Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-03-29@13:01:58 GMT

۳۰ درصد مردم دچار فقر سلولی هستند

تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۰۴۹۸۹

۳۰ درصد مردم دچار فقر سلولی هستند

«ربابه شیخ الاسلام» روز چهارشنبه در کنفرانس بین‌المللی اقتصاد جهانی و تحریم‌ها که در دانشگاه الزهرا(س) برگزار شد، اظهار داشت: غذا اهمیت زیادی در درمان بیماری‌ها دارد و متاسفانه نگاه به غذا در کشور ما پررنگ نیست.

وی افزود: تولید غذا در دست وزارت کشاورزی و واردات آن دست وزارت بازرگانی است؛ پس می‌بینید که سفره خانواده از کانال اداره نظارت نمی‌گذرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در گذشته لبنیات از جمله (ماست و شیر) از این کانال می‌گذشت، اما مطرح شدن وجود پالم در این محصولات باعث شد لبنیات پاستوریزه از سفره مردم حذف شود.

مدیر موسسه سلامت و تغذیه ادامه داد: حذف لبنیات پاستوریزه از سفره مردم آنها را به مصرف لبنیات سنتی سوق داد و باعث بروز بیماری تب مالت شد؛ در صورتی که این بیماری در کشور ریشه کن شده بود.

شیخ‌الاسلام تصریح کرد: برای حفظ تندرستی و سلامت، باید به غذای سالم و درست دسترسی وجود داشته باشد. نگاه درست به غذا اهمیت زیادی در درمان بیماری ها دارد و متاسفانه نگاه به غذا در کشور پررنگ نیست.

مدیر موسسه سلامت و تغذیه گفت: تغذیه مناسب دوران کودکی اهمیت ویژه ای دارد و از مراقبت‌های اصلی این دوران به شمار می آید. در دوران قبل از دبستان، این نیازهای تغذیه ای به دلیل رشد سریع بسیار بیشتر از دوران مدرسه و حتی یک فرد بالغ است.

به گفته شیخ الاسلام، کودکان و نوجوانان مبتلا به سوء تغذیه توانایی کمتری برای کار بدنی و فکری دارند. کودکان جوامع فقیر بیشتر در معرض آسیب های ناشی از فقر هستند؛ فقری که خود نقشی در به ‌وجود آمدن آن نداشته اند. کمبودهای غذایی به ویژه در سنین پایین ممکن است با کاهش شدید توانمندی های ذهنی در آن دوران همراه باشد.

مدیر موسسه سلامت و تغذیه افزود: اگر منطقه ای دچار سوء تغذیه باشد آن منطقه توسعه کافی پیدا نکرده و فقیرتر می‌شود. همچنین فقر موجب تشدید سوء تغذیه و افزایش بیماری و مشکلاتی همچون دزدی، سرقت و بزه‌کاری‌های مختلف می شود.

این متخصص تغذیه اظهار داشت: کودک از زمانی که به دنیا می آید با حدود سه کیلو وزن، دو میلیارد سلول و صد میلیارد نورون یا سلول عصبی دارد که مغز او را می سازند. جسم در حال رشد کودک به مواد غذایی مفید با کیفیت بالا نیاز دارد تا سلول‌های متفاوت در حال رشد را تغذیه کند.

شیخ‌الاسلام تصریح کرد: خوردن اسنک‌های شور و افزایش مصرف شکلات و غذاهای شیرین ذائقه کودکان را تغییر داده و به همین دلیل آنها با طعم انواع سبزی ها  و صیفی جات آشنا نیستند و حتی از غذاهای خانگی استفاده نمی کنند. این مساله چنان رواج یافته که باعث افزایش وزن و چاقی در سنین پایین تر و جوانی شده و احتمال بروز انواع بیماری‌ها مانند دیابت و بیماری‌های قلب و عروق را تشدید می کند.  

مدیر موسسه سلامت و تغذیه با بیان اینکه گاهی مسئولان ایمنی و امنیت غذایی را با هم یکی می‌دانند، گفت: هدف از واژه امنیت غذایی این ‌است که مردم در همه اوقات به غذای سالم و کافی از نظر فیزیکی و اقتصادی دسترسی داشته باشند.

وی افزود: منظور از دسترسی فیزیکی وجود غذا در محل زندگی است. بطور مثال در خیلی از مناطق دور افتاده و محروم سبزی، صیفی جات و میوه‌ها بسیار محدود است و مردم اگر پول هم داشته باشند این محصولات وجود ندارد.

شیخ الاسلام تصریح کرد: بحث اصلی امنیت غذا است که به مفهوم دسترسی داشتن به انواع غذا برای سیری سلول‌های بدن و در نهایت سلامت کامل است. دسترسی اقتصادی هم وقتی است که مردم پول کافی برای خرید غذا داشته باشند. بنابراین امنیت غذایی شامل دسترسی به غذای سالم و کافی در تمام عمر برای داشتن زندگی سالم و فعال است.

