Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-24@14:42:39 GMT

اربعین جریانی برای دوستی با همسایگان

تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۲۳۱۳۴

اربعین جریانی برای دوستی با همسایگان

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دیدار با تولیت حرم مطهر احمدی و محمدی، این آستان مقدس را چشم و چراغ و نقطه عطفی در تاریخ ایران، تشیع در کشور دانست.

او با بیان اینکه برخی در تلاش بودند روابط بین ایران و عراق را تضعیف کنند، گفت: برخلاف خواسته دشمنان اربعین به جریانی بدل شده که در همسایگی توام با محبت دوستداران اهل بیت (ع) نقش موثری ایفا می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صالحی همچنین با اشاره به در پیش بودن آیین اربعین حسینی ابراز داشت: اربعین به عنوان یک اتفاق بزرگ که با غربت و مظلومیت آغاز شد در امتداد واقعه عاشورا و اسارت اهل بیت (ع) است؛ از همین رو واجد غربت و مظلومیتی است.

او بیان کرد: این واقعه امروز شور و شوق ده‌ها میلیون نفر را برمی‌انگیزاند و میلیارد‌ها انسان را به آن حماسه متوجه می‌کند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه کسی گمان نمی‌برد که اربعین در طول زمان به نقطه عطفی تبدیل شود، اظهار کرد: آیین اربعین برای نشان دادن مظلومیت سید الشهدا (ع) و نقطه اقتدار دوران اهل بیت است.

صالحی بیان داشت: مردم ایران در این مسیر گام به گام قدم برداشتند و در نخستین دوره در سال ۱۳۹۰، تنها ۵۰ هزار نفر از ایران در این مراسم شرکت کردند؛ اما امسال و پس از گذشت هشت سال بیش از دو میلیون و ۴۰۰هزار نفر در سامانه سماح ثبت‌نام کرده‌اند و پیش‌بینی می‌شود این تعداد تا فرصت باقیمانده از سه میلیون نفر بگذرد.

وی همچنین مراسم اربعین را در ایجاد ارتباط بین دو ملت ایران و عراق موثر دانست.

صالحی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به حوزه حج و زیارت گفت: در این سال‌ها آیین حج نیز با عزت و اقتدار و کرامت برگزار شد.

او با اشاره به اینکه بیش از ۲۳ هزار کانون فرهنگی و هنری مساجد نیز در حوزه‌های مختلف با دو میلیون ۴۰۰ هزار عضو در سراسر کشور در ایام فراغت و در طول سال فعالیت می‌کنند، از تصویب اساسنامه کانون‌های فرهنگی مساجد سخن گفت.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: بدین ترتیب این کانون‌ها شبکه‌ای وسیع یافتند که مناطق مختلف ایران را در بر میگیرد و استقرار و فعالیت‌های آن‌ها توسعه شایان توجهی یافته است.

صالحی همچنین با اشاره به تلاش‌های سازمان اوقاف و امور خیریه، از وقف باعنوان پشتوانه حوزه دین و فرهنگ یاد کرد.

صالحی بیان کرد: هم در سابقه تاریخی و تمدنی خود و هم در کشور‌های دیگر، وقف از ارکان مهم توسعه فرهنگی و دینی و علمی به شمار می‌رود و این قدرت را دارد اینگونه اقدامات را توسعه بخشد.

این مقام مسئول بیان کرد: وقف بنیان فرهنگ، بنیان حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها را پشتیبانی کند و حرکت‌های چند دهه اخیر نشان می‌دهد ظرفیت قابل توجهی از مدارس و موسسات آموزشی از طریق وقف در خدمت جامعه در آمده‌اند.

وی در این باره به گسترش مدارس وقفی پس از زلزله کرمانشاه و سیل اشاره کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی وقف را ضامن سامان‌دهی سرمایه‌های اجتماعی دانست.

صالحی همچنین در حوزه‌های کلان فرهنگی به رویداد‌های مختلفی اشاره کرد که با رویکرد‌های دینی و اخلاقی درحال انجام است.

