Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه دانشگاه ایسکانیوز سارا طاهری_ برای چاپ مقاله در ژورنال‌های داخلی و یا خارجی فرقی نمی‌کند دانشجوی مقطع کارشناسی‌ارشد باشید یا دکتری. مهم این است که اگر بخواهید دست به انتشار مقاله در ژورنال‌های داخلی بزنید تا حدی برای هم‌قطاران شما تعجب‌برانگیز است چرا که بسیاری از هم طیفان شما چاپ مقاله در مجلات بین‌المللی را بر داخلی ترجیح می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علت آن هم مشخص است؛ دانشگاه‌های کشور در طی سال‌های گذشته این مسیر را به‌گونه‌ای ریل‌گذاری کرده‌اند که اساتید و به‌ویژه دانشجویان چاره‌ای جز حرکت در آن ندارند.

اما شاید بسیاری از دانشجویان و یا حتی اساتید ندانند که چاپ مقاله در مجلات داخلی همان شرایط چاپ در ژورنال‌های خارجی را دارد و چه بسا حتی مسیر ساده‌تری را باید طی کنند. اما این فقط یک قسمت ماجراست؛ دانشگاه آزاد اسلامی این روزها ساختاری را تصویب کرده است که بر اساس آن، به اعضای هیات علمی که مقالات خود را در مجلات داخلی چاپ می‌کنند تشویقی به صورت پلکانی می‌دهد تا شاید مسیری که پیش از این به اشتباه هدف گذاری شده، اصلاح شود. مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی برای آن که دانشجویان و اعضای هیات علمی خود را مجاب کنند تا مقالات خود را در مجلات دانشگاه چاپ کنند دو راه حل را در نظر گرفتند. راه حل اول اصلاح نظام اعتبار دهی و راه دوم تصویب نظام تشویق پلکانی.

بابک نگاهداری رئیس پژوهشگاه و شبکه آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه ایسکانیوز از راه اول سخن گفت.

به گفته او علت این که دانشجویان بیشتر به سمت چاپ مقالات در مجلات خارجی حرکت می‌کنند این است که هنوز نظام اعتبار دهی کارهای علمی دانشگاه آزاد، به نظام اعتبار دهی درون دانشگاهی منسجم تعریف و ایجاد نشده بود. اقدامی که حالا در دستور کار دانشگاه قرار گرفته است.

نگاهداری در این باره توضیح داد: کاری که ما انجام می‌دهیم ایجاد نظام نشر درون دانشگاهی دانشگاه آزاد است که 387 ژورنال دارد. همچنین اعتبار دهی به کارهای علمی را با پتانسیل و ژورنال‌های دانشگاه آزاد اسلامی ایجاد می‌کنیم.

به اعتقاد نگاهداری اگر این کار در سال‌های قبل انجام شده بود الان دانشجویان چنین مقاوتی نداشته و به سمت چاپ مقالات در ژورنال‌های خارجی حرکت نمی‌کردند چون نه تنها نظام اعتبار دهی داخل دانشگاه آزاد شکل گرفته بود بلکه ژورنال‌ها نیز بسیار معتبر بودند.

اعتبار دهی به ژورنال‌های داخلی

رئیس پژوهشگاه و شبکه آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد: الان به این سمت حرکت می‌کنیم که نظام اعتباردهی به کارهای دانشگاه آزاد را به جای آن که به اعتبار دهی نشریات در کشورهای مختلف بدهیم به ژورنال‌های داخلی دانشگاه بسپاریم.

راه حل دوم نیز همان تصویب نظام پلکانی تشویق است که در جلسه قبلی هیات رئیسه دانشگاه تصویب شده است. همان راه حلی که بعد از نظام اعتبار دهی می‌تواند سنگ بنای چاپ مقاله در مجلات کشورمان باشد.

به گفته نگاهداری دانشگاه آزاد برای اعضای هیات علمی خود نظام تشویق پلکانی مقالات را در نظر دارد و یک نظام آیین نامه جدید در این خصوص تصویب کرده است.

او توضیح داد: به این شکل که برای هر یک از ژورنال‌ها و مجلات معتبر علمی که مقاله در آن چاپ می‌شود به تناسب سطح آن مجله، ضرایبی در آیین نامه دیده شده است که به آن ضرایب پاداش می‌خورد. اگر مثلا ژورنال در حد کیو وان (Q1) باشد به آن ضریب یک و دو دهم می‌خورد. یعنی از مبلغ تعیین شده برای تشویق دو دهم نیز بیشتر تعلق می‌گیرد. مجلاتی که سطح پایینتری دارند نیز ضریب چهاردهم و دو دهم می‌خورد.