مدیر موسسه سلامت و تغذیه ادامه داد: در پزشکی مفهومی تحت عنوان گرسنگی سلول وجود دارد؛ مفهومی که چندان ربطی به سیری شکم ندارد، اما با نوع تغذیه ارتباط مستقیم دارد. بر این اساس به دلیل ناتوانی بسیاری از مردم از مصرف ریزمغذی‌هایی که در میوه و سبزی و پروتئین‌ها وجود دارد، با گرسنگی سلولی مواجه هستیم.

وی افزود: طبق آمارهای ارائه شده ۳۰ درصد مردم کشور دچار گرسنگی سلولی هستند، به این مفهوم که اگرچه ممکن است بتوانند درشت‌مغذی‌ها شامل کربوهیدرات‌ها، چربی‌ها وقندها را که در ایران تا حدودی با یارانه ارائه می‌شود مصرف کنند و در عمل نان شب داشته باشند، اما نمی‌توانند به میزان لازم از خوراکی‌هایی که دارای ریزمغذی‌ها و ویتامین‌ها هستند تهیه و مصرف کنند.

شیخ الاسلام در پایان خاطرنشان کرد: اگر افراد در ناامنی غذایی باشند عوارضی بوجود خواهد آمد که این عوارض کل جامعه را در معرض خطر قرار می دهد.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سلامت دانشگاه الزهرا تغذیه کودکان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۰۴۹۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سلامت روان سالمندان به اندازه هر زمان دیگری از زندگی مهمتر است

ایسنا/لرستان مدیرکل بهزیستی لرستان گفت: سلامت روان سالمندان به اندازه هر زمان دیگری از زندگی مهمتر است.

همایون عمودی‌زاده امروز نهم فروردین‌ماه در حاشیه بازدید از خانه سالمندان مهـــر در شهرستان خرم‌آباد با بیان اینکه سالمندان سرمایه‌های اجتماعی و فرهنگی یک جامعه محسوب می‌شوند، اظهار کرد: جمعیت جهان به سرعت در حال پیر شدن است و بر اساس تحقیقات و پژوهش‌های انجام شده تا سال ۲۰۵۰، نسبت جمعیت بالای ۶۰ سال جهان تقریباً دو برابر خواهد شد و از ۱۲ درصد به ۲۲ درصد خواهد رسید.

وی خاطرنشان کرد: در این میان سلامت روان سالمندان به اندازه هر زمان دیگری از زندگی مهم‌تر است. اختلالات روانی و عصبی در میان سالمندان درصدی از کل ناتوانی‌های این گروه سنی را تشکیل می‌دهد و تقریباً ۱۵ درصد از بزرگسالان ۶۰ سال و بالاتر از یک اختلال روانی رنج می‌برند.

مدیرکل بهزیستی لرستان با اشاره به سلامت روانی و جسمانی سالمندان اضافه کرد: سلامت جسمانی ضعیف می‌تواند بر سلامت روان سالمندان و کیفیت زندگی آن‌ها تأثیر بگذارد و همین امر می‌تواند باعث ایجاد احساس افسردگی یا اضطراب در آن‌ها شود.

عمودی‌زاده اضافه کرد: در این دیدار و بازدید مسائل و مشکلات خانه سالمندان مهر احصا و مورد بررسی قرار داد و دستورات لازم در خصوص رعایت بهداشت، برنامه‌های غذایی متناسب با سن و سال و ذائقه دوران سالمندی، حمایت‌های اجتماعی و برنامه‌های روان‌درمانی، انجام حرکات ورزشی و تأثیر آن بر سلامت و نشاط همگانی در راستای خدمت بهتر و شایسته‌تر به مقیمان مرکز توصیه و ابلاغ شد.

وی ادامه داد: سالمندی هم مانند همه دوره‌های دیگر زندگی جذابیت‌های خاص خودش را دارد اما اینکه یک فرد سالمند که در مراکز بهزیستی زندگی می‌کند و چقدر از روند زندگی، موفقیت‌ها و شرایط فعلی‌اش راضی باشد تا حدود زیادی به مسئولین و مددکاران و مراقبان آن مرکز بستگی دارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • این ٨ ماده غذایی را بخوریم تا پیر نشویم
  • کنترل بیماریهای واگیر در مرکز خدمات جامع سلامت و پایگاه های مرزی خراسان رضوی
  • این ٨ مواد غذایی را بخوریم تا پیری نشویم
  • سلامت روان سالمندان به اندازه هر زمان دیگری از زندگی مهمتر است
  • اجرای برنامه سلامت شهری در کیش
  • شما هم در تعطیلات خواب بی‌نظمی دارید؟ | خواب زیاد این بلاها را سر ما می‌آورد
  • هدف از افزایش نرخ جرایم رانندگی حفط سلامت جامعه است
  • آغاز طرح واکسیناسیون دام علیه بیماری طاعون در گیلان
  • چرا ایرانیان بدترین روش پخت غذا را دارند؟
  • چرا ایرانیان بدترین روش برای پخت غذا را دارتد؟