وی همچنین به وجود ظرفیت‌های قابل اتکا در شورای فرهنگ عمومی کشور و نیز استان‌ها اشاره کرد و ابراز امیدواری کرد دستگاه‌های مختلف فرهنگی از این طریق در کنار هم با تعامل روندی توسعه گرایانه را دنبال کنند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از بازخوانی آیین نامه شورا‌های فرهنگ عمومی نیز یاد کرد و بیان داشت: این اتفاق به‌منظور بهره‌مندی بیشتر از ظرفیت‌های فرهنگی کشور در حال انجام است؛ افزون بر این سند مهندسی فرهنگی نیز برای همگرایی بیشتر در مسیر راهبرد‌های اقدامی مورد نظر همین نکته است.

تمجید تلاش‌های دولت در اعزام زائران اربعین

تولیت آستان مقدس احمدی و محمدی نیز در این دیدار عنوان کرد: زمینه‌ای بسیار مساعد و ظرفیتی گسترده در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وجود دارد.

آیت‌الله سید علی‌اصغر دستغیب با اشاره به سفارش مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه اعتاب مقدسه باید قطب فرهنگی باشند، گفت: حرکت مردم با موج عظیم اربعین نشان از این دارد که می‌توان به نحو احسن در جهت توسعه فرهنگ دینی گام برداشت.

تولیت آستان مقدس شاهچراغ (ع) ادامه داد: دولت انصافاً برای ساماندهی زیارت اربعین موثر و مفید عمل کرده است.

نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری در ادامه با اشاره به تلاش‌ها برای توسعه حرم شاهچراغ (ع) گفت: دو وزارتخانه راه و شهرسازی و فرهنگ و ارشاد اسلامی در توسعه فعالیت‌های حرم مطهر نقشی ویژه دارند.

او افزود: وزارت راه و شهرسازی با توسعه فیزیکی حرم و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با هدف توسعه فرهنگ دینی و نقشی به این قطب مذهبی یاری می‌رساند.

او بیان داشت: اخیرا پیشنهاد ایجاد بنیاد فرهنگی دینی احمد بن موسی (ع) را ارائه داده ایم که اقدام بسیار اقدام موثری در حوزه فرهنگی به شمار می‌رود و آماده هر نوع همکاری با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

آیت‌الله دستغیب عنوان کرد: اینکه هماهنگی و همراهی کامل بین نهاد‌های فرهنگی جمهوری اسلامی باشد برای ما بشارت است و امری باارزش به شمار می‌رود.

در پایان این دیدار، تولیت آستان مقدس انگشتری با نگین حضرت شاهچراغ (ع) به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تقدیم کرد.

انتهای پیام/م

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اربعین حسینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۲۳۱۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشنواره موسیقی «شب‌های موسیق تاک در ملایر برگزار می‌شود

جشنواره موسیقی «شب‌های موسیق تاک» با حضور چهار استان همدان، لرستان، مرکزی و کرمانشاه برگزار می‌شود که اساتید مطرح کشوری و هنرمندانی از تهران در این جشنواره حضور دارند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان، فرشاد کشاورزیان با بیان اینکه جشنواره بزرگ فرهنگی و هنری شب‌های موسیقی تاک به مدت یک هفته در جهان شهر ملایر برگزار می‌شود، گفت: این جشنواره برای نخستین بار به مدت یک هفته از ششم تا دوازدهم اردیبهشت ماه 1403 در مجتمع فرهنگی و هنری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی این شهر برگزار خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه این جشنواره موجب شناسایی و استفاده از ظرفیت‌های موجود در موسیقی سنتی و محلی ایران و معرفی هنرمندان بومی در راستای سیاست‌های دولت خدمتگزار است، از تلاش‌ها و پیگیری‌های مجدانه انجمن موسیقی ملایر به نمایندگی رضا قدسی و آموزشگاه موسیقی همراز به مدیریت علی میرشاه ولد و حمایت‌های اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان، فرمانداری ویژه شهرستان ملایر، نمایندگان مردم ملایر در مجلس و شهرداری ملایر برای اجرای این رخداد تقدیر کرد.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ملایر گفت: جشنواره موسیقی «شب‌های موسیقی تاک» با حضور چهار استان همدان، لرستان، مرکزی و کرمانشاه برگزار می‌شود. این جشنواره در واقع یک جشنواره در سطح منطقه‌ای است که اساتید مطرح کشوری و هنرمندانی از تهران در این جشنواره حضور دارند.

