Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-24@16:24:03 GMT

تحریم علمی ایران شدنی نیست

تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۲۸۰۱۹

تحریم علمی ایران شدنی نیست

شکل و نوع اجرای این تحریم ها بسیار متفاوت است از تحریم اشخاص گرفته تا انتقال تجربه و علم در میان این محدودیت ها و تحریم ها مشاهده می شود.
اما از آنجا که پژوهشگران کشورمان در رده های دانش جهانی در حال تحقیق و پژوهش هستند می توان گفت تیغ تحریم های گسترده علمی آمریکا با مجاهدت استادان، پژوهشگران و دانشجویان کشورمان کم اثر و کند شده و با وجود فشارها و مضایقی که به دنبال داشته کمتر توانسته به اهداف خود نایل شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بررسی وضعیت دانشگاه فردوسی مشهد به عنوان سومین دانشگاه تاسیس شده در ایران پس از دانشگاه های تهران و تبریز با بیش از شش دهه قدمت، ۲۵ هزار دانشجو و ۸۲۰  عضو هیات علمی در این زمینه موید این ادعاست. دانشگاهی که در اوج تحریم ها هم در زمینه تولید علم و مقاله شاخص است و هم بسیاری از دانشجویان کشورهای همسایه برای ادامه تحصیل به این دانشگاه مراجعه می کنند.

۲۰۰ پله صعود در نظام بین المللی
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه فردوسی مشهد در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: در جدیدترین نتایج اعلام شده نظام رتبه بندی بین المللی شانگهای، دانشگاه فردوسی مشهد با ۲۰۰ پله صعود به رتبه های ۶۰۱ تا ۷۰۰ در میان دانشگاه های برتر جهان دست یافت.
حمیدرضا بهرامی افزود: در این نظام، عملکرد دانشگاه‌ ها و مؤسسات پژوهشی جهان به طور سالانه و بر اساس شاخص های کیفیت آموزش و پژوهش مورد سنجش و ارزیابی قرار می گیرد.  
وی اظهار داشت: این دانشگاه شهرت بسیار خوبی در دیپلماسی علمی و ارتباط با دانشگاه ها و موسسه های خارج از کشور به دست آورده و در طول یک سال گذشته توانسته است در زمینه  مرجعیت علمی و تاثیرگذاری اجتماعی فعالیت های خوبی از خود نشان دهد.

مدیر پژوهشی دانشگاه فردوسی مشهد نیز با اشاره مقالات منتشر شده در سال گذشته میلادی گفت: در سال ۲۰۱۸ میلادی تعداد هزار ۵۵۶ مقاله از سوی دانشجویان و اساتید این دانشگاه مورد تائید wos)Web of Science ) قرار گرفته و منتشر شده است.
دکتر محمدصال مصلحیان افزود: همچنین بر اساس نمایه استنادی  scopus نیز تعداد هزار و ۶۵۳ مقاله دانشگاهیان این دانشگاه قبول و منتشر شده است.

رتبه نخست تعداد پذیرش دانشجویان بین المللی
مدیر همکاریهای علمی، بین المللی و امور دانشجویان غیرایرانی دانشگاه فردوسی مشهد هم شمار درخواست‌های دانشجویان خارجی برای تحصیل در ترم کنونی این دانشگاه را در تاریخ نظام آموزش دانشگاهی ایران بی نظیر توصیف کرد.
احسان قبول گفت: تعداد درخواست برای ادامه تحصیل، با توجه به تعداد دانشجویان خارجی در حال تحصیل در دانشگاه فردوسی به بیش از دو هزار نفر افزایش یافته است.
وی افزود: علاوه بر کشورهای همسایه، تقاضاهایی نیز از برخی کشورها برای نخستین بار ارائه شده که نشانگر دستاوردی دیگر از موفقیت برنامه توسعه دیپلماسی علمی دانشگاه فردوسی مشهد است.
مدیر همکاریهای علمی، بین المللی و امور دانشجویان غیرایرانی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: دانشگاه فردوسی مشهد هم اکنون رتبه نخست تعداد پذیرش دانشجویان بین المللی را در بین دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور در اختیار دارد.

نمونه ای از کم اثری تحریم های علمی
عضو هیات علمی گروه مکانیک دانشگاه فردوسی مشهد هم در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: در شرایط تحریم ظالمانه علیه کشورمان، باز هم پژوهشگران و استادان دانشگاهی توانسته اند حضور بین المللی خود را به اثبات برسانند.
دکتر جواد ابوالفضلی اصفهانی افزود: بیشتر استادان و پژوهشگران با همکاری بعضی از مدیران نشریات علمی که در سطح جهان منتشر می شوند راهکارهایی برای انتشار مقالات و پیگیری مباحث علمی اندیشیده اند.

