Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-23@13:26:00 GMT

بشار ماند آمریکا رفت

تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۰۲۶۷۴

بشار ماند آمریکا رفت

خبرگزاری میزان- مشاور وزیر دفاع سابق، خروج نیرو‌های آمریکایی از سوریه را در وهله اول به نفع مردم و دولت این کشور دانست و گفت: «دولت سوریه حضور نیرو‌های آمریکایی را در این کشور غیرشرعی و غیرقانونی عنوان کرده بود. این موضع گیری دولت سوریه بسیار مهم بود و مورد حمایت محور مقاومت هم قرار گرفت. حضور آمریکا در سوریه برای پشتیبانی از داعش بود که امروز این گروه تروریستی از بین رفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تاریخ انتشار: 13:28 - 17 مهر 1398 - کد خبر: ۵۵۷۱۷۳

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، به نقل از روزنامه رسالت، جنگ داخلی در سوریه، جنگی خونین و پیچیده بود که بعد از گذشت هشت سال منجر به کشته شدن صد‌ها هزار نفر و خسارت‌های فراوان و حضور کشور‌های دیگر در آن شد.

 

 

 

 

در این جنگ، ایران و روسیه از حامیان دولت بشار اسد بودند و در مقابل، ترکیه، عربستان و ائتلاف بین‌المللی تحت امر آمریکا قرار داشتند که بعد از تسلط ارتش سوریه بر این کشور و از بین بردن گروه تروریستی داعش، همچنان به حضور خود ادامه داده و از این کشور خارج نشده بودند، اما اخیرا رئیس جمهور آمریکا اعلام کرده نیرو‌های خود را از سوریه خارج می‌کند که می‌تواند تبعات متعددی برای سوریه و منطقه داشته باشد. ضمن اینکه این تصمیم می‌تواند بر روند حضور نیرو‌های ائتلاف به رهبری آمریکا نیز تاثیرگذار باشد زیرا با خروج آمریکا شرایط برای فروپاشی و خروج نیرو‌های غربی هم فراهم می‌شود.

 


وزارت امور خارجه ایران نیز در اظهار نظری در این رابطه ضمن نامشروع خواندن حضور نظامیان آمریکایی در سوریه، تصمیم ایالات متحده آمریکا برای رفع اشغال اراضی سوریه و خروج نیرو‌های نظامی این کشور از سوریه را اقدامی دانست که باید بسیار زودتر از این اتفاق می‌افتاد. اما سوالی که در اینجا مطرح می‌شود دلیل خروج آمریکا از این کشور است؟ آیا ترامپ به دلیل نزدیک شدن به زمان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به دنبال عمل به وعده انتخاباتی خود در خروج نیرو‌های آمریکایی از افغانستان و سوریه است؟ و یا از رویای سرنگونی بشار اسد از قدرت ناامید شده و تصمیم به خروج از این کشور گرفته است؟

 


امیر موسوی مدیر مرکز مطالعات استراتژیک و روابط بین الملل و مشاور وزیر دفاع سابق در گفتگو با «رسالت» به وعده آمریکا در خروج از سوریه که به تازگی از سوی ترامپ اعلام شده اشاره کرد و گفت: «ترامپ در مبارزات انتخاباتی خود قول خروج نیرو‌های آمریکایی را به کشورش داده بود و اکنون و یک سال قبل از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به دنبال وعده به این قول است. ضمن اینکه حضور آمریکا در سوریه امر بیهوده‌ای است زیرا ارتش سوریه به جز شهر ادلب و شرق فرات، بر کشور مسلط شده است. آمریکا و متحدانش نتوانستند بشار اسد را سرنگون کنند و داعش و نیرو‌های تکفیری نیز کاری از پیش ببرند.»

