Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- روابط عمومی ستاد احیای دریاچه ارومیه پیرو انتشار خبر «سفر ۳۰۰ میلیون دلاری ۷ نفر آمریکا با کمک‌های ارزی احیای دریاچه ارومیه!» پاسخ ارائه کرد. تاریخ انتشار: 11:24 - 17 مهر 1398 - کد خبر: ۵۵۶۹۰۲ گروه سیاسی خبرگزاری میزان؛ نادر قاضی‌پور نماینده مردم ارومیه در مجلس ۱۳ مهر ۹۸ در گفتگو با میزان گفت: مطلع هستیم با مواردی از کمک‌های ارزی برای احیای دریاچه ارومیه که بالغ بر ۳۰۰ میلیون دلار بوده ۷ نفر به کشور آمریکا سفر کرده‌اند و تاکنون گزارشی کاری هم به این ستاد ارائه نکرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  بیشتر بخوانید| سفر ۳۰۰ میلیون دلاری ۷ نفر به آمریکا با کمک‌های ارزی احیای دریاچه ارومیه!   پیرو انتشار این خبر، روابط عمومی ستاد احیای دریاچه ارومیه جوابیه‌ای به خبرگزاری میزان ارسال کرده و نوشته است پیرو درج مطلبی با عنوان «سفر ۳۰۰ میلیون دلاری ۷ نفر آمریکا با کمک‌های ارزی احیای دریاچه ارومیه!» در آن خبرگزاری خواهشمند است مطابق ماده ۲۳ قانون مطبوعات دستور فرمایید برای روشن شدن افکار عمومی درباره ادعا‌های مطرح شده در این خبر نسبت به درج پاسخ ستاد احیای دریاچه ارومیه به شرح ذیل اقدام و همکاری لازم صورت گیرد:

از سال‌های نخست تشکیل ستاد احیای دریاچه ارومیه تا همین روز‌ها بار‌ها و بار‌ها نماینده مردم شریف ارومیه موضوع سفر به آمریکا توسط چند نفر از کارشناسان ستاد احیای دریاچه اورمیه و با پول ستاد احیای دریاچه ارومیه را مطرح کردند و علی‌رغم پاسخگویی چندین و چند باره احیای دریاچه ارومیه همچنان بر مواضع اشتباه و غلط خود پافشاری می‌کنند عجیب‌تر اینکه با گذشت زمان مبلغ مورد ادعای خود را هم افزایش داده‌اند و اگرچه در سال‌های ابتدایی مدعی بودند ستاد احیا برای این سفر‌ها چند صد هزار دلار هزینه کرده است، اما در جدیدترین مورد مدعی شده‌اند، سفر ۷ نفر از کارشناسان ستاد احیای دریاچه ارومیه به آمریکا «۳۰۰ میلیون دلار» هزینه داشته است که طبیعتا هر کسی می‌داند اگر هم برای ۷ نفر برنامه سفر به آمریکا طراحی شود چنین عدد کذبی تامین کننده سفر آن‌ها نه برای چند روز بلکه برای چندین سال خواهد بود.

در گام نخست از جناب آقای قاضی‌پور می‌خواهیم هر گونه سند و مدرکی که درباره هزینه «۳۰۰ میلیون دلاری» ستاد احیای دریاچه ارومیه برای سفر به آمریکا در اختیار دارند را ارائه نمایند. همچنین از همه اهالی رسانه می‌خواهیم این مطالبه‌گری را از ایشان داشته باشند تا اسناد مربوطه به این مسئله را در معرض دید افکار عمومی قرار دهند. بالاخره موضوع «۳۰۰ میلیون دلار» موضوعی نیست که به سادگی از کنار آن گذشت. آن هم در روز‌هایی که ستاد احیای دریاچه ارومیه با مشکلات مالی در تامین بودجه پروژه‌هایش مواجه است.

اما برای روشن شدن افکار عمومی در خصوص سفر تیمی از محققان و اساتید دانشگاه به آمریکا در سال ۱۳۹۴، به اطلاع می‌رسانیم که سابقه همکاری‌های دو جانبه بین فرهنگستان علوم ایران و آمریکا به سال ۱۳۸۴ باز می‌گردد و از آن سال و تا پیش از روی کار آمدن دولت کنونی آمریکا، فرهنگستان علوم ایران سعی نمود در جهت گسترش مرز‌های دانش و تلاش مستمر برای ارتقا سطح دانش و پژوهش در کشور، از ظرفیت‌های اعضای برجسته فرهنگستان علوم آمریکا به طور خاص در حوزه‌های آب، سلامت عمومی و زلزله بهره‌مند شود.

