Web Analytics Made Easy - Statcounter

رایزن نمایندگی کشورمان در سازمان ملل تاکید کرد کودکان ایرانی قربانیان نخستِ قتل‌عام اقتصادی ناشی از اقدامات یکجانبه‌ قهرآمیزی هستند که آمریکا با نقض همه‌ اصول حقوقی بین‌المللی و هنجار‌های پذیرفته شده‌ اخلاقی و انسانی، علیه آنان بکار گرفته است.

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزاری صدا و سیما از نیویورک، «محمد حسنی‌نژاد پیركوهی» در نشست کمیته سوم مجمع عمومی این سازمان با موضوع "ارتقا و پاسداری از حقوق کودکان" تاکید کرد: با وجود گام‌هایی که برای اجرای کنوانسیون حقوق کودک برداشته شده، هنوز هم میلیون‌ها کودک در سرتاسر جهان، زندگی خود را در منازعات مسلحانه، جنگ‌ها و اشغال خارجی سپری می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این واقعیتِ تلخی است که کسانی که عموما کودکان را هدف حملات خود قرار می‌دهند، در تهیه‌ سلاح و تجهیز زرادخانه‌های خود با هیچ مشکلی مواجه نیستند. به علاوه نزدیک به ۴۲۰ میلیون کودک که تقریبا یک پنجم جمعیت کودکان جهان را تشکیل می‌دهند، در بحبوحه‌ منازعات زندگی می‌کنند و هیچ اطمینانی به فردای خود ندارند.

رایزن کشورمان این موضوع را که یک سوم جمعیت جهان در کشور‌هایی زندگی می‌کنند که آماج اقدامات یکجانبه‌ قهرآمیز نامشروع یا محاصره‌ غیرانسانی قرار دارند، واقعیتی دردآور و بسیار نگران‌کننده دانست و گفت: در شرایط سکوت و بی‌تفاوتی جهانی نسبت به این اقدامات نامشروع، آسیب‌پذیرترین اقشار جامعه به ویژه کودکان و افراد نیازمند به مراقبت‌های حیاتی پزشکی مانند کودکانی که از سرطان خون یا سایر انواع سرطان‌ها و بیماری‌های نادر، رنج می‌برند، قربانیان اصلی اقدامات یکجانبه‌ قهرآمیز آمریکا هستند. تهدید جان کودکان به منظور دستیابی به اغراض سیاسی چیزی جز تروریسم اقتصادی نبوده و نظر به عواقب حاد اقدامات قهرآمیز بر زندگی کودکان، ضرورت دارد که سازمان ملل، تاثیر اقدامات مزبور بر وضعیت کودکان را مورد ارزیابی و بررسی عمیق و جدی قرار دهد.

نماینده کشورمان در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت که جمهوری اسلامی ایران برغم چهار دهه شرایط ناعادلانه و نابهنجار محیط خارجی، پیشرفت‌های قابل توجهی در بهبود شرایط زندگی کودکان داشته‌است و برخی از اقدامات اخیر دولت جمهوری اسلامی ایران در حوزه‌ پاسداری و ارتقای حقوق کودک را به شرح ذیل برشمرد و از جمله به ابتکار وزارت دادگستری به عنوان مرجع ملی هماهنگی و نظارت بر اجرای کنوانسیون حقوق کودک در نامگذاری سال ۱۳۹۸ به عنوان سال "تحول در حقوق کودک" اشاره کرد.

وی افزود: تحت شعار تحول در حقوق کودک و به منظور ارتقای آگاهی و ارائه‌ مشاوره و ترویج و پاسداری از حقوق کودکان، تاکنون یازده "کلینیک تخصصی حقوق کودک" در مراکز استانی دایر شده و براساس برنامه‌ریزی‌ها، این مراکز به زودی در سطح ملی و در همه‌ استان‌ها راه اندازی خواهد شد. بعلاوه در سطوح تقنینی و سیاست‌گذاری، اصلاحیه‌ قانون ملی به تصویب رسید و از اوایل اکتبر ۲۰۱۹ اجرایی شد و به موجب آن مقرر گردید به فرزندانِ مادران ایرانی که با مردان غیرایرانی ازدواج کرده‌اند، تابعیت اعطا شود. وی، این اقدام را گام مهمی در جهت تعیین تکلیف بسیاری از کودکان به لحاظ تابعیت، دانست.