او ادامه داد: بنابراین یک طیفی را در 6 الی 7 سطح تعریف کردیم به تناسب این که مقاله در چه مجله ای چاپ شود که بر اساس آن ضریب خورده و تشویق می‌شود.

تشویق پلکانی

دانشگاه آزاد اسلامی یک نظام تشویق پلکانی را نیز به آیین نامه قبلی اضافه کرده است. نگاهداری درباره این نظام نیز صحبت به میان آورد و گفت: اگر فردی به جای یک مقاله، سه مقاله در یک مسیر تحقیقاتی بنویسد به پاداش آن یک ضریب 20 درصدی اضافه می‌شود. اگر مقاله او در راستای طرح پایش و برنامه علمی دانشگاه آزاد اسلامی یعنی منطبق بر نیاز و مسائل صنایع و جامعه و سازمان های کشور باشد، باز هم تشویقی که به مقاله او می‌خورد، 10 درصد اضافه می‌شود. اگر با محققان با پژوهشگران سایر کشورها همکاری بین المللی تعریف کند و یک مقاله به صورت مشترک بین کشور ما با سایر کشورها نوشته شود باز یک ضریب 15 درصدی تشویق مقاله می‌خورد.

رئیس پژوهشگاه و شبکه آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد: بنابراین از نظر تعداد مقالات، کیفیت مقالات و هم از نظر این که در یک حوزه پژوهشی مشخص تعریف شوند و یا همکار بین المللی داشته باشند و یا نیازی از کشور را حل کرده باشند پله پله تشویق را افزایش می دهیم.

نگاهداری در ادامه افزود: که چاپ مقاله در مجلات دانشگاه آزاد اسلامی نیز مانند سایر مجلات خارجی است به این صورت که ابتدا مقاله حتما باید توسط دو داور، داوری شده تا آن‌ها کیفیت علمی مقالات را تایید کنند و سپس اکسپت و چاپ می‌شود.

به گفته او همچنین اگر محققی از دانشگاه آزاد اسلامی مقاله خود را در مجلات نیچر و ساینس چاپ کند مبلغ 25 میلیون تومان تشویقی به او تعلق می گیرد.

چندی پیش بود که دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسامی تاکید کرد که هر دانشجوی دکتری که می‌خواهد از رساله خود دفاع کند، باید مقاله مستخرج از تز خود را در مجله دانشگاه آزاد اسلامی چاپ کند. بنابراین قرار بود دانشجویان دکتری دانشگاه آزاد اسلامی مقاله خود را در مجله این دانشگاه چاپ کنند تا یک «نظام درون دانشگاهی دانش» در دانشگاه ایجاد شود. حالا پس از گذشت چند ماه از این خبر نگاهداری تاکید کرد که این چندی است این قانون در دانشگاه اجرا شده است و هر دانشجوی دکتری باید یکی از مقالات رساله دکتری خود را قبل از جلسه دفاع در یکی از مجلات دانشگاه آزاد اسلامی به چاپ برساند.

ساماندهی مجلات دانشگاه

کار دیگری که مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی انجام داده‌اند سازماندهی جدید ژورنال‌ها است و جلسات متعددی هم در این خصوص برگزار شده است.

نگاهداری در این باره نیز توضیح داد: درباره 387 ژورنال به این تصمیم رسیدیم که تعداد مجلات را درباره موضوعاتی که به آن نیاز داریم افزایش دهیم. همچنین به این نتیجه رسیدیم در حوزه‌هایی که به تعداد کافی ژورنال داریم و یا فعالیت آن‌ها در حد مطلوب نبوده است تغییراتی ایجاد کنیم و تحریریه آن را تغییر دهیم. این که تحریریه به چه شکل تغییر کند نیز به زودی ابلاغ می‌شود.

انتهای پیام/

341 / 167 مجلات نگاهداری

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: مجلات نگاهداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۳۰۲۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشنواره امامت و مهدویت در دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه آزاد اسلامی نشست مشورتی برگزاری چهارمین دوره جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت به ریاست دکتر محمدمهدی طهرانچی رییس دانشگاه آزاد اسلامی و با حضور علی سروری مجد قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، حجت الاسلام والمسلمین محمد شریفانی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی و جمعی از معاونان و روسای استان‌ها برگزار شد.

