Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@11:23:57 GMT

جهان ایران را با مولفه‌های فرهنگ و هنر می‌شناسد

تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۲۱۰۵۰

جهان ایران را با مولفه‌های فرهنگ و هنر می‌شناسد

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با نادرست خواندن هزینه‌بر خواندن فرهنگ و هنر، تاکید کرد که جهان ایران را از گذشته تا امروز با مولفه‌های فرهنگ و هنرش می‌شناسد.

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی ارشاد فارس، سید عباس صالحی شامگاه پنجشنبه 18 مهر در جمع فرهنگوران و هنرمندان استان فارس در شیراز، این تلقی رایج که فرهنگ و هنر حوزه‌ای هزینه‌بر و حمایتی است را نادرست خواند و گفت: با تقویت صنایع خلاق که زیرمجموعه فرهنگ و هنر است، می‌توان از این حوزه با عنوان گرداننده چرخ اقتصاد در کشور بهره گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صالحی موضوع فرهنگ و هنر را از یک منظر نمادی هویتی اعلام و اضافه کرد: ایران را هم در گذشته تاریخی‌اش و هم در حال حاضر با مولفه‌های فرهنگی و هنری می‌شناسند؛ در این میان، گرچه ممکن است جسته و گریخته در حوزه‌هایی دیگر راهی باز کرده باشیم، هیچ حوزه‌ای مانند فرهنگ و هنر نمی‌تواند هویت ایرانی را چنین شکوفا معرفی کند.

صالحی گفت: وقتی از فرهنگ و هنر سخن می‌گوییم، منظور بخشی از زندگی اجتماعی ملت نیست، بلکه از روح ملت حرف می‌زنیم؛ از همین رو همه کسانی که به ایران و آینده کشور،  به بقا و ماندگاری فکر می‌کنند باید به فرهنگ و هنر توجه کنند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: مسئولان باید همواره این نگاه را داشته باشند که گرچه به عنوان عضوی از جامعه فعالیت می‌کنند، هیچ عضوی نمی‌تواند بدون روح معنا شود؛ از همین رو نگاه به اثر هنری یا اجرای برنامه‌های فرهنگی صرفا خدمت یا کالای اجتماعی محسوب نمی‌شود.

نگاه انحصاری به حوزه فرهنگی و هنر پذیرفته نیست

صالحی یکی از مشکلات این حوزه را نگاه انحصاری به آن دانست و عنوان کرد: اینکه فرهنگ و هنر را تنها متعلق به بخشی از جامعه بدانیم، حتی اگر به آن تعلق خاطری هم نشان دهیم، دیدگاهی نادرست است.

وی با تاکید بر اینکه فرهنگ و هنر صرفاً امدادبگیر نیست، خاطرنشان کرد: با آنکه دولت‌ها باید در برخی موارد کمک‌هایی به این حوزه داشته باشند، جریان فرهنگ و هنر امروز در زمینه‌هایی همچون مد و لباس، طراحی، فناوری‌های دیجیتال، غذاهای محلی و... یک حوزه اقتصادی فعال است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه در سال ۲۰۱۶ نزدیک به ۳۰ میلیون شغل در صنایع فرهنگی در کشورهای عمدتاً توسعه خلق شده بود، افزود: از این تعداد ۲۵ میلیون شغل متعلق به  آمریکا، اروپا و ژاپن بوده است؛ همچنین ۱۶درصد شاغلان در آمریکا در صنایع خلاق فعالیت می‌کند و گردش مالی این حوزه در این کشور ۶۲۰ میلیون دلار برآورد شده است؛ افزون بر این در اروپا نیز ۷میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در همین زمینه فعال هستند.

صالحی ادامه داد: با توجه به این آمار، جریان سرمایه‌گذاری از نظر قدرت ارتباطی و صادراتی و ویژگی‌های فراوان این حوزه فرصتی را برای ایران ایجاد کرده است که در این فضا با منابع انسانی قابل توجه، فرصتی ملی خلق کند.

وی تکیه بر عنصر جوانی و خلاقیت را از مولفه‌های گرایش اقتصادی به هنر در زمینه‌های یادشده عنوان کرد و بیان داشت: بسیاری از صنایع خدماتی می‌توانند در بستر صنایع خلاق حرکت کنند؛ از آن جمله باید به حوزه گردشگری اشاره کرد که می‌تواند هم از صنایع هنری درآمد کسب کند و هم با مردم ارتباطی عمیق برقرار کند.

