Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@01:04:10 GMT

وزیر ارشاد: اقتصاد مهم اما فرهنگ هویت‌ساز است

تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۲۲۳۰۷

وزیر ارشاد: اقتصاد مهم اما فرهنگ هویت‌ساز است

سید عباس صالحی جمعه ۱۹مهرماه در دیدار با اصحاب فرهنگ و هنر شهرستان مرودشت فارس اضافه کرد: فرهنگ و هنر امروز برشی از زندگی اجتماعی نیست؛ بلکه زمین و هوای این زندگی اجتماعی است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه حوزه فرهنگ و هنر روح تمدن ایرانی است، ابراز داشت: آنچه از گذشته به یادگار مانده از میراث تاریخی و میراث ناملموس فرهنگی در گستره فرهنگ و هنر و تعریف ایران می‌گنجد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرهنگ ، کلیدواژه توسعه اقتصادی است

وی کلیدواژه توسعه اجتماعی را در همه زمینه‌ها، توجه به حوزه فرهنگ دانست و عنوان کرد: بی‌توجهی به حوزه‌های فرهنگی باعث آسیب به زیرساخت‌های اقتصادی می‌شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: در اقتصاد مقاومتی که مورد تاکید رهبر معظم انقلاب است گفتمان‌سازی، اصلی ضروری است و تا وقتی فرهنگ سرمایه‌گذاری نباشد یا ضعیف باشد حرکت اقتصادی سالم شکل نمی‌گیرد.

صالحی عنوان کرد: هم برای حل مشکلات موجود و هم برای توسعه به فرهنگ نیاز داریم؛ از همین رو نباید فرهنگ را جزئی از زندگی دانست بلکه خود، مسیر توسعه یافتگی است.

وی بیان کرد: اینکه بخش‌هایی بدون نگاه به برداشت و درآمد در حوزه فرهنگ سرمایه‌گذاری کنند، امروز معنا ندارد؛ چراکه متغیرهای فرهنگی و هنری بخش اصلی اقتصاد جهان مدرن را در برمی‌گیرد و روندی رو به رشد دارد.

مرودشت می‌تواند در حوزه اقتصاد هنر پیشگام باشد

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: اینکه بتوانیم بازار اقتصادی فرهنگ و هنر را در استان فارس و به‌ویژه در شهرستان مرودشت راه‌اندازی کنیم، به عنوان طرحی که می‌تواند به صورت پیوسته مبنای گردش تولید و اقتصاد فرهنگ و هنر شهرستان و استان باشد، مد نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

صالحی اظهار داشت: مرودشت با ویژگی‌ها و شاخصه‌های فرهنگی‌اش در حوزه اقتصاد فرهنگ و هنر می‌تواند به‌صورتی جدی‌تر در نگاه ملی و استانی فعالیت کند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به ورود سالانه سه میلیون گردشگر به فارس، اضافه کرد: فراهم‌شدن امکان ایجاد بازار فرهنگ و هنر در ضمن بهره‌گیری از جاذبه‌های تاریخی و طبیعی این خطه ضروری است.

صالحی با اشاره به تجربه صنعت گردشگری در جهان گفت: گردشگر صرفا با میراث تاریخی ارتباط برقرار نمی‌کند و اگر می‌خواهیم تکرار و زمان حضور را افزایش دهیم باید نسبت روشنی بین گردشگری و فرهنگ و هنر ایجاد کنیم.

نماینده مردم مرودشت در مجلس شورای اسلامی در این نشست با بیان اینکه ارتقای فرمانداری مرودشت به فرمانداری ویژه در توسعه آن نقش خواهد داشت، ابراز داشت: مرودشت پیش از این به دلیل نزدیکی به مرکز استان امکان برخورداری از فرمانداری ویژه را نداشت که در این دولت، در نهایت پس از سال‌ها تلاش محقق شد.

محمدمهدی برومندی این شهرستان را قطب مهم کشاورزی ایران باوجود خشکسالی دانست و گفت: در تولید اغلب محصولات استراتژیک مرودشت نقش اول را داشته است.

