Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ از هفته گذشته که خبر ابتلای تعدادی از اهالی روستای چنار محمودی از توابع لردگان به ویروس HIV منتشر شد، بسیاری از رسانه های داخل و خارج به بررسی جنبه های بهداشتی، پزشکی و اجتماعی این موضوع پرداختند. دراین میان عده ای از مردم نیز دست به اعتراض زدند زیرا معتقد بودند که مامور بهورز شبکه بهداشتی وزارت بهداشت عامل انتقال ویروس ایدز به روستاییان بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از انتشار خبر ابتلای تعدادی از اهالی این روستا به ویروس ایدز و بازداشت بهورز روستا، سعید نمکی وزیر بهداشت اعلام کرد که بهورز بی تقصیر است و از مسئولان قوه قضائیه خواست تا او را آزاد کنند. در ادامه نیز این موضوع به مجلس کشیده شد و رئیس مجلس به اعضای کمیسیون بهداشت ماموریت داد تا برای بررسی دقیق تر موضوع به لردگان بروند.

پس از بررسی‌های انجام شده سخنگوی دولت هر گونه استفاده از سرنگ آلوده توسط بهورز این روستا را تکذیب کرد و اعلام شد که 95 درصد مردم این روستا سلامت هستند و به این ویروس آلوده نشده اند. در پایان نیز وزیر بهداشت دستور ایجاد یک مرکز خدمات جامع سلامت در روستای چنار محمودی را داد و تاکید کرد که تیمی تخصصی و فوق‌تخصصی در این مرکز مستقر شود.

لازم به توضیح است: ایدز، نوعی بیماری است که در دستگاه ایمنی و توسط ویروس نقص ایمنی(HIV) ایجاد می‌شود. راه های انتقال این بیماری از چهار روش سرنگ مشترک (عمدتا بین معتادان تزریقی)، ارتباط جنسی محافظت نشده، تزریق خون یا فرآورده خونی آلوده و از مادر مبتلا به نوزاد منتقل می شود و روش دیگری برای انتقال ندارد. روبوسی، با هم غذا خوردن و نشست و برخاست با مبتلایان به این ویروس عامل انتقال نیست.

در ادامه برخی از خبرهای منتشر شده در این رابطه را می خوانید.

خبر ابتلا برخی از اهالی «لردگان» به ویروس اچ آی وی تایید شد

یک منبع آگاه در وزارت بهداشت، خبر ابتلا برخی اهالی «لردگان» به ویروس اچ آی وی را تائید کرد و گفت: اطلاعات تکمیلی پس از انجام تست ایدز از تمامی اهالی منطقه منتشر خواهد شد.

او گفت: ابتلای مردم این منطقه به این بیماری ارتباطی با انجام تست قند خون و وزارت بهداشت نداشته و یک موضوع قدیمی است که سرباز کرده است.

ابتلای 25 بزرگسال و یک نوزاد به ایدز در روستای لردگان/ 58 درصد مردم بیماری‌یابی نشده‌اند

محمدحسین قربانی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، درباره جزئیات ابتلای تعدادی از اهالی روستای لردگان استان چهارمحال و بختیاری به ویروس ایدز توضیح داد: روستای چنار محمودی شهرستان لردگان 1800نفر جمعیت دارد که متاسفانه به علت مشکلات و نبود رونق اقتصادی و فقر چیزی حدود 240 نفر از اهالی روستا به اعتیاد روی آورده‌اند که از این تعداد نیز 20 نفر معتاد تزریقی هستند.

حجم بالای خدمات تشخیصی ایدز در لردگان/ تعداد معدودی از تست‌های HIV در این منطقه همانند سایر نقاط کشور، مثبت بوده است

دکتر علیرضا رئیسی با اشاره به حجم بالای انجام خدمات تشخیصی و مشاوره ای در این مرکز، از زحمات پرسنل این مرکز تقدیر کرد و گفت: تمام مراجعین به مرکز مشاوره بیماری های رفتاری، با میل و رغبت و بدون هیچ گونه اجباری به این مرکز مراجعه و تحت مشاوره و آزمایش قرار گرفته‌اند و تمامی خدمات این مرکز با حفظ اسرار مراجعین و در کمال احترام و حفظ شان و منزلت افراد ارائه می‌شود.

