Web Analytics Made Easy - Statcounter

مقام‌های آمریکایی گفته‌اند که همزمان با آغاز عملیات ترکیه در شمال سوریه، آمریکا حدود ۴۰ نفر از سران و اعضای ارشد گروه تروریستی داعش را که به اسارت کرد‌ها درآمده بودند، تحویل گرفته است. به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، بنا به گفته مقامات آمریکایی، در پی آغاز عملیات نظامی ترکیه در شمال شرقی سوریه، ارتش آمریکا مسئولیت نگهبانی از چندین تن از اعضای بازداشتی مهم داعش از جمله دو عضو بریتانیایی این گروه که در کشتار گروگان‌های آمریکایی و دیگر گروگان‌های کشور‌های غربی نقش داشتند، را برعهده گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



بنا به گزارش روزنامه آمریکایی «واشنگتن‌پست»، مقامات آمریکایی می‌گویند که این اقدام برای جلوگیری از فرار این اعضای بازداشتی داعش از اردوگاه‌های سوریه صورت گرفته است.

واشنگتن در اقدامی نادر، به طور مستقیم مسئولیت زندانیان گروه تکفیری داعش در عراق و سوریه را برعهده گرفته و آنطور که واشنگتن‌پست گزارش کرده، مقامات آمریکایی در تلاش هستند تا از قدرت‌گیری مجدد داعش در پی عملیات نظامی ترکیه به شمال شرقی سوریه جلوگیری کنند.

بر اساس این گزارش، حدود ۴۰ نفر از اعضای داعش که همگی جزء چهره‌های مهم این گروه تروریستی به حساب می‌آیند، به آمریکا تحویل داده شده‌اند. این افراد پیش از این در زندان‌هایی در شمال شرقی سوریه که نیرو‌های کرد سوریه آن را اداره می‌کردند، بازداشت بودند.

بنا بر این گزارش، همزمان با عملیات ترکیه در شمال سوریه، کرد‌ها حفاظت از اردوگاه‌هایی را که محل نگهداری اسرای داعشی است، متوقف کرده‌اند.

یکی از مقامات ارشد آمریکایی که خواست نام وی فاش نشود، گفته است، این دو عضو بریتانیایی داعش که جلادان داعش هستند و گروگان‌ها نام «بیتلز» (جنگندگان جوان انگلیسی داعش) را برای آن‌ها به کار می‌بردند، با هدف محاکمه در ایالات متحده آمریکا بازداشت شدند.

طبق این گزارش، دو مقام آمریکایی گفته‌اند که این دو عضو بریتانیایی داعش به نام‌های «الکساندا کوتی» و «الشافی الشیخ» به عراق منتقل شده‌اند. هنوز مشخص نیست که آیا دیگر بازداشت‌شدگان مهم داعش نیز به عراق منتقل شده‌اند یا خیر.

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا روز گذشته (چهارشنبه) اعلام کرد: «ما برخی از خطرناک‌ترین مبارزان داعش را (از سوریه) بیرون آوردیم. ما آن‌ها را بیرون آوردیم و به مکان‌های امن دیگر منتقل کردیم... ما تعدادی خاص از جنگجویان داعش داریم که به طور ویژه‌ای بد هستند و ما می‌خواهیم مطمئن شویم که مشکلی در خصوص بیرون رفتن آن‌ها (از سوریه) پیش نیاید».

وی سپس امروز (پنجشنبه) در یک پیام توییتری تأیید کرد که بیتلز نیز در میان آن دسته از بازداشتی‌های داعش هستند که از سوریه خارج شده‌اند.

ترامپ همچنین درباره دو عضو بریتانیایی داعش گفت: «آمریکا از قبل، دو شبه‌نظامی داعش که مرتبط با گردن‌زنی‌ها در سوریه بودند و معروف به بیتلز بودند را نیز از آن کشور (سوریه) خارج کرده است».

بنا به گفته یک فرد آگاه که خواست نامش فاش نشود، در روز‌های اخیر، «ویلیام بار» دادستان کل آمریکا از ترامپ خواسته بود تا محافظت از بازداشت دو جلاد انگلیسی داعش را در اولویت قرار دهد تا در نهایت این افراد در آمریکا محاکمه شوند و ترامپ نیز به سرعت این خواسته را پذیرفت.

این دو عضو بریتانیایی داعش، متهم به مشارکت در گردن زدن گروگان‌های آمریکایی از جمله «جیمز فولی» عکاس خبری، «استیون ساتلاف» خبرنگار و «پیتر کسیگ» امدادگر و همچنین دیگر گروگان‌های غربی هستند.

