Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدرضا سلمانی عبیات پژوهشگر تاریخ اسلام در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، با بیان اینکه زیارت اربعین تنها در مورد امام حسین (ع) وارد شده، و براى سایر معصومین علیهم السلام زیارتی با عنوان زیارت اربعین وجود ندارد، گفت: طوسی در تهذیب الأحکام جلد ۶ صفحه ۱۱۳ حدیث شماره ۲۰۱، شیخ المشهدی در مزار الکبیر صفحه ۵۱۴ حدیث شمازه ۱۰، سید بن طاووس در کتاب الإقبال جلد ۳ صفحه ۱۰۱ و علامه مجلسی در بحار الأنوار جلد ۱۰۱ صفحه ۳۳۱ حدیث ۲ زیارت مخصوصه روز اربعین را از حضرت امام صادق (ع) نقل کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او در بیان اهمیت و جایگاه زیارت اربعین با اشاره به روایت امام حسن عسگری (ع) درباره این زیارت بیان داشت: شیخ مفید در کتاب "المزار" صفحه ۵۳ آورده است که آن امام همان فرمود، زیارت اربعین امام حسین (ع) به عنوان یکی از ۵ نشانه مومنان شناخته می‌شود.

سلمانی عبیات با بیان این نکته که علامه مجلسی در کتاب "مفتاح الجنان" صفحه ۵۳۱ تاکید دارند که این زیارت نامه امام حسین (ع) در روز اربعین، با سندی معتبر به دست ما رسیده است، اظهار کرد: این زیارت با سلام و درود بر حضرت ابى‌عبداللَّه علیه السلام و بیان ویژگى‌ها و صفات آن حضرت شروع شده، سپس به تشریح اهداف و آثار قیام آن حضرت پرداخته است.

این نویسنده تاریخ عاشورا، زیارت نامه اربعین را دارای مضامینی مهم و پرمحتوا دانست و افزود: امام صادق (ع) در ابتدای این زیارت نامه حضرت ابا عبدالله (ع) را به عنوان ولىّ خدا، حبیب او، خلیل خدا و نجیب او معرفی می‌نماید.

این پژوهشگر تاریخ اسلام با بیان اینکه در بخش‌های ابتدای این زیارت نامه آمده است که "أکرَمتَهُ بِالشَّهادَةِ وحَبَوتَهُ بِالسَّعادَةِ " یعنی " او را با شهادت، بزرگ داشتى و سعادت را به او بخشیدى" تصریح کرد: این بخش از زیارت نامه اربعین به آن گفتار امام حسین (ع) اشاره دارد که سید بن طاووس در "الملهوف" صفحه ۱۳۸ آورده است که ایشان در منطقه ذوحسم و یا عذیب الهجنات فرمود؛ به راستى که من، مرگ را جز خوش بختى و زندگى با ستمگران را جز رنج و خسارت نمى بینم.

بررسی و تبیین قیام عاشورا در زیارت اربعین

او با عنوان اینکه، قیام امام علیه السلام امیدى بود در میان یأس‌ها و نا امیدى‌هاى مطلق زمانه و حرکتى بود در میان سکون‌ها و ندایى بود در سکوت‌های مرگبار آن زمان، ادامه داد: بخش مهمی از زیارت نامه امام حسین (ع) در روز اربعین به بررسی و تبیین اهداف اصلی قیام عاشورا اختصاص دارد.

محمدرضا سلمانی عبیات عبارت "وَ بَذَلَ مُهْجَتَهُ فِیکَ لِیَسْتَنْقِذَ عِبَادَکَ مِنَ الْجَهَالَةِ وَ حَیْرَةِ الضَّلاَلَةِ" یعنی، "و خون پاکش را در راه تو به خاک ریخت تا بندگانت را از جهالت و حسرت و گمراهى نجات دهد " را کلیدی‌ترین عبارت زیارت نامه اربعین توصیف کرد و اذعان داشت: از بین بردن غبار جهلی که جامعه‌ی اسلامی را در برگرفته و چشمان حق بینان را کور ساخته بود؛ مهم ترین هدف اساسی قیام امام حسین (ع) برشمرده می‌شود.

