Web Analytics Made Easy - Statcounter

چند سالی ست که روز یازدهم اکتبر هر سال، مطابق با نوزدهم مهر ماه با عنوان روز جهانی درد شناخته می¬شود و توسط انجمن بین‌المللی مطالعه درد (IASP) شعاری برای هر سال تعیین می‌گردد تا موضوع مورد نظر، بیش از پیش مورد توجه پزشکان، صاحبنظران و دیگر تصمیم‌سازان عرصه طب قرار گیرد. دکتر رضا امین‌نژاد دستیار فلوشیپ درد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی چند سالی ست که روز یازدهم اکتبر هر سال، مطابق با نوزدهم مهر ماه با عنوان روز جهانی درد شناخته می¬شود و توسط انجمن بین‌المللی مطالعه درد (IASP) شعاری برای هر سال تعیین می‌گردد تا موضوع مورد نظر، بیش از پیش مورد توجه پزشکان، صاحبنظران و دیگر تصمیم‌سازان عرصه طب قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنچه انجمن جهانی مطالعه درد به عنوان شعار سال 2019 برگزیده است، "سال جهانی مبارزه با درد در افراد بیش‌آسیب‌پذیر" است.   شاید بتوان درد را شایع‌ترین شکایت بیمارانی دانست که به پزشکان مراجعه می‌کنند. تقریبا هیچ انسانی نیست که در دوره‌ای از زندگی خود گونه‌ای از درد را تجربه نکرده باشد. دردها چه در موارد حاد و چه در موارد مزمن بر ابعاد گوناگون زندگی فردی و اجتماعی بیماران تاثیرات غیرقابل انکاری می‌گذارند. برای بسیاری از بیماران بی‌درد ساختن و توقف درک درد بزرگترین خدمتی ست که می‌توان ارزانی داشت. در این زمینه به ویژه دردهای مزمن بیش از دردهای حاد مورد توجه‌اند.    اما آنچه که شاید تا به امروز کمتر به آن توجه شده است، درد در افرادی ست که از نوعی کم‌توانی رنج می‌برند و به سبب آن ممکن است درد ایشان کمتر از دیگر بیماران مورد توجه قرار گیرد؛ حال آنکه وجود چنین وضعیتی خود توجهی بیش از معمول را می‌طلبد.   با شعار "2019 سال جهانی مبارزه با درد در افراد بیش‌آسیب‌پذیر" قرار است توجه ما به چند گروه از بیماران بیش از گذشته جلب شود؛ افراد مسن و کهنسالان، به ویژه آن‌هایی که دچار دمانس و زوال عقل هستند؛ نوزادان و کودکان کم سن و سال؛ افراد دچار اختلالات ذهنی و شناختی (غیر از دمانس) یا بیماران روانپزشکی؛ و نجات‌یافتگان از شکنجه‌ها و آزارهای جسمی   آنچه همه این گروه‌ها در آن مشترکند ناتوانی یا کم‌توانی بیمار است در برقراری ارتباط با درمانگر و بیان واقعی درد خود که نخستین گام در راه درازی ست که برای درمان درد به ویژه دردهای مزمن وجود دارد. از آنجا که درد یک یافته ذهنی و درونی ست و ارزیابی آن در بسیاری از موارد نیاز به همکاری بیمار دارد، پرداختن به درد و درمان‌های مورد نیاز در بیمارانی که به هر دلیل توانایی چندانی در برقراری ارتباط ندارند، دشوار است و نیاز به ملاحظات ویژه دارد. با وجود آنکه درد همزاد بشر دانسته می‌شود و تاریخ پیدایش آن همزمان با آفرینش انسان است، اما مطالعات گسترده با تمرکز بر مکانیسم‌های پدید آورنده و شیوه‌های نوین درمان، سابقه‌ای طولانی در علم پزشکی امروز ندارند. از همین رو ست که سال گذشته یعنی سال 2018 میلادی با عنوان "آگاه‌سازی عمومی در مورد درد" شناخته شده بود و فعالیت‌های گسترده‌ای برای افزایش اطلاعات چه در جامعه پزشکی و چه در میان مردم عادی در سطح جهانی طی آن صورت پذیرفت که هم‌اکنون نیز ادامه دارد. در سال جاری نیز همه تلاش متخصصین درد چه در ایران و چه در دیگر کشورهای پیشرو در زمینه طب درد این خواهد بود که توجه همگان را به ملاحظات خاص تشخیص و درمان درد در آسیب‌پذیرترین گروه‌های بیماران معطوف سازند و شرایط ادامه زندگی را در این گروه از افراد به وضعیت طبیعی جامعه نزدیک‌تر کنند. خوشبختانه وجود کلینیک‌های درد پیشرفته با مدیریت فلوشیپ‌های درد که عمدتا متخصصین بیهوشی دانش‌آموخته دوره‌های تحصیلات تکمیلی پس از تخصص در مراکز معتبر دانشگاهی هستند، این امکان را می‌دهد که هم‌وطنان بیمار ما به ویژه بیماران بیش‌آسیب‌پذیر، به‌سان جوامع مترقی آنچه از خدمات تخصصی و فوق تخصصی تشخیصی و درمانی نیاز دارند را در داخل کشور و تحت نظر متخصصین متبحر با بالاترین کیفیت و مطابق با استاندارهای جهانی دریافت کنند. امید که هیچ بیماری در هیچ کجای دنیا به دلیل ناتوانی یا کم‌توانی و آسیب‌های وارد شده به وی محکوم به تحمل درد نباشد؛ ان شاءالله!    

