Web Analytics Made Easy - Statcounter

غلامرضا شیران در حاشیه همایش «اصفهان؛ تمرکز بر ساختمان، غفلت از شهر» در گفت و گو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه این گونه جلسات، سال‌ها و حتی قرن‌هاست که برگزار می‌شود، اظهار داشت: به یاد دارم زمانی که در استرالیا در مقطع دکتری تحصیل می‌کردم، جلساتی را با عنوان«سیاست در کافه‌های آرام شهر» در کافه‌ها برگزار می‌کردند که حدود ۴۰ نفر جمع می‌شدند و با دعوت از یک مسئول، سوالات خود را از او می‌پرسیدند، که یکی از این مسئولان شهردار شهر سیدنی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: مشارکت مردمی در شهر یکی از مباحث بسیار مهم و اساسی است که در مدیریت، مهندسی، برنامه‌ریزی و تمام امور اجرایی در خارج از ایران رخنه کرده و حتی یک درس دانشگاهی به آن اختصاص یافته است. اما متاسفانه ما در چهل سال گذشته به این موضوعِ مهم، کمتر اهمیت داده‌ایم.

عضو سابق سه دوره مجلس شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه در فرهنگ ما به اینکه از ما سوال شود و توضیح بدهیم عادت نداریم، تصریح کرد: مشارکت مردمی، کار مسئولان را آسان‌تر می‌کند، هزینه‌ها را کاهش می‌دهد و اشکالات را کمتر می‌کند،اما جای خالی این مهم در فرهنگ ما بسیار محسوس است.

وی اضافه کرد: در سازمان ملل بسیار تاکید شده که مردم باید برای احقاق حق خود، قدرتمندتر و آگاه‌تر شوند چراکه با این اتفاق، بسیاری از مشکلات کاهش می‌یابند؛ اما متاسفانه مردم ایران در ۲ دهه اخیر گرفتار روزمرگی‌ها بودند و مسئولان ما نیز برای آنها این فضا را فراهم نکردند.

این دکترای برنامه‌ریزی حمل و نقل و ترافیک تصریح کرد: جای تاسف است که هنوز هم در کوچه پس کوچه‌های ما، مردم به مردم و همسایه به همسایه ظلم می‌کند؛ آگاهی مردم بسیار کم است و از طرفی متاسفانه مدیران شهری در چرخه رقابتی ساخت و ساز افتاده‌اند و شهرهای ما را به سمت و سویی بردند که به کیفیت کمتر توجه شده است.

شیران تصریح کرد: به نظر من تشکیل چنین جلساتی با مشارکت مردم می‌تواند فضا را فراهم کند که در آینده توقعات مردم بالاتر رود و در انتخابات گوناگون بدانند که از مسئولان چه می‌خواهند؛ در حقیقت از تقاضاهای مادی‌گرایانه شخصی بیرون آیند و به کیفیت زندگی، سلامت، توسعه حمل و نقل پایدار، محله‌ها و شهرهای قابل زیست و اکوسیتی‌ها که امروزه سرلوحه همه کارهای جهان است، بپردازند.

وی با تاکید بر اینکه ما نباید ناامید شویم و باید همواره این مسیر را ادامه دهیم، گفت: بنده در دوره دکترای خود، حمل و نقل و ترافیک را با کاربری زمین و شهرسازی، محیط زیست و آلودگی هوا عجین کردم.

شیران با بیان اینکه متاسفانه ما با تاثیر کارکرد بیرونی ساختمان‌ها غریبه هستیم، افزود: هفت سال است که به عنوان عضو و رییس گروه تخصصی ترافیک شورای مرکزی و ترافیک نظام مهندسی اصفهان پیوسته به دنبال این موضوع بودم که ترافیک را به عنوان یکی از سه ضلع مغفول مانده در ساخت و ساز احیا کنیم که خوشبختانه توانستیم این مهم را در سطح ملی به تدوین برسانیم و امروز برای ابلاغ آن منتظر امضای وزیر راه و شهرسازی هستیم.