 


وی ادامه داد: «آمریکا می‌داند ترکیه به تفاهماتی با ایران و روسیه درباره سوریه رسیده است و به همین علت می‌خواهد از این بازی با کمترین تلفات خارج شود. ایران، روسیه و سوریه مصمم برای گرفتن شهر ادلب هستند و در آنکارا و اجلاس سران سه کشور ترکیه، سوریه و روسیه در این زمینه توافق کردند. بعد از آزادسازی ادلب آمریکا دو راه بیشتر ندارد، اول اینکه با محور ایران، روسیه و سوریه وارد درگیری شود و راه دوم تسلیم آمریکاست که هر دو مورد برای این کشور ناخوشایند است. به همین علت تصمیم خود را از خروج از سوریه اعلام کرد.»

 


این دیپلمات سابق با اشاره به اینکه آمریکا شرایط مناسبی در خاورمیانه ندارد، گفت: «آمریکا اعلام کرده علاوه بر سوریه از پایگاه «الادیب» در قطر نیز خارج می‌شود و دیگر پشتیبانی جدی از عربستان سعودی نمی‌کند. آمریکا برای اولین بار بعد از حادثه آرامکو نسبت به هم پیمان عرب خود واکنش خاصی نشان نداد و با توجه به مقصر دانستن ایران، هیچ  عکس العملی نشان نداد. این مسئله نشان می‌دهد ظاهرا خاورمیانه در اولویت این کشور قرار ندارد.»

 


وی اضافه کرد: «ترامپ در سخنرانی اخیر خود، جنگ در خاورمیانه را بیهوده دانست زیرا دیگر اعتقادی برای حضور در این منطقه را ندارد. از سوی دیگر متوجه قدرت محور مقاومت شد و درگیری با این محور را دربرگیرنده هزینه زیاد برای کشورش قلمداد کرد. بنابراین تصمیم او در خروج از سوریه و منطقه خاورمیانه جدی است و این موضع ترامپ در کشورش هیاهوی زیادی را به پا کرده است.»

 


مشاور وزیر دفاع سابق، خروج نیرو‌های آمریکایی از سوریه را در وهله اول به نفع مردم و دولت این کشور دانست و گفت: «دولت سوریه حضور نیرو‌های آمریکایی را در این کشور غیرشرعی و غیرقانونی عنوان کرده بود. این موضع گیری دولت سوریه بسیار مهم بود و مورد حمایت محور مقاومت هم قرار گرفت. حضور آمریکا در سوریه برای پشتیبانی از داعش بود که امروز این گروه تروریستی از بین رفته است. این کشور تلاش و هزینه بسیاری برای حاکمیت داعش در عراق و سوریه کرد به طوری‌که داعش چند ایستگاه و پالایشگاه نفت را در اختیار داشت و روزانه نفت را به ترکیه و رژیم صهیونیستی می‌فروخت و پول نقد هم دریافت می‌کرد.»

 


مدیر مرکز مطالعات استراتژیک و روابط بین الملل بیان کرد: «حضور آمریکا در منطقه برای پشتیبانی از حکومت داعش، اما به دلیل وجود مقاومت‌های حشد الشعبی، ارتش سوریه و حمایت‌های ایران و روسیه، این نقشه خنثی شد. آمریکا در حال حاضر در شرایط مناسبی قرار ندارد و از سوی دیگر می‌داند ترکیه به روسیه متمایل شده و از این کشور سامانه اس ۴۰۰ را خریده است. ایران و روسیه هم به دنبال نزدیک کردن اردوغان به سوریه هستند.»

 


موسوی با بیان اینکه کرد‌ها ارتباط‌هایی با دولت مرکزی سوریه برقرار کرده اند، لذا وجود این شرایط به نفع حضور آمریکا نیست، گفت: «ضمن اینکه با وجود تهدید‌های آمریکا و اسرائیل، گذرگاه بین سوریه و عراق باز شد و این کار دهن کجی به آمریکا بود، زیرا راه را برای ایران و چین هموار کرد تا رفت و آمد تجاری تسهیل شود و شرق آسیا به مدیترانه متصل گردد.»

