Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-23@06:06:38 GMT

گاو‌ها هم رفیق می‌خواهند!

تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۳۱۵۳۷

گاو‌ها هم رفیق می‌خواهند!

تحقیقات نشان می‌دهد گاو‌ها در صورت جدایی از گاوی که اغلب در کنارشان است، استرس می‌گیرند و در واقع مثل انسان نیاز به یک دوست نزدیک دارند.

به گزارش ایسنا و به نقل از پلنت‌بیس، با افزایش تقاضا برای لبنیات در سطح جهان، بسیاری از گاو‌ها در گروه‌های بزرگ در دامداری‌ها در کنار هم نگه‌داری می‌شوند و چندان به نحوه برخورد با این حیوان فکر نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


محققان تاکنون بر رفتار پرخاشگرانه گاو‌ها متمرکز بوده‌اند، اما به تازگی به احساسات و عواطف شبیه به انسان آن‌ها پی برده‌اند و دریافته‌اند که آن‌ها به گاوی که اغلب کنارشان است، وابسته می‌شوند و احساس رفاقت می‌کنند.

محققان دانشگاه نورثهمپتون (Northhampton) با هدایت "کریستا ماری مک‌لنان" با بررسی دو دامداری بزرگ که خانه چند هزار گاو است، اقدام به بررسی چگونگی برخورد گاو‌ها با همتایان خود کردند.

محققان گله‌ای از ۴۰۰ گاو هلشتاین-فریزی را در یک خوابگاه گذاشتند و متوجه ایجاد پیوند‌های اجتماعی بین گاو‌ها به صورت فرد به فرد شدند.

آن‌ها دریافتند که یک گاو حداقل ۲۵ درصد از وقت خود را با یک گاو خاص که وی را به عنوان رفیق برگزیده است، سپری می‌کند.

محققان دریافتند که قوی‌ترین ارتباط در گاو‌ها و گله‌های جوان شکل می‌گیرد. گاو‌ها بین سنین هفت تا یازده ماهگی مثبت‌ترین رفتار‌های اجتماعی و قوی‌ترین روابط دوستانه را به نمایش گذاشتند و با بزرگتر شدن آنها، روابط بسیار ضعیف‌تر بود.

بررسی‌ها نشان داد گاو‌ها هنگام جدا شدن از دوست خود دچار استرس می‌شوند.

دانشمندان برای سنجش میزان استحکام پیوند بین دو گاو که با هم دوست شده‌اند، یکی از گاو‌ها را برای مدت زمان ۳۰ دقیقه از گله خارج کردند. هنگامی که این گاو از دوست خود جدا شد، ضربان قلب وی به طور چشمگیری کاهش یافت.

"مک‌لنان" در تحقیق خود نوشت: این نتایج حاکی از آن است که گاو‌ها در گله نیاز به حمایت اجتماعی دارند و داشتن یک دوست صمیمی به کاهش استرس و فشار آن‌ها کمک می‌کند. طی جدایی طولانی مدت به مدت دو هفته، تغییرات رفتاری و فیزیولوژیکی شدیدی در گاو‌ها دیده شد و حتی تولید شیر آن‌ها به میزان قابل توجهی کاهش یافت.

وی افزود: با افزایش سن آن‌ها و تجربه چند بار گروه بندی مجدد، این احساس و ارتباط تقریبا از بین می‌رود و تمایل گاو‌ها به داشتن ارتباط کم می‌شود.

مک‌لنان در پایان گفت: با گروه بندی مجدد، هیچ‌گونه تغییر دیگری در رفتار، زیست شناسی و تولید شیر آن‌ها مشاهده نشد. این نشان می‌دهد که جدا کردن گاو‌ها از دوست‌شان بیشتر از گروه بندی مجدد واکنش استرسی در آن‌ها ایجاد می‌کند.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: گاو رفیق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۳۱۵۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدل جدید هوش مصنوعی رفتار انسان را با دقت عجیبی پیش‌بینی می‌کند

به گزارش خبرنگار علم و فناوری ایسکانیوز؛ محققان MIT و دانشگاه واشنگتن چارچوبی را توسعه دادند که رفتار غیرمنطقی یا غیربهینه یک انسان یا عامل هوش مصنوعی را بر اساس محدودیت‌های محاسباتی آنها مدل می‌کند. تکنیک آنها می‌تواند به پیش‌بینی اقدامات آینده یک فرد، به عنوان مثال، در مسابقات شطرنج کمک کند.

محققان می‌گویند: برای ساختن سیستم‌های هوش مصنوعی که می‌توانند به طور موثر با انسان‌ها همکاری کنند، داشتن یک مدل خوب از رفتار انسان برای شروع کمک می‌کند. اما انسان‌ها تمایل دارند هنگام تصمیم‌گیری، رفتاری نابهینه از خود نشان دهند. این غیرمنطقی بودن، که به‌ویژه مدل‌سازی آن دشوار است، اغلب به محدودیت‌های محاسباتی ختم می‌شود. یک انسان نمی‌تواند دهه‌ها را صرف فکر کردن به راه‌حل ایده‌آل برای یک مشکل کند.

