Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ در سومین روز حملۀ ارتش ترکیه و شورشیان متحد آنکارا به مواضع کرد‌ها در شمال سوریه، هواپیما‌های جنگی و توپخانه‌های ترکیه مواضع کرد‌ها را بشدت هدف قرار دادند که منجر به کشته شدن صد‌ها نفر شد.

بنا بر اعلام وزارت دفاع ترکیه دست‌کم ۳۴۲ تن از نیرو‌های کرد در جریان این عملیات کشته شده‌اند؛ پیش از این نیرو‌های دموکراتیک سوریه از کشته شدن ۲۲ تن از نظامیان این گروه در روز‌های چهارشنبه و پنج‌شنبه خبر داده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در پی این حملات ده‌ها هزار نفر نیز مجبور به ترک خانه‌هایشان و فرار از منطقه شدند. بنا بر اعلام برنامۀ جهانی غذای سازمان ملل متحد، تنها در «تل ابیض» و «رأس العین» در پی افزایش خشونت‌ها بیش از ۷۰ هزار نفر از ساکنان آواره شده‌اند.

برنامۀ جهانی غذا همچنین هشدار داده است که ضروریست سازمان ملل برای کمک به ۶۵۰ هزار نفر که در مناطقی در شمال‌شرق سوریه ساکن هستند، دسترسی داشته باشد.

انفجار در نزدیکی پست نیرو‌های آمریکایی در شمال سوریه
روز جمعه یک انفجار در اطراف پست نیرو‌های آمریکایی در نزدیکی شهر کوبانی در شمال سوریه رخ داد، اما به گفته مقامات آمریکایی به کسی آسیبی نرسیده است.

هنوز منبع این انفجار و اینکه آیا از سوی نیرو‌های ترکیه یا گروه‌های دیگری صورت گرفته باشد، مشخص نیست.

آمریکا: تحریم‌های ترکیه آماده است، اما فعلا اعمال نمی‌شود
وزیر خزانه‌داری آمریکا روز جمعه اعلام کرد دونالد ترامپ به مقام‌های اجرایی کاخ سفید اجازه داده است تا «تحریم‌های بسیار مهم» تازه‌ای را علیه ترکیه آماده کنند.

استیون منوچین با این حال گفت که تحریم‌های مورد نظر رئیس جمهوری آمریکا که به دلیل حمله ترکیه به شمال شرقی سوریه تنظیم شده، فعلا قرار نیست اعمال شود و در صورت لزوم اجرایی خواهد شد. وی در مورد این تحریم‌ها افزود: «تحریم‌ها بسیار سخت هستند و امیدوارم مجبور به استفاده از آن‌ها نشویم. اما اگر لازم بدانیم می‌توانیم اقتصاد ترکیه را فلج کنیم.»

منوچین با اشاره به این که ترامپ «نگران آسیب رساندن احتمالی ترکیه به غیرنظامیان» است، گفت که رئیس جمهوری آمریکا مایل نیست که حتی یک نفر از ستیزه‌جویان زندانی داعش فرار کند.

اردوغان: هر که هر چه می‌خواهد بگوید، عملیات متوقف نمی‌شود
رجب طیب اردوغان بار دیگر تأکید کرد که ترکیه عملیات نظامی خود موسوم به «چشمه صلح» علیه نیرو‌های کرد در شمال سوریه را متوقف نخواهد کرد.

رئیس جمهوری ترکیه شامگاه جمعه ۱۹ مهر گفت: «ما حرکتی را که علیه حزب اتحاد دموکراتیک و یگان‌های مدافع خلق آغاز کرده‌ایم هرگز متوقف نخواهیم کرد، حالا هر کسی هر چه می‌خواهد بگوید. از چپ و راست دارند ما را تهدید می‌کنند که این پیشرفت را متوقف کنیم.»

حمله جاری ترکیه به خاک سوریه تاکنون انتقاد‌های بسیاری را در جامعه بین‌الملل برانگیخته است.