«رجب طیب اردوغان»، رئیس‌جمهور ترکیه روز چهارشنبه (۱۷ مهرماه) از آغاز عملیات نظامی جدید این کشور در شمال سوریه خبر داد. وی اسم رمز این عملیات را «چشمه صلح» عنوان کرد و مدعی شد که مأموریت نیرو‌های مسلح ترکیه  «ممانعت از ایجاد گذرگاه تروریستی در طول مرز‌های جنوبی» است.

طبق این گزارش، حمله ترکیه به شمال سوریه، نگرانی‌هایی را درباره توانمندی کرد‌های سوریه برای حفظ کنترل هزاران بازداشتی داعش و ده‌ها هزار زن و کودکی که در اردوگاه‌های جداگانه محبوس هستند و برخی از آن‌ها از حامیان داعش محسوب می‌شوند، افزایش داده است.

بعد از آنکه روز یکشنبه هفته جاری، «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه از حمله قریب‌الوقوع به کرد‌های شمال سوریه خبر داد، ترامپ ضمن تأکید بر عدم مشارکت در این اقدام نظامی، نیرو‌های آمریکایی را از شمال شرقی سوریه خارج کرد که برخی از تحلیلگران این اقدام واشنگتن را چراغ سبزی برای ترکیه به منظور آغاز عملیات نظامی در سوریه تلقی کردند.

با اینحال، «مایک پامپئو» وزیر امور خارجه آمریکا «مایک پامپئو»، بامداد پنجشنبه (۱۸ مهرماه) مدعی شد این کشور به ترکیه برای حمله به سوریه چراغ سبز نشان نداده است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: آمریکا داعش سوریه ترکیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۱۴۲۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گاهی دیدارهایی با آمریکایی‌ها داریم اما...

به گزارش همشهری‌آنلاین، بشار اسد، رئیس جمهور سوریه در مصاحبه با اینال آردزینبا، وزیر خارجه آبخاز در کاخ ریاست جمهوری در دمشق گفت: آمریکا بخشی از خاک ما را به صورت غیرقانونی اشغال کرده است و از تروریسم و اسرائیل حمایت می‌کند؛ اسرائیلی که خود خاک ما را اشغال کرده است.

وی افزود: با این حال ما گاهی دیدارهایی با آن‌ها داریم هرچند که این دیدارها به هیچ نتیجه‌ای ختم نمی‌شود اما همه چیز تغییر خواهد کرد.

وی درباره محور این دیدارها یا مسؤولانی که در آن شرکت می‌کنند، چیزی نگفت.

بشار اسد در جواب سوالی درباره مذاکرات با غرب گفت: امید همیشه هست. حتی زمانی که بدانیم نتیجه‌ای وجود نخواهد داشت باز هم باید تلاش کنیم. به رغم دیدگاه منفی که نسبت به آن‌ها داریم باید با آن‌ها کار کنیم و برایشان توضیح دهیم که ما هرگز از حقوق خود کوتاه نمی‌آییم و با آن‌ها تنها براساس برابری همکاری خواهیم کرد.

وزیر خارجه آبخاز در این مصاحبه با بشار اسد از ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و بشار اسد تعریف کرد و آن‌ها را ۲ رهبر مستقل دانست.

بشار اسد در جواب سؤال وزیر خارجه آبخاز درباره نقش روسیه در سوریه گفت: ما خیلی این عبارت را می‌شنویم که روسیه از رئیس جمهور سوریه یا دولت سوریه حمایت کرد و این عبارت نادرستی است. عبارت درست این است که روسیه از ملت سوریه و استقلال سوریه حمایت کرد و درنتیجه با این کار از قوانین بین‌المللی حفاظت کرد.

بشار اسد گفت: روسیه وارد جنگ با تروریسم در خاک سوریه شد. وقتی روسیه از سوری‌ها حمایت می‌کند در واقع از کشور خودش محافظت می‌کند. زمانی که روسیه درباره مبارزه با تروریسم گفت این به طور کلی در سطح بین‌المللی و به صورت ویژه در منطقه دریای مدیترانه و منطقه ما مهم بود چراکه سوریه موقعیت ژئواستراتژیک بسیار مهمی دارد.

بشار اسد گفت: نزاع‌ها در ۱۰ سال اخیر با هویت ملی در ارتباط است که ما باید یاد بگیریم چگونه از آن در برابر تأثیرها از خارج حفاظت کنیم. تنها راه برای پیروزی بر ما نابودی هویت ملی ما بوده است. هویت ملی مفهوم گسترده‌ای دارد و حاوی مفاهیم زیادی از جمله فرهنگ، ارزش‌ها و سنت‌هاست.