طهرانچی در این نشست ضمن قدردانی از زحمات و تلاش‌های تمامی عوامل برگزاری سومین دوره جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت، به پیشنهاد برگزاری همایش علمی زیارت جامعه کبیره اشاره کرد و گفت: تا کنون ۱۵ انجمن علمی مهدویت در دانشگاه آزاد اسلامی راه اندازی شده و بیش از ۸۰۰ زمینه پژوهشی در این حوزه احصاء شده است. مضمون زیارت جامعه کبیره، مقام امامت و شأن ائمه اطهار(ع) و وظایف شیعیان در مقابل اهل بیت (ع) است، پس فقط نباید از جنبه علمی به آن پرداخته شود، بلکه باید فرازهای این زیارت را به متن جامعه ببریم.

رییس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه زیارت جامعه کبیره ظرفیت فعالیت‌های بزرگ فرهنگی دارد، افزود: زیارت جامعه کبیره ظرفیت‌های فراوانی در حوزه شعر، نظم، نثر، سرود، دل نوشته، خطاطی، نقاشی دارد که می‌تواند به عنوان موضوع محوری چهارمین دوره جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت مورد توجه قرار بگیرد.

وی با تأکید بر پرهیز از نگاه اداری و کارمندی به برگزاری جشنواره امامت و مهدویت، اظهار کرد: همه فعالیت‌های اجرایی جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت باید توسط کانون‌های دانشجویی و دانشجویان انجام شود. البته کارمندان علاقه‌مند هم می‌توانند در امور جشنواره مشارکت داشته باشند، اما محوریت جشنواره امامت و مهدویت با دانشجویان است و این موضوع باید مورد توجه رؤسای واحدهای دانشگاهی قرار بگیرد.

طهرانچی با اشاره به ایفای نقش جدی رؤسای دانشگاه آزاد اسلامی استان ها و لزوم نمادسازی برای جشنواره از جمله تولید سرود فراگیر، خاطرنشان کرد: چهارمین دوره جشنواره امامت و مهدویت با مشارکت و همکاری دیگر دانشگاه‌ها و مدارس در سطح کشور برگزار خواهد شد و مسئولان استانی نیز در جلسات جشنواره‌های موضوعی هر استان حضور خواهند داشت.

گفتنی است جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت با هدف جریان سازی ترویج فرهنگ امامت و مهدویت، عمل به مودت فی القربی و رواج گفتمان سازی در این عرصه معنوی هرساله از ۱۳ رجب تا نیمه شعبان توسط دانشگاه آزاد اسلامی و با همت مؤسسه فرهنگی و هنری امامت و مهدویت برگزار می‌شود.

براساس پیش‌بینی‌های انجام شده، امسال شرایط میزبانی از ۱۵۰ هزار شرکت کننده در چهارمین دوره جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت انجام شده و بخش دانشجویی جشنواره با کمک معاونت علوم تربیتی و مهارتی تقویت شده و در ۱۰ منطقه از کشور برگزار خواهد شد.

همچنین نشست های فصلی گروه مشورتی جشنواره به منظور تبادل نظر با هدف ارتقاء برنامه ها برگزار خواهد شد.

کد خبر 6086713

دیگر خبرها

  • رئیس جدید دانشگاه آزاد اسلامی لرستان منصوب شد
  • جشنواره امامت و مهدویت در دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می‌شود
  • دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی سرپرست شهرداری نور شد
  • دانشگاه آزاد بجنورد میزبان بیش از یک هزار داوطلب آزمون سراسری خواهد بود
  • «فناوری» و «نوآوری» اهرم‌های قدرتمند جهش تولید
  • فیلم «درخت گردو» فاقد نگاه سیاسی و حاکمیتی است
  • جشنواره امامت و مهدویت در دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می شود
  • از فعالیت تبلیغی علیه نظام تا تشویق نسل جوان به فساد و فحشا
  • رایزنی برای رفع مشکل سند مالکیت دانشگاه آزاد میاندوآب
  • حرکت زیبای هواداران رئال مادرید؛ تشویق فرنکی دی یونگ مصدوم در برنابئو / عکس