Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@14:19:14 GMT

اخلاق، محور مهم در گفتمان بین ادیان و مذاهب است

تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۰۶۱۹۷

اخلاق، محور مهم در گفتمان بین ادیان و مذاهب است

رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب با بیان اینکه برای مقابله با اندیشه انحرافی باید از اندیشه استفاده کرد، گفت: اخلاق، محور مهم در گفتمان بین ادیان و مذاهب است.

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام والمسلمین سید ابوالحسن نواب امروز در نشست خبری با اشاره به عمر ۲۵ ساله دانشگاه ادیان و مذاهب، در تشریح فعالیت‌ها و دستاوردهای این مجموعه عنوان کرد: فعالیت در دانشگاه ادیان و مذاهب از جنس بین الملل و عرصه‌های جهانی است و فعالیت‌های گسترده‌ای در تعامل با عالمان و بزرگان دینی و مذهبی در سطح جهان وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب افزود: در این دانشگاه تلاش می‌شود که بر خلاف دانشگاه‌های دیگر به غیر از تدریس، فعالیت بین‌المللی نیز انجام شود تا جایی که در سال‌های گذشته ۴۵۲ هیأت از ۵۲ کشور جهان از دانشگاه بازدید کرده اند.

وی اظهار کرد: دانشگاه ادیان و مذاهب، میزبان ۴۵ سفیر از کشورهای خارجی بوده است، البته تمامی درخواست‌ها ازسوی بازدیدکنندگان از کشورهای خارجی است و دانشگاه از فردی دعوت نکرده است و در این باره متحمل هزینه‌ای نمی‌شویم.

نواب بیان کرد: در این دانشگاه دوره‌های کوتاه مدت شیعه شناسی به مدت ۱۵ روز با حضور ۲۶۲ استاد خارجی از ۵۲ کشور جهان برگزار می شود.

وی خاطرنشان کرد: در سال گذشته نیز ۴۰ استاد تمام و عضو هیات علمی از ۱۷ کشور جهان به این دانشگاه آمده اند، ضمن اینکه ۳۹۰ دانشجو از ۲۰ کشور جهان در سال گذشته جذب کرده ایم، همچنین ۳۱ استاد خارجی به صورت موقت و ۲ استاد خارجی دائمی در دانشگاه فعالیت دارند.

رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب عنوان کرد: ایجاد فرصت های مطالعاتی اساتید دانشگاه به کشورهای آمریکا، ژاپن، فرانسه، انگلیس، هند، کانادا، آلمان و اتریش از جمله فعالیت‌های دانشگاه ادیان و مذاهب است.

وی گفت: تاکنون ۳۷ اردوی دانشجویی به کشورهای هند، سوریه، ترکیه، لبنان، آلمان، فرانسه، سوئد، ایتالیا، اسپانیا و اتریش برگزار شده است؛ همچنین تاکنون ۱۰۱ تفاهم نامه با کشورهای مختلف جهان در موضوعات مهم دینی و فرقه ای منقد شده است که دستاوردهای مهمی داشته است.

وی اظهار کرد: مهم ترین رویکرد دانشگاه ادیان و مذاهب، پایداری صلح در جهان و تعامل میان عالمان و بزرگان ادیان الهی است و ما بر این باوریم اخلاق محور مهم در گفتمان بین ادیان و مذاهب است.

رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب بیان کرد: برخلاف آن چه تصور می‌کنیم در کشورهای خارجی در اجلاسیه‌های بزرگ بین ادیان و مذاهب، همایش‌هایی با کمترین هزینه و بدون اسراف برگزار می شود، برای نمونه در اجلاس ادیان در واتیکان که با حضور سران ادیان و عالمان بزرگی برگزار شد با کمترین هزینه، بزرگترین نشست‌های علمی و دینی و مباحث بین المللی شکل گرفت.

وی خاطرنشان کرد: ظرفیت‌های علمی مهمی در دانشگاه ادیان و مذاهب وجود دارد و ما آمادگی لازم را برای پاسخگویی به شبهات داریم، در قرن حاضر ما با جنگ مذاهب مواجه هستیم و برخی از فرقه‌های انحرافی، دین جوانان را تهدید می کند.

