Web Analytics Made Easy - Statcounter

به دنبال تأکید رهبر انقلاب مبنی بر اجرای "سند ملی نخبگان" و مطالبه به روز‌رسانی این سند و پیگیری دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اساسنامه «سازمان ملی پرورش استعداد‌های درخشان» توسط رئیس‌جمهور ابلاغ شد. به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، شناسایی و فراهم‌آوردن زمینه‌های رشد دانش‌آموزان دارای استعداد برتر، برنامه‌ریزی مناسب برای حضور دانش‌پژوهان کشور در عرصه‌های جهانی و حمایت از پژوهش‌های علمی مربوط به شناسایی و پرورش دانش‌آموزان صاحب استعداد برتر از جمله وظایفی است که در این اساسنامه به آن اشاره شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



همچنین در این اساسنامه هدف از تأسیس «سازمان ملی پرورش استعداد‌های درخشان» [تعیین خط‌مشی، برنامه‌ریزی، پشتیبانی و نظارت بر شناسایی، هدایت و تربیت استعداد‌های برترکشور در دورۀ تربیت رسمی و عمومی]عنوان شده و همچنین خاطرنشان شده است که «رئیس سازمان که بالاترین مقام اجرایی سازمان است، به پیشنهاد وزیر آموزش و پرورش و تأیید هیئت‌امنا انتخاب و با حکم وزیر آموزش و پرورش برای مدت ۴ سال منصوب می‌شود».

بیشتر بخوانید
صنعت المپیاد هم شکل گرفت/ ۸ استان رنگ مدال المپیاد ندیده‌اند

حضور دانش‌آموزان در المپیاد‌های جهانی با هزینه شخص

به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی متن کامل این اساسنامه به شرح ذیل است:
به‌منظور تحقق «عدالت آموزشی» در نظام تعلیم و تربیت رسمی و عمومی و تحقق امر خطیر شناسایی، هدایت و تربیت صاحبان استعداد‌های برتر برای پرورش نخبگان آیندۀ کشور؛ در چارچوب اسناد بالادستی به ویژه سند ملی نخبگان و سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، اساسنامۀ «سازمان ملی پرورش استعداد‌های درخشان» به شرح ذیل به تصویب رسید.

فصل اول: کلیات

ماده‌۱: شخصیت حقوقی و نام

سازمان دارای شخصیت حقوقی مستقل است و به صورت مؤسسۀ آموزشی و پژوهشی دولتی وابسته به وزارت آموزش و پرورش و منحصراً براساس مقررات این اساسنامه اداره می‌شود. نام سازمان عبارت است از «سازمان ملی پرورش استعداد‌های درخشان» که از این پس در این اساسنامه به‌اختصار «سازمان» نامیده می‌شود.

ماده ۲: هدف

هدف از تأسیس سازمان، عبارت است از تعیین خط‌مشی، برنامه‌ریزی، پشتیبانی و نظارت بر شناسایی، هدایت و تربیت استعداد‌های برترکشور در دورۀ تربیت رسمی و عمومی.

ماده ۳: وظایف

شناسایی و فراهم آوردن زمینه‎های رشد و ارتقای فرهنگی، پژوهشی و علمی استعداد‌های برتر دانش‎آموزان در سراسر کشور.

برنامه‌ریزی مناسب برای حضور دانش‎پژوهان کشور در عرصه‎های علمی پژوهشی جهانی.

تقویت معرفت و تربیت دینی، اعتلای هویت اسلامی ـ. ایرانی و ارتقای دل‌بستگی ملی دانش‌آموزان صاحب استعداد‌های برتر.

هدایت تحصیلی و شغلی دانش‌آموزان صاحب استعداد‌های برتر برای رفع نیاز‌ها و اولویت‌های علمی، فناوری، فرهنگی، ادبی، هنری و مدیریتی کشور.

شناسایی، حمایت و استفاده از روش‌های بهره‌مندی از ظرفیت نهاد‌های مردمی و غیردولتی واجد شرایط به ویژه فارغ‌التحصیلان سمپاد.

حمایت از پژوهش‌های علمی در زمینه‌های مربوط به شناسایی و پرورش دانش‌آموزان صاحب استعداد‌های برتر.