 


وی اضافه کرد: «ترامپ در سخنرانی اخیر خود حضور آمریکا در سوریه را از ابتدا برای چند ماه عنوان کرد که به چند سال رسید. این کشور از ابتدا برای اهداف بزرگ تری مانند مقابله با ایران، عراق و حزب الله به سوریه وارد شد، اما اکنون عراق و سوریه از داعش پاک‌سازی شده اند و آمریکا در شرق فرات محاصره شده و دیگر تمایلی به انجام هزینه در این منطقه ندارند.»

 


*خروج نیرو‌های آمریکایی از سوریه برای رسیدن به اهداف سیاسی است
آمریکا با خروج نیرو‌های خود از سوریه به از همپاشی نیرو‌های ائتلاف به رهبری آمریکا کمک می‌کند چرا که خروج رهبر این ائتلاف منجر به خروج دیگر کشور‌های غربی و اعضای ائتلاف می‌شود. علی بیگدلی استاد دانشگاه و کارشناس مسائل سیاسی در گفتگو با «رسالت» در همین رابطه گفت: «به طور قطع در این شرایط نیرو‌های دیگر کشور‌های اروپایی از سوریه خارج می‌شوند همان طور که فرانسه نیز به این مسئله اشاره کرده که با خروج آمریکا، نیرو‌های فرانسوی نیز خارج می‌شوند، زیرا اساسا ائتلاف کشور‌های غربی از هم می‌پاشد. اگر آمریکا به عنوان رهبر و عضو قدرتمند ائتلاف از سوریه خارج شود، کشور‌های عضو ائتلاف هم به چنین اقدامی دست خواهند زد.»


این تحلیلگر سیاسی با بیان اینکه ترامپ از خروج نیرو‌های آمریکایی از سوریه به دنبال رسیدن به اهداف سیاسی است، گفت: «اکنون ترامپ در آستانه استیضاح قرار دارد و از سوی سناتور‌های جمهوری خواه برای حضور در سوریه مورد انتقاد قرار گرفته است. ترامپ علاوه بر قرارگیری در این شرایط یکی از وعده‌های انتخاباتی خود را خروج سربازان آمریکایی از افغانستان و سوریه اعلام کرده بود زیرا هزینه حضور در این کشور‌ها برای آمریکا بالاست و به همین علت اکنون تصمیم به خروج از این کشور گرفته است.»

 


وی ادامه داد: «البته ترامپ به دنبال خروج همه نیرو‌های خود از آمریکا نیست و اعلام کرده بخشی از آن‌ها را در این کشور نگه می‌دارد، زیرا تخلیه کامل نیرو‌ها به نفع ایران و روسیه خواهد بود تا به زعم آمریکا این دو کشور تسلط کامل بر سوریه پیدا نکنند.»
بیگدلی خروج آمریکا از سوریه را به نفع ایران و روسیه قلمداد کرد و گفت: «ایران و روسیه متحدان سوریه محسوب می‌شوند زیرا علی رغم خواست آمریکا و نیرو‌های ائتلاف، به دنبال حفظ بشار اسد در قدرت بودند و دولت ایران و پوتین از این روند استقبال می‌کنند.

 


این استاد دانشگاه به حمله ترکیه به بخشی از خاک سوریه اشاره کرد و گفت: «مشکلی که اکنون به وجود آمده، حمله ترکیه به حاشیه ۳۰ کیلومتری سوریه است که این منطقه در حدود ۲۰۰ کیلومتر طول دارد و در این شرایط، بخش عمده‌ای از شمال سوریه در تصرف ترک‌ها خواهد افتاد و احتمال می‌رود این مسئله به راحتی قابل حل نباشد.»

 


وی تصریح کرد: «سوریه برای ایران نقش استراتژیک دارد و چنانچه بخشی از سوریه حذف شود، برای ایران و یا روسیه قابل قبول نخواهد بود. این در حالی است که رئیس جمهور کشورمان نیز بار‌ها بر حفظ تمامیت ارضی سوریه تصریح کرده، اما آنچه که برای ایران حائز اهمیت خواهد بود، حفظ بشار اسد در قدرت است.»