وی برگزاری جشنواره «شب‌های موسیقی تاک» را در راستای تحقق شعار دولت پر تلاش سیزدهم مبنی بر عدالت‌محوری دانست و گفت: تمرکززدایی یکی از شاخصه‌های عدالت‌محوری است که بر این اساس برنامه‌ها و رویداد‌های ملی، منطقه‌ای و استانی در شهرستان‌ها نیز برگزار شود.

کشاورزیان افزود: این جشنواره در پنج بخش شامل: اجرا‌های صحنه‌ای( کنسرت) موسیقی سنتی و محلی، برگزاری کارگاه‌های آموزشی متنوع با موضوعات مختلف شعر و موسیقی و سازسازی، برپایی دومین دوره نمایشگاه ساز، تور گردشگری شهر و بازدید از اماکن تاریخی و دیدنی ملایر در راستای استفاده از ظرفیت بزرگ گردشگری و هنری ملایر و برپایی نمایشگاه صنایع دستی و سوغات ملایر است.

وی به جدول زمان‌بندی جشنوراه اشاره کرد و افزود: ششم اردیبهشت مراسم افتتاحیه با اجرای گروه موسیقی کودک برگزار و در روز‌های بعد، از ساعت 9 تا 10:30 و 11 تا 12:30 کارگاه‌های آموزشی برگزار می‌شود که در مجموع 12 کارگاه آموزشی برای شرکت‌کنندگان پیش‌بینی شده است.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ملایر خاطرنشان کرد: این کارگاه‌ها با موضوعات پیوند شعر و موسیقی، تأثیر شعر در موسیقی، اصول و مبانی سازسازی، چوب شناسی، فیزیک سوت و رگلاژساز، اصول نگهداری از ساز، تحلیل ساختار موسیقی، آسیب شناسی موسیقی ایرانی در چند دهه اخیر، اصول و مبانی گروه نوازی، ریتم‌شناسی و وزن خوانی، ارتباط هنر با صنعت، گردشگری موسیقی، بررسی سبک‌ها و مکتب‌های مختلف آواز و مناسب خوانی برگزار می‌شود.

وی با بیان اینکه اجرا‌های صحنه‌ای(کنسرت‌ها) نیز هر شب در دو سانس از ساعت 18 تا 19:30 و 20 تا 21:30 شب اجرا و در مدت هفت شب، 14 اجرای صحنه‌ای برگزار می‌شود، گفت: در ایام برگزاری جشنواره از ساعت 14 تا 16 عصر نیز هر روز تور گردشگری شهر و بازدید از اماکن تاریخی و دیدنی ملایر برگزار می‌شود.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ملایر با بیان اینکه دومین دوره نمایشگاه ساز با توجه به ظرفیت بالای این شهرستان برپا خواهد شد، گفت: در حال حاضر 250 کارگاه سازگری در این شهرستان فعال است و برای بیمه تعداد زیادی از این هنرمندان اقدام کردیم و افرادی که مجوز کارگاه، نمونه آثار و مهر داشته باشند، می‌توانند با عضویت در صندوق اعتباری هنر، از خدمات و حمایت‌های آن شامل برخورداری از مزایای بیمه تآمین اجتماعی، بیمه تکمیلی، دریافت هنر کارت و تسهیلات کم‌بهره با بازپرداخت بلندمدت برخوردار شوند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • زمینه‌های فرهنگ‌سازی حجاب؛ گرایش ذاتی به حیا و خانواده‌دوستی
  • مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی درگذشت خبرنگار سیستان و بلوچستان را تسلیت گفت
  • سلماس؛میزبان هجدهمین جشنواره بین‌المللی شعر رضوی
  • همه پروژه‌های فرهنگی-هنری دارای شناسنامه ملی می‌شوند
  • سرپرست جدید اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی آستارا معارفه شد
  • سُرنانوازی لرستان یک موسیقی جهانی شده است
  • توضیح مدیرکل موسیقی وزارت فرهنگ درباره لغو کنسرت‌های بوشهر
  • مدیرکل ارشاد سیستان و بلوچستان سکاندار کمیته آثار هنری در کنگره ملی شهدا شد
  • جشنواره موسیقی «شب‌های موسیق تاک در ملایر برگزار می‌شود
  • تخصیص اعتبار از محل قرارگاه شهید آوینی برای تقویت انجمن های هنری