Web Analytics Made Easy - Statcounter

توسعه ماشین «جداساز پلاسما» ازسوی محققان کشور آغاز شده است تا به زودی دستیابی به بسته محصولات جداساز اجزای خونی امکان‌پذیر شود.

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، شرکت‌های دانش بنیان در سال‌های اخیر با به کارگیری نوآوری و خلاقیت نیروی انسانی گام‌های بزرگی برای پیشرفت کشور برداشته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
شرکت‌هایی که با جذب ایده‌ها مسیر تبدیل آن به محصول را هموار می‌کنند. حمایت از آن‌ها نیز منجر به رونق تولید و قرار گرفتن در مسیر پیشرفت و اقتصادی دانش بنیان است.

این شرکت‌ها در حوزه‌های مختلف نیز ورود داشته اند. سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی یکی از حوزه‌های مهمی است که شاهد درخشش جوانان خلاق است. ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در راستای حمایت از شرکت‌های دانش بنیان این حوزه هر ماه جلساتی را با حضور آن‌ها برگزار و طرح‌های اولویت دار را بررسی می‌کند. در نخستین ماه از فصل پاییز نیز این جلسه همچون ماه‌های گذشته برگزار شد.

توسعه ماشین «جداساز پلاسما» نخستین طرحی بود که ارائه شد. خروجی این طرح نمونه تکمیل یافته یک ماشین جداساز پلاسما است که در تمام بخش‌های مربوطه توسعه می‌یابد. این بخش‌ها شامل مجموعه دورانی، حسگرها، پمپ‌ها و مجموعه کنترلر و رابط کاربری است. با ادامه این طرح و ورود به فاز‌های توسعه‌ای، دستیابی به بسته محصولات جداساز اجزای خونی امکانپذیر می‌شود. اجرای این طرح توسط محققان دانشگاه تربیت مدرس و با همکاری مهندسان ایران خودرو و پژوهشگاه رازی آغاز شده است. 
همچنین طراحی و ساخت «سیستم پرتودهی گامای درون کار خشک به منظور پرتو دهی فرآورده‌های خونی در بیماران کاندید پیوند سلول‌های بنیادی خونساز و دچار نقص ایمنی» طرح دیگری بود که در این جلسه بررسی شد. 
محققان و متخصصان کشور در این طرح توانمندی ساخت سیستم پرتو دهی فرآورده‌های مشتق از خون را در کشور دارند تا گامی دیگر در راستای خودکفایی ایران برداشته شود. با ساخت آن نیاز بیماران کاندید پیوند سلول‌های بنیادی خونساز، بیماران HIV، بیماران نقص ایمنی و نوزادان نارس به خون پرتو دیده رفع می‌شود.

غلامرضا رییس علی، مجری این طرح پژوهشی در این نشست توضیحاتی درباره طرح داد و گفت: با تزریق فرآورده‌های خونی به بیماران نیازمند سیستم ایمنی بدن عکس العمل نشان می‌دهد برای جلوگیری از این اتفاق باید خون به میزان مشخصی پرتودهی شود. در حال حاضر نمونه‌های صنعتی و کشاورزی دستگاه‌های پرتو دهی در کشور ساخته شده است و اکنون این توانمندی که دستگاه را برای کاربرد‌های پزشکی نیز بسازیم.

سید عباس شاه وردی، از شرکت دانش بنیان آرایه پژوهش نیز درباره میکروسکوپ‌های الکترونی پیشرفته تولید داخل در این نشست توضیحاتی ارائه داد. این شرکت فناور نیز قصد تولید انبوه میکروسکوپ الکترونی عبوری را دارد تا با حمایت ستاد تولید آن را رونق دهد.

طرحی دیگری که برای دریافت حمایت ستاد در این جلسه ارائه شد مربوط به پچ‌های مهندسی شده بود. محققان در دانشگاه تربیت مدرس قصد دارند با ساخت پچ‌های مهندسی شده به ترمیم و بازسازی قلب آسیب دیده کمک کنند و در درمان بیماران با نارسایی قلبی کاربرد دارد. در این روش سلول‌های بافت قلب استخراج می‌شود و سلول‌ها در شرایط بیرونی با یکدیگر همگام شده و همزمان دارای ضربان هستند.  