در چارچوب این همکاری‌ها شخصیت علمی برجسته فرهنگستان علوم آمریکا همچون دکتر بوتون ریشتر، برنده جایزه نوبل فیزیک در سال ۱۳۸۷، پرفسور پیتر آگر، برنده جایزه نوبل شیمی در سال ۱۳۹۱، پرفسور آنتونی جیمز لگت، برنده جایزه نوبل فیزیک به همراه پرفسور پال‌چو، کاشف نخستین ابررسانا از دانشگاه دیویس کالیفرنیا در سال ۱۳۹۲، دکتر کامران وفا، استاد دانشگاه هاروارد و برنده مدال دیراک و عضو فرهنگستان علوم آمریکا در سال ۱۳۹۳ و هیئت متشکل از هشت نفر از مسئولان آموزشی و بین‌المللی دانشگاه‌های منتخب ایالات متحده آمریکا در سال ۱۳۹۴ به ایران دعوت شدند و با محوریت دانشگاه صنعتی شریف از دانش و تجربه علمی ایشان در داخل کشور بهره لازم برده شده است.   با توجه به اینکه یکی از محور‌های همکاری فی‌مابین دو فرهنگستان علوم کشور موضوع آب قرار گرفته بود. دانشگاه lrvine  کالیفرنیا به محض اطلاع از شروع اقداماتی توسط دولت ایران برای احیای دریاچه ارومیه در سال ۱۳۹۲ ابراز تمایل کرد که بتوانند به منظور انتقال مستمر تجارب مشترک، بخشی از پژوهش‌های خود در حوزه محیط زیست را به دریاچه ارومیه اختصاص دهند طبیعتا به دلیل پیش‌قدم شدن آن دانشگاه در این امر اجابت این پیشنهاد همکاری مشترک برای طرف ایرانی هیچ هزینه‌ای را در پی نمی‌داشت. به همین منظور کارگاه آموزشی با عنوان «محیط زیست و مدیریت منابع آب دریاچه‌های داخلی و تبادل تجارب بین حوضه ارومیه و دریاچه‌های جنوب غرب آمریکا» و بازدید‌های میدانی که از تاریخ ۱۹ جون (۲۹ خردادماه) تا ۴ جولای (۱۳ تیرماه) ۲۰۱۵ در کشور امریکا با حضور اساتید دانشگاه و محققینی از کشور ایران برنامه‌ریزی و اولین کارگاه آموزشی بین‌المللی با موضوع پایداری دریاچه شور و در مناطق با اقلیم نیمه خشک و خشک برگزار گردید که هدف ان تبادل تجربیات ایران و آمریکا در حفاظت از hکوسیستم‌ها بوده است. طی دوره فشرده ۱۵ روزه حضور هیئت ایرانی تجارب ارزنده‌ای به داخل کشور منتقل گردید که تشریح آن طی گزارشات متعدد گردآوری شده که ان شاء الله به زودی چکیده قابل بهره‌برداری مدیریتی آن برای نماینده محترم مجلس و اصحاب رسانه در قالب یک گزارش در دسترس عمومی قرار خواهد گرفت. به عنوان نمونه یکی از این دستاورد‌ها در حوزه انتقال تکنولوژی، سامانه آنلاین شناسایی رخداد‌های گرد وغبار حاشیه دریاچه ارومیه است که به عنوان یکی از پیشرفته‌ترین انواع خود در سطح کشور در شناسایی و اجرای مناطق فوق بحرانی حاشیه دریاچه ارومیه در حال بهره‌برداری است.

ملاحظه می‌گردد در چارچوب این همکاری شکل گرفته از حداقل یک دهه پیش از تشکیل ستاد احیای دریاچه ارومیه، این ستاد هیچ نقشی نداشته و فی‌الواقع در این زمینه هیچ کمک ارزی در اختیار کشور، ایران قرار نگرفته است که اختیار خرج کردن و دخل و تصرف در ان داشته باشد. بلکه این تنها هوشیاری دانشگاه صنعتی شریف بوده که از فرصت تفاهم همکاری بین دو فرهنگستان علوم کشور ایران و آمریکا بهترین استفاده را کرده و از لااقل چهار دهه تجارب کشور آمریکا در احیای دریاچه‌های شور توانسته به عنوان درس آموخته‌های خود در مطالعه و طراحی طرح نجات دریاچه بهره وافی و کافی را ببرد.

