Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدرضا مومنی روز چهارشنبه در همایش روز دامپزشکی (۱۴ مهر) در بیرجند افزود: سال ۹۶ در کشور با بحران آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان مواجه شدیم که حتی برخی معتقدند ریشه اغتشاشات دی ماه این سال نیز به دلیل کمبود و گرانی تخم‌مرغ بوده است.

وی بیان کرد: سال ۹۶ بیش از ۲۷ میلیون قطعه مرغ تخم‌گذار در کشور به دلیل بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان معدوم سازی شد که ۴۵۰ میلیارد تومان خسارت غرامت و خسارت عملیات پرداخت شد که این رقم جدای از خسارت‌های بخش خصوصی بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان دامپزشکی اظهار داشت: اکنون ۸۵۰ بیماری مشترک انسان و دام وجود دارد که در چهار سال گذشته سه بیماری تب برفکی، تب کریمه کنگو و آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان به بحران کشیده شد به حدی که رئیس جمهوری در راهپیمایی ۲۲ بهمن سال ۹۶ در خصوص بحران بیماری آنفلوآنزا سخنانی ایراد کرد.

وی با بیان اینکه از شیوع بیش از ۸۴۵ بیماری مشترک بین انسان و دام با تلاش همکاران سازمان و بخش خصوصی جلوگیری شده است عنوان کرد: با اتفاقاتی که در سال‌های اخیر در خصوص شیوع بیماری‌ها و اثرات آن بر جامعه در کشور رخ داد نقش و جایگاه وظایف خطیر سازمان دامپزشکی نیز روشن‌تر شد.

مومنی یادآور شد: از آنجایی‌که بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان برای نخستین بار در کشور شیوع پیدا کرده بود تیم جدیدی با قدرت ریسک بالا تشکیل شد و با انجام واکسیناسیون آنفلوآنزا این بیماری را مهار کرد.

وی ادامه داد: اکنون پنج ماه است کشور جمهوری اسلامی ایران از نظر بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان حتی در کانون‌های سنتی و محلی پاک اعلام شده است.

معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان دامپزشکی به مصادف شدن هفته دامپزشکی با نیروی انتظامی اشاره کرد و گفت: این دو دستگاه هر دو وظیفه امنیت جان و مال مردم را بر عهده دارند اما تامین امنیت غذایی از مزرعه تا سفره یکی از وظایف مهم سازمان دامپزشکی است.

وی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی گلایه کرد و افزود: در مجموع مجلس سه نماینده دامپزشک هستند و تا دلتان بخواهد پزشک و دکتر داریم که تمام فکر و ذهنشان بحث بیمه یارانه سلامت است.

مومنی اضافه کرد: یارانه بیمه سلامت چهار هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان است که سال پیش درخواست کردیم تنها پنج درصد این اعتبار در اختیار سازمان دامپزشکی قرار بگیرد و تعهد کردیم در این صورت ۲۰ تا ۲۵ درصد بحث درمان وزارت بهداشت را کاهش دهیم اما رئیس مجلس، حتی مطرح کردن این درخواست را ورود به خط قرمز وزیر سابق بهداشت دانست.

وی اظهار داشت: امسال با حضور وزیر جدید بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و با کمک نمایندگان مجلس امید است درصدی از این اعتبار بابت پیشگیری از بیماری‌ها در اختیار سازمان دامپزشکی قرار بگیرد.

معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان دامپزشکی افزود: در حال حاضر برخی از استان‌ها از جمله خراسان جنوبی بخش ضعیف و دامدار جامعه هستند لذا نباید واکسن بهادار در این استان‌ها داده شود.

وی ادامه داد: در استان خراسان جنوبی حتی واکسن تب برفکی دام سنگین رایگان ارایه نمی‌شود که این موضوع توسط اداره دامپزشکی استان در حال پیگیری است.

مومنی، بدهی موسسه داروسازی رازی از سازمان دامپزشکی را ۷۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: هزینه‌های دارویی در کشور خیلی افزایش یافته از طرفی بودجه سازمان دامپزشکی پایین است.

وی تصریح کرد: در دو سال گذشته تلاش شد تا دستگاه‌های نظارتی و بودجه ریزی با فعالیت‌های سازمان دامپزشکی آشنا شوند لذا بازدیدهای به صورت مکرر از اقدامات و فعالیت‌ها انجام شد.

معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان دامپزشکی با بیان اینکه وضعیت اعتباری وضعیت خوبی نیست گفت: ۴۲ درصد پست‌ها سازمان دامپزشکی به عنوان یک سازمان حاکمیتی خالی است در حالیکه برخی تصور می‌کنند کوچک‌سازی دولت به معنای استخدام نکردن نیرو است و این لطمه زیادی به سازمان وارد می‌کند.

وی تاکید کرد: در سال‌های اخیر اگر بخش خصوصی به کمک سازمان دامپزشکی نمی‌آمد این سازمان توان مقابله با بیماری‌های مشترک را نداشت.

