Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-19@02:02:15 GMT

آیا فناوری دانش آموزان را کودن می کند؟

تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۳۱۴۸۸

آیا فناوری دانش آموزان را کودن می کند؟

افت تحصیلی در میان دانش اموزان اروپایی باعث شده تا بسیاری از افراد فناوریهای دیجیتال را عامل اصلی این اختلال معرفی کرده و خواهان رویکردی جدید در حوزه آموزش و پرورش فناورانه باشند. بیتا میرعظیمی خبرنگار

امروزه در تصور عموم مردم جهان، نگاه طولانی مدت به صفحه نمایش های تلفن همراه و یا تبلت را عامل اصلی کند ذهنی و افت تحصیلی میدانند

اما مطالعات جدید نشان می دهد که اثرات ماندگار در نگاه به صفحه نمایش پایدار نبوده و بسیار کوتاه مدت است؛ این در حالی است که ارتباط پیچیده تری میان ذهن دانش اموزان و فناوریهای دیجیتال نیز به اثبات رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین راستا بسیاری از کارشناسان در حوزه آموزش و پرورش معتقدند بهترین رویکرد آن است که به تمامی دانش اموزان استفاده صحیح و استراتژیک از فناوریهای نوین را آموخته و آن ها را درانتخاب رویکردی مناسب برای بهره وری بیشتر در حوزه آموزش و پرورش آزاد بگذارند.

حقیقت ان است که در گذشته تصور عمومی نسبت به فناوریهای نوین نیز خوشایند نبود. به طور مثال سقراط معتقد بود که کتاب اپیدمی فراموشی را در میان افراد یک جامعه گسترش می دهد. همچنین اشراف معتقد بودند که چاپخانه ها منجر به فشار روانی بین توده ها شده و ان ها را از هویت واقعی دور می کند. در دوره ای دیگر نیز شاهد بودیم که والدین از ورود ماشین حساب به بازار ابراز نگرانی کرده و این فناوری را عامل ضعف مهارت های حسابی در میان دانش اموزان معرفی کردند. بنابراین با دانستن چنین گذشته ای بسیار طبیعی است که شاهد نگرانی برخی از محققین و حتی والدین نسبت به ورود فناوریهای نوین در حوزه آموزش و پرورش باشیم. اما حقیقت ماجرا چیست؟ آیا فناوری دانش آموزان را کودن کرده و باعث افت تحصیلی آن ها می شود؟

 براساس نظرسنجی PBS، 53 درصد از مردم بر این باورند که فناوری کاربران را کندتر و وابسته تر می کند. 42 درصد نیز معتقدند مغز انسان وابستگی ناسالم به اینترنت و تلفن همراه را تا مدت های مدیدی حفظ کرده و به نوعی به دستگاه های دیجیتال معتاد می شود. اما تمامی این تغییرها کوتاه مدت بوده و با گذشت مدت زمانی کوتاه رفع می شود.

یکی از تحقیقات اخیر نیز نشان می دهد که افت تحصیلی در میان دانش اموزان فنلاندی در اوایل قرن 20 تا حد بسیاری به حضور فناوری در کلاس های درس مربوط می شود. این در حالی است که هیچ مطالعه علمی و مستندی در خصوص نقش موثر فناوری در افت تحصیلی و یا کودن بودن دانش آموزان تاکنون ارائه نشده است.

در مواجهه با چنین بلاتکلیفی برخی از کارشناسان معتقدند که نمی توان فناوریهای نوین را در حوزه آموزش و پرورش مقصر افت تحصیلی دانش آموزان دانسته و کمر به حذف آن بست. اما می توان به جای این کار فناوریهای موردنظر را برای رسیدن به نتیجه ای مطلوب گزینش کرده و مورد استفاده قرار داد. 

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۳۱۴۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امکان استفاده از تک‌ماده در ۴ امتحان نهایی

به گزارش همشهری آنلاین، محمود امانی طهرانی دبیرکل شورای عالی آموزش‌ و پرورش درباره امکان استفاده تک‌ماده در امتحانات نهایی دانش‌آموزان گفت: در گذشته اعلام شد که دانش‌آموزان در ۲ درس با امتحانات نهایی و ۲ درس با امتحانات غیرنهایی می‌توانند از تک‌ماده استفاده کنند.

وی افزود: پس از مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی و برگزاری امتحانات نهایی در ۳ سال دوره متوسطه دوم، استفاده از تک‌ماده برای ۴ درس امتحانات نهایی ممکن شد.

برنامه امتحانات نهایی خردادماه ۱۴۰۳ اعلام شد + جدول | ارائه نمونه سوالات به دانش‌آموزان از هفته آتی

امانی طهرانی متذکر شد: ضوابط استفاده از تک‌ماده در آیین‌نامه آموزش دوره دوم متوسطه مشخص شده است که ۲ درس از امتحانات نهایی و ۲ درس در امتحانات داخلی مدرسه بود، اما اکنون همه امتحانات از داخلی به نهایی تبدیل شده است و امکان استفاده از تک‌ماده برای ۴ درس امتحانات نهایی فراهم است.

دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش بیان کرد: بسیاری از مصوبات اخیر درباره ایجاد سابقه تحصیلی در جهت تسهیل مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی است.

اگر دانش‌آموزی حداکثر در ۴ عنوان درسی نمره ۷ و بیشتر کسب کند و معدل کل وی نیز حداقل ۱۰ باشد، فارغ‌التحصیل شناخته می‌شود.

کد خبر 845092 منبع: تسنیم برچسب‌ها وزارت آموزش و پرورش مدرسه و مدارس امتحان - امتحانات دانش آموز

دیگر خبرها

  • سوابق تحصیلی دانش‌آموزان در آزمون‌های نهایی اثرگذار است
  • افزایش قبولی دانش‌آموزان چهارمحال و بختیاری با تاثیر سوابق
  • برپایی جشنواره کارآفرینان کوچک با شعار «مدرسه کارآفرین»
  • وضعیت مطلوب دلیجان در حوزه فنی و حرفه‌ای و کار و دانش
  • بیش از ۵۰ درصد از دانش آموزان شیر دریافت می‌کنند
  • شرایط استفاده دانش آموزان از " تک ماده " امتحانات نهایی
  • شرایط استفاده دانش‌آموزان از "تک‌ماده" امتحانات نهایی
  • امکان استفاده از تک‌ماده در ۴ امتحان نهایی
  • آغاز ثبت سفارش کتاب‌های درسی از چند روز آینده
  • اجرای طرح ماهر در مدارس استان مرکزی کلید خورد