Web Analytics Made Easy - Statcounter

۳ محقق به صورت مشترک برنده نوبل شیمی ۲۰۱۹ با موضوع توسعه باتری‌های لیتیوم یونی شدند.

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، کمیته نوبل، جان بی گوداناف، ام استنلی ویتینگهام و آکیرا یوشینو را به عنوان برنده نوبل شیمی در سال ۲۰۱۹ معرفی کرد.

این جایزه برای توسعه باتری‌های لیتیوم یونی قابل شارژ به این ۳ نفر به صورت مشترک تعلق گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


باتری‌های لیتیوم یونی انقلابی در زندگی انسان ایجاد کردند و امروزه در همه جا از موبایل‌ها گرفته تا لپ تاپ و وسایل نقلیه الکتریکی استفاده می‌شوند. تحقیقات برندگان نوبل شیمی ۲۰۱۹ بنیانی برای توسعه یک جامعه بی سیم و عاری از سوخت فسیلی ایجاد کرد.

جان بنیستر گوداناف یک پروفسور آلمانی است. او در حال حاضر استاد مهندسی مکانیک و علوم مواد در دانشگاه تگزاس است. گوداناف متولد سال ۱۹۲۲ و ۹۷ ساله است.

استنلی ویتینگهام شیمیدان انگلیسی در سال ۱۹۴۴ متولد شده و هم اکنون مدیر انستیتو تحقیقات مواد و همچنین مدیر برنامه علوم مواد و مهندسی در دانشگاه بینگامتون است. این دانشگاه بخشی از دانشگاه ایالتی نیویورک است. علاوه براین ویتینگهام ۷۷ ساله استاد شیمی همین دانشگاه نیز است.

اکیرا یوشینو نیز در سال ۱۹۴۸ میلادی در ژاپن متولد شده است. این شیمیدان ژاپنی یکی از اعضای شرکت «آساهی کازئی» و استاد دانشگاه Meijo است. او در حقیقت مخترع باتری‌های لیتیوم یونی نوینی است که امروز در لپ تاپ‌ها و موبایل‌ها استفاده می‌شود، اما در اوایل دهه ۱۹۷۰ میلادی استنلی ویتینگهام نخستین لیتیوم باتری قابل استفاده را ابداع کرد.  
در سال ۲۰۱۹ میلادی جان گوداناف پتانسیل باتری‌های لیتیوم یونی را دو برابر کرد. او در حقیقت شرایط مناسبی را برای تولید باتری‌های قدرتمندتر و کارآمدتر فراهم کرد.

آکیرا یوشینو موفق به حذف لیتیوم خالص در باتری شد و باتری را به طور کامل براساس لیتیوم یون ابداع کرد. باتری‌های لیتیوم یونی بودند و همین امر سبب شد گستره استفاده از آن‌ها نیز وسیع‌تر شود.

سال گذشته نیز ۳ دانشمند برای تحقیقات خود به این جایزه دست یافتند. نیمی از جایزه فرانسیس آرنولد برای نخستین تکامل هدایت شده آنزیم‌ها تعلق گرفت و نیم دیگر جایزه به طور مشترک به جورج پی اسمیت و گریگوری وینتر نیز برای نشان دادن فاژ پپتید‌ها و آنتی بادی‌ها برنده این جایزه شدند. آرنولد پنجمین زنی بود که از سال ۲۰۰۹ میلادی تاکنون موفق به دریافت این جایزه شده است.

بین سال‌های ۱۹۰۱ تا ۲۰۱۸ میلادی جایزه نوبل شیمی ۱۱۰ بار به ۱۸۱ دانشمند اعطا شده است. فردریک سانگر تنها دانشمندی است که ۲ بار (در سال‌های ۱۹۵۸ و ۱۹۸۰ میلادی) برنده این جایزه شده است. به این ترتیب در کل ۱۸۰ دانشمند تا ۲۰۱۸ میلادی برنده جایزه نوبل شده‌اند.  

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: جایزه نوبل نوبل شیمی نوبل 2019 باتری لیتیومی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۰۵۴۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انواع کالای قاچاق به ارزش بیش از هشت میلیارد ریال در زنجان کشف شد

 سرهنگ حسین بدری رئیس پلیس امنیت اقتصادی زنجان گفت: در اجرای طرح یک هفته ای تشدید مبارزه با کالای قاچاق و در پی انجام اقدامات اطلاعاتی پلیسی، حمل کالای قاچاق با چهار دستگاه خودروی وانت بار شوتی، ۲ دستگاه اتوبوس مسافربری (ناوگان حمل و نقل عمومی) و یک دستگاه کامیون برای ماموران پلیس امنیت اقتصادی در مجموعه انتظامی استان محرز شد و مراتب در دستور کار قرار گرفت.