آموزش و ارتقای توانمندی کارشناسان و معلمان در راستای شناسایی و پرورش دانش‌آموزان صاحب استعداد‌های برتر.

تألیف، تدوین و انتشار آثار مکتوب و محصولات چندرسانه‌ای آموزشی برای ارتقاء سطح علمی معلمان و دانش‌آموزان صاحب استعداد‌های برتر.

کمک به تأمین امکانات مادی و کمک‌آموزشی برای دانش‌آموزان مستعد محروم و وابسته به خانواده‌های کم بضاعت و مستضعف.

فصل دوم: ارکان

ماده ۴: ارکان

سازمان دارای ارکان زیر است:
۱- هیئت امنا.
۲- رئیس سازمان.

ماده ۵: هیئت امنا

هیئت امنا، عالی‌ترین مرجع سازمان در زمینۀ تعیین خط‌مشی‌ها و تصمیم‌گیری‌های کلان و دارای کلیۀ اختیارات قانونی در حدود اهداف و وظایف سازمان و ادارۀ امور آن است. ریاست هیئت امنا بر عهدۀ وزیر آموزش و پرورش است.

ماده ۶: ترکیب هیئت امنا

۱- وزیر آموزش و پرورش (رئیس هیئت امنا)
۲- وزیر علوم، تحقیقات و فناوری یا معاون ایشان
۳- وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یا معاون ایشان
۴- دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی
۵-معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و رئیس بنیاد ملی نخبگان
۶- رئیس سازمان برنامه و بودجه یا معاون ایشان
۷- یک نماینده از مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه
۸- دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش
۹- رئیس سازمان (دبیر هیئت امنا)

۱۰ الی ۱۳- دو نفر از شخصیت‌های علمی و فرهنگی کشور و دو نفر از فارغ‌التحصیلان مدارس سمپاد.

تبصره ۱: اعضای حقیقی (ردیف ۱۰ الی ۱۳) به پیشنهاد رئیس و اعضای هیئت امنا و اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی و با تصویب این شورا به مدت چهار سال انتخاب خواهند شد. انتخاب مجدد اعضای حقیقی بلامانع است.

تبصره ۲: یک نفر از شخصیت‌های علمی و فرهنگی کشور و یک نفر از فارغ‌التحصیلان مدارس سمپاد مذکور در بند ۱۰ الی ۱۳ از میان بانوان انتخاب می‌شوند.

ماده ۷: وظایف هیئت امنا

۱- تأیید رئیس سازمان که از سوی وزیر آموزش و پرورش پیشنهاد می‌شود.

۲- تعیین خط مشی‎های سازمان

۳- بررسی و تصویب برنامه‌های راهبردی بلندمدت، میان‌مدت و کوتاه مدت، بودجه و ترازنامۀ سالانۀ سازمان.

۴- تصویب ساختار و نمودار سازمانی، ضوابط مالی و معاملاتی و آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌های اجرایی سازمان.

۵- بررسی و تأیید مقررات و آیین‌نامه‌های خاص آموزشی و پرورشی مربوط به شناسایی و پرورش دانش‌آموزان صاحب استعداد‌های برتر به‌ویژه مدارس استعداد‌های درخشان.

۶- تصمیم‌گیری در مورد عضویت سازمان در مجامع و سازمان‌های بین‌المللی.

۷- نظارت بر حسن اجرای مفاد اساسنامۀ سازمان و برنامه‌های مصوب.

۸- پیشنهاد اصلاح یا تغییر مفاد اساسنامه به شورای عالی انقلاب فرهنگی.
۹- بررسی و اتخاذ تصمیم در مورد پیشنهاد‌های رئیس سازمان یا پیشنهاد‌هایی که از جانب دست‌کم سه نفر از اعضای هیئت امنا ارائه شده باشد.

۱۰-انتخاب حسابرس و استماع گزارش سالانه.

ماده ۸:
جلسات عادی هیئت امنا، حداقل سالی دوبار، به دعوت رئیس هیئت امنا تشکیل می‌شود. جلسات با حضور حداقل دو سوم از اعضای هیئت امنا رسمیت می‌یابد و تصمیمات با رأی موافق اکثریت اعضای حاضر در جلسه معتبر است.

