Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-25@06:22:07 GMT

نزول 10 پله‌ای ایران در شاخص رقابت‌پذیری جهانی

تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۲۵۶۶۰

به گزارش اکوفارس، مجمع جهانی اقتصاد در این گزارش با 12 رکن و بیش از 100 موضوع جداگانه در جدول بندی این شاخص ها، اوضاع اقتصادی هر کشور را بررسی کرده است. بر اساس گزارش امسال رقابت پذیری، متوسط رشد اقتصادی 10 سال اخیر ایران، 1.3 درصد، نرخ بیکاری 12 درصد، و ضریب جینی ایران، 0.4 برآورد شده است.

از دید مجمع جهانی اقتصاد مفهوم رقابت پذیری را درمجموعه ای از نهادها، سیاست ها و عواملی می توان یافت که میزان "بهره وری" یک کشور را در درازمدت رقم می زند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به عبارت دیگر، رقابت پذیری  به معنی توانائی در سوددهی، توسعه بازار و پایداری در رقابتی عادلانه در عرصه بین المللی، و بهره وری در درازمدت می باشد. شکی نیست که آنچه منجر به خدشه دارشدن رقابت پذیری می شود بحران مالی، عدم ثبات سیاسی، فساد، عدم شفافیت در اداره امور کشور، سیاستگذاری های منفعت طلبانه و ما متاسفانه در مشکلاتی از این قبیل است که در کشورمان شاهد آن بوده ایم.  با اینکه به طورکلی اقتصاد دنیا به رغم تزریق 10 تریلیون دلار توسط بانک های جهانی، هنوز شاهد رشد چشمگیری نبوده است، اما مجمع جهانی اقتصاد بر این باور است که کشورهائی که با رویکردی جامع و یکپارچه به رویاروئی با چالش های اجتماعی-اقتصادی خود شتافته اند، دررده نخستین موفقیت اقتصادی قرار دارند.

در شاخص رقابت پذیری 4 دسته بندی کلی وجود دارد که شامل سرمایه انسانی، بازار، محیط مساعد، و اکو سیستم نو آوری است. این طبقه بندی ها تشکیل دهنده 12 رکن اصلی برای سنجش میزان رقابت پذیری هر کشور هستند که شامل ثبات اقتصاد کلان، نهادها، به کارگیری فناوری اطلاعات و ارتباطات، زیرساخت ها، مهارت، بهداشت، بازار نیروی انسانی، بازار محصول، نظام مالی، اندازه بازار، پویائی کسب و کارها، و توانائی نوآوری کسب و کارها است. در گزارش امسال، از 12 رکن رقابت پذیری، کشورمان تنها در 4 رکن یعنی به کارگیری فناوری اطلاعات و ارتباطات، مهارت، بهداشت، و توانائی نوآوری کسب و کارها امتیاز بهتری نسبت به سال گذشته کسب کرده است.  

جدول زیررتبه ایران در هررکن را نشان می دهد:

 

رکن

رتبه

دسته بندی

ثبات اقتصاد کلان

134

محیط مساعد

نهاد ها

120

محیط مساعد

به کارگیری فناوری اطلاعات

84

محیط مساعد

زیر ساخت ها

80

محیط مساعد

مهارت

92

سرمایه انسانی

بهداشت

72

سرمایه انسانی

بازار نیروی کار

140

بازار

بازار محصول

133

بازار

نظام مالی

123

بازار

اندازه بازار

21

بازار

پویائی کسب و کارها

132

اکوسیستم نوآوری

توانائی نوآوری کسب و کارها

71

اکوسیستم نوآوری

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۲۵۶۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

6 طلا برای ووشوی ایران در انتخابی جام جهانی

به گزارش "ورزش سه"، روز نخست رقابت‌های انتخابی جام‌جهانی ووشو ۲۰۲۴ از صبح امروز (چهارشنبه) با حضور بیش از ۳۰۰ ورزشکار از 38 کشور جهان به میزبانی شهر جیانگ‌یئن در کشور چین آغاز شد و ملی‌پوشان ایران برابر حریفان خود قرار گرفتند.
در مسابقات روز نخست نمایندگان ایران با حریفان رقابت کردند که حاصل تلاش آنها 6 طلا، یک نقره و ۳ برنز بود.
در رقابت‌های امروز مصطفی حسن‌زاده در فرم نن‌گوئن، صدیقه دریایی در وزن ۶۵- کیلوگرم، شهربانو منصوریان در وزن ۷۵- کیلوگرم با برتری مقابل حریفی از چین، معین تقوی در وزن ۹۰ کیلوگرم ساندا، زهرا کیانی در فرم چانگ‌چوان با پشت سرگذاشتن نماینده چین و هلیا اسدیان در فرم نن‌گوئن به مدال طلا رسیدند.
شاهین بنی‌طالبی در فرم نن‌گوئن نقره گرفت و زهرا جلیلی (۲مدال برنز) در فرم‌های چانگ چوان و گون شو برنز و هلیا اسدیان در نان‌چوان دو مدال برنز در تالو بدست آوردند.
امروز همچنین سهیلا منصوریان در وزن 60- کیلوگرم یک برد و یک باخت کسب کرد، محمدرضا ریگی در وزن ۸۵- کیلوگرم نماینده اردن را مغلوب کرد و سهیل موسوی در وزن 75- کیلوگرم در مبارزه با «سعد بوجکا» دارنده مدال نقره جهانی از مراکش پیروز شد.
همچنین در پیکارهای بخش تالو حسین قبله نما در چانگ‌چوان، زهرا کیانی در فرم جین‌شو، شاهین بنی‌طالبی‌ و‌ مصطفی حسن‌زاده در نن‌دائو موفق به کسب مدال نشدند.
فردا (پنجشنبه ۶ اردیبهشت‌ماه) نیز پیکارها تالو پیگیری می‌شود و هر ۶ نماینده کشورمان با حریفان در فرم‌های مختلف رقابت خواهند کرد. همچنین در بخش ساندا محسن محمد سیفی، علی خورشیدی، سهیل موسوی و محمدرضا ریگی به مصاف حریفان خود خواهند رفت.

دیگر خبرها

  • 6 طلا برای ووشوی ایران در انتخابی جام جهانی
  • صعود تیم ملی فوتسال به جام‌جهانی با عبور از قرقیزستان
  • صعود بورس ادامه خواهد یافت؟ | روزهای سرنوشت‌ساز برای شاخص کل
  • نقش‌آفرینی مراکز نوآوری در حفظ قانون جهش دانش‌بنیان
  • ثبات قیمت نفت در بازار‌های جهانی/ برنت ۸۷.۱۱
  • ضرورت حمایت از هم‌افزایی مراکز نوآوری برای ایجاد «مراکز هم‌آفرینی»
  • نوآوری و تاب‌آوری، موتور جهش تولید
  • کاهش فقر مطلق در ایران به روایت بانک جهانی
  • ترسیم «چشم انداز» اقتصاد ایران در ۱۴۰۳
  • موج جدید مدعیان «دلارزدایی» از اقتصاد ایران چه می‌خواهند؟