رایزن نمایندگی کشورمان در نیویورک، تصویب "سند ملی کار شایسته و سیاست‌های اشتغال مبتنی بر سند ملی کار شایسته" در ماه مه ۲۰۱۹، که در آن راهبرد‌های موثری در رابطه با "محو کار کودکانِ کار، به ویژه بدترین اشکالِ کارِ کودک" پیش‌بینی شده است را بسیار مهم قلمداد کرد و ضمن اشاره به انتشار دستورالعمل حفظ کرامت و ارزش‌های انسانی توسط قوه قضائیه، تاکید کرد که مواد متعددی از این دستورالعمل، به حقوق کودکان مربوط می‌شود.

وی با اشاره به تصویب لایحه‌ جامعی با عنوان "حمایت از کودکان و نوجوانان" از طی مراحل قانونی این لایحه خبر داد و دسترسی کودکان به خدمات و مراقبت‌های بهداشتی و آموزش کیفی را دو پایه‌ اصلی سیاست‌های ملی توسعه‌ ایران دانست و دستیابی به اهداف مورد توافق بین المللی درخصوص مرگ و میر کودکان و مادران باردار از طریق اختصاص پوشش ملی زایمان بی‌خطر، واکسیناسیون و بهبود تغذیه‌ کودک را از موارد قابل ذکر در اقدامات کشورمان معرفی کرد.

رایزن کشورمان در پایان، اظهار داشت که پوشش تحصیلات در ایران برای رده‌ ابتدایی ۹۹ درصد، دو سال نخست دبیرستان ۹۴ درصد و دو سال آخر دبیرستان، ۸۴ درصد می‌باشد. در حال حاضر، نزدیک به ۵۰۰ هزار نفر دانش‌آموز تبعه‌ خارجی فارغ از وضعیت پناهندگی، در مدارس سرتاسر کشور مشغول به تحصیلند که این وجه از کمک ایران به جامعه‌ جهانی به اندازه‌ای که باید، مورد توجه قرار نگرفته است.

منبع: تابناک

کلیدواژه: چنار محمودی ایدز کامبوج مجید تخت روانچی عباس ایروانی سحر تبر سازمان ملل نمایندگی ایران آمریکا تروریسم اقتصادی کودکان قربانی چنار محمودی ایدز کامبوج مجید تخت روانچی عباس ایروانی سحر تبر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۲۶۴۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازآفرینی داستانی از پهلوان ایرانی برای کودکان/ نمادی از فرهنگ پهلوانی در« پهلوان و فیل»

پهلوان و فیل عنوان کتابی است از سید مهدی شجاعی با تصویرگری فرهاد جمشیدی که از سوی نشر نیستان برای کودکان و نوجوانان منتشر شده است. نامگذاری هفتم اردیبهشت به عنوان روز جهانی فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه ای مناسبتی است برای آشنایی کودکان با فرهنگ پهلوانی در ایران
انسان شاید نخستین درس راه و رسم کشتی گرفتن و زورآزمایی کردن را از حیوانات آموخته باشد. وقتی انسان نخستین دریافت که به کمک قدرت بدنی و زور بازوی خود می‌تواند بهتر بر حریفان و حیوانات مهاجم چیره شود بیشتر به اهمیت کشتی پی برد…

ورزش کشتی یکی از باسابقه‌ترین رشته‌های ورزشی است که در نزد ملل گیتی از دوران باستان به شکل‌های مختلف برگزار می‌شده و تقریباً در هیچ ایل و قبیله و روستا و شهری نیست که این ورزش برای مردم آشنا نباشد. با اطمینان می‌توان گفت که زورآزمایی و کشتی گرفتن از دوران‌های نخستین ظهور انسان بر روی کره زمین مورد توجه بوده و در اوقات فراغت یا در جنگ‌ها و نزاع‌ها به شکلی طبیعی و غریزی اجرا می‌شده است .

انسان شاید نخستین درس راه و رسم کشتی گرفتن و زورآزمایی کردن را از حیوانات آموخته باشد. وقتی انسان نخستین دریافت که به کمک قدرت بدنی و زور بازوی خود می‌تواند بهتر بر حریفان و حیوانات مهاجم چیره شود بیشتر به اهمیت کشتی پی برد. بنابراین بخشی از اوغات فراغت انسان‌های اولیه با کشتی گرفتن سپری می‌شد تا مهارت و آمادگی لازم را در این فن پیدا کنند و در وقت نیاز بکار ببرند .

در ایران قدیم کشتی گرفتن و زورآزمایی کردن اهمیت بسیار داشته است و این ورزش در زندگی و سنت‌های ما ایرانیان به قدری ریشه دوانده که تبدیل به یک ورزش ملی شده است .