وی با اشاره به اهمیت نقش گردشگری مرودشت در جذب منابع مالی، اعلام کرد: روزانه بیش از دوهزار نفر گردشگر از مرودشت و داشته‌های فرهنگی‌اش بازدید می‌کند.

این نماینده مجلس با اشاره به رونمایی از ۱۱۰ لوح گلی هخامنشی از ۱۸۷۳ لوح مسترد شده به کشور،‌ گفت: الواح گلی باید به محل اصلی خود در موزه تخت جمشید بازگردد.

 برومندی با اشاره به اینکه ریشه رفع مشکلات و راهکار عبور از آن‌ها در حوزه‌های مختلف جز با صرف بودجه و نیز توجه به حوزه فرهنگ میسر نیست، افزود: سهم فرهنگ و ارشاد اسلامی در بودجه اندک است، از همین رو نیاز است ضرورت افزایش آن، پیش از نهایی‌شدن لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ برای دولت و مجلس تفهیم شود.

 مرودشت در ۴۵ کیلومتری شمال شیراز است. 

۹۸۸۵ /۱۸۷۶ 

  

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سید عباس صالحی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اقتصاد مقاومتی مرودشت فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۲۲۳۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همه پروژه‌های فرهنگی-هنری دارای شناسنامه ملی می‌شوند

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از تهیه شناسنامه ملی برای همه پروژه‌های فرهنگی - هنری در سطح کشور با اولویت پروژه‌های نیمه‌تمام، فعال، غیرفعال و بهره‌برداری شده خبر داد. 

به گزارش ایمنا و به نقل از روابط عمومی معاونت توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدمحمود اسلامی در نشست صمیمی با کارکنان این معاونت، از تشکیل «کمیته زیرساخت» خبر داد و اظهار کرد: این کمیته با هدف تسریع در رسیدگی به امور پروژه‌های نیمه‌تمام تشکیل شده است.

وی از وظایف این کمیته به مطالعه تخصصی برای روند تجاری‌سازی اشاره کرد و افزود: بررسی قابلیت تجاری‌سازی مجتمع‌های فرهنگی و هنری از دیگر مواردی است که در این کمیته مورد بررسی قرار می‌گیرد؛ این اقدام با هدف درآمدزایی مستمر برای مجتمع‌های فرهنگی و هنری بهره‌برداری شده و تأمین اعتبار مورد نیاز برای پروژه‌های نیمه‌تمام انجام می‌شود.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین با تاکید بر این‌که زیرساخت‌های فرهنگی - هنری کشور تقویت می‌شوند، گفت: بنا داریم در آخرین سال از خدمت دولت سیزدهم، مصوبات با شتاب بیشتری عملیاتی شوند. مقام عالی وزارت تاکید ویژه‌ای درباره این موضوع دارند و مأموریت‌های جدیدی برای سال ۱۴۰۳ تدوین کرده‌اند.

کد خبر 747307

دیگر خبرها

  • نگاه مطالبه‌گر در حوزه فرهنگ و هنر تحول‌ آفرین است
  • دستورالعمل جدید صدور پروانه فعالیت کانون‌های تبلیغاتی ابلاغ شد
  • اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کهگیلویه و بویراحمد پیشگام در تکریم معلمان
  • بوشهر میزبان جشنواره موسیقی خلیج‌ فارس
  • مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی درگذشت خبرنگار سیستان و بلوچستان را تسلیت گفت
  • سلماس؛میزبان هجدهمین جشنواره بین‌المللی شعر رضوی
  • همه پروژه‌های فرهنگی-هنری دارای شناسنامه ملی می‌شوند
  • تنها راه نجات جامعه توسعه فرهنگ همگرایی است
  • توضیح مدیرکل موسیقی وزارت فرهنگ درباره لغو کنسرت‌های بوشهر
  • جشنواره موسیقی «شب‌های موسیق تاک در ملایر برگزار می‌شود