وی ادامه داد: داوران مقالات علمی بر اساس سابقه تحقیقات، نوع مقالات و تعداد مقالات منتشر شده که سابقه آنها در پایگاه های اطلاعاتی هر نشریه علمی جمع آوری شده است، انتخاب می شوند و سایت Web of Science Group نیز بر اساس تعداد مشارکت داوران در دریافت و ارزش گذاری مقالات علمی آنها را رتبه بندی می کند که خوشبختانه در سالهای گذشته استادانی از دانشگاه فردوسی مشهد توانسته اند مقام یک درصد برترین داوران مقالات علمی را از میان تعداد بسیار داوران جهان کسب کنند.  

عضو هیات علمی گروه مکانیک دانشگاه فردوسی مشهد گفت: خود من در سال ۲۰۱۹ میلادی، موفّق به کسب عنوان یک درصد برترین داوران مقالات علمی جهان شدم و طی یک سال گذشته توانسته ام ۳۰ مقاله علمی در نشریات بین المللی منتشر کنم که همین نمونه نشان از تاثیر کم تحریم ها بر روی تحقیقات علمی کشور دارد.
دکتر جواد ابوالفضلی اصفهانی افزود: همچنین به طور هم‌زمان در دو رشته مهندسی و بین‌رشته‌ای Cross-Field موفق به دریافت دو نشان ویژه از موسسه  Web of Science Group  باسابقه تقریبی ۷۰ سال شده ام.
و در سال ۲۰۱۷ نیز عنوان داوری برجسته و ممتاز سال رساله ها و پروژه‌های بین‌المللی کسب کردم که ذکر همه این موارد برای نشان دادن کم اثر بودن تحریم های علمی است و این که علم را نمی توان زندانی و دربند کرد.

 ۲۰۳۰/۱۹۲۲

منبع: ایرنا

کلیدواژه: تحریم دانشجویان خارجی مقاله دانشگاه فردوسی مشهد علمی طرح پژوهشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۲۸۰۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷۰۰ غول دانش بنیان در قلب ایران اکسپو ۲۰۲۴

معاونت علمی قصد دارد همزمان با برگزاری نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ با در اختیار گرفتن فضایی مناسب، توانمندی‌های صادراتی فناوران نخبه کشورمان در عرصه‌های مختلف را در قالب ۷۰۰ شرکت دانش‌ بنیان به رخ بازدیدکنندگان خارجی بکشاند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در دولت سیزدهم، قصد دارد همزمان با برگزاری نمایشگاه ایران اکسپو 2024 با در اختیار گرفتن فضایی مناسب، توانمندی‌های صادراتی فناوران نخبه کشورمان در عرصه‌های مختلف را به رخ بازدیدکنندگان خارجی بکشاند؛ رویدادی که به طور حتم گشودن دریچه بزرگ صادراتی به روی دانش بنیان‌ها خواهد بود.

ششمین نمایشگاه توانمندی های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (ایران اکسپو 2024) با پیش‌بینی بازدید بیش از 2500 تا 3000 تاجر و بازرگان خارجی از بیش از 90 کشور دنیا قرار است از هشتم تا دوازدهم اردیبهشت ماه جاری در محل دائمی نمایشگاه‌‌های بین المللی تهران برگزار شود.

یکی از رویکردهای مهم دولت سیزدهم، ارتباط نزدیک و قدرتمند با بخش خصوصی به منظور صادرات محصولات ایرانی به سایر کشورهای دنیا است و به طورحتم نخستین گام در تحقق هرچه بهتر این هدف، توسعه روابط اقتصادی و تجاری، معرفی ظرفیت‌ها و توانمندی‌های داخلی به فعالان اقتصادی خارجی و البته شناخت متقابل از ظرفیت‌های کشورهای دیگر است.

حضور تولیدکنندگان زنجانی در نمایشگاه ایران اکسپو 2024

عرضه 1500 محصول دانش بنیان در اکسپو 2024

معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری نیز عزم خود را جزم کرده است که همچون گذشته همزمان با برگزاری نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (ایران اکسپو 2024) به عنوان بزرگترین نمایشگاه معرفی دستاوردها و محصولات ایرانی، همچون سال‌های گذشته با در اختیار گرفتن فضایی مناسب، توانمندی‌های صادراتی فناوران فعال در شرکت‌های دانش بنیان کشورمان اعم از محصولات نوآورانه ایرانی قابل رقابت با محصولات مشابه سایر کشورها در بخش‌های مختلف را به رخ بازدیدکنندگان خارجی کشیده و برای آشنایی بیشتر آنها به نمایش بگذارد.