 


آنچه که باید بعد از وقوع جنگ خانمان برانگیز سوریه و کشته و آوارگی میلیون‌ها نفر از مردم این کشور مدنظر قرار داد، عدم تغییر در ساختار دولت و حفظ نظام سوریه بود که با حضور محور مقاومت و ایستادگی ارتش سوریه رخ داد و دولت آمریکا را مصمم در خروج از این کشور کرده است. خروج آمریکا به عنوان رهبر ائتلاف کشور‌های غربی به دلایل سیاسی یا غیر سیاسی می‌تواند نقطه امیدی برای این کشور جنگ زده محسوب شود تا سوریه بیشتر به رفع خسارات ناشی از جنگ هشت ساله بپردازد.
انتهای پیام/

خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: سوریه امریکا خروج جنگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۰۲۶۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گاهی دیدارهایی با آمریکایی‌ها داریم اما...

به گزارش همشهری‌آنلاین، بشار اسد، رئیس جمهور سوریه در مصاحبه با اینال آردزینبا، وزیر خارجه آبخاز در کاخ ریاست جمهوری در دمشق گفت: آمریکا بخشی از خاک ما را به صورت غیرقانونی اشغال کرده است و از تروریسم و اسرائیل حمایت می‌کند؛ اسرائیلی که خود خاک ما را اشغال کرده است.

وی افزود: با این حال ما گاهی دیدارهایی با آن‌ها داریم هرچند که این دیدارها به هیچ نتیجه‌ای ختم نمی‌شود اما همه چیز تغییر خواهد کرد.

وی درباره محور این دیدارها یا مسؤولانی که در آن شرکت می‌کنند، چیزی نگفت.

بشار اسد در جواب سوالی درباره مذاکرات با غرب گفت: امید همیشه هست. حتی زمانی که بدانیم نتیجه‌ای وجود نخواهد داشت باز هم باید تلاش کنیم. به رغم دیدگاه منفی که نسبت به آن‌ها داریم باید با آن‌ها کار کنیم و برایشان توضیح دهیم که ما هرگز از حقوق خود کوتاه نمی‌آییم و با آن‌ها تنها براساس برابری همکاری خواهیم کرد.

وزیر خارجه آبخاز در این مصاحبه با بشار اسد از ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و بشار اسد تعریف کرد و آن‌ها را ۲ رهبر مستقل دانست.

بشار اسد در جواب سؤال وزیر خارجه آبخاز درباره نقش روسیه در سوریه گفت: ما خیلی این عبارت را می‌شنویم که روسیه از رئیس جمهور سوریه یا دولت سوریه حمایت کرد و این عبارت نادرستی است. عبارت درست این است که روسیه از ملت سوریه و استقلال سوریه حمایت کرد و درنتیجه با این کار از قوانین بین‌المللی حفاظت کرد.

بشار اسد گفت: روسیه وارد جنگ با تروریسم در خاک سوریه شد. وقتی روسیه از سوری‌ها حمایت می‌کند در واقع از کشور خودش محافظت می‌کند. زمانی که روسیه درباره مبارزه با تروریسم گفت این به طور کلی در سطح بین‌المللی و به صورت ویژه در منطقه دریای مدیترانه و منطقه ما مهم بود چراکه سوریه موقعیت ژئواستراتژیک بسیار مهمی دارد.

بشار اسد گفت: نزاع‌ها در ۱۰ سال اخیر با هویت ملی در ارتباط است که ما باید یاد بگیریم چگونه از آن در برابر تأثیرها از خارج حفاظت کنیم. تنها راه برای پیروزی بر ما نابودی هویت ملی ما بوده است. هویت ملی مفهوم گسترده‌ای دارد و حاوی مفاهیم زیادی از جمله فرهنگ، ارزش‌ها و سنت‌هاست.

وی گفت: تک قطبی یک مساله متناقض است و چیزی است که جهان را به این آشوب کشانده است که بهای آن را کشورهایی در جهان از جمله سوریه می‌دهند. مشکل امروز ما در نبود قواعد واضح و روشن برای همکاری میان کشورهاست و همین موجب نزاع‌های دائمی می‌شود.