وی با بیان اینکه از این پس هیچ ساخت و سازی بدون درنظر گرفتن ترافیک نباید انجام شود، اظهار داشت: موضوع ترافیک قرار نیست که جلوی ساخت و ساز را بگیرد بلکه ساخت و ساز را نظام مند می‌کند و به موضوعات ترافیکی داخل و خارج آن توجه می‌شود.

گفتنی است، همایش «اصفهان؛ تمرکز بر ساختمان، غفلت از شهر» با حضور دکتر صنیع‌زاده مدرس دانشگاه از سوی مرکز اصفهان شناسی و خانه ملل سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان در سالن همایش‌های کتابخانه مرکزی برگزار شد.

کد خبر 4742986

منبع: مهر

کلیدواژه: شورای شهر پروژه های عمرانی حمل و نقل اربعین 98 اربعین حسینی بوشهر مرز مهران ایلام گرگان قزوین گردشگری شیراز شهرکرد بیرجند زائران اربعین نیروی انتظامی استانداری سمنان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۱۶۴۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موشک‌های دوربرد ایران حاصل جهاد علمی دانشمندان / دانشگاهیان برای همکاری در صنعت نظامی تمایل دارند

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز؛ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در عملیاتی با عنوان وعده صادق نیمه شب ۲۵ فروردین ۱۴۰۳ یا ۱۳ آوریل ۲۰۲۴ با استفاده از موشک و پهپاد پاسخ حمله رژیم صهیونیست به سفارت کشورمان در سوریه را داد.

بیشتر بخوانید: بیانیه جمعی از تشکل‌های دانشجویی در حمایت از پاسخ مقتدرانه سپاه به رژیم صهیونیستی

در این رابطه با جهانبخش حامدی عضو هیت علمی گروه مکانیک دانشگاه آزاد اسلامی تهران مرکزی گفت‌وگوی تفصیلی انجام داده‌ایم که در ادامه شرح آن را مطالعه می‌کنید:

فناوری ساخت موشک و توان دفاعی ایران چه سود و فایده‌ای دارد؟

خوشبختانه کشور ما به دستاوردهای بسیار مهمی در حوزه موشکی، دفاعی و پدافند هوایی دست یافته است. به طور قطع این موضوع حاصل جهاد علمی استادان، دانشمندان و متخصصان بومی کشورمان بوده است. من گمان می‌کنم هم اکنون به جایگاهی رسیده‌ایم که بتوانیم از خودمان دفاع کنیم. البته تاکید می‌کنم ما هیچ زمانی به دنبال آغاز جنگ نبوده‌ایم؛ بلکه قصد داریم تا توان دفاعی خود را افزایش دهیم.

اگر ایران به دنبال دستیابی به فناوری‌های نوین نظامی است، صرفا به علت دفاع از کشور و مرزهای جغرافیایی خواهد بود. همچنین این فناوری را می‌توان جهت رسیدن به اهداف علمی کشور استفاده کنیم.

اگر بخواهیم توان علمی ساخت تجهیزات نظامی ایران را با سایر کشورها قیاس کنیم، به عقیده شما ایران از چه رتبه علمی و نظامی در منطقه یا جهان برخودار است؟

من تصور می‌کنم اگر بخواهیم ایران را بین کشورهای دنیا جایگاه یا رتبه بندی کنیم، به طور قطع بین ۱۰ کشور پیشرفته در زمینه ساخت موشک‌های قاره پیما تا مافوق صوت و صنایع دفاعی قرار می‌گیرد. البته شاید بتوان در ۵ کشور دنیا نیز قرار داد.

در شرایط فعلی و با این وضعیت در مسیر پیشرفت حرکت می‌کنیم، امیدوارم در آینده جایگاه بالاتری را کسب خواهیم کرد و بتوانیم جزء قدرت‌های برتر دنیا باشیم.