وی در ادامه با ابلاغ پیام تقدیر و تشکر دکتر نمکی، وزیر بهداشت، از همکاران دانشگاه علوم پزشکی بابت اقدام دقیق و به موقع برای شناسایی مبتلایان و شروع روند درمان بیماران، خاطر نشان کرد: همکاران ما در خط مقدم بوده و همواره مورد حمایت مجموعه وزارت بهداشت هستند.

طرح تشکیل کمیته حقیقت‌یاب برای موضوع لردگان تقدیم کمیسیون بهداشت شد

«محمدعلی وکیلی»، عضو هیات رئیسه مجلس، در خصوص «پیگیری حادثه لردگان» گفت: وعده داده بودیم برای موضوع لردگان کمیته حقیقت‌یاب تشکیل دهیم. امروز با جمعی از همکاران درخواستی را برای اعمال ماده 45 ایین نامه دادیم که تبصره "یک" این ماده 45 تصریح دارد که در اتفاقات مهمی که در کشور رخ می‌دهد و احتمال تخلف یا سوءمدیریت  وجود دارد، کمیته ای از مجلس برای حقیقت یابی تشکیل شود.

جمعی از نمایندگان خواستار تهیه گزارشی از حوادث لردگان شدند

جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نامه‌ای به هیات رئیسه مجلس خواستار گزارش جامعی از حوادث لردگان و قرائت آن در جلسه علنی مجلس شدند.

اعزام کمیته ویژه کمیسیون بهداشت به شهرستان لردگان

«محمد خدابخشی» در نشست علنی نوبت عصر امروز مجلس شورای اسلامی با اشاره به حوادث اخیر در روستای چنار محمود شهرستان لردگان استان چهارمحال و بختیاری، گفت: با توجه به موضوعات مطرح شده در رابطه با ابتلای برخی از روستائیان به بیماری، لازم است که در این رابطه اقدامات مقتضی صورت گیرد.

«علی لاریجانی»، رئیس مجلس شورای اسلامی، در پاسخ به تذکر خدابخشی گفت: در رابطه با حوادث اخیر شهرستان لردگان، نماینده محترم این منطقه تشریف آورده و توضیحات کافی ارائه شد البته به کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز گفته شد که هرچه سریع‌تر کمیته‌ای را برای بررسی این موضوع به شهرستان لردگان اعزام کند.

کمتر از 5 درصد مردم در چنارمحمودی مبتلا به ایدز هستند

استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: بنا بر گزارش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با انجام آزمایش از یک هزار و ۳۰۰ نفر از جمعیت روستای لردگان ، کمتر از ۵ درصد مردم این روستا مبتلا به ویروس HIV هستند و تحت مشاوره و درمان قرار گرفته‌اند.

اقبال عباسی روز یکشنبه در دیدار با مردم این روستای لردگان که در چند روز اخیر اخباری مبنی بر شیوع ویروس HIV بین اهالی منتشر شده بود، افزود: نتایج این آزمایشات حاکی از آن است که بیش از ۹۵ درصد مردم سالم هستند و نباید در این خصوص نگران باشند.

در روستای چنار محمودی لردگان چه گذشته است؟

سخنگوی دولت هر گونه استفاده از سرنگ آلوده توسط بهیار وزارت بهداشت در روستا چنار محمود لردتگان را تکذیب کرد.

ایجاد مرکز خدمات جامع سلامت در روستای چنار محمودی

سعید نمکی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در نامه‌ای به علیرضا رئیسی، معاون بهداشت این وزارتخانه، دستور داد هر چه سریع‌تر مرکز خدمات جامع سلامت در روستای چنار محمودی ایجاد و تیم تخصصی و فوق‌تخصصی در این مرکز مستقر شود.