تبصره: جلسات فوق‌العادۀ هیئت امنا برحسب ضرورت، با پیشنهاد رئیس سازمان یا رئیس هیئت امنا و یا سه نفر از اعضای هیئت امنا و با دعوت رئیس هیئت امنا تشکیل می‌شود.

ماده ۹:

مصوبات هیئت امنا، با امضای رئیس هیئت امنا جهت اجرا به سازمان و در صورت ضرورت به دیگر زیرمجموعه‌های وزارت آموزش و پرورش ابلاغ می‌شود.

ماده ۱۰: رئیس سازمان

رئیس سازمان که بالاترین مقام اجرایی سازمان است، به پیشنهاد وزیر آموزش و پرورش و تأیید هیئت‌امنا انتخاب و با حکم وزیر آموزش و پرورش برای مدت ۴ سال منصوب می‌شود. رئیس سازمان باید دارای صلاحیت اخلاقی، علمی، آموزشی و اجرایی باشد.

ماده ۱۱: وظایف رئیس سازمان

۱- اداره و هدایت امور سازمان و نظارت بر حسن اجرای فعالیت‌های آن در چارچوب اساسنامه، ضوابط و مقررات مصوب هیئت امنا.

۲-نصب و عزل در چارچوب آیین‌نامه‌های مصوب سازمان با رعایت قوانین و مقررات.

۳- تهیه و تنظیم برنامه و بودجۀ سالانۀ سازمان و ارائه آن در جلسات هیئت امنا.

۴- تهیه و تنظیم ضوابط اداری و مالی، آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌های اجرایی و مقررات و آیین‌نامه‌های آموزشی و پرورشی سازمان و ارائه آن در جلسات هیئت امنا.

۵- نمایندگی سازمان در کلیۀ مراجع اداری و قضایی با حق توکیل غیر برای استیفای حقوق سازمان در حدود مقررات.

۶- حفظ و حراست اموال و دارایی‌های منقول و غیرمنقول سازمان.

۷- ارائۀ گزارش سالانه از فعالیت‌های سازمان به هیئت امنا.

۸- ارائۀ ترازنامه و صورت منابع و مصارف سالانۀ سازمان به هیئت امنا.

۹- پیشنهاد اصلاح یا تغییر مفاد اساسنامه به هیئت امنا و پی‌گیری آن پس ازت هیئت امنا برای تصویب در شورای عالی انقلاب فرهنگی.

۱۰- پی‌گیری و اجرای سایر مصوبات هیئت امنا.

۱۱- امضای کلیه اسناد و اوراق تعهدآور سازمان.

فصل سوم: امور مالی

ماده ۱۲: بودجه و منابع مالی

بودجه سازمان از محل ردیف‌های بودجة کل کشور و کمک‌ها و هدایای اشخاص حقیقی و حقوقی، اعم از دولتی و غیردولتی، تأمین خواهد شد.

تبصره ۱: سازمان می‌تواند از محل منافع حاصل از موقوفات در نظر گرفته شده برای امور صاحبان استعداد‌های برتر، برای برنامه‌های حمایتی و هدایتی خود استفاده نماید.

تبصره ۲: دستگاه‌های اجرایی می‌توانند در قالب مقررات قانونی مورد عمل، قسمتی از اعتبارات یا درآمد اختصاصی سالانۀ خود را برای کمک به سازمان اختصاص دهند.

تبصره ۳: هدایای شخصیت‌های حقیقی و حقوقی به سازمان و درآمد‌های حاصل از فعالیت‌های مؤسسات و مراکز وابسته به سازمان و نیز مبالغی که به پیش‌نهاد رئیس سازمان و تصویب هیئت امنا از دانش‌آموزان و کارآموزان و سایر افرادی که به آن‌ها خدمتی ارائه می‌شود اخذ می‌گردد، به‌عنوان درآمد اختصاصی تلقی شده و مطابق آیین‌نامۀ مالی سازمان هزینه خواهد شد.

ماده ۱۳: معافیت از مقررات عمومی

سازمان براساس آیین‌نامه‌ها و مقررات مالی و معاملاتی خاص مصوب هیئت امنا، بدون الزام به رعایت قانون محاسبات عمومی و سایر قوانین و مقررات مالی و معاملاتی اداره خواهد شد.