توسعه یک رویکرد مدل‌سازی جدید

محققان MIT و دانشگاه واشنگتن روشی را برای مدل‌سازی رفتار یک عامل، چه انسان یا ماشین، ابداع کردند که محدودیت‌های محاسباتی ناشناخته‌ای را که ممکن است توانایی‌های حل مساله را مختل کند، توضیح دهد.

مدل آنها می‌تواند به طور خودکار محدودیت‌های محاسباتی یک عامل را با دیدن تنها چند اثر از اقدامات قبلی آنها استنتاج کند.

محققان در این مطالعه نشان دادند که چگونه می‌توان از روش آنها برای استنتاج اهداف ناوبری شخصی از مسیرهای قبلی و پیش‌بینی حرکات بعدی بازیکنان در مسابقات شطرنج استفاده کرد. تکنیک آنها با یکی دیگر از روش‌های رایج برای مدل‌سازی این نوع تصمیم‌گیری مطابقت دارد یا بهتر عمل می‌کند.

در نهایت، این کار می‌تواند به دانشمندان کمک کند تا به سیستم‌های هوش مصنوعی نحوه رفتار انسان‌ها را بیاموزند، که می‌تواند این سیستم‌ها را قادر می‌سازد تا به همکاران انسانی خود بهتر پاسخ دهند.

محققان می‌گویند: توانایی درک رفتار انسان و سپس استنتاج اهداف آنها از آن رفتار، می‌تواند یک دستیار هوش مصنوعی را بسیار مفیدتر کند. اگر ما بدانیم که یک انسان در شرف مرتکب اشتباه است، عامل هوش مصنوعی با مشاهده رفتار قبلا آنها می‌تواند وارد عمل شود و راه بهتری برای انجام آن ارائه دهد. توانایی مدل‌سازی رفتار انسان گام مهمی به سوی ساخت یک عامل هوش مصنوعی است که در واقع می‌تواند به آن انسان کمک کند.

رفتار مدل‌سازی

محققان برای ساختن مدل خود از مطالعات قبلی شطرنج بازان الهام گرفتند. آنها متوجه شدند که بازیکنان در انجام حرکات ساده قبل از اقدام زمان کمتری برای فکر کردن دارند و بازیکنان قوی‌تر تمایل دارند زمان بیشتری را نسبت به بازیکنان ضعیف‌تر برای برنامه‌ریزی در مسابقات چالش‌برانگیز صرف کنند. متوجه شدیم که عمق برنامه‌ریزی یا مدت زمانی که کسی در مورد مشکل فکر می‌کند، نشان‌دهنده واقعاً خوبی از نحوه رفتار انسان‌ها است.

آنها چارچوبی ساخته‌اند که می‌تواند عمق برنامه‌ریزی یک عامل را از اقدامات قبلی استنباط کند و از آن اطلاعات برای مدل‌سازی فرآیند تصمیم‌گیری عامل استفاده کند.

اولین مرحله در روش آنها شامل اجرای یک الگوریتم برای مدت زمان معینی برای حل مساله مورد مطالعه است. به عنوان مثال، اگر آنها در حال مطالعه یک مسابقه شطرنج هستند، ممکن است اجازه دهند الگوریتم بازی شطرنج برای تعداد معینی از مراحل اجرا شود. در پایان، محققان می‌توانند تصمیماتی را که الگوریتم در هر مرحله اتخاذ کرده است، مشاهده کنند.

بیشتر بخوانید: هوش مصنوعی چقدر در پزشکی قابل اعتماد است؟

مدل آنها این تصمیمات را با رفتارهای عاملی که همان مشکل را حل می‌کند مقایسه می‌کند. تصمیمات عامل را با تصمیمات الگوریتم هماهنگ می‌کند و مرحله‌ای را که عامل برنامه‌ریزی را متوقف کرده است، شناسایی می‌کند.

از این رو، مدل می‌تواند بودجه استنتاج عامل یا مدت زمانی که آن عامل برای این مشکل برنامه‌ریزی می‌کند را تعیین کند. می‌تواند از بودجه استنتاج برای پیش‌بینی نحوه واکنش آن عامل هنگام حل یک مشکل مشابه استفاده کند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1227857 برچسب‌ها هوش مصنوعی

دیگر خبرها

  • هر کاری می‌کنیم با بسیج دانشجویی رفیق بشویم نمی‌شود! / بیشتر از این در دانشگاه‌ها حضور پیدا کنیم؟+ فیلم
  • هیدروژلی که ریزپلاستیک‌ها را از آب حذف می‌کند
  • فیبریلاسیون دهلیزی عامل زمینه ساز قوی برای نارسایی قلبی است
  • جفت در بروز دیابت بارداری نقش دارد
  • (ویدئو) خواستگاری مهران مدیری از نعیمه نظام‌دوست ۲۹ سال پیش!
  • پیشگویی رفتار افراد با هوش مصنوعی
  • هوش مصنوعی رفتار انسان را پیشگویی می‌کند
  • مدل جدید هوش مصنوعی رفتار انسان را با دقت عجیبی پیش‌بینی می‌کند
  • توصیه‌هایی برای بهبود کلسترول
  • بنفش رنگ جدید حیات در سیارات دیگر شد