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: معاونت علمی و فناوری شرکت های دانش بنیان سلول های بنیادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۰۵۰۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سالیانه ۱۶۰ میلیارد لیتر کسری آب در استان قزوین داریم

نظری رئیس دانشکده کشاورزی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) گفت: پایدارسازی دشت قزوین باید اولویت بخش کشاورزی باشد چرا که اهمیت دشت قزوین بر کسی پوشیده نیست و نجات این دشت با ۴۷۰ هزار هکتارکه بنیانگذار کشاورزی مدرن در کشور است می‌تواند آغاز کننده توسعه بخش کشاورزی باشد.

وی افزود: مقام معظم رهبری از سال ۸۲ تاکید ویژه‌ای بر روی دشت قزوین دارند. در اجرای رهنمود‌های ایشان باید ساختارسازی صورت گیرد و حرکت‌های جهادی انجام شود. مدیران ارشد استان از پارسال کمیته‌ای برای احیای دشت قزوین تشکیل داده اند. موضوعات در حال پیگیری است.

رئیس دانشکده کشاورزی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) گفت: بحران آب یک مساله جهانی است و در کشور ما هم یک موضوع ملی است. ما در استان قزوین به اندازه دو برابر آب قابل برنامه ریزی استفاده می‌کنیم. برای استان ما ۷۵۲ میلیون مترمکعب آب برنامه ریزی شده است که دوبرابر آن استفاده می‌شود. ۱۶۰ میلیارد لیتر کسری آب در استان داریم و نتیجه این اضافه برداشت‌ها فرونشست زمین، خشک شدن درختان، فرسایش خاک و سایر مسائل بحران زاست.

نظری گفت: بهره وری در حوزه کشاورزی در دشت قزوین وضعیت ما از متوسط کشوری بهتر است، اما باتوجه به اقلیم قزوین، بیش از ۹۰ درصد محصولات کشاورزی آب بر هستند. ما باید محصولات آب بر را وارد کنیم و در حفظ آب که برای نسل‌های آینده است توجه بیشتری داشته باشیم.

امانپور رئیس کمیته احیاء و توسعه پایدار دشت قزوین هم گفت: ۲۲ سال است که کاری برای دشت قزوین انجام نشده است. برای احیای دشت قزوین باید امید ایجاد کنیم. عزم راسخ داشته باشیم. تمدن سازی با محتوای مدیریت جهادی شکل می‌گیرد. الگوی جهادی برای توسعه پایدار تدوین شده است. اگر احیای دشت مهم است این اهمیت باید در همه شئون عمل شود. اینگونه نیست که یک نفر راه بیفتد و دشت قزوین را احیا کند. موضوع نهایی استان آب است و اگر حکمرانی نتواند برای آن کاری بکند همه کار‌ها بر زمین می‌ماند. نمی‌شود که از چاه‌های مجاز و غیرمجاز استان آب برداشت شود.

رئیس کمیته احیاء و توسعه پایدار دشت قزوین در ادامه بیان کرد: ما نیازمند تهیه سند بالادستی هستیم که عنوان آن مدیریت جامع حوزه آبخیز از آن یاد می‌شود. تولید اطلاعات با عنوان آمایش سرزمینی از آن یاد می‌شود. تعیین کاربری منابع که آب و خاک و اکوسیستم را شامل می‌شود. تهیه دستورالعمل‌های استفاده از آن است. تبعیت بهره برداران از آن است. همه اقدامات باید ذیل این سند قرار گیرد.

امانپور گفت: تغذیه سفره آب استان با آبخیزداری و آبخوانداری است. برای اولین بار در کشور بخش خصوصی برای ارائه و اجرای الگوی آبخیزداری در استان اجرا می‌شود. باید سراغ مردم برویم و به مردم اعتماد کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان قزوین قزوین

دیگر خبرها

  • نخستین پارک آموزش ترافیک شهرداری قزوین در محله هادی آباد 
  • لطفا خودخواهانه تردد نکنید!
  • تسلا سال آینده به جای ماشین ربات می‌فروشد
  • روند تکامل هوش مصنوعی... از اصول اولیه تا نوآوری‌های مختلف
  • ثبت دمای ۳۷ میلیون درجه سانتیگراد با یک دستگاه کوچک 
  • عرضه اینترنتی دارو کلید خورد | اطلاعات بیماران در اختیار پلتفرم‌ها قرار می‌گیرد؟
  • دانشگاه صنعت ماشین‌سازی تاسیس می‌شود
  • جورچین صنعت گاز برای ادامه مسیر گاز ایران
  • جورچین صنعت گاز برای ادامه مسیر پرافتخار گاز ایران
  • سالیانه ۱۶۰ میلیارد لیتر کسری آب در استان قزوین داریم