سه سرباز ترک کشته شدند
شبکه تلویزیونی تی‌آرتی ترکیه اعلام کرد از آغاز عملیات «چشمه صلح» تاکنون ۳ نفر از نیرو‌های ترک کشته شده‌اند.

به نوشته پایگاه اطلاع‌رسانی این شبکه، دو سرباز ترکیه بر اثر برخورد خمپاره‌هایی که از سمت «تل رفعت»، منطقه تحت کنترل پ‌کاکا به پایگاه نیرو‌های مسلح ترکیه درمنطقه شلیک شد، جان خود را از دست دادند. ترکیه پیش از این نیز از «شهادت» یکی از سربازان خود خبر داده بود و به این ترتیب شمار تلفات ارتش ترکیه بنا بر اخبار رسمی به ۳ نفر رسیده است.

تی‌آرتی گزارش داده است که در همان ناحیه ۶ سرباز دیگر ترک نیز بر اثر اصابت خمپاره مجروح و با آمبولانس به بیمارستان شهر کلیسا (کیلیس) منتقل شده‌اند.

تی‌آرتی همچنین با اعلام این که در حمله خمپاره‌ای کرد‌ها به شهر سوروچ، ۲ شهروند غیرنظامی کشته و ۲ نفر دیگر مجروح شده‌اند، ادعا کرد که ارتش ترکیه در چهارچوب عملیات نظامی خود در خاک سوریه، نیرو‌های کرد را از ۱۳ روستا در منطقه تل ابیض و رسولین عقب رانده است.

کل مرز در آتش است
رامی عبدالرحمن، مدیر دیده‌بان حقوق بشر سوریه مستقر در لندن اعلام کرد که نیرو‌های ترکیه ۹ روستا را در نزدیکی «رأس العین» و «تل ابیض» تصرف کرده‌اند.

بنا بر اعلام مروان قامیشلو، از مسئولان رسانه‌ای نیرو‌های دموکراتیک سوریه نیز در طول شب گذشته درگیری‌ها در نقاط مختلف مرز از «عین دیوار» تا کوبانی ادامه داشته است؛ به گفتۀ او «کل مرز در آتش بوده است.»

انفجار خودرو در قامیشلی و از سر گیری بمباران‌ها در تل ابیض
در سومین روز درگیری‌ها، شهر مرزی «قامیشلی» سوریه که بزرگترین شهر در منطقۀ تحت کنترل کرد‌ها محسوب می‌شود، هدف بمباران شدید نیرو‌های ترک قرار گرفت.

همزمان با گلوله باران‌ها، انفجار یک خودروی بمب گذاری شده نیز باعث شد دست‌کم ۳ غیرنظامی کشته و ۹ نفر زخمی شوند. گروه داعش مسئولیت این حمله را بر عهده گرفته است.

به گفتۀ شاهدان، حملات ترکیه به شهر «تل ابیض» نیز از سر گرفته شده است.

بنا بر اعلام آقای قامیشلو «تل ابیض در سه روز گذشته درگیر شدیدترین نبرد‌ها بوده است».

تلاش خانواده‌های داعش برای فرار
نیرو‌های دموکراتیک سوریه (SDF) در صفحه رسمی خود در توییتر، ویدئویی را منتشر کردند که حاکی از شورش خانواده داعشی‌ها در کمپ «الحول» سوریه بود. آن‌ها تلاش داشتند که از فرصت حملات ترکیه برای فرار از این کمپ استفاده کنند.

کرد‌های سوریه اردوگاه ۷ هزارنفری آوارگان سوری را تخلیه کردند
مقامات کردستان سوریه اعلام کردند که تخلیۀ اردوگاه ۷ هزار نفری «مبروکه» را آغاز کرده‌اند. هدف از این کار، محافظت از آوارگان در برابر گلوله‌های نیرو‌های ترکیه است.

