Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-25@00:16:06 GMT

شرط کافی برای مبارزه با فساد

تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۲۶۵۴۴

شرط کافی برای مبارزه با فساد

کوه یخ برای شرایطی که دارای زوایای مخفی و پنهان زیادی است شاید مثالی کلیشه‌ای باشد اما همچنان بهترین مثال است؛ مخصوصاً برای مسأله فساد در کشور ما. در موضوع فساد تمام سیستم و جامعه ما به‌دنبال آن است که کل این کوه یخ را نابود کند. دادگاه‌های برگزار شده اخیر هم ظاهراً در همین راستاست اما در واقع خروجی آن از بین بردن بخشی از این ماجراست، نه کل آن.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عبدالرضا هاش مزایی عضو فراکسیون امید مجلس به‌عبارتی این دادگاه‌ها با سیاقی که در حال برگزاری است و سیاستی که برای آن وجود دارد تنها به زدن و قطع سر کوه یخ فساد منجر می‌شود، حال آنکه بخش اعظم ماجرا هنوز زیر آب است و در آنجا مشغول تولید یخ جدید؛ یخ‌هایی که دوباره بعد از چندی سر از آب درخواهند آورد و دوباره باید با دادگاه‌هایی آنها را قطع کرد و این سیکل همچنان ادامه دارد.  سیکلی که در بهترین شرایط اگر به بیشترین خروجی و بازده منجر شود، نتیجه‌اش خارج شدن فساد از منظر دید جامعه به‌صورت موقتی است. یعنی ما توده‌ای از یخ داریم که فقط چون سری بیرون از آب ندارد، چیزی هم نمی‌بینیم. با این مقدمه بهتر می‌توان موضوع دادگاه‌های اخیر را بررسی کرد. نام این دادگاه‌ها را دادگاه مبارزه با مفاسد اقتصادی گذاشته‌اند در حالی که نگارنده معتقد است نام درست و دقیق آنها می‌بایست «دادگاه مبارزه با مفسدان اقتصادی» باشد.  فرق بین این دو عبارت فقط یک واژه ساده نیست. فساد یک پدیده است با علت‌ها و معلول‌های متعدد و مفسد تنها یک معلول آن پدیده کلی است؛ به‌عبارتی وقتی ما حرف از مبارزه با فساد و مفاسد می‌زنیم، نمی‌توانیم و نباید آن را صرفاً به دادگاه مفسدان تقلیل داده و خلاصه کنیم.  تجربه دنیا در برخورد و حل پدیده فساد بوضوح نشان می‌دهد که برخورد با مجموعه مفسدان تنها به‌عنوان بخشی از پروژه حذف فساد از سیستم‌های حکومتی و اقتصادی کشورهاست.  بهترین نمونه در این موضوع شاید گرجستان باشد که حدود 15 سال قبل از فاسدترین کشورها در حوزه اوراسیا و شرق اروپا محسوب می‌شد اما با توسل به اصلاحات عمیق ساختاری و اداری و بدون رفتن به سمت برخورد پلیسی و قضایی با مفسدان، اکنون به کشوری مثال زدنی در زمینه سلامت اداری و اقتصادی تبدیل شده است. مسأله این نیست که برخورد با مفسدان اقتصادی اتفاق و اقدامی بد و ناکارآمد است. مسأله این است که تکیه صرف و تنها بر این موضوع باعث بی‌توجهی عمدی یا سهوی از پرداختن به زمینه‌های فساد و برخورد با علل اصلی آن شود.  در واقع تبلیغات بیش از اندازه و پرداختن بیش از حد لازم به این دادگاه‌ها و نشان کردن آنها به‌عنوان کل پروژه مبارزه با فساد در کشور، می‌تواند منجر به انحرافی در این مسیر شود و زمینه‌های اصلی وقوع فسادها را از چشم دور بدارد.  به همین دلیل است که به نظر می‌رسد باید در گفتمان مبارزه با فساد کشور تحولی جدی صورت بگیرد. هم‌اکنون در گفتمان مبارزه با فساد در کشور ما دو واژه و عبارت نقطه اصلی تمرکز هستند؛ یکی همین بحث دادگاه‌های اخیر و دیگری موضوع عدالت.  بدون شک این دو از نیازهای اصلی موفقیت روند مبارزه با مفاسد می‌باشند اما باید متوجه بود که اینها اگر شرط لازم هستند، شرط کافی نیستند؛ چیزی که آنها را تکمیل کرده و به پروژه مبارزه با فساد در کشور هویت و شخصیت می‌دهد در نظر گرفتن فاکتورهای اساسی و لازم دیگری چون شفافیت کامل و بدون استثنا، تضمین آزادی بیان و پذیرش نیاز جدی کشور به تحول و اصلاحات بنیادین در حوزه‌های مختلف است.

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۲۶۵۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس جمهور: ایران و پاکستان سطح روابط اقتصادی تجاری خود را ارتقا بخشند / مواضع دو کشور در مبارزه با تروریسم یکسان است + فیلم

نشست خبری مشترک آیت الله رئیسی رئیس جمهور کشورمان و محمد شهباز شریف نخست وزیر پاکستان در اسلام آباد دقایقی قبل آغاز شد.

 به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، «آیت الله سید ابراهیم رئیسی» رئیس جمهور کشورمان در نشست خبری مشترک محمد شهباز شریف نخست وزیر جمهوری اسلامی پاکستان از نخست وزیر و دولت محترم پاکستان برای میزبانی از هیأت جمهوری اسلامی ایران تشکر و قدردانی کرد و گفت: از اینکه امروز در شهر زیبای اسلام آباد هستیم ابراز خرسندی می‌کنم از این سخنگاه به مردم خوب و دین مدار پاکستان عرض سلام و ادب و احترام دارم به همه خانواده‌های محترم پاکستانی در جای جای این کشور از طرف رهبر معظم و فرزانه انقلاب و مردم ایران ابلاغ سلام دارم.

