Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-19@21:45:12 GMT

حسگر گرافنی در خدمت مقابله با آلودگی هوا

تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۲۸۴۹۵

حسگر گرافنی در خدمت مقابله با آلودگی هوا

به گزارش گروه علم و فناوری ایسکانیوز، آلودگی هوا همچنان یک نگرانی رو به رشد در سراسر جهان است. بسیاری از مطالعات سازمان بهداشت جهانی ارتباط علت و معلولی بین ذرات و بیماری‌های ریوی، قلبی عروقی و مرگ و میر زودرس را نشان می‌دهد. پژوهشگران دانشگاه منچستر انگلستان، حسگرهای گرافنی جدیدی را برای سنجش کیفیت هوا ایجاد کرده‌اند؛ که به زودی می‌تواند وارد تولید انبوه شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دانشگاه منچستر در دنیای گرافن شهرت بسیار خوبی دارد و به موسسه تحقیقاتی پیشرفته خود، «موسسه ملی گرافن» می‌بالد. در سال ۲۰۱۰، دو پژوهشگر این دانشگاه برای کار بر روی مقاومت مکانیکی گرافن برنده جایزه نوبل شدند. در حال حاضر، یکی از شرکت‌های فرعی دانشگاه منچستر، شرکت Riptron، همکاری جدیدی را با شرکت چینی Tungshu optoelectronics آغاز کرده است. این دو شرکت حسگرهای گرافنی جدیدی ایجاد کرده‌اند که قادر به سنجش کیفیت هوا است.

گرافن یک ماده دوبعدی منحصر به فرد و بسیار پرکاربرد است. معمولاً از خواص الکتریکی و مکانیکی این ماده در حسگرها برای طیف وسیعی از کاربردها استفاده می‌شود؛ حسگرهای زیستی، حسگرهای دمایی، حسگرهای پیزوالکتریک تنها چند نمونه از آن‌هاست. گرافن ساخته شده از یک لایه گرافیت، مقاومت کششی زیاد، نسبت سطح به حجم بزرگ و رسانایی عالی را با هم ترکیب می‌کند؛ و به آسانی به توسعه حسگرهای قوی و در عین حال سبک‌وزن برای استفاده در بسیاری از صنایع کمک می‌کند.

یک صفحه گرافن تنها یک لایه‌ اتم ضخامت دارد. این بدان معنی است که هر اتم در معرض محیط خود قرار دارد و قادر به حس تغییرات در محیط اطراف خود است. یک صفحه همچنین دارای نقایصی است که می‌تواند بازده جذب بر روی سطح صفحه را بهبود بخشد و اجازه می‌دهد تغییرات بهتر نمایان شود. گرافن می‌تواند به عنوان یک نیمه‌هادی نیز استفاده شود. با وارد کردن یک شکاف نواری به لایه دوبعدی، می‌توان تمایز آشکاری بین “روشن” و “خاموش” ایجاد کرد؛ که این باز هم یک ویژگی مفید برای توسعه حسگرها است.

این پروژه توسط قسمت مالکیت معنوی دانشگاه و Graphene Enabled هدایت می‌شود. سرمایه‌گذاران تقریباً یک میلیون پوند به شرکت Riptron واگذار خواهند کرد تا از این پروژه حمایت کند و تخصص و اعتبار خود را در صنعت گرافن به منظور پشتیبانی و پیشرفت در تولید انبوه حسگرها به کار گیرد.

براساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، بیش از ۹۱ درصد از جمعیت جهان در مکان‌هایی زندگی می‌کنند که کیفیت هوا از دستورالعمل‌ها فراتر رفته‌است. حسگرهای هوشمندی از این قبیل می‌توانند بینشی واقعی و محسوس در زمینه کیفیت هوا در سراسر جهان ارائه دهند و داده‌های بسیار ارزشمندی را برای مبارزه با مسائل آلودگی در سطح جهانی فراهم کنند.