در دوران جنگ تحمیلی، تجهیزات نظامی به ایران فروخته نمی‌شد. در این راستا نیز موضوع بومی سازی علم، ساخت موشک و پهپاد تبدیل به یک سیاست پایدار در کشور شد. به نظر شما این بومی‌سازی و حفظ دانش تا چه میزان می‌تواند در دست‌یابی به دستاوردهای موشکی و صنایع دفاعی تاثیر گذار باشد؟

بنده در دوران جنگ تحمیلی از نزدیک شاهد کمبود یا نبود برخی از تجهیزات نظامی بودم. ایران در آن زمان، توان نظامی امروز را نداشت. با این تفاسیر توانستیم آن دوران را به خوبی سپری و پشت سر بگذاریم.

بومی‌سازی علم می‌تواند در پیشرفت‌های کشور بسیار مثمر ثمر باشد؛ چرا که آن علم در اخیتار خودمان باقی می‌ماند. این موضوع که ما وابستگی داشته باشیم به یک کشور یا گروه خاصی یا اینکه از فناوری آنها استفاده کنیم، در اصل استقلال لازم را نخواهیم داشت. این بومی سازی در علم منجر به استقلال کشور می‌شود.

بنده اطلاع دارم که بسیاری از متخصصان حوزه‌های مختلف مانند رشته‌های مهندسی از جمله مهندسی مکانیک علاقمند و دغدغه مند این موضوع هستند. برای این همکاری نیز تمایل دارند. زمانیکه فردی برای پیشرفت کشورش تلاش می‌کند و به وطنش ارق دارد، پیشرفت کشور هر چه سریعتر صورت گیرد. زمانیکه علم در اختیار خودمان باشد؛ دیگر نیازی به وابستگی علمی به سایر کشورها و قدرت‌ها نیست. بومی سازی از پایه در اختیار خودمان باشد. با این روندی که در پیش گرفته‌ایم به نظرم در آینده بسیار نزدیک می‌توانیم در بسیاری از حوزه‌های صنایع دفاعی به صورت صد در صد بومی سازی علوم را در اختیار داشته باشیم.

به عنوان یک استاد دانشگاه به نظرتون همکاران یا دانشجویان تا چه میزان تمایل به همکاری و فعالیت برای بومی سازی فناوری ساخت موشک و پهپاد دارند؟

من با توجه به ارتباطی که با اساتید گروه مکانیک و اساتید سایر رشته‌های دانشگاهی دارم، قطعا آنان تمایل به همکاری و فعالیت در این حوزه دارند.

استادان یا دانشجویان دوست دارند در حوزه‌ای فعالیت کنند که در آینده نتیجه آن را مشاهده کنند در عین حال نیز بتوانند از خاک کشورشان دفاع کنند. در این رابطه هم قدرت دفاعی ایران گسترش یابد. به عقیده بنده؛ اغلب جامعه دانشگاهی تمایل به فعالیت در این حوزه را دارند.

برخی مردم همواره در موضوعات مختلف و پیشرفت‌های کشور نوعی ناباوری و مقاومت برای پذیرش دارند. به عقیده شما چرا برخی از مردم به صورت ۱۰۰ درصد نمی‌توانند، پیشرفت‌های کشور را باور داشته باشند؟ به عنوان مثال برخی از آنان در موضوع پاسخ پهپادی سپاه پاسداران به رژیم صهیونیست از طولانی بودن زمان رسیدن پهپادها به مناطق هدف انتقاد کردند.

گمان می‌کنم که مهمترین عامل نبود اطلاع رسانی مناسب و گسترده توسط رسانه‌های داخلی است. اگر ما بتوانیم ارتباط رسانه‌ها با مردم را قوی کنیم و مردم به این رسانه‌ها اعتماد پیدا کنند، این ناباوری‌ها کم‌رنگ خواهد شد.

در حال حاضر هجمه‌ای که از سوی رسانه‌های بیگانه وجود دارد، باور مردم به پیشرفت‌های ایران را نشانه قرار داده است. زمانیکه از سوی رسانه‌های داخلی در این باره کم کاری صورت گیرد، آنان نیز هجمه را شدیدتر خواهند کرد.