ایجاد گذرهای فرهنگ و هنر فرصتی برای شکوفایی اقتصادی

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در همین رابطه ایجاد گذرهای فرهنگ و هنر را یکی از راهکارهای بهره‌گیری از صنایع خلاق دانست که همه اجزای هویتی شهر را درگیر می‌کند و به آن تشخصی می‌بخشد که با معنای فرهنگ تعریف می‌شود و فرصتی برای اقتصاد فرهنگ و هنر ایجاد می‌کند.

صالحی اعلام کرد: نخستین خیابان فرهنگ و هنر شیراز بعد از ماه صفر آماده افتتاح است و با این رویکرد شکل می‌گیرد که بتوانیم رد پاهای فرهنگ و هنر را در حوزه‌های اقتصادی، اشتغال‌آفرینی و تسهیلات مالی بیشتر ببینیم.

وی تقویت اقتصاد هنر را در گرو عزمی جدی دانست که اصحاب فرهنگ و هنر باید آن را ایجاد کنند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین از شکل‌گیری صنوف اصحاب فرهنگ و هنر، به‌منزله جریان مدنی یاد کرد که می‌توانند از هویت و اقتصاد فرهنگ و هنر دفاع کنند.

صالحی با بیان اینکه در این مسیر، گام‌هایی برداشته شده است، ابراز داشت: تا امروز هزار  میلیارد تومان تفاهم‌نامه استانی امضا شده است که ۹۴ میلیارد تومان آن مربوط به استان فارس بوده است و تایید می‌کند که این حوزه هم هویت‌آفرین و هم اقتصادزاست.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ظهر سه‌شنبه در سفری سه روزه با هدف شرکت در آیین یادروز حافظ و دیدار با فرهنگوران استان فارس وارد شیراز شد.

آیین  یاد روز حافظ شامگاه جمعه با حضور سید عباس صالحی و جمعی از اصحاب اندیشه و مسئولان ارشد استان فارس در محل آرامگاه حضرت لسان الغیب حافظ شیرازی برگزار می شود.

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری فرهنگ و هنر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۲۱۰۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فکر و اندیشه ملت‌های ایران و پاکستان توانایی ارائه حرف‌های نو در حوزه فنی و علمی را دارد

رئیس جمهور با اشاره به دعوت رهبر معظم انقلاب اسلامی از دانشجویان، محققان و اساتید برای تولید علم، از انحصارگرایی علمی در مغرب زمین گفت و افزود: باور داریم فکر و اندیشه ملت‌های مشرق زمین به ویژه مردم عزیز پاکستان و ملت بزرگ ایران، این توانایی را دارد که در حوزه نوآوری‌های فنی و علمی برای دنیا حرف‌های نو داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، آیت الله سید ابراهیم رئیسی در ادامه برنامه‌های دومین روز از سفر خود به پاکستان، ظهر امروز سه‌شنبه با حضور در دانشگاه «جی‌سی‌یو» لاهور، در دیدار نخبگان علمی و فرهنگی ایالت پنجاب، ضمن ابراز خرسندی از حضور در شهر تاریخی، فرهنگی و زیبای لاهور، روابط دو کشور را فراتر از همسایگی، روابط دینی، فرهنگی، تمدنی و قلبی دانست که باعث پیوندی ناگسستنی بین دو ملت شده است.

رئیس جمهور دانش‌افزایی و تولید علم در مراکز علمی و دانشگاهی را برای کشورها قدرت و ثروت‌آفرین و مایه اقتدار و افتخار ملت‌ها دانست و تصریح کرد: برخورداری از ایمان در کنار علم، شرط موفقیت و سعادت برای فرد و جامعه است؛ علم بدون ایمان و ایمان بدون دانش و علم ره به جایی نمی‌برد.

آیت الله رئیسی اقبال لاهوری را نماد و نمود یک انسان عالم و باایمان معرفی و اظهار داشت: ایشان توانست علم، ایمان، روحیه استقلال‌طلبی، عدالت‌خواهی، حق‌دوستی، انسان‌خواهی و بسیاری صفات عالی دیگر را در وجود خود تجمیع کند.