حجت السلام والمسلمین نواب گفت: در جهت آسیب شناسی فرقه های انحرافی و مقابله با آن، کلینیک فرقه درمانی در قم تاسیس می شود، ما آمادگی کاملی برای آگاه سازی جوانان از طریق هیات‌های علمی و پژوهش‌های خود داریم و اگر نهادهای فرهنگی مشارکت لازم را داشته باشند این کلینیک تاسیس می‌شود.

وی افزود:حضور داعش در منطقه موجب شد تا ماهیت و رسالت دانشگاه ادیان و مذاهب بیش از پیش شناخته شود، به ویژه پس از از عملیات تروریستی داعش در ۳۱ شهریور در اهواز، ضرورت وجود چنین مجموعه‌ای مشخص شد و استقبال از دانشگاه در جهت شناخت فرقه‌ها و مذاهب انحرافی گسترش یافت.

رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب عنوان کرد: ما دستان مدافعان حرم و حاج قاسم سلیمانی و سید حسن نصرالله را بوسه می زنیم، این ها در حرکات نظامی، داعش را در منطقه خاموش کردند اما برای مقابله با اندیشه باید از اندیشه استفاده کرد.

وی بیان کرد: اگر تغییر مذهبی اتفاق می‌افتد و تعدادی گرفتار فرقه‌های انحرافی می‌شوند به دلیل کم کاری در حوزه اندیشه و پژوهش است، باید ریشه این اندیشه‌های منحرف را با منطق و اندیشه درست بخشکانیم هر چند که در حوزه علمیه دروس ادیان وجود ندارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری عملیات تروریستی داعش دانشگاه ادیان و مذاهب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۰۶۱۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فکر و اندیشه ملت‌های ایران و پاکستان توانایی ارائه حرف‌های نو در حوزه فنی و علمی را دارد

رئیس جمهور با اشاره به دعوت رهبر معظم انقلاب اسلامی از دانشجویان، محققان و اساتید برای تولید علم، از انحصارگرایی علمی در مغرب زمین گفت و افزود: باور داریم فکر و اندیشه ملت‌های مشرق زمین به ویژه مردم عزیز پاکستان و ملت بزرگ ایران، این توانایی را دارد که در حوزه نوآوری‌های فنی و علمی برای دنیا حرف‌های نو داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، آیت الله سید ابراهیم رئیسی در ادامه برنامه‌های دومین روز از سفر خود به پاکستان، ظهر امروز سه‌شنبه با حضور در دانشگاه «جی‌سی‌یو» لاهور، در دیدار نخبگان علمی و فرهنگی ایالت پنجاب، ضمن ابراز خرسندی از حضور در شهر تاریخی، فرهنگی و زیبای لاهور، روابط دو کشور را فراتر از همسایگی، روابط دینی، فرهنگی، تمدنی و قلبی دانست که باعث پیوندی ناگسستنی بین دو ملت شده است.

رئیس جمهور دانش‌افزایی و تولید علم در مراکز علمی و دانشگاهی را برای کشورها قدرت و ثروت‌آفرین و مایه اقتدار و افتخار ملت‌ها دانست و تصریح کرد: برخورداری از ایمان در کنار علم، شرط موفقیت و سعادت برای فرد و جامعه است؛ علم بدون ایمان و ایمان بدون دانش و علم ره به جایی نمی‌برد.

آیت الله رئیسی اقبال لاهوری را نماد و نمود یک انسان عالم و باایمان معرفی و اظهار داشت: ایشان توانست علم، ایمان، روحیه استقلال‌طلبی، عدالت‌خواهی، حق‌دوستی، انسان‌خواهی و بسیاری صفات عالی دیگر را در وجود خود تجمیع کند.

رئیس جمهور با اشاره به دعوت رهبر معظم انقلاب اسلامی از دانشجویان، محققان و اساتید برای تولید علم، از انحصارگرایی علمی در مغرب زمین گفت و افزود: باور داریم فکر و اندیشه ملت‌های مشرق زمین به ویژه مردم عزیز پاکستان و ملت بزرگ ایران، این توانایی را دارد که در حوزه نوآوری‌های فنی و علمی برای دنیا حرف‌های نو داشته باشد.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه آمریکایی‌ها و غربی‌ها همواره ادعای آزاداندیشی دارند، گفت: اما آنچه در عمل می‌بینیم این است که تعداد زیادی دانشجو را فقط به خاطر حمایت از مردم مظلوم غزه از دانشگاه اخراج می‌کنند، این مسئله با کدام منطق سازگاری دارد و آیا نام آن آزادی اندیشه است!