شایان ذکر است همکاری با موسسات، دانشگاه‌ها و محققین تراز اول جهانی دارای تجارب ارزنده در امر احیای دریاچه شور و در سطح دنیا کماکان یکی از اصول خدشه‌ناپذیر ستاد احیای دریاچه ارومیه در ادامه مسیر احیای دریاچه ارومیه خواهد بود. چرا که اعتقاد دارد بیش از آنکه کشور ثروتمندی همچون ایران نیازمند کمک‌های مالی کشور‌های خارجی باشد. نیازمند اخذ تجارب و انتقال دستاورد‌های بین‌المللی به داخل کشور هست و همان گونه که مقام معظم رهبری در دیدار با اساتید و پژوهشگران دانشگاه‌های کشور فرمودند موضوع دیپلماسی علمی و تعاملات بین‌المللی یکی از لازمات در حوزه علم و فناوری است. این دست از همکاری‌ها نه تنها برای کشور بار مالی نداشته و نخواهد داشت بلکه منجر به کاهش زمان و هزینه‌های سعی و خطا در روند انجام پروژه‌ها در داخل کشور خواهد شد بر مبنای همین رویکرد در حال حاضر نیز زیر نظر نهاد‌های مسئول در کشور همکاری با دانشگاه یوتا آمریکا، سازمان خواروبار جهانی (FAO)، سازمان همکاری‌های بین المللی ژاپن (JICA)، آکادمی علوم روسیه، دانشگاه ملبورن استرالیا، برنامه توسعه سازمان ملل متحد (UNDP)، موسسه IHE مستقر در دانشگاه دلفت هلند به عنوان بزرگترین مرکز بین‌المللی آموزش تحصیلات تکمیلی در زمینه مهندسی و علوم آب در جهان و چندمین مرکز تحقیقات و دانشگاهی دیگر در حال انجام است، قاعدتا در قالب این همکاری‌ها مراوداتی هم عمدتا به جهت آشنایی طرف‌های همکار از مسائل حوضه آبریز دریاچه ارومیه به ایران انجام می‌گیرد که به صورت پیوسته گزارشات کتابخانه‌ای مربوطه برای استفاده سایر محققین در دیگر تالاب‌ها در سایت احیای دریاچه ارومیه بارگذاری می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: دریاچه ارومیه افکار عمومی پژوهش در کشور محیط زیست دانشگاه صنعتی شریف تراز اول جهانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۰۰۳۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رهاسازی بیش از ۴۴۶ میلیون مترمکعب آب به دریاچه ارومیه

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌غربی از رهاسازی بیش از ۴۴۶ میلیون مترمکعب آب از سدهای استان به دریاچه ارومیه طی سال آبی ۱۴۰۲_۱۴۰۳ خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌غربی و به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای، مجید رستگاری در خصوص حجم رهاسازی آب از سدهای در حال بهره‌برداری آذربایجان‌غربی به دریاچه ارومیه اظهار کرد: طی سال آبی ۱۴۰۲_ ۱۴۰۳، از سد بوکان-ساروق ۲۹۶.۵ میلیون‌متر مکعب، ۸۲.۷ میلیون‌متر مکعب از سد مهاباد، ۵۵ میلیون مترمکعب از سد حسنلو و ۱۲ میلیون متر مکعب از سد سیلوه به سمت دریاچه ارومیه رهاسازی شده است.

وی افزود: رهاسازی آب به سمت دریاچه در سال آبی ۱۴۰۱_ ۱۴۰۲، در مجموع ۴۱۲ میلیون مترمکعب بود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌غربی گفت: از سال آبی ۹۳_ ۹۴ تا ۱۴۰۱_ ۱۴۰۲، در مجموع ۷۴۹۳.۷ میلیون مترمکعب آب به دریاچه ارومیه رهاسازی شده است.

کد خبر 746914

دیگر خبرها

  • نگرانی از فعال شدن کانون گردوغبار در مرکز ایران
  • واکنش کرملین به انتقال کمک‌های چند میلیارد دلاری آمریکا به اوکراین
  • واکنش رسمی آمریکا در خصوص مذکرات احیای برجام | مذاکره مستقیم در حال انجام است؟
  • واکنش روسیه به کمک ۶۰ میلیارد دلاری آمریکا به اوکراین | اوکراین ۵۰۰ هزار سرباز از دست داده است
  • افزایش جمعیت گوزن زرد ایرانی در پارک ملی دریاچه ارومیه
  • ۶۳ درصد حجم مخازن سد‌های کشور پر شد
  • رهاسازی بیش از ۴۴۶ میلیون متر مکعب آب به دریاچه ارومیه
  • رهاسازی بیش از ۴۴۶ میلیون مترمکعب آب به دریاچه ارومیه
  • افزایش ۶۰ سانتی متری تراز دریاچه ارومیه از ابتدای سال آبی
  • ۴۱۲ میلیون مترمکعب آب به دریاچه ارومیه رهاسازی شد