوم واقعا سخت است و اینکه داشتن چنین احساسی ترسناک است.»

در این میان اما والدین اغلب دنبال یک سناریو برای انجام کار درست هستند. حقیقت ولی این است که فقط یک راه درست و کامل برای صحبت درباره چنین موضوعی وجود ندارد.

خانم مایا می‌گوید: «اغلب بهتر همین است که شما دقیقاً ندانید چه می‌خواهید بگویید و در عوض به دغدغه‌های فرزندتان گوش دهید و به آن پاسخ دهید. نگران این نباشید که در اولین گفتگو با کودک همه پاسخ‌ها را داشته باشید یا به هر احساسی بپردازید، زیرا این اولین مورد از شمار زیادی از مکالمه‌ها است.»

او اضافه کرد: «نکته مهم این است که دغدغه اصلی فرزندتان را متوجه شوید و یک روی باز داشته باشید تا بدانند که همچنان می‌توانند برای دریافت حمایت و محبت نزد شما بیایند.»

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ماجرای ساخت مسجد در بوستان قیطریه تهران چیست؟
  • سو استفاده از کودک ۱۳ ساله برای فروش و جابه‌جایی مواد مخدر
  • ساخت مسجد در پارک قیطریه؛ اولین و آخرین بار نیست
  • برگزاری جشن آیه‌های بندگی در بیرجند
  • برخی مسئولان اسلامی فکر می‌کنند اما قارونی عمل می‌کنند
  • هزار کودک سنندجی در حمایت از کودکان غزه گردهم می‌آیند
  • ۱۷ هزار کودک در غزه والدین خود را از دست داده‌اند
  • چگونه با کودکان درباره بیماری صعب‌العلاج والدین صحبت کنیم؟
  • چگونه با کودکان در باره بیماری صعب‌العلاج والدین صحبت کنیم؟
  • بهترین زمان آموزش زبان دوم برای کودکان چه سنی است؟