آیا قابلیت انتقال تکنولوژی و فناوری‌های نوین ساخت موشک و پهپاد به عرصه‌های دیگر داخل کشور وجود دارد؟

بله؛ به صورت ۱۰۰ درصد قابل انتقال است. مجموعه صنعتی را برای فعالیت یا ماموریت خاصی احداث یا آماده می‌شود، به موزات آن باید در صنعت دیگر نیز قابل استفاده است. یعنی به این صورت نیست یک تجهیزاتی فراهم شود و صرفا در یک صنعت خاص مورد استفاه قرار گیرد.

در این راستا همزمان با موفقیت‌های موشکی در صنایع دیگر نیز مورد استفاده قرار گیرد. به این معنا که بازدهی آن دانش یا فناوری را افرایش دهیم.

به عنوان مثال زمانیکه یک صنعت موشکی را در نظر بگیریم، یک ساختار مکانیکی، الکترونیکی و آیرو الکترونیکی دارد که می‌توان آنها را در صنعت ماشین سازی و خودرو سازی استفاده شود. چرا که ارتباطی که آنان با یکدیگر دارند بسیار نزدیک و در هم تنیده است. در حال حاضر علوم نوینی که برای ساخت تجهیزاتی که لازمه صنایع موشکی و فضایی است، برای سایر علوم و حوزه‌ها نیز امکان پذیر نیز قابل است.

هم اکنون توان علمی کشور برای توسعه فناوری ساخت موشک به چه میزان است؟ چه میزان ظرفیت موجود است تا به جایگاه بالاتری دست پیدا کنیم؟

همیشه ایران از نظر علمی جایگاه خوبی داشته است. خوشبختانه ایران از نظر علمی بسیار توانایی بالایی دارد. قطعا ما می‌توانیم از لحاظ علمی به قله فناوری ساخت موشک برسیم. البته در این میان نکته‌ای وجود دارد که آن این است که باید تلاش شود این متخصصان و نخبگان را در کشور حفظ کنیم.

استفاده از روش‌های مختلفی که وجود دارد که متاسفانه بسیاری از کشورها برخی از دانشجویان و نخبگان و توانمند در حوزه علمی هستند را به سادگی جذب کرده و از کشور خارج می‌کنند.

مسئولان باید بیشتر به فکر حل این مشکل و بها دادن به این جوانان باشد. آنان باید راهکارهایی را ارائه دهند تا دانشجویان در کشور باقی بمانند و از توانایی علمی آنان در کشور خودمان استفاده کنیم.

با توجه به پتانسیل علمی که از جوانان و متخصصان کشورمان سراغ دارم، 100 درصد پیشرفت علمی ایران در حوزه نظامی در آینده امکان پذیر است که ایران جزء برترین‌های علمی دنیا باشد.

ارتباط با همکاران و دانشجویان آینده سازان کشور هستند، آن چیزی که احساس می‌شود این است که زمینه و بستر لازم برای اشتغال آنان فراهم شود. به این معنا که ما بتوانیم این افرادی که جزو نخبگان محسوب می‌شود را نظر آینده کاری اقتصادی تامین کنیم. در چنین شرایطی فرد احساس نیاز به مهاجرت به کشور دیگر را احساس نخواهد کرد. زمانیکه فردی محیط کاری و اقتصادی را در کشورش در حد معقول داشته باشد، هیچ دلیلی برای مهاجرت ندارد.

اگر دل گرمی بیشتری از سوی مسئولان کشوری و وزارتخانه‌های صورت گیرد و دغدغه‌های آنان را گوش دهند. البته بیشتر خواسته‌های آنان درباره در کشورشان موضوعات شغلی و اقتصادی است. در چنین شرایطی افراد بیشتر در کشور باقی می‌مانند و نرخ پیشرفت در حوزه‌های مختلف، افزایش چشمگیری خواهد داشت.