خبرنگار: ناهید سمیعی

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: اعتیاد ایدز قند وزارت بهداشت ویروس مجلس خبرگزاری برنا سعید نمکی روستای لردگان سرنگ آلوده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۱۲۴۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار سازمان بهداشت جهانی در مورد اپیدمی جدید/ آیا ویروس جدید جای نگرانی دارد؟

گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، سازمان جهانی بهداشت هفته گذشته نسبت به شیوع آنفلوانزای پرندگان در سراسر جهان ابراز نگرانی کرد موضوعی که باعث نگرانی متولیان بهداشت و درمان کشورها شده است که آیا پس از شیوع بیماری کرونا، اپیدمی دیگری در راه است و می‌تواند باعث بروز مشکلات زیادی شود و افراد زیادی را درگیر کند؟

در ایران نیز پس از انتشار این خبر در فضای مجازی، بسیاری نگران شدند که شیوع آنفلوانزای پرندگان در سراسر جهان می‌تواند به ایران هم برسد و اپیدمی جدیدی را تجربه کنیم؟

نگرانی سازمان بهداشت جهانی از اپیدمی جدید

ماجرا از این قرار است که یکی از مقامات سازمان جهانی بهداشت در یک کنفرانس خبری با توصیف وضعیت نگران کننده شیوع آنفلوانزای پرندگان به علت افزایش ابتلای پرندگان و پستانداران به این بیماری، اعلام کرد که این سازمان در حال ارزیابی خطر جهانی این بیماری است.

این درحالیست که آژانس بهداشت سازمان ملل آخرین بار در اوایل ماه جاری خطر آنفلوانزای مرغی برای انسان را پایین ارزیابی کرد.

در همین حال مقامات کامبوج روز پنجشنبه از مرگ یک دختر ۱۱ ساله به دلیل ابتلا به نوع H ۵ N ۱ از ویروس آنفلوانزای پرندگان خبر داده و بررسی‌ها برای تعیین ابتلا یا عدم ابتلای ۱۲ نفر از اطرافیان او را نیز آغاز کردند. تست آنفلوانزای مرغی پدر این دختر نیز که علائمی از خود نشان می‌داد، مثبت شده است.

سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد: وضعیت شیوع H ۵ N ۱ در جهان با توجه به گسترش انتشار ویروس در بین پرندگان در سراسر جهان و گزارش‌های فزاینده از موارد ابتلا در پستانداران از جمله انسان، نگران‌کننده شده است؛ بنابراین سازمان جهانی بهداشت خطر این ویروس را جدی می‌گیرد و از همه کشور‌ها می‌خواهد که هوشیاری بیشتری نسبت به آن داشته باشند.

در این گزارش همچنین تاکید شده که تاکنون موردی از انتقال فرد به فردِ این ویروس گزارش نشده است.

احتمال آغاز یک اپیدمی دیگر

در همین زمینه آمیتیس رمضانی متخصص بیماری‌های عفونی در گفتگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری آنا در مورد اپیدمی آنفلوانزای پرندگان اظهار کرد: این احتمال وجود دارد با توجه به تجربه‌های گذشته جهان پاندمی‌های جدیدی را تجربه کند، آنفلوانزای پرندگان نیز یکی از مواردی است که نسبت به این موضوع هشدار‌های لازم داده شده است.

وی افزود: اخیرا در یکی از موارد که زیر نظر سازمان بهداشت جهانی بوده است این موضوع کشف است، حالا صحبت بر این است پرندگان وحشی و مهاجر می‌توانند بیماری و ویروس را به پرندگان اهلی منتقل کنند و باعث انتقال ویروس از پرندگان اهلی به انسان شوند.

فعلا جای نگرانی نیست؟

متخصص بیماری‌های عفونی اظهار کرد: با توجه به کشف موارد جدید فقط سازمان بهداشت جهانی هشدار‌های لازم را داده است، اما فعلا جای نگرانی نیست.