محفلی که به گفته معاون توسعه کسب و کار بین‌المللی سازمان توسعه همکاری های علمی و فناورانه بین‌المللی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، در آن بسیاری از شرکت ها و بازرگانان و تجار خارجی با توانمندی‌ها و قابلیت‌های حداقل 700 شرکت دانش بنیان کشورمان از نزدیک آشنا خواهد شد و این رویداد به طورحتم فرصتی برای صادرات محصولات نوآورانه ایران به روی دانش بنیان‌ها خواهد بود.

سید مجتبی قدمگاهی؛ معاون توسعه کسب و کار بین‌المللی سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی با بیان اینکه، نمایشگاه اکسپو ایران را سازمان توسعه تجارت ذیل وزارت صمت هر سال برگزار می‌کند، افزود: این نمایشگاه در واقع ارائه دستاوردها و محصولات ایران برای مجموعه‌های خارجی است و هدف آن بیشتر معرفی و نمایش آخرین دستاوردهای شرکت های ایرانی در این گردهمایی بزرگ است.

معاون توسعه کسب و کار بین‌المللی سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی با بیان اینکه معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری سالن A37 در سه طبقه را به صورت سالن دائمی و اختصاصی به نمایش محصولات دانش بنیان اختصاص داده است، اظهار کرد: قصد داریم محصولات دانش بنیان کشورمان را در این نمایشگاه با هدف آشنایی و بازدید مهمانان و شرکت‌های خارجی با آخرین دستاوردهای ایران در حوزه‌های مختلف فناوری به نمایش بگذاریم.

قدمگاهی با بیان اینکه، در این نمایشگاه حدود 1500 محصول نوآورانه به نمایش گذاشته خواهد شد، افزود: اگرچه ظرفیت ایران بیش از این تعداد است اما درصدی از شرکت‌های تراز اول و مناسب را توانسته‌ایم برای حضور در این رویداد دورهم جمع کنیم.

700 شرکت دانش بنیان در اکسپو ایران حضور خواهند داشت

معاون توسعه کسب و کار بین المللی سازمان توسعه همکاری های علمی و فناورانه بین المللی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در ادامه تصریح کرد: حدود 700 شرکت دانش بنیان و فناور ایرانی در نمایشگاه اکسپو ایران 2024 حاضر خواهند بود و آنها می توانند دستاوردهای خود را به بازدیدکنندگان خارجی ارائه کنند.

قدمگاهی یکی از اهداف دعوت از دانش بنیان‌ها برای حضور در این نمایشگاه را ایجاد تسهیلات ارتباطی برای دانش بنیان‌ها در ارتباط با شرکت‌های خارجی برای معرفی محصول خود و همچنین مذاکره و انعقاد قرارداد فروش و همچنین انعقاد تفاهم‌نامه همکاری با شرکت‌های خارجی عنوان کرد.

وی با بیان اینکه، معاونت علمی درباره این نمایشگاه از تجربیات ارزنده‌ای برخوردار است، خاطرنشان کرد: سال گذشته قریب به 500 میهمان و شرکت خارجی در اکسپو 2023 حضور داشتند و برآوردمان این است که امسال نیز همین تعداد مهمان از حوزه‌های مختلف تجاری و تولیدی خارجی در این نمایشگاه حضور یابند.

معاون توسعه کسب و کار بین‌المللی سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در ادامه اظهار امیدواری کرد که با برگزاری اکسپو ایران 2024 بتوانیم به صورت هدفمند شرکت ها و بازدیدکنندگان خارجی را برای صادرات محصولات ایرانی ترغیب کنیم.

برگزاری جلسات تجاری بین دانش بنیان‌های ایرانی و طرف‌های خارجی

معاون توسعه کسب و کار بین‌المللی سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری همچنین در ادامه از برگزاری جلسات B2B و تجاری بین دانش بنیان‌های ایرانی و طرف‌های خارجی همزمان با برگزاری ششمین نمایشگاه اکسپو ایرانی خبر داد.

قدمگانی افزود: این نشست‌های تجاری به موازات بازدیدهای هیئت‌های خارجی در هر کدام از غرفه‌ها در محلی که برای این هدف طراحی شده است در سالن آی هیت برگزار می‌شود و با طراحی انجام شده شرکت‌های فناور هر کدام غرفه خود را به صورت موضوعی در این سالن برپا خواهند کرد.