به نظر شما بزرگترین دستاورد حمله ایران به رژیم صهیونیست چیست؟

ایران در جایگاهی قرار دارد که باید بتواند به درستی از خود دفاع کند. فاصله جغرافیایی و مکانی ما با دشمنان(کشورهایی که با ایران خصومت دارند) زیاد است. پدافندهای کشورمان خوشبختانه برد مورد نیاز را در اختیار دارند و تا هزاران کیلومتر را پوشش دهند. بنابراین دفاع از کشور به درستی انجام می‌شود.

اینکه دنیا متوجه شد که ما می‌توانیم موشک‌های خود را تا ۲ هزار یا ۳ هزار کیلومتر فراتر از مرزهای خودمان پرتاب کنیم، دستاورد بسیاری خوبی بود. جهانیان توانمندی پدافندهای ایران در دفاع از مرزها را دیده‌اند و کسی حتی فکر حمله را نمی‌کند، دیگر چه برسد به حمله.

درباره میزان پیشرفته بودن موشک‌های استفاده شده توسط ایران در این حمله بفرمایید؟

خوشبختانه ما از سال‌های گذشته تا کنون پیشرفت‌های بسیار خوبی در حوزه ساخت موشک داشته‌ایم. در حال حاضر نیز موشک‌های بسیار متنوعی در اختیار داریم که شامل موشک‌هایی با بردهای کوتاه و بردهای طولانی است. همچنین استفاده از سوخت جامد در موشک‌های استفاده شده نیز اهمیت دارد. چراکه می‌توانند به دلیل وزن کم و برد مناسب در موشک‌ها با برد طولانی استفاده شود. این فناوری جایگزین فناوری سوخت مایع شد و این موضوع توانست کمک کننده در ساخت موشک با برد زیاد باشد.

البته درباره طولانی بودن زمان رسیدن پهپادها به مقاصد و اهداف از پیش تعیین شده باید گفت که سرعت حرکت پهپاد نسبت به موشک تفاوت است. با توجه مسافت و فاصله موجود، طبیعی بود که این زمان طولانی سپری شود. از سوی دیگر این اولین اقدامی بود که ایران به صورت جدی در مواجهه با دشمنان انجام داد. اطلاع رسانی در این باره به صورت کامل انجام نشد و این ذهنیت را بین مردم ایجاد کرد که این فاصله زمانی بسیار طولانی است. در حالیکه این پهپادها توانایی خود را اثبات و در مسیر از پیش تعیین شده حرکت کردند.

در نهایت می‌توانم بیان کنم، هر فردی که به کشورش علاقمند و نسبت به وطنش غیرت داشته باشد، این پاسخ سپاه به رژیم صهیونیست را بسیار مناسب می‌داند و خوشحال است.

انتهای پیام/

مریم شمسایی نیا کد خبر: 1227771 برچسب‌ها پهپاد

دیگر خبرها

  • تبادل تجربیات حمل‌ونقل همگانی اصفهان و سن‌پترزبورگ
  • در ساخت و تعمیر کشتی به خودکفایی رسیده ایم
  • تاریخ‌سازی الفتی با گرفتن سهمیه المپیک ژیمناستیک
  • تعویض ۷۰۰ بولارد در منطقه ۶ اصفهان
  • نگرانی نماینده چابهار درباره وضعیت سیل زدگان سیستان و بلوچستان: راه‌های ارتباطی حدود 400 روستا مسدود شده/ از سیل اسفند 1402 تا کنون زیرساخت ها اصلاح نشده/ دولت فقط وعده داد و عمل نکرد
  • دولت برای رهایی از بحران اقتصادی از الگوی مشارکتی و واگذاری وظایف به شوراها استفاده کند
  • افراط و تفریط در حوزه حجاب باعث فاصله گرفتن مردم از تصمیم‌گیران می‌شود
  • موشک‌های دوربرد ایران حاصل جهاد علمی دانشمندان / دانشگاهیان برای همکاری در صنعت نظامی تمایل دارند
  • تعیین نقاطی برای ساخت پارکینگ طبقاتی در منطقه یک تهران
  • ساخت کیت انتقال ژن با پایه کربنی در کشور