وی ادامه داد: با توجه به هشدار‌های اعلام شده از سوی سازمان بهداشت جهانی انتظار می‌رود مراکز درمانی و بهداشتی این موضوع را جدی گرفته و موارد ابتلا را بیشتر زیر نظر بگیرند، اما به طور کلی هنوز ما با پاندمی جدی رو به رو نیستیم، اما ممکن است با عدم توجه قرار دادن این موضوع مشکلات زیادی را شاهد باشیم.

آنفلوانزای فوق حاد طیور چیست؟

آنفلوانزای فوق حاد طیور یک بیماری ویروسی پرندگان به شمار می‌رود؛ ویروس‌های آنفلوانزا دارای سه نوع تیپ C,B,A است؛ در طیور فقط تیپ A می‌تواند ایجاد بیماری نماید.

این تیپ علاوه بر طیور، سایر حیوانات از جمله خوک، اسب و همچنین انسان را درگیر می‌کند، پرندگان وحشی و آبزی می‌توانند بدون اینکه خود مبتلا به بیماری شوند، ویروس‌های آنفلوانزای طیور را با خود جابجا کنند. خوک به عنوان میزبان واسط ویروس‌های آنفلوانزای طیور و پستانداران می‌باشد.

پرندگان وحشی آبزی به عنوان مهمترین ذخایر طبیعی ویروس آنفلوانزا محسوب می‌شوند و بوسیله آنها ویروس از یک نقطه به نقطه دیگری حمل و از طریق بزاق و فضله، بیماری به پرندگان اهلی و کسانی که با پرندگان تماس دارند، منتقل می‌شود، انسان در ارتباط مستقیم با پرندگان بیمار یا لاشه‌های پرندگان کشته شده نیز می‌تواند به این بیماری مبتلا شود، در نوع خفیف آنفلوانزای مرغی، ابتلا به بیماری با ریزش پر‌های پرندگان و کاهش تولید تخم مشخص می‌شود و در نوع دوم، بیماری به سرعت در میان پرندگان شایع و باعث اتلاف شمار زیادی از آنها می‌شود. این بیماری از طریق تجارت پرندگان زنده و پرندگان مهاجر مانند اردک‌ها و سایر پرندگان دریایی از کشوری به کشور دیگر منتقل می‌شود.

علائم بیماری چیست؟

مرغ و خروس، بوقلمون، مرغ شاخدار، پرندگان زینتی، پرندگان وحشی و شتر مرغ از پرندگان حساس به بیماری هستند. سرفه، گلودرد، تنگی نفس و سابقه تماس در یک هفته قبل از مرگ پرندگان آلوده یا در مرحله واگیری و سطوح آلوده به ویروس و تب بالای ‎ ۳۸درجه از علایم بیماری آنفلوانزای مرغی در انسان محسوب می‌شود. در ایران منشاء این بیماری پرندگان مهاجری عنوان می‌شود که در فصل سرد سال از مناطق سردسیر شمالی وارد مناطق گرم یا معتدل می‌شوند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هشدار سازمان بهداشت جهانی در مورد اپیدمی جدید/ آیا ویروس جدید جای نگرانی دارد؟
  • آغاز بررسی جزئیات تشکیل «سپند» در مجلس؛ سپند چیست؟
  • بررسی جزئیات طرح تشکیل «سپند» وزارت دفاع در دستور کار مجلس قرار گرفت
  • جلسه علنی مجلس آغاز شد/ بررسی جزئیات طرح تشکیل «سپند» وزارت دفاع
  • بررسی جزییات طرح تشکیل «سپند» وزارت دفاع در دستور کار مجلس
  • آغاز جلسه علنی مجلس به ریاست محمدباقر قالیباف / بررسی جزییات طرح تشکیل «سپند» وزارت دفاع
  • طرح تشکیل سازمان پژوهش و نوآوری دفاعی سپند در دستورکار امروز مجلس
  • جلسه علنی مجلس آغاز شد/ بررسی جزییات طرح تشکیل «سپند» وزارت دفاع
  • درمان هپاتیت سی رایگان شد
  • افزایش تعداد مراقبین سلامت/ تقویت شبکه سلامت کشور