این اردوگاه که در دوازده کیلومتری مرز قرار دارد در جریان حمله ترکیه بار‌ها هدف شلیک گلوله‌ها قرار گرفته است. قرار است غیرنظامیان آواره به اردوگاه دیگری به نام «آریشا» در منطقه‌ای دورتر از مرز منتقل شوند.

انتقاد پنتاگون از ترکیه
وزارت دفاع آمریکا حملۀ نظامی ترکیه به شمال سوریه را تهدیدی برای پیشرفت‌های بوجود آمده در مبارزه با داعش و تهدیدی بالقوه برای سربازان آمریکایی حاضر در منطقه توصیف کرد.

به گفتۀ جاناتان هافمن سخنگوی پنتاگون، در جریان گفتگوی تلفنی روز پنج‌شنبۀ مارک اسپر وزیر دفاع آمریکا با همتای ترک خود، این موضوع «بطور روشن» اعلام شده که ایالات متحده با این حمله مخالف است.

اسپر همچنین از ترکیه خواسته است که این عملیات را متوقف کند و تاکید کرده که این حملات «عواقب جدی» برای ترکیه به همراه دارد.

پزشکان بدون مرز: عملیات ترکیه باعث تعطیلی بیمارستان‌ها شده است
سازمان بین‌المللی پزشکان بدون مرز اعلام کرد که عملیات ترکیه علاوه بر آواره کردن هزاران نفر، باعث تعطیلی شماری از بیمارستان‌های اصلی در شمال سوریه شده است.

این سازمان در بیانیه‌ای اعلام کرد: «این سازمان ارائۀ خدمات درمانی خود به مردم را آغاز کرده است، اما آوارگی‌ها و زخمی‌های حاصل از این درگیری‌ها فشار بیشتری بر منابع محدود بیمارستان‌ها وارد کرده است.»

به گفتۀ این سازمان بین‌المللی به دلیل گلوله‌باران‌ها، بیمارستان اصلی تحت حمایت آن‌ها در شهر مرزی «تل ابیض» به ناچار بسته شده است و بیشتر کادر پزشکی به همراه خانواده‌هایشان این مناطق را ترک کرده‌اند.

چهار تن از شورشیان متحد ترکیه کشته شدند
بنا بر اعلام خبرگزاری آناتولی، در جریان این حملات، دست‌کم چهار تن از شورشیان متحد آنکارا نیز کشته شده‌اند.

خلوصی آکار، وزیر دفاع ترکیه نیز اعلام کرد که این عملیات «با موفقیت» و طبق برنامه ادامه دارد.
واکنش ولادیمیر پوتین به عملیات ترکیه
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه هشدار داد که حملات ترکیه می‌تواند باعث شود ستیزه‌جویان داعش که در شمال سوریه زندانی هستند، از زندان فرار کنند.

پوتین در جریان سفر به ترکمنستان با اشاره به اینکه کرد‌هایی که هزاران داعشی را در زندان‌ها نگه داشته بودند، اکنون در حال ترک این مناطق هستند، گفت: «مطمئن نیستم آیا ارتش سوریه می‌تواند هر چه سریع‌تر این وضعیت را کنترل کند یا خیر. این یک تهدید واقعی برای ماست.»

پوتین افزود: «قرار است زندانیان داعشی به کجا منتقل شوند و چگونه؟ به داخل خاک سوریه یا سرزمینی دیگر؟... باید این را درک کنیم و بخش امنیت خود را فعال کنیم تا این تهدید را خنثی کنند.»

سوئد خواستار تحریم تسلیحاتی ترکیه می‌شود
با رای پارلمان سوئد، استکهلم اعلام کرد که در نشست روز دوشنبۀ وزرای خارجه اتحادیه اروپا خواستار تحریم تسلیحاتی ترکیه توسط این اتحادیه می‌شود.

پیش از این در روز پنج‌شنبه نیز آن لیند، وزیر خارجه سوئد حملۀ نظامی ترکیه به شمال سوریه را محکوم کرده بود.