انتهای پیام/

169 / 336 حس گرافن آلودگی هوا دانشگاه منچستر انگلستان سنجش کیفیت هوا موسسه ملی گرافن مالکیت معنوی سرمایه‌گذار

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: آلودگی هوا سنجش کیفیت هوا مالکیت معنوی سرمایه گذار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۲۸۴۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت آلودگی هوای تهران امروز پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق

کیفیت هوا در کلان‌شهر تهران امروز با قرار گرفتن روی شاخص ۸۴ در وضعیت هوای سالم (زرد) ثبت شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سنجش کیفیت هوا امروز _پنجشنبه سی‌ام فروردین_ در دستگاه سنجش کیفیت هوای ایستگاه‌های پاسداران با شاخص ۱۱۶، پیروزی منطقه ۱۳ با شاخص ۱۰۷، تهران پارک شکوفه با شاخص ۱۰۴، شهرداری منطقه چهار با شاخص ۱۱۵، قرچک با شاخص ۱۴۶، منطقه ۱۵ با شاخص ۱۲۹، در وضعیت هوای ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی) قرار دارد.

بر این اساس سنجش کیفیت هوا امروز در ایستگاه‌های آتی‌ساز با شاخص ۵۸، اتوبان محلاتی منطقه ۱۴ با شاخص ۵۸، اسلام‌شهر با شاخص ۹۸، امام خمینی با شاخص ۶۱، باغستان شهریار با شاحص ۹۶، پارک رازی با شاخص ۵۹، پاکدشت با شاخص ۹۸، پردیس با شاخص ۹۰، پیشوا با شاخص ۷۹، تربیت مدرسه منطقه شش با شاخص ۷۰، چشمه با شاخص ۷۳، دانشگاه تهران با شاخص ۶۹، دانشگاه شهید بهشتی با شاخص ۷۳، دماوند با شاخص ۵۶، رباط‌کریم با شاخص ۹۵، ژئوفیزیک با شاخص ۶۸، شادآباد منطقه ۱۸ با شاخص ۸۲، شریف منطقه دو با شاخص ۵۸، در موقعیت هوای سالم (زرد) ثبت شدند.

همچنین ایستگاه‌های شهرری منطقه ۲۰ با شاخص ۷۳، شهرداری منطقه دو با شاخص ۷۶، شهرداری منطقه ۱۱ با شاخص ۷۷، شهرداری منطقه ۱۹ با شاخص ۸۴، شهرداری منطقه ۲۲ با شاخص ۶۶، شهریار با شاخص ۵۹، علم و صنعت با شاخص ۹۵، فرمانداری شهرری با شاخص ۸۵، قدس با شاخص ۵۸، مسعودیه منطقه ۱۵ با شاخص ۶۶، ملارد با شاخص ۷۵، میدان فتح منطقه ۹ با شاخص ۶۵، ورامین با شاخص ۵۱ و وردآورد منطقه ۲۲ با شاخص ۸۲ در وضعیت هوای سالم (زرد) قرار دارد. ایستگاه پونک با شاخص ۴۸، درموقعیت هوای پاک (سبز) ثبت شدند.

شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک (سبز)، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم (زرد)، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی)، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم (قرمز)، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم (بنفش) و ۳۰۱ تا ۵۰۰ بسیار خطرناک (قهوه‌ای) است.

کد خبر 745680

دیگر خبرها

  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • نا سالم بودن هوای کلانشهر مشهد؛ ۳۱ فروردین
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • آخرین وضعیت شاخص آلودگی هوای اصفهان
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • تولید ابرخازن با ساندویچ کردن یک ژل بین دو لایه گرافن
  • کنترل کیفیت آب شرب با استاندارد‌های ملی و بین المللی در مازندران
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز چهارشنبه ۲۹ فروردین ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • آلوده‌ترین کشورهای جهان در سال ۲۰۲۳