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۱۳۱۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(ویدئو) سگ‌های درمانگر

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

بیمارستانی در اسپانیا برای تقویت روحیه بیماران در بخش مراقبت‌های ویژه از سگ‌ها کمک می‌گیرد.

به گزارش فرارو، بیمارستان دل‌مار در بارسلونا با همکاری بنیاد Affinity که در حوزه درمان با کمک حیوانات فعالیت دارد، طرحی را به صورت آزمایشی برای بهبود شرایط روحی بیماران در بخش مراقبت‌های ویژه این بیمارستان راه‌اندازی کرده است.

براساس این طرح، سگ‌های درمانگر دوبار در هفته به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه به دیدن بیماران بخش مراقبت‌های ویژه این بیمارستان می‌روند.

رویترز می‌نویسند با ورود سگ‌های درمانگر به بخش مراقبت‌های ویژه، جوئل بوئنو یکی از بیماران این بخش اشک شوق می‌ریزد.

بوئنو ۳۴ ساله می‌گوید که سرگرم شدن با سگ‌های درمانی، او را به یاد سگ خودش در خانه می‌اندازد.

او همچنین به رویترز گفت: داشتن کسی که شما را بیش از هر چیز دیگری در جهان دوست دارد عالی است.

لوسیا پیکازو، پزشک این بیمارستان نیز می‌گوید که هرچند در حال حاضر این روش درمان تنها یک فرضیه است، اما به نظر می‌رسد حال بیماران با این کار بهتر می‌شود.

پزشکان در این پروژه نمونه‌های بزاق بیماران را قبل و بعد از یک جلسه درمانی تجزیه و تحلیل می‌کنند.

آن‌ها از این طریق می‌توانند شاخص‌های استرس مانند کورتیزول همچنین شاخص‌های مربوط به سلامتی مانند اکسی توسین و سروتونین را اندازه بگیرند.

بیماران تنها کسانی نیستند که از این پروژه سود می‌برند، ماریبل ویدا که پروژه حیوان درمانی «Affinity» را رهبری می‌کند، می‌گوید بسیاری از کارکنان بخش اورژانس نیز از این‌که این حیوانات بانمک در اطرافشان هستند، لذت می‌برند.

بوئنو در مورد مزایای این نوع درمان شکی ندارد. او می‌گوید که فقط خبر احتمال ورود این سگ‌ها به بخش مراقبت‌های ویژه روحیه‌اش را بهتر کرده است.

دیگر خبرها

  • افزایش ابتلا به سرطان در افراد کمتر از پنجاه سال
  • تغییر سبک زندگی، بهترین درمان کبد چرب / این بیماری تنها مختص افراد چاق نیست
  • کلاهبرداری مرگ‌آلود با داروی درمان آلزایمر
  • (ویدئو) سگ‌های درمانگر
  • استنشاق دود اگزوز خودرو‌ها تمرکز کودکان را کاهش می‌دهد
  • خودآزاری با برخی رژیم‌های غذایی!
  • درمان رایگان بیماران هپاتیت C؟
  • هشدار یک کارشناس امور نظامی: اتفاق اصفهان شاید عملیات فریب باشد/ «وعده صادق» نشان داد اسراییل آسیب پذیر است
  • نماز مساجد و مدارس به توجه ویژه‌ای نیاز دارد
  • جلب مشارکت مردمی لازمه تحقق شعار سال است