جهل زدایى، هدف قیام سیّد الشهدا (ع) و بعثت خاتم الانبیا (ص)

او با بیان این نکته که جهل زدایى، نه تنها هدف قیام سیّد الشهدا علیه السلام، بلکه هدف بعثت خاتم الأنبیا (ص) و نزول قرآن است اظهار کرد: اصلى‌ترین کار انبیا و اولیاى الهى، ریشه کن کردن بیمارى جهل از جامعه است، زیرا تا این بیمارى علاج نگردد، نمى توان انتظار داشت که ارزش هاى دینى بر جامعه، حاکم گردد.

این پژوهشگر تاریخ اسلام، امام حسین (ع) براى تحقّق آرمان بلند جهل زدایی از میام امت اسلام، خون پاک خود را در راه دین الهی؛ فدا کرد، گفت: استقرار خفقان و دشمنی با اهل بیت و اساساً یکى از علل جاودانه شدن قیام سالار شهیدان درخشش آن در این محیط رعب و وحشتى بود که بنى‌امیّه ایجاد کرده بودند.

او با اشاره به این بخش از زیارت نامه که آمده است " حَیْرَةِ الضَّلاَلَةِ" گفت: جامعه اسلامی در آن زمان دچار نوعی سردرگمی شدید در شناخت مبانی دین و در مسیر سکولاریسم اموی حرکت می‌کرد که در این میان واقعه کربلا پایان بخش این سردرگمى و بلاتکلیفى شد و در واقع تکلیف همگان پس از کربلا معلوم است که هرکس در هر کجا، در هر موقعیت و در هر شرایطى باشد، باید در مقابل ظلم و اسلام ستیزی ایستادگی نماید.

این نویسنده عاشورایی با اشاره به این بخش از زیارت نامه اربعین که آمده است "فَأَعْذَرَ فِی الدُّعَاءِ وَ مَنَحَ النُّصْحَ‏" یعنی که " او (امام حسین ع) در اتمام حجت بر خلق رفع هر عذر از امت کرد و اندرز و نصیحت امت را با عطوفت و مهربانى انجام داده است" بیان کرد: امام حسین (ع) در بخش‌های مختلف سفر خود و به ویژه در روز عاشورا از هیچ فرصتی برای نصیحت لشکر ابن زیاد دریغ نورزید، در یکی از موارد به نقل از طبری در تاریخش تاریخ الطبری جلد ۵ صفحه ۴۲۴ و ابن اثیر در الکامل فی التاریخ جلد ۲ صفحه ۵۶۱ ایشان فرمود، "اى مردم! سخنم را بشنوید و عجله نکنید تا بر پایه حقّى که بر من دارید، اندرزتان دهم و دلیل در آمدنم بر شما را بگویم ".

انتهای پیام/گ

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تاریخ اخبار فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۲۶۶۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهداف تفاهم‌نامه دانشگاه آزاد شبستر و آموزش و پرورش استان آذربایجان‌شرقی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، در راستای دستیابی به اهداف سند چشم‌انداز و سیاست‌های کلی نظام مقدس جمهوری اسلامی و بهره‌مندی مستمر از خرد جمعی، تجربیات و توانمندی‌های طرفین، تفاهم‌نامه همکاری مشترک بین دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر و آموزش و پرورش استان آذربایجان‌شرقی امضا شد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر در این نشست ابراز امیدواری کرد که همکاری و تعامل بین دانشگاه آزاد اسلامی و آموزش پرورش درراستای ارتقای سطح آموزش دانش‌آموزان همچون گذشته تداوم داشته باشد.