او در پیامی توییتری نوشت: «حملۀ ترکیه به شمال‌شرق سوریه را محکوم می‌کنیم. این نقض قوانین بین‌الملل است، منطقه را بی ثبات می‌کند و خطر وقوع یک بحران انسانی بویژه برای کرد‌ها را در پی دارد. شورای امنیت سازمان ملل باید سریعا این موضوع را بررسی کند.»

هشدار دونالد توسک دربارۀ بحران انسانی در سوریه
در واکنش به این تحولات دونالد توسک، رئیس شورای اروپا روز جمعه اعلام کرد ترکیه باید نگرانی‌های اتحادیه اروپا را درک کند بویژه در این‌باره که عملیات آنکارا در سوریه ممکن است به یک بحران انسانی منتهی شود.

آقای توسک تاکید کرد که عملیات نظامی یکجانبۀ ترکیه در شمال سوریه «بسیار نگران کننده» است و باید متوقف شود. به گفته او نگرانی‌های امنیتی ترکیه باید از طریق سیاسی و دیپلماتیک حل شود و افزود: «ما هرگز نخواهیم پذیرفت که از پناهجویان به عنوان سلاحی علیه ما و باج خواهی از ما استفاده شود. تهدید دیروز رئیس جمهور اردوغان کاملا بی‌جا بود.»

رجب طیب اردوغان روز پنج‌شنبه از اتحادیه اروپا خواست تا موضع خود را مشخص کند و تهدید کرد که اگر اتحادیه اروپا همچنان این عملیات را اشغال بنامد، «در‌ها را باز کرده و ۳.۶ میلیون پناهجوی سوری را به اروپا می‌فرستد.»

طبق توافق سال ۲۰۱۶ میلادی میان ترکیه و اتحادیه اروپا، بروکسل در ازای جلوگیری از هجوم پناهجویان به این اتحادیه، میلیارد‌ها یورو کمک هزینه به ترکیه پرداخته است، اما اردوغان می‌گوید که این پول به کندی به دستش رسیده و بیش از ۴۰ میلیارد دلار از این پول نیز هزینه شده است.

اصرار ترکیه بر همبستگی ناتو
مولود چاووش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه در جریان یک نشست خبری در استانبول که روز جمعه با حضور به ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو تشکیل شد، بار دیگر اعلام کرد ترکیه انتظار دارد همه متحدان ناتو همبستگیِ قوی خود را با ترکیه و تهدیداتی که متوجه امنیت این کشوراست، نشان دهند.

استولتنبرگ نیز اعلام کرد که انتظار دارد ترکیه در جریان عملیاتش در سوریه با خویشتن‌داری عمل کند و افزود ناتو باید یک راه حل پایدار برای زندانیان داعش در سوریه پیدا کند.

استولتنبرگ همچنین تاکید کرد ترکیه باید این اطمینان را بدهد که با این حملات، پیشرفت‌هایی که در مبارزه با داعش در سوریه به دست آمده است به خطر نمی‌افتد.

 

 

 

 

منبع: فرارو برچسب ها: رویداد24 ، حمله ترکیه به سوریه ، آخرین اخبار حمله ترکیه به سوریه ، تحریم های آمریکا علیه ترکیه ، حمبه ترکیه به شمال سوریه سرگرمی

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 حمله ترکیه به سوریه تحریم های آمریکا علیه ترکیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۲۹۷۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویترز: بایدن تحریم نفتی را از لیست گزینه‌های پاسخ به ایران خط زده است

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا با پرهیز از هرگونه تهدید نظامی، از هماهنگی با متحدان برای ارائه پاسخ دیپلماتیک واحد به اقدام نظامی ایران علیه رژیم صهیونیستی سخن گفت و به‌این‌ترتیب، همان‌طور که در جریان نشست مجازی سران گروه ۷ شاهد بودیم، بار دیگر ظرف تحریم تهران را روی میز مذاکره گذاشت.