مومنی با بیان اینکه خراسان جنوبی استان پاک از آنفلوآنزای فوق حاد در پنج سال گذشته بوده است افزود: این به راحتی امکان پذیر نیست و نشان می‌دهد بخش‌های دولتی و خصوصی با هم همراه بوده‌اند.

وی اظهار داشت: پارسال ۲۷ درصد بروسلوز ( تب مالت) در سطح کشور کاهش یافت که با حمایت و همراهی وزارت بهداشت و درمان و سازمان دامپزشکی رقم خورده است.

معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان دامپزشکی تصریح کرد: امسال سال سختی برای حوزه معاونت توسعه در سطح کشور به‌ویژه حوزه مالی است که امید است با همت بالای همکاران بتوانیم خدمات خوبی به هموطنان ارایه کنیم.

۷۵۵۷* ۶۰۵۴

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان دامپزشکی کشور آنفولانزای فوق حاد پرندگان تب کریمه کنگو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۰۳۶۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرانه 7 کیلوگرمی گوشت قرمز در سال

رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: کشورهای روسیه، گرجستان، قزاقستان،استرالیا، اروگوئه، نیوزلند، از جمله کشورهایی هستند که واردات دام و گوشت قرمز از آنها مشکلی ندارد. همچنین اجازه واردات برخی از کشتارگاه‌های هند و پاکستان نیز صادر شده است.

به گزارش تسنیم،‌ مجتبی نوروزی؛ رئیس سازمان دامپزشکی کشور،‌ در نشست خبری اظهار کرد: مردم از دست زدن به دام و کنه‌ها خودداری کنند زیرا در فصل گرما طبق روال هر ساله شاهد طغیان این بیماری در کشور هستیم.

وی افزود: تا به امروز 3 مورد ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو مواجه بودیم که به منجر به فوت یک نفر نیز شده است.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: استان‌های جنوبی کشور از جمله سیستان و بلوچستان با این پدیده مواجه هستند اما با اطلاع‌رسانی مناسب به مردم در مقایسه با سال قبل شاهد کاهش 40 درصدی موارد ابتلا بوده‌ایم.

نوروزی تصریح کرد: بارش‌های مناطق جنوبی کشور امکان تکثیر و ازدیاد ویروس‌ها را فراهم می‌کند. همچنین تعداد کنه‌ها نیز افزایش خواهد یافت.

سرانه 7 کیلوگرمی گوشت قرمز در سال

وی در ارتباط با سرانه محصولات گوشت قرمز در کشور گفت: سرانه مصرف گوشت قرمز در سال گذشته برای هر نفر 7 کیلوگرم در سال بود که در مقایسه با سال قبل خود کاهش یافته است اما این رقم با مصرف گوشت سفید جبران شده است.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور در پاسخ به سوالی درباره قاچاق یا صادرات دام از کشور گفت: هیچ مجوزی برای صادرات دام صادر نشده زیرا کشور نیازمند گوشت قرمز است اما در 45 روز گذشته هزار تن گوشت سفید به کشورهای همسایه صادر شده که عمده آن به عراق بوده است.

امکان افزایش صادرات مرغ

وی گفت: نیاز کشورهای همسایه به گوشت قرمز در سال 2 میلیون و 600 هزار تن است که می‌توانیم 300 هزار تن آن را تامین کنیم.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور تصریح کرد: دوره‌های پرورش مرغ 3.6 در سال است که در صورتی که این رقم به 4 دوره افزایش یابد 170 میلیون قطعه جوجه در کشور تولید می‌شود که باید مازاد آن را صادر کنیم.

نوروزی افزود: اگر بتوانیم با تولید مرغ سایز در 6 دوره در سال جوجه‌ریزی داشته باشیم و وزن مرغ‌ها را به صورت نیمچه به کشتارگاه ارسال کنیم حتی این قابلیت وجود دارد که بتوانیم در سال یک میلیون تن تولید مازاد خود را صادرات کنیم.

وی تصریح کرد‌: مرغ نیمچه 37 تا حداکثر 40 روزه روانه کشتارگاه می‌شود که طعم بهتری نیز در مقایسه با مرغ‌های بزرگ دارد و در نهایت میزان تولید در کشور افزایش می‌یابد.

رئیس سازمان دامپزشکی کشوردر پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری تسنیم گفت: وضعیت تولید تخم مرغ نیز در کشور منطقی است به طوریکه در سال قبل 136 هزار 500 تن تولید مازاد صادر شده است.

نوروزی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار تسنیم در ارتباط با اینکه با توجه به یارانه بودن تولید مرغ در کشور یا برنامه ای برای افزایش صادرات این محصول وجود دارد، اظهار کرد: وظیفه تصمیم‌گیری درباره صادرات یا افزایش صادرات مرغ و تخم‌مرغ با وزارت جهاد کشاورزی است و ما تنها درخصوص امکان و ظرفیت‌های تولید در کشور اظهار نظر می‌کنیم.