وی گفت: تک قطبی یک مساله متناقض است و چیزی است که جهان را به این آشوب کشانده است که بهای آن را کشورهایی در جهان از جمله سوریه می‌دهند. مشکل امروز ما در نبود قواعد واضح و روشن برای همکاری میان کشورهاست و همین موجب نزاع‌های دائمی می‌شود.

بشار اسد درباره نقش چین گفت: چین نمونه دیگری را از آنچه غرب ارائه کرده است، ارائه داد و این نمونه‌ای است که شامل اصول کمونیستی و اقتصاد سرمایه‌داری است و نتیجه این الگو دولت مرکزی اجتماعی است که آزادی اقتصادی دارد. از سال ۲۰۰۸ دیدیم که چگونه چین با ثبات به پا خاست و اقتصاد غرب رو به انحطاط رفت. چین ثابت کرد که اصول سرمایه‌داری برای اقتصاد بسیار مهم است. اما سرمایه‌داری به عنوان یک الگو برای اداره یک کشور محکوم به شکست است. نقش استراتژیک چین در جهان را می‌توانیم ببینیم.

وی گفت: آمریکایی‌ها از هر نزاعی سود می‌برند. سیاست آمریکا بر اصل «تفرقه بینداز و حکومت کن» استوار است. این روش آن‌ها برای سیطره و کنترل است و نوعی سیاه نمایی است. چنین برخوردی غیراخلاقی است. آمریکا هر نزاعی را تبدیل به یک بیماری خطرناک مثل دیابت یا سرطان می‌کند و معمولا کشورهای درگیر بهای نزاع را می‌پردازند.

بشار اسد تأکید کرد: امروز تمام کشورهای جهان از جمله غرب و آمریکای جنوبی به دنبال گسترش روابط با چین هستند و این یک مساله طبیعی است چراکه واشنگتن منافع شرکایش را نادیده می‌گیرد و از دلار به عنوان وسیله‌ای برای فشار سیاسی استفاده می‌کند. برای آمریکا مهم نیست که افزایش نرخ اصلی بهره منجر به افزایش تورم و افزایش بیکاری در کشورهای شریکش شود.

وی تأکید کرد: تعدادی از کشورهای جهان امروز درک کرده‌اند که آمریکا دوست آن‌ها نیست. کشورهایی که خودشان را شریک آمریکا می‌دانستند اکنون می‌دانند که واشنگتن شرکایی حتی در غرب هم ندارد. دوستی یا شراکت به معنای وجود منافع مشترک است اما آمریکا تمام توجهش تنها به منافع شخصی خودش است برای همین روابط با این کشور نمی تواند امن یا باثبات باشد.

این مصاحبه که بخشی از آن شامگاه یکشنبه منتشر شد در راستای برنامه جدیدی با عنوان «اکثریت جهانی» انجام شد که کانال یک تلویزیون روسیه آن را منتشر کرد و وزیر خارجه آبخاز آن را تهیه کرده است. وی تصمیم گرفت نخستین بخش‌های برنامه جدید خود را از دمشق و کاخ ریاست جمهوری سوریه و شخص بشار اسد آغاز کند. این وزیر بشار اسد را فردی توصیف کرد که غرب جمعی را به چالش کشید و توانست از کشورش و مسیر تاریخی ملتش محافظت کند.

کد خبر 846394 منبع: ایسنا برچسب‌ها خبر ویژه سوریه - بشار اسد ایالات متحده آمریکا

دیگر خبرها

  • مخفیگاه داعشی‌ها در «حمرین» عراق بمباران شد
  • حمله پهپادی به پایگاه نظامی عین‌الاسد
  • گاهی دیدارهایی با آمریکایی‌ها داریم اما...
  • حمله پهپادی به پایگاه عین‌الاسد عراق
  • کمین نیروهای حشد شعبی برای به دام انداختن عناصر داعشی در «حمرین»
  • واکنش آنکارا به خبر رهگیری موشک های ایران توسط ترکیه/ هدف قرار دادن ۲ پایگاه نظامی آمریکا در شرق سوریه/  رایزنی شورای اروپا برای تشدید تحریم‌ ها علیه ایران‌/ افزایش بی‌سابقه هزینه‌های نظامی در جهان
  • (ویدیو) هدف قرار گرفتن دو پایگاه آمریکایی در سوریه
  • حمله مقاومت عراق به پایگاه آمریکا در شمال شرق سوریه
  • حمله به پایگاه آمریکا در شمال حسکه
  • هدف قرار گرفتن دو پایگاه آمریکایی در سوریه