بشار اسد درباره نقش چین گفت: چین نمونه دیگری را از آنچه غرب ارائه کرده است، ارائه داد و این نمونه‌ای است که شامل اصول کمونیستی و اقتصاد سرمایه‌داری است و نتیجه این الگو دولت مرکزی اجتماعی است که آزادی اقتصادی دارد. از سال ۲۰۰۸ دیدیم که چگونه چین با ثبات به پا خاست و اقتصاد غرب رو به انحطاط رفت. چین ثابت کرد که اصول سرمایه‌داری برای اقتصاد بسیار مهم است. اما سرمایه‌داری به عنوان یک الگو برای اداره یک کشور محکوم به شکست است. نقش استراتژیک چین در جهان را می‌توانیم ببینیم.

وی گفت: آمریکایی‌ها از هر نزاعی سود می‌برند. سیاست آمریکا بر اصل «تفرقه بینداز و حکومت کن» استوار است. این روش آن‌ها برای سیطره و کنترل است و نوعی سیاه نمایی است. چنین برخوردی غیراخلاقی است. آمریکا هر نزاعی را تبدیل به یک بیماری خطرناک مثل دیابت یا سرطان می‌کند و معمولا کشورهای درگیر بهای نزاع را می‌پردازند.

بشار اسد تأکید کرد: امروز تمام کشورهای جهان از جمله غرب و آمریکای جنوبی به دنبال گسترش روابط با چین هستند و این یک مساله طبیعی است چراکه واشنگتن منافع شرکایش را نادیده می‌گیرد و از دلار به عنوان وسیله‌ای برای فشار سیاسی استفاده می‌کند. برای آمریکا مهم نیست که افزایش نرخ اصلی بهره منجر به افزایش تورم و افزایش بیکاری در کشورهای شریکش شود.

وی تأکید کرد: تعدادی از کشورهای جهان امروز درک کرده‌اند که آمریکا دوست آن‌ها نیست. کشورهایی که خودشان را شریک آمریکا می‌دانستند اکنون می‌دانند که واشنگتن شرکایی حتی در غرب هم ندارد. دوستی یا شراکت به معنای وجود منافع مشترک است اما آمریکا تمام توجهش تنها به منافع شخصی خودش است برای همین روابط با این کشور نمی تواند امن یا باثبات باشد.

این مصاحبه که بخشی از آن شامگاه یکشنبه منتشر شد در راستای برنامه جدیدی با عنوان «اکثریت جهانی» انجام شد که کانال یک تلویزیون روسیه آن را منتشر کرد و وزیر خارجه آبخاز آن را تهیه کرده است. وی تصمیم گرفت نخستین بخش‌های برنامه جدید خود را از دمشق و کاخ ریاست جمهوری سوریه و شخص بشار اسد آغاز کند. این وزیر بشار اسد را فردی توصیف کرد که غرب جمعی را به چالش کشید و توانست از کشورش و مسیر تاریخی ملتش محافظت کند.

کد خبر 846394 منبع: ایسنا برچسب‌ها خبر ویژه سوریه - بشار اسد ایالات متحده آمریکا

دیگر خبرها

  • جدیدترین موضع گیری بشار اسد درباره آمریکا
  • بشار اسد: برای آمریکا فقط منافع مهم است و هیچ شریکی ندارد
  • گاهی دیدارهایی با آمریکایی‌ها داریم اما...
  • بشار اسد: آمریکا از هر درگیری در جهان استفاده می‌کند
  • پایگاه آمریکا در فرودگاه حسکه سوریه هدف قرار گرفت
  • پایگاه آمریکا در فرودگاه حسکه سوریه هدف گرفته شد
  • بشار اسد: آمریکا از هر درگیری در سطح جهان استفاده می‌کند
  • حمله تند بشار اسد به آمریکا
  • بشار اسد : آمریکایی‌ها از هر درگیری سود می‌برند/ سیاست این کشور بر اصل «تفرقه بیانداز و حکومت کن» استوار است
  • خروج نیرو‌های آمریکا از نیجر، پیروزی استراتژیک روسیه