آیت الله رئیسی خاطر نشان کرد: به مردم پاکستان که همواره از اسلام و ارزش‌های اسلامی دفاع کردند و همواره از مظلومان فلسطین و غزه دفاع کرده اند و همواره در خیابان‌های شهر‌های مختلف پاکستان آزادی قدس شریف را فریاد زده اند و همواره از حق و عدالت دفاع کرده و دفاع کرده اند، عرض سلام و قدردانی دارم.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

وی خاطر نشان کرد: آنچه تمام مردم دنیا را امروز غصه دار کرده این است که سازمان‌های بین المللی و به ظاهر مدافع حقوق بشر کارآمدی خود را از دست داده است شورای امنیت وظیفه خود را انجام نمی‌دهد مردم مسلمان و آزاداندیش دنیا به ستوه آمده اند این موضوع مردم مسلمان پاکستان و ملت بزرگ پاکستان و این ایستادگی و حق خواهی پاسخ خواهد داد و زمینه ساز عدل عادلانه جهانی خواهد شد.

آیت الله رئیسی بیان کرد: آنچه تمام مردم دنیا را امروز غصه دار کرده این است که سازمان‌های بین المللی و به ظاهر موافع حقوق بشر کارآمدی خود را از دست داده است شورای امنیت وظیفه خود را انجام نمی‌دهد مردم مسلمان و آزاداندیش دنیا به ستوه آمده اند این موضوع مردم مسلمان پاکستان و ملت بزرگ پاکستان و این ایستادگی و حق خواهی پاسخ خواهد داد و زمینه ساز عدل عادلانه جهانی خواهد شد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

رئیس جمهور خاطر نشان کرد: ما با کشور دوست و برادر و همسایه مان پاکستان فقط به عنوان دو کشور همسایه مطرح نیستیم روابط دو کشور روابط تاریخی تمدنی و عمیق اعتقادی و دینی است امری که ملت بزرگ ایران را با مردم بزرگ پاکستان پیوند می‌دهد اعتقادات است این پیوند ناگسستنی است. ظرفیت‌های بسیاری بین ایران و پاکستان هست که تبادل این ظرفیت‌ها در جهت منافع دو کشور و ملت می‌تواند به کار گرفته شود در نشست هایمان با نخست وزیر و دولت تصمیم گرفتیم در حوزه‌های اقتصادی سیاسی تجاری و فرهنگی و همه سطوح روابط خود را ارتقا بخشیم.

آیت الله رئیسی مواضع دو کشور در مبارزه با تروریسم را یکسان دانست و گفت: هر دو در مبارزه با ناامنی‌ها جرایم سازمان یافته مواد مخدر و انواع ناامنی‌ها مصمم هستیم و این نگاه مشترک هر دو کشور است در یک کلمه دفاع از حقوق بشر محور همکاری‌های دو کشور است چه همکاری‌های دو جانبه چه منطقه‌ای و چه بین المللی.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

«محمد شهباز شریف» نخست وزیر پاکستان در این نشست خبری گفت: جناب آقای رئیس جمهور! شما در فقه و حقوق دانش دارید؛ ما در زمینه بهبود زندگی مردم کشور‌های خود با داشتن اصول برای فروغ آن‌ها همکاری خواهیم کرد.

وی در ادامه بیان کرد: بردار گرامی! ما هر دو کشور درباره نگرانی خود در مردم‌کُشی در غزه ابراز نگرانی کرده ایم از دنیا می‌خواهیم سریعا این اقدام اسرائیل در غزه را پایان دهند پاکستان آزادسازی غزه را مشروط نمی‌کند قدس باید پایتخت کشور مستقل فلسطینی شود از آیت الله خامنه‌ای بابت حمایت مشروع از مردم فلسطین قدردانی می‌کنم از رئیس جمهور هم بابت پذیرش دعوت ما تشکر می‌کنم.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

آیت الله رئیسی در صدر هیأتی بلندپایه برای برگزاری سفری دو روزه بامداد امروز به اسم آباد سفر کرد و مورد استقبال رسمی نخست وزیر این کشور قرار گرفت.

این نخستین سفر خارجی رئیس جمهور در سال ۱۴۰۳ و نخستین میزبانی اسلام آباد از یک مقام بلندپایه خارجی از زمان روی کار آمدن شهباز شریف در صدر دولت پاکستان است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • از فعالیت تبلیغی علیه نظام تا تشویق نسل جوان به فساد و فحشا
  • مبارزه با فساد شعار اساسی دولت سیزدهم است
  • مبارزه با فساد شعار اساسی دولت
  • مبارزه با فساد شعار اساسی دولت است/ توفیق دیپلماسی اقتصادی
  • هیچ خط قرمزی در مبارزه با فساد وجود ندارد
  • عملکرد دستگاه قضا درعدالت و مبارزه با فساد در وضعیت حجاب موثر است
  • رئیس جمهور: ایران و پاکستان سطح روابط اقتصادی تجاری را ارتقا بخشند / مواضع دو کشور در مبارزه با تروریسم یکسان است + فیلم
  • رئیس جمهور: ایران و پاکستان سطح روابط اقتصادی تجاری خود را ارتقا بخشند / مواضع دو کشور در مبارزه با تروریسم یکسان است + فیلم
  • پشت پرده بحران اقتصادی ونزوئلا / تاراج منابع نفتی توسط مدیران حکومتی
  • ناکامی رئیسی در مبارزه با فساد و عمل به وعده‌های انتخاباتی‌اش به روایت میرلوحی /اسم ۲ کارشناس اقتصادی دولت را نام ببرید؟