Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-20@03:45:25 GMT

کشت گیاه لوفا در تفرش!

تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۳۶۰۸۴

کشت گیاه لوفا در تفرش!

به گزارش خبرگزاری برنا؛ «حسن حسنی»  گفت: گیاه لوفا از خانواده کدو است و کشت آن نیاز به اقلیم گرم و مرطوب دارد.

وی ادامه داد: تفرش اقلیم سرد دارد اما گیاه لوفا در نخستین دوره کشت در این شهرستان از سوی یکی از کار آفرینان در چهار هزار متر از عرصه گلخانه‌ای این منطقه به‌صورت داربستی موفق بوده است.

مدیر جهادکشاورزی شهرستان تفرش شمار میوه‌های گیاه لوفا در بوته را ۱۰ عدد عنوان کرد و گفت: کشت این گیاه در تفرش به صورت میانگین در هر بوته پنج میوه داشته‌ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی میزان تولید میوه گیاه لوفا در شهرستان تفرش را ۵۰ هزار عدد عنوان کرد و گفت: کشت این گیاه در تفرش برای ۵۰ نفر به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم اشتغال‌زایی داشته است.

حسنی ادامه داد: وزن و اندازه میوه در کشت گیاه لوفا مهم نیست بلکهشمار میوه‌ها بر روی هر بوته در پرورش این محصول از اهمیت ویژه برخوردار است.

وی اظهار داشت: کشت گیاه لوفا به‌صورت نشایی است و پس از کشت نشایی به گلدان‌های با خاک استریل منتقل شده و پس از ۹ ماه تا یکسال دوره رشد در گلخانه میوه آن قابل برداشت است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان تفرش گفت: میوه گیاه لوفا به صورت الیاف طبیعی در صنایع آرایشی و بهداشتی، ارتوپد و محصولات مراقبت از پوست کاربرد دارد.

حسنی افزود: الیاف گیاه لوفا در کارگاه به‌صورت لیف تهیه و به‌صورت بسته‌بندی شده در بازار عرضه می‌شود.

شهرستان تفرش از توابع استان مرکزی است و دراین منطقه بیش از ۳۰ هزار نفر زندگی می‌کند.

لایه‌برداری طبیعی پوست، خاصیت چربی‌سوزی، ضدعفونی کنندگی، از بین بردن چین و چروک و بهبود گردش خون از خواص گیاه لوفا برای سلامت پوست است.

به گفته کارشناسان دمکرده لوفا برای درمان دیابت، دیسک، سیاتیک، انسداد کلیه و ناراحتی‌های کبد مفید است.

لوفا از گیاهان دارویی بسیار مفید است که در صنایع بهداشتی، داروسازی و صنایع غذایی کاربرد گسترده‌ای دارد.

شناخته شده‌ترین ویژگی این گیاه از گذشته، استفاده از آن برای تولید لیف طبیعی برای شستشوی بدن و ماساژ پوست بوده است.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: استان مرکزی چین و چروک خانواده رشد صنایع غذایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۳۶۰۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برج یاقوت کبود بعد از 20 سال گل داد! (+عکس)

گاهی اوقات در طبیعت اتفاقاتی هستند که باید منتظر وقوع آن‌ها باشیم. یکی از این اتفاقات در بِرمینگام، انگلستان افتاده، جایی که گیاه‌شناسان با هیجان و اشتیاق منتظر گل دادن گیاهی به نام برج یاقوت کبود (Sapphire Tower) بودند. 

به گزارش فرادید، گل دادن گیاه برج یاقوت کبود (Puya alpestri) از رشته‌کوه‌های آند شیلی ممکن است ۱۰ سال طول بکشد. این گیاه یکی از اعضای خانواده بروملیاد یا آناناسیان است. این گیاه که معمولاً در ارتفاعات بالای ۲۲۰۰ متری در کوهستان‌ها یافت می‌شود، برای گرده‌افشانی گل‌هایش به مرغ مگس‌خوار متکی است. 

اما در گلخانه باغ‌های گیاه‌شناسی برمینگام، گیاه‌شناسان از قلم‌مو برای گرده‌افشانی استفاده می‌کنند. گل‌های این گیاه رنگ فیروزه‌ای متالیک خیره‌کننده با بساک‌های نارنجی دارند و بین برگ‌ها و خارهای سبز تیره قرار دارند. 

هر گل فقط چند روز دوام می‌آورد. در غیاب گرده‌افشان‌های طبیعی، ما به جای مرغ مگس‌خوار با دست اقدام به گرده‌افشانی می‌کنیم. 

این گیاه ۲۰ سال در این مجموعه بوده و تصور می‌شود فقط بین ۱۰ روز تا دو هفته گل می‌دهد و در این مدت کوتاه، ما فرصت داریم از منظره نادر و تماشایی گل‌های این گیاه لذت ببریم. 

این گیاه رشد بسیار کندی دارد، بنابراین مشاهده گل دادن آن، اتفاقی نادر و هیجان‌انگیز است. 

متأسفانه این گیاه مونوکارپیک است؛ به این معنا که پس از گلدهی می‌میرد. 

امیدواریم گرده‌افشانی گل‌های این گیاه با قلم‌مو برای به دست آوردن بذرها به ما اجازه دهد حضور این گونه شگفت‌انگیز در مجموعه را برای نسل‌های آینده تضمین کنیم.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • برج یاقوت کبود بعد از ۲۰ سال گل داد!
  • دستگاه پرورش هوشمند گیاهان طراحی شد
  • ببینید | خواص گیاه رازیانه
  • برج یاقوت کبود بعد از 20 سال گل داد! (+عکس)
  • خواص گیاه رازیانه + فیلم
  • توت فرنگی جویبار در سبد میوه مناطق مختلف کشور
  • کشف انبار لاستیک‌های قاچاق در بروجرد
  • اختصاص سهمیه آرد به نانوایی‌های محور گردشگری کاشان
  • کشف ۴ فقره سرقت احشام در قاین
  • توقیف ۴۲ تن رب غیر بهداشتی در تربت حیدریه