درحالی‌که تحریم‌ها علیه ایران تحت عنوان برچسب‌های مختلف رنگ و بوی تکرار به خود گرفته و عملاً قدرت بازدارندگی خود را از دست داده است، «رویترز» به نقل از تحلیلگران می‌نویسد که «به دلیل نگرانی از افزایش قیمت‌ها و خشمگین کردن چین به‌عنوان بزرگ‌ترین خریدار نفت، بعید به نظر می‌رسد دولت بایدن بخواهد اقدام تحریمی ریسک‌آفرینی را علیه صادرات نفت ایران (که شریان اقتصاد کشور است) اعمال کند.

این درحالی‌که است که با تمرکز روی اتهام اهمال دولت بایدن در اجرای محدودیت‌های نفتی موجود که به ایران مجال عرضه طلای سیاه خود به بازار را می‌دهد، سران جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا این هفته لایحه‌هایی را ارائه می‌کنند که به‌زعم خودشان به تیز شدن تیغ تحریم‌ها علیه تهران منجر خواهد شد.

برآورد‌ها حاکی از آن است که بعد از عملیات «وعده صادق» ایران، جمهوری‌خواهان آمریکا با اعمال فشار سیاسی علیه دولت بایدن چالشی چندجانبه را بر وی تحمیل کرده‌اند که شامل ممانعت از حملات مشابه در خاورمیانه هم‌زمان با پرهیز از اتخاذ تصمیمی است که به افزایش بهای نفت و تحریک پکن منجر شود.

تحلیلگران بر این باورند که بایدن حتی اراده‌ای برای اجرای محدودیت‌های نفتی موجود ندارد چه برسد به اینکه تحریم‌های جدیدی را اعمال کند؛ برای همین حتی اگر لایحه جمهوری‌خواهان هم به نتیجه برسد، آن را نادیده خواهد گرفت و تلاشی واقعی برای متوقف کردن شریان صادرات نفت ایران به خرج نمی‌دهد.

آن‌گونه که رویترز نوشته، با دور زدن تحریم‌ها، ایران روزانه بین ۱.۶ تا ۱.۸ میلیون بشکه در روز نفت صادر می‌کند که تقریباً معادل همان ۲ میلیون بشکه‌ای است که قبل وضع تحریم‌ها می‌فروخت.

بیم از افزایش بهای گازوئیل یکی از دلایل بایدن برای اعمال مؤثر تحریم‌های نفتی ایران عنوان می‌شود.

چین اصلی‌ترین مشتری نفت ایران است و اعمال تحریم‌ها آن‌گونه که مدنظر جمهوری‌خواهان آمریکا است، رابطه کج‌دار و مریز واشینگتن- پکن را که بنا به مصلحت جامعه بین‌الملل متوازن نگه داشته شده است، متشنج می‌کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بیانیه بایدن درباره تحریم‌های جدید ضدایرانی از طرف آمریکا
  • بایدن: تحریم‌ها و کنترل‌های صادراتی جدیدی را علیه ایران اعمال می‌کنیم
  • بایدن : تحریم‌ ها و کنترل‌های صادراتی جدیدی را علیه ایران اعمال می‌کنیم / این تحریم‌ها، رهبران و نهاد‌های مرتبط با سپاه، وزارت دفاع و برنامه موشکی و پهپادی ایران را هدف قرار می‌دهند
  • مشاور امنیت ملی آمریکا: تحریم‌های جدیدی علیه ایران اعمال می‌کنیم
  • آمریکا تحریم‌های جدید علیه ایران اعمال می‌کند
  • هیچ دولتی در کاخ سفید قادر به بستن شیر نفت ایران نیست
  • وزارت خزانه‌داری آمریکا در حال آماده‌سازی تحریم‌های جدید علیه ایران است
  • آکسیوس: آمریکا تحریم‌های جدیدی را علیه ایران اعمال می‌کند
  • پیش‌بینی شهید باقری از سکوت دولت‌های عرب در قبال حملات اسراییل
  • رویترز: بایدن تحریم نفتی را از لیست گزینه‌های پاسخ به ایران خط زده است