رئیس جمهور با اشاره به دعوت رهبر معظم انقلاب اسلامی از دانشجویان، محققان و اساتید برای تولید علم، از انحصارگرایی علمی در مغرب زمین گفت و افزود: باور داریم فکر و اندیشه ملت‌های مشرق زمین به ویژه مردم عزیز پاکستان و ملت بزرگ ایران، این توانایی را دارد که در حوزه نوآوری‌های فنی و علمی برای دنیا حرف‌های نو داشته باشد.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه آمریکایی‌ها و غربی‌ها همواره ادعای آزاداندیشی دارند، گفت: اما آنچه در عمل می‌بینیم این است که تعداد زیادی دانشجو را فقط به خاطر حمایت از مردم مظلوم غزه از دانشگاه اخراج می‌کنند، این مسئله با کدام منطق سازگاری دارد و آیا نام آن آزادی اندیشه است!

آیت الله رئیسی ادعای دفاع از حقوق بشر غربی‌ها را نیز مانند ادعای حمایت از آزادی اندیشه آنها فاقد حقیقت دانست و افزود: حمایت آمریکا و غرب از کشته و مجروح شدن بیش از ۱۰۰ هزار فلسطینی در سرزمین غصب شده غزه، بیانگر این واقعیت است که امروز بزرگترین ناقضان حقوق انسان، آمریکایی‌ها و غربی‌ها هستند و ادعای دفاع از حقوق بشر آنها نیز پوچ است.

رئیس جمهور اظهار داشت: امام راحل از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تاکید کردند که فلسطین مسئله اول جهان اسلام است و امروز مسئله آزادی قدس نه تنها مسئله اول جهان اسلام، بلکه مسئله اول جهان بشریت است و تردید نداریم که مقاومت ملت قهرمان فلسطین، غزه، فلسطین و قدس شریف را آزاد خواهد کرد. تردید نداریم نفرتی که امروز در جهان اسلام و بلکه جهان بشریت نسبت به صهیونیست‌ها و آمریکایی‌ها ایجاد شده، تبدیل به دست انتقام ملت‌ها و خاتمه رژیم صهیونیستی و نقطه پایان این رژیم کودک‌کش خواهد شد.

آیت الله رئیسی با اشاره به این فرمایش رهبر معظم انقلاب اسلامی که اگر دنیای استکبار در مقابل دین ما بایستد ما در مقابل تمام دنیای آنها می‌ایستیم، تصریح کرد: امروز ملت ایران در مقابل فساد، زیاده‌خواهی‌ها و ظلم رژیم صهیونیستی ایستاده و پس از این نیز خواهد ایستاد. هر دو ملت ایران و پاکستان مدافع ملت مظلوم فلسطین بوده و این دفاع را با افتخار ادامه خواهند داد.

رئیس جمهور با بیان اینکه ملت بزرگ ایران این بار رژیم صهیونیستی را برای جنایت و اقدام او در حمله به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران که برخلاف همه قوانین بین‌المللی و کنوانسیون‌ها و منشور ملل متحد بود، تنبیه کرد، گفت: اگر رژیم صهیونیستی بار دیگر دست از پا خطا کرده و تعرضی به خاک مقدس ایران کند، وضعیت متفاوت خواهد بود و معلوم نیست دیگر چیزی از این رژیم باقی بماند.

آیت الله رئیسی در پایان سخنان خود با بیان اینکه در این سفر تفاهمات خوبی به دست آمده است، خاطرنشان کرد: اراده سران دو کشور توسعه روابط در همه زمینه‌هاست و قطعاً نتیجه اجرای این تفاهمات باعث ارتقای سطح همکاری‌ها خواهد شد؛ برخی کشورها تلاش زیادی کردند تا به روابط دوستانه ایران و پاکستان خدشه وارد کنند، اما پیوند قلبی دو ملت هرگز از هم گسسته نخواهد شد.

کد خبر 747246

دیگر خبرها

  • فرهنگ پهلوانی از گود زورخانه تا گرد جهان
  • توماج صالحی حتما اعدام نمی‌شود
  • ۱۵ کشور قدرتمند جهان اسلام بر اساس مولفه های نظامی و اقتصادی
  • رای توماج صالحی صادر شده، اما هنوز به ما ابلاغ نشده است
  • هویت ملی در هر حوزه‌ای ثبت جهانی شود
  • جامائیکا کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسد
  • نوسازی مرجعیت
  • بزرگترین گردهمایی صنایع خلاق ایران در رویداد مانوین
  • فکر و اندیشه ملت‌های ایران و پاکستان توانایی ارائه حرف‌های نو در حوزه فنی و علمی را دارد
  • تصویر ایران در جهان اسلام درباره اهتمام به قرآن اصلاح شد