وی اظهار داشت: ماموران پس از هماهنگی قضایی حین کنترل نامحسوس خودروهای عبوری در مسیرهای ارتباطی استان خودروهای مذکور را رویت و آنها را با علائم هشدار دهنده و دستور ایست متوقف کردند.

سرهنگ بدری ادامه داد: در بازرسی از خودروها در مجموع مقدار ۲ هزار لیتر سوخت عرضه خارج از شبکه از نوع نفت سفید، سه هزار و ۵۰۰ کیلوگرم لاشه مرغ فاقد مجوز دامپزشکی، یک هزار و ۱۰۰ قوطی نوشیدنی انرژی زا، ۲۹ ست روتختی، ۷۵ جفت کفش کتانی، ۶۸۰ ثوب روسری، یک هزار و ۹۶۸ تکه انواع ظروف بلوری،۲۱۷ قوطی آبجو بدون الکل، ۳۰۸ عدد شامپو ، ۳۶۴ عدد انواع مواد شوینده و ۶ کیلوگرم شکلات خارجی و قاچاق کشف شد.

وی یادآور شد: کارشناسان ارزش مجموع اقلام مکشوفه را هشت میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال برآورد کردند که در این خصوص پرونده قضایی تشکیل شده و تحت رسیدگی است.

سرهنگ بدری با تاکید بر قاطعیت پلیس در تداوم اجرای طرح های عملیاتی مبارزه با قاچاق کالا و قدردانی از آحاد جامعه در همکاری با پلیس برای اجرای هرچه بهتر طرح های مبارزه با قاچاق کالا، از مردم خواست، در صورت مشاهده و آگاهی از هرگونه جرایم اقتصادی و قاچاق کالا و ارز موضوع را به مرکز فوریت های پلیسی ۱۱۰ اطلاع دهند.

دستبند پلیس بر دست سارق حرفه‌ای باتری خودرو

فرمانده انتظامی شهرستان زنجان گفت:‌ در پی دستگیری یک سارق ماهر، ۱۵ عدد باتری خودرو کشف شد.

سرهنگ داود مرسلی اظهار داشت: در پی وقوع چند فقره سرقت باتری خودرو در شهرستان زنجان، شناسایی و دستگیری سارق یا سارقان در دستور کار پلیس قرار گرفت.

وی افزود: در این راستا ماموران کلانتری ۱۳ شهید رجایی با اقدامات هوشمندانه یک سارق حرفه ای را شناسایی و در عملیاتی ضربتی او را در مخفیگاهش دستگیر کردند.

مرسلی ادامه داد: در بازرسی به عمل آمده از مخفیگاه این سارق، ۱۵ عدد باتری خودرو و سایر لوازم ساختمانی سرقتی کشف شد.

فرمانده انتظامی شهرستان زنجان در بررسی محتوای دوربین های مداربسته به سرقت ۶ دقیقه ای باتری ۲ خودرو توسط این سارق حرفه ای اشاره و به شهروندان توصیه کرد: در صورت امکان خودروی خود را در پارکینگ مسکونی پارک و یا کاپوت و بست باتری را به تجهیزات بازدارنده مجهز کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان زنجان زنجان

دیگر خبرها

  • چرا «طلای ابلهان» واقعا ارزشمند است؟
  • افتتاح یک واحد تولید باتری در گرمسار با حضور وزیر صمت
  • انواع کالای قاچاق به ارزش بیش از هشت میلیارد ریال در زنجان کشف شد
  • جادوی شرق در سمرقند
  • عربستان در حال تغیر چهره خود است، اما آیا حقیقت دارد؟
  • برگزاری مرحله غیر متمرکز المپیاد علمی دانشجویی کشور، فردا
  • ۳۰ فروردین در دنیای علم چه خبر؟
  • مراغه میزبان نهمین کنفرانس زئولیت انجمن شیمی ایران
  • بزرگداشت روز جهانی مالکیت فکری
  • تولید ابرخازن با ساندویچ کردن یک ژل بین دو لایه گرافن