وی افزود: با این وجود نظر شخصی من آن است که تولید در کشور باید با هدف صادرات انجام شود.

وضعیت تب برفکی تحت کنترل است

رئیس سازمان دامپزشکی کشور در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم در خصوص آخرین وضعیت بیماری تب برفکی در کشور تصریح کرد: این بیماری از سال 1402 افزایش معناداری در کشور نداشته است و وضعیت آن اکنون در سیستان و بلوچستان صفر است.

نوروزی گفت: در استان‌های آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی مواردی از این بیماری به دلیل ترانزیت در مرزهای شمال غرب و غرب کشور وجود داشت به همین دلیل ترانزیت دام از کشور ممنوع شد و اکنون با واکسیناسیون انجام شده سطح ایمنی مناسبی داریم.

شرایط واردات گوشت قرمز و دام از 7 کشور فراهم شد

وی در خصوص واردات دام نیز گفت: کشورهای روسیه، گرجستان، قزاقستان، اروگوئه، استرالیا، نیوزلند، از جمله کشورهایی هستند که واردات دام  و گوشت قرمز از آنها مشکلی ندارد. همچنین اجازه واردات برخی از کشتارگاه‌های هند و پاکستان نیز صادر شده است.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور  در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار تسنیم افزود: در حال حاضر واردات دام از هند و پاکستان نیز انجام می‌شود اما در استان سیستان و بلوچستان قرنطینه و در همانجا سمپاشی شناسنامه‌دار انجام می‌شود و بعد از آنجا همانجا ذبح یا پرورش داده می‌شوند.

وی افزود: درصورتی که برزیل نیز مستندات لازم را ارائه دهد شرایط واردات از این کشور نیز فراهم می شود اما در حال حاضر تجار تمایل کمتری به واردات دام زنده دارند.

آخرین شرایط تاسیس مرغداری, دامداری و صنایع وابسته

وی همچنین درباره آخرین شرایط تاسیس مرغداری, دامداری و صنایع وابسته اظهار داشت: تصمیماتی طبق مطالعه تجربه 5 کشور مهم و پیشرو در حوزه دام اخذ شده خودش و بر این اساس قرار است پرورش هرگونه حیوان اهلی در محدوده روستا نیاز به اخذ مجوز ندارد، البته هرگونه نظارت دامپزشکی و ارائه خدمات به این گونه تولید کنندگان انجام خواهد شد

نوروزی افزود: استقرار اماکن دامی و صنایع وابسته به دام در حوزه تالاب‌ها، دریاچه‌ها، پناهگاه‌های وحش و رودخانه نیاز به اخذ مجوز و سازمان محیط زیست است.

وی گفت: با توجه به حساسیت تولید مرغ‌های لاین، فواصل این گونه مراکز تولیدی با سایر مکان‌های تولیدی و صنعتی همچنان مانند گذشته است و تغییری نکرده است و استقرار اماکن دامی و صنایع وابسته در حریم جاده فرودگاه راه آهن و غیره نیاز به اخذ مجوز از سازمان شهرسازی است.

نوروزی افزود: راه اندازی استقرار اماکن دامی و صنایع وابسته دام در حریم کارخانه‌های بسته‌بندی بهداشتی آرایشی در کمیته فنی سازمان غذا و دارو تصمیم گیری می‌شود.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: فاصله بهداشتی در صنایع وابسته به دام که از یک جنس هستند صفر است و هیچ فاصله‌ای در نظر گرفته نشده است مثلاً دو کشتارگاه می‌توانند در کنار هم ایجاد شوند.وی افزود فاصله صفر برای مراکز صنایع وابسته است اما در مراکز تولیدی مانند مرغداری‌ها فاصله باید رعایت شود.

وی تصریح کرد که حریم پرورش دام با توجه به ظرفیت واحد و منطقه‌ای که در آن تولید می‌شود متفاوت است.وی تاکید کرد که این اقدامات برای تسهیل سرمایه‌گذاری در حوزه تولیدات دامی انجام شده است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ارائه بیش از ۳۵ میلیون خدمت رایگان در نقاط محروم و صعب‌العبور برای مدیریت بیماری‌های دامی
  • بیماری ایکس ؛ همه گیری بعدی جهانی در راه است؟
  • بیماری ایکس؛ همه‌گیری بعدی جهانی در راه است
  • رعایت توصیه‌های بهداشتی، ضامن تولید واحدهای مرغداری است
  • هشدار سازمان بهداشت جهانی در مورد اپیدمی جدید/ آیا ویروس جدید جای نگرانی دارد؟
  • آنفلوآنزا عامل یک بیماری همه‌گیر جدید در آینده!
  • هشدار متخصصان درباره همه‌گیریِ بعدی جهانی
  • سرانه 7 کیلوگرمی گوشت قرمز در سال
  • هشدار متخصصان: آنفلوآنزا به احتمال زیاد در آینده نزدیک باعث ایجاد یک بیماری همه‌گیر جدید خواهد شد
  • شرایط واردات گوشت قرمز و دام از ۷ کشور فراهم شد