علی رضاپور با قدردانی از همکاری‌های آموزش و پرورش مناطق سه‌گانه شبستر، صوفیان و تسوج با این دانشگاه ضمن تأکید بر توسعه کمّی و کیفی مدارس و ارتقای کارکرد زنجیره‌ای آن با نظام آموزش تخصصی دانشگاه، اعلام کرد که این واحد دانشگاهی در راستای رسالت و مأموریت خود و با توجه به تجربه و تخصص در زمینه آموزش و پژوهش می‌تواند با ارائه مشاوره‌های مرتبط با هدایت شغلی و آموزشی به دانش‌آموزان معرفی شده از مدارس در مراکز تابعه و اختصاص بخشی از ظرفیت کارگاه‌های آموزشی مراکز تابعه برای اجرای آموزش‌های برون‌سپاری مهارت‌های شاخه کاردانش براساس قرارداد‌های آموزشی منعقد شده قبل از شروع سال‌های تحصیلی آتی و اجرای کارورزی دانش‌آموزان متناسب با ظرفیت خالی کارگاه‌های آموزشی مراکز تابعه و همکاری در اجرای دوره‌های آموزش مهارتی کوتاه‌مدت تخصصی به‌منظور ارتقای مهارت هنرآموزان معلمین کارشناسان و مدیران آموزش و پرورش مطابق با مقررات سازمان مطبوع می‌تواند درکنار مناطق سه گانه واداره کل آموزش وپرورش خواهد بود.

وی متذکر شد: توسعه‌ مشارکت دو دستگاه در تقویت نگرش مثبت و گرایش دانش‌آموزان، هنرجویان، هنرآموزان و مربیان به حوزه‌ مهارت‌آموزی، کسب مهارت‌های دانشگاهی، برگزاری دوره‌های تخصصی کارآفرینی و مدیریت کسب و کار و تشویق دانش‌آموزان به عضویت یا فعالیت در المپیاد‌ها، باشگاه‌ها و نمایشگاه‌های مرتبط با کارآفرینی، خلّاقیت و کسب و کار با توجه به اسناد و دستورالعمل‌های بالادستی از اهداف تفاهم‌نامه دانشگاه آزاد شبستر و آموزش و پرورش استان آذربایجان‌شرقی است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر تبیین کرد: همکاری در زمینه بسترسازی شرکت دانش‌آموزان در مسابقات ملی مهارتی و آماده‌سازی آنان در این راستا با برگزاری دوره‌های آموزش مهارتی موردنیاز، همکاری در آموزش‌های برون‌سپاری شاخه کارودانش در رشته‌های مرتبط با دانشگاه آزاد اسلامی و استفاده بهینه از ظرفیت‌های فضای فیزیکی، تجهیزاتی، فنی، آموزشی و اطلاعاتی تجربه و تخصص نیروی انسانی طرفین برای نیل به اهداف مشترک آموزشی در شناسایی استعداد‌ها، هدایت صحیح شغلی و آموزشی دانش‌آموزان، توسعه نیروی انسانی ماهر و بهره‌گیری مشترک از نوآوران ویژه در حوزه‌های نوین علم فناوری اشتراک مساعی در آموزش مهارت‌های فناوری‌های جدید مانند هوش مصنوعی نانوفناوری، نانو فناوری به دانش تصویری از دیگر اهداف این تفاهم‌نامه است.

به گزارش آنا، این تفاهم‌نامه به امضای مسعود سعادتی مدیرکل آموزش و پرورش استان آذربایجان‌شرقی و رضاپور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر رسید که تحویل تفاهم‌نامه با حضور اکرمی معاون متوسطه اداره‌کل آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی انجام گرفت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آغاز اقدامات آماده سازی پایانه مرزی تمرچین و مسیر‌های منتهی به آن جهت اجرای طرح اربعین حسینی
  • پایگاه‌های اورژانس در مسیر زائران اربعین شلمچه مستقر می‌شوند
  • ویژه نامه جام جم البرز ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • پیش بینی استقرار پایگاه فوریت‌های پزشکی در مسیر زوار شلمچه
  • استقرار ۱۲ پایگاه اورژانس در مسیر زائران اربعین در شلمچه
  • از فرونشست زیرگذر امام حسین و انسداد راه ها تا آبگرفتگی منازل
  • شناسایی ۱۳۰ نقطه پرخطر در مسیر گذرگاه‌های اربعین
  • انتصاب جدید در سازمان صدا و سیما
  • آموزش: ۸ نکته برای دوام بیشتر باتری ساعت هوشمند
  • اهداف تفاهم‌نامه دانشگاه آزاد شبستر و آموزش و پرورش استان آذربایجان‌شرقی