آیت الله رئیسی ادعای دفاع از حقوق بشر غربی‌ها را نیز مانند ادعای حمایت از آزادی اندیشه آنها فاقد حقیقت دانست و افزود: حمایت آمریکا و غرب از کشته و مجروح شدن بیش از ۱۰۰ هزار فلسطینی در سرزمین غصب شده غزه، بیانگر این واقعیت است که امروز بزرگترین ناقضان حقوق انسان، آمریکایی‌ها و غربی‌ها هستند و ادعای دفاع از حقوق بشر آنها نیز پوچ است.

رئیس جمهور اظهار داشت: امام راحل از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تاکید کردند که فلسطین مسئله اول جهان اسلام است و امروز مسئله آزادی قدس نه تنها مسئله اول جهان اسلام، بلکه مسئله اول جهان بشریت است و تردید نداریم که مقاومت ملت قهرمان فلسطین، غزه، فلسطین و قدس شریف را آزاد خواهد کرد. تردید نداریم نفرتی که امروز در جهان اسلام و بلکه جهان بشریت نسبت به صهیونیست‌ها و آمریکایی‌ها ایجاد شده، تبدیل به دست انتقام ملت‌ها و خاتمه رژیم صهیونیستی و نقطه پایان این رژیم کودک‌کش خواهد شد.

آیت الله رئیسی با اشاره به این فرمایش رهبر معظم انقلاب اسلامی که اگر دنیای استکبار در مقابل دین ما بایستد ما در مقابل تمام دنیای آنها می‌ایستیم، تصریح کرد: امروز ملت ایران در مقابل فساد، زیاده‌خواهی‌ها و ظلم رژیم صهیونیستی ایستاده و پس از این نیز خواهد ایستاد. هر دو ملت ایران و پاکستان مدافع ملت مظلوم فلسطین بوده و این دفاع را با افتخار ادامه خواهند داد.

رئیس جمهور با بیان اینکه ملت بزرگ ایران این بار رژیم صهیونیستی را برای جنایت و اقدام او در حمله به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران که برخلاف همه قوانین بین‌المللی و کنوانسیون‌ها و منشور ملل متحد بود، تنبیه کرد، گفت: اگر رژیم صهیونیستی بار دیگر دست از پا خطا کرده و تعرضی به خاک مقدس ایران کند، وضعیت متفاوت خواهد بود و معلوم نیست دیگر چیزی از این رژیم باقی بماند.

آیت الله رئیسی در پایان سخنان خود با بیان اینکه در این سفر تفاهمات خوبی به دست آمده است، خاطرنشان کرد: اراده سران دو کشور توسعه روابط در همه زمینه‌هاست و قطعاً نتیجه اجرای این تفاهمات باعث ارتقای سطح همکاری‌ها خواهد شد؛ برخی کشورها تلاش زیادی کردند تا به روابط دوستانه ایران و پاکستان خدشه وارد کنند، اما پیوند قلبی دو ملت هرگز از هم گسسته نخواهد شد.

کد خبر 747246

دیگر خبرها

  • عملیات وعده صادق قلب مستضعفان جهان را شاد کرد
  • عملیات «وعده صادق» سربلندی جهان اسلام
  • عملیات وعده صادق سربلندی جهان اسلام
  • جریان مقاومت در مقیاس منطقه‌ای و جهانی فراگیر شده است
  • جریان مقاومت، دل‌های مردم جهان را تسخیر کرده است
  • مشکلات جهان اسلام در نتیجه عدم توجه به توصیه های علمای جهان اسلام است/ لزوم وحدت و تقریب بین همه ادیان و مذاهب
  • هرگونه کمک برای پیروزی سریعتر محور مقاومت وبازسازی غزه پس از جنگ، یک ضرورت و تکلیف همگانی است
  • مسجد و مدرسه از برجسته‌ترین محیط‌های تبیین اندیشه و گفتمان
  • رئیس جمهور در دانشگاه لاهور: فکر و اندیشه ملت‌های ایران و پاکستان توانایی ارائه حرف‌های نو در حوزه فنی و علمی را دارد
  • فکر و اندیشه ملت‌های ایران و پاکستان توانایی ارائه حرف‌های نو در حوزه فنی و علمی را دارد