شناخت خارجی‌ها از توانمندی دانش بنیان‌های ایرانی مطلوب نیست

معاون توسعه کسب و کار بین‌المللی سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری همچنین تصریح کرد: امسال مهمانان خارجی می‌توانند در حاشیه برگزاری نمایشگاه اکسپو ایران 2024 از پارک‌های علم و فناوری و همچنین شرکت‌های دانش بنیان بزرگ کشور و خطوط تولید و ظرفیت‌های نوآورانه و فناورانه آن‌ها بازدید کنند.

قدمگاهی درباره دلایل دعوت خارجی‌ها به بازدید از مجموعه‌های دانش بنیان کشور توضیح داد: با توجه به تجربیات موجود خارجی‌ها شناخت کافی نسبت به دانش بنیان‌های ایران ندارند و حتی شاید باور اینکه فناوران ایران در این لایه و سطوح بالا به فناوری‌های گوناگون قابل رقابت با شرکت‌های اروپایی دست پیدا کرده‌اند، سخت باشد.

وی افزود: حتی گاهی مشاهده شده که بازدیدکنندگان خارجی با رؤیت محصول فناورانه ایرانی به یقین نرسیده‌اند که محصول مورد نظر در ایران تولید می‌شود اما هنگام بازدید از خطوط تولید متوجه می‌شوند که از کوچکترین قطعه همچون پیچ تا قطعات فناورانه در بدنه شرکت‌های فناور ایرانی تولید می‌شود.

معاون توسعه کسب و کار بین‌المللی سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری ادامه داد: آن‌ها به هنگام بازگشت به کشورشان می‌توانند هر کدام سفیرانی برای معرفی وضعیت واقعی حوزه فناوری ایران باشند.

قدمگاهی همچنین گفت: همچنین در سالن دیگری نیز در نمایشگاه اکسپو ایران 2024 غرفه‌ای مربوط به معاونت توسعه کسب و کار بین‌المللی و معرفی اقدامات معاونت علمی در کریدور صادرات، باشگاه سرآمدان صادراتی و صندوق توسعه صادرات برپا خواهد شد.

وی افزود: این غرفه در سالنی است که زنجیره‌های ارزش استانی هم توسط وزارت کشور قرار است معرفی شود و ما از این فرصت استفاده خواهیم کرد برای اینکه زنجیره ارزش صادراتی استانی را از درگاه‌ها و پایگاه‌های صادراتی خودمان در سراسر دنیا به یک شبکه تبدیل و آن‌ها را به دنیا معرفی کنیم.

معاون توسعه کسب و کار بین‌المللی سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در پاسخ به این سؤال که برای چند کشور خارجی جهت حضور در اکسپو ایران 2024 دعوت نامه ارسال شده است، گفت: سازمان توسعه تجارت به صورت ویژه‌تر پای کار است و از کشور‌های مختلف دعوت به عمل آورده است. ما هم به نوبه خود در معاونت علمی دعوت نامه برای چندین کشور ارسال کرده‌ایم.

وی افزود: براساس هماهنگی به عمل آمده و فعال کردن نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در کشور‌ها مختلف، آنها متناسب با حوزه کاری معاونت علمی و دانش بنیان‌ها که علم و فناوری است، مهمان دعوت کرده‌اند ضمن اینکه پایگاه‌های صادراتی را هم به صورت هدفمند درگیر کردیم تا بتوانیم شاهد حضور مهمانان مناسب این رویداد باشیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رتبه دانشگاه محقق اردبیلی در رتبه‌بندی‌های بین‌المللی قابل توجه است
  • دانشگاه الزهرا اولین همایش بین‌المللی «غزه زنده است» را برگزار کرد+ گزارش تصویری
  • مراسم تقدیر از دست اندرکاران جشنواره جایزه ملی ثریا برگزار شد
  • ۷۰۰ غول دانش بنیان در قلب ایران اکسپو ۲۰۲۴
  • سی و دومین همایش سالانه بین المللی انجمن مهندسان مکانیک
  • دهمین کنفرانس بین‌المللی وب پژوهی برگزار می‌شود
  • رونمایی از کتاب «به توان هایتک» در دانشگاه فردوسی مشهد
  • تاکید بر تعاملات بین المللی ایران در حوزه علمی فناوری با دانشگاه‌های جهان
  • اولین نشست همکاری‌های علمی دانشگاه‌های ایران با کشورهای حوزه بریکس
  • دست‌یابی دو نشریه علمی دانشگاه یزد به جایگاه بین‌المللی و رتبه علمی