درباره کلمه کشتی باید گفت که زرتشتیان و پارسیان باستان هنگام غروب آفتاب بندی به کمر خود می‌بستند و در برابر کانون آتش به دعا خواندن می‌پرداختند. آن کمربند کستی نامیده می‌شد و کشتی گرفتن هم از این کلمه آمده به معنی کمر یکدیگر را گرفتن. البته واژه کستی هم در طی زمان تبدیل به کشتی شده است و امروزه برای نامیدن این ورزش که زورگری و زورآزمایی است به کار می‌رود .

تاریخ پهلوانی ایران سرشار از نام‌های آشنایی است که قدرت بدنی و نیروی خود را در راه مبارزه با بی‌عدالتی و دفاع از مظلومان بکار برده‌اند. از پهلوانان قدیم پوریای ولی، عبدالرزاق، مفرد قلندر، فیله همدانی، شمس محمد، محمد مالانی و یوسف ساوی شهرت و محبوبیت بیشتر دارند و از پهلوانان دوره معاصر می‌توان به نام‌های مشهوری همچون ابراهیم یزدی، اکبر خراسانی، حاج محمدصادق بلور فروش و حاج سیدحسن رزاز اشاره کرد .

پهلوان و فیل بازآفرینی از داستان‌های شگفت‌انگیز پهلوانان ایران است. بازآفرینی یکی از شیوه‌های آفرینش آثار ادبی و هنری است. در این روش نویسنده از اثر کهن یا معاصر الهام می‌گیرد، موضوع اثر را تغییر می‌دهند و اثری نو مستقل پدید می‌آورند.

سیدمهدی شجاعی با استفاده از این تکنیک کتاب پهلوان و فیل را با تصویرگری فرهاد جمشیدی، با تصاویری به سبک قهوه‌خانه‌ای یا پرده‌خوانی با نشانه‌های ایرانی (چهره‌ی خورشیدخانم، گل‌های چندپر) که بر زمینه‌ای کاه‌گلی نقش بسته است، بازآفرینی کرده است.

جهان پهلوان محمد مالانی پهلوان دربار حسین میرزا، حاکم هرات که بین مردم محبوبیتی خاص دارد. هنگام بازگشت از هندوستان برای حاکم فیلی بسیار بزرگ و زورمند هدیه می‌آورد، حاکم قدرت فیل را بیش از انسان می‌داند ولی پهلوان مالانی مخالف اوست و از این‌جا کشمکش ماجرای داستان شروع می‌شود.

حاکم از پهلوان مالانی می‌خواهد که عقیده‌ی خود را در کشتی با فیل به اثبات برساند. پهلوان مالانی ابتدا با شگردی عاقلانه فیل را به زمین می‌زند و سپس کینه را از دل فیل که انتظار چنین درگیری را ندارد شسته، و با او دوست می‌شود این‌گونه دو وجه عقل و عاطفه‌ی انسانی را ثابت می‌کند. در بخشی از کتاب می‌خوانیم:

خصوصیت مهم پهلوان محمد، جوانمردی و مردمداری‌اش بود. او نمی‌نشست تا نیازمندها و گرفتارها به سراغش بیایند، بلکه خود در میان مردمان می‌گشت و به جست‌وجوی مردم گرفتار می‌پرداخت تا غم و غصه‌هایشان را برطرف کند...

۲۲۰۵۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899142

دیگر خبرها

  • نقش موثر ایران در کریدورهای بین‌المللی از اقدامات تا انتقادات
  • محکومیت تکرار تقاضای غیرقانونی قضات آرژانتینی درباره اتباع کشورمان
  • محکومیت تکرارتقاضای غیرقانونی قضات آرژانتینی درباره اتباع کشورمان
  • نخستین دور گفتگوهای روسیه و اوکراین با میانجیگری قطر انجام شد
  • بازآفرینی داستانی از پهلوان ایرانی برای کودکان/ نمادی از فرهنگ پهلوانی در« پهلوان و فیل»
  • بازآفرینی داستانی از پهلوان ایرانی برای کودکان
  • انتقاد سناتور سندرز در سنای آمریکا علیه کمک مالی به تل آویو
  • انتخابی جام جهانی ووشو/ جلیلی نخستین مدال‌آور کاروان ایران شد
  • زهرا جلیلی نخستین مدال‌آور کاروان ایران
  • سازمان ملل: بیش از ۲۳ هزار کودک قربانی سلاح های انفجاری شدند