فصل چهارم: سایر مقررات

ماده ۱۴: اموال و دارایی‌ها

اموال منقول و غیرمنقول و دارایی‌ها و حقوق و سایر امکانات سازمان، متعلق به دولت است که درصورت انحلال سازمان، به وزارت آموزش و پرورش تحویل خواهد شد.

تبصره ۱: انحلال و یا ادغام سازمان با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی امکان‌پذیر خواهد بود.

تبصره ۲: هرگونه انتقال و جابه‌جایی اموال منقول و غیرمنقول سازمان به سایر نهادها، باید قبلاً به تصویب هیئت امنا برسد.

ماده ۱۵:
به منظور پشتیبانی علمی و تخصصی از سازمان و تأمین خدمات پژوهشی، آموزشی و پرورشی مورد نیاز، باشگاه دانش‎پژوهان جوان به‌صورت موسسه‎ای غیردولتی و هیئت امنایی و براساس اساسنامه مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی ظرف مدت ۶ ماه از تاریخ ابلاغ این اساسنامه تأسیس و اداره خواهدشد.

ماده ۱۶: اصلاح یا تغییر اساسنامه

هر گونه اصلاح یا تغییر در مفاد این اساسنامه، فقط از طریق راهکار‌های ذیل انجام می‌پذیرد:

۱- به پیشنهاد و تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی.

۲- به پیشنهاد هیئت امنای سازمان و تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی.

ماده ۱۷:

این اساسنامه مشتمل بر یک مقدمه، ۴ فصل، ۱۷ ماده و ۸ تبصره، در جلسۀ ۸۱۳ مورخ ۱۷ مهر ۹۷ شورای‌عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: روحانی استعداد درخشان اساسنامه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۳۷۳۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا وزیر آموزش و پرورش استیضاح می شود؟

سید محمد حسینی امروز(چهارشنبه) در حاشیه جلسه هیئت دولت درباره اینکه برنامه هفتم چه زمانی ابلاغ می‌شود؟ گفت: ایرادات باقیمانده از لایحه برنامه پنج ساله هفتم توسعه برطرف شده و به زودی برای اجرا ابلاغ خواهد شد.

وی اظهار کرد: درباره بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۳، این بخش از لایحه بودجه هم اکنون در کمیسیون تلفیق در حال بررسی است و با توجه به اینکه سقف درآمدها و هزینه‌های بودجه در بخش اول مشخص شده علی القاعده تغییرات قابل توجهی در این حوزه نباید داشته باشیم.

معاون پارلمانی رئیس جمهور همچنین در مورد احتمال استیضاح وزیر آموزش و پرورش، تاکید کرد: این استیضاح از پیش از این مطرح بوده و گفت‌وگوهایی با نمایندگان درخواست‌کننده استیضاح مطرح شده تا به ایرادات و اشکالات پاسخ داده شود و نماینده استیضاح کننده گفت‌وگوها و مکاتباتی را با وزیر داشته است.

حسینی خاطرنشان کرد: البته با توجه به زمان اندک باقیمانده از کار مجلس بعید است که نوبت به این گونه مسائل برسد.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • تمدید مهلت نام‌نویسی مدارس استعداد‌های درخشان و نمونه دولتی
  • اساسنامه سازمان ملی سنجش پس از نوبت اول کنکور ابلاغ می‌شود
  • اساسنامه سازمان ملی سنجش بعد از کنکور ابلاغ می‌شود
  • اساسنامه سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور پس از نوبت اول کنکور سراسری ابلاغ می‌شود
  • امکان افشای سئوالات آزمون های وزارت آموزش و پرورش غیرممکن شد
  • امکان افشای سئوالات آزمون‌های وزارت آموزش و پرورش غیرممکن شد
  • آیا وزیر آموزش و پرورش استیضاح می شود؟
  • تا پایان فروردین: تمدید ثبت نام آزمون مدارس استعداد‌های درخشان
  • سازمان فنی و حرفه‌ای پس از ۵ دهه دارای اساسنامه شد
  • معاون وزیر آموزش و پرورش اعلام کرد؛ معلمانی که وارد نظام دوری نمی‌شوند