Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-03-28@22:48:11 GMT

از آبنبات فراسودمند زرشک تا چیپس عناب

تاریخ انتشار: ۲۱ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۳۹۶۰۰

از آبنبات فراسودمند زرشک تا چیپس عناب

رئیس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی با بیان اینکه بیش از ۱۰ فرآورده از عناب در این مجتمع تحقیقاتی به صورت پایلوت تولید شده است، گفت: اکنون آبنبات فراسودمند زرشک، چیپس فراسودمند عناب در مراحل ثبت اختراع قرار دارند.

جلال الدین صادقی در گفت و  گو با ایسنا، با اشاره به تاسیس مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی در استان، گفت: مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی توسط جهاد دانشگاهی در زمینی به مساحت 14 هکتار در راستای حمایت از کشاورزان احداث شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: بازتعریف زنجیره تولید ارزش، آموزش روستائیان، بازاریابی، تکمیل فرآیند تولید و افزایش سهم کشاورز از بازار فروش، هدایت پایان‌نامه‌های دانشجویان تحصیلات تکمیلی در راستای اجرای تحقیقات کاربردی با موضوع محصولات استراتژیک استان از اهداف این دهکده است.

رئیس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی بیان کرد: پروژه دهکده گیاهان دارویی یک پروژه ملی است که بسیاری از استان‌ها اجرای این طرح را از خراسان جنوبی الگوبرداری کرده‌اند.

صادقی با اشاره به اینکه این طرح برای حداقل 100 نفر اشتغال‌زایی مستقیم و برای ۲۰۰ نفر اشتغال‌زایی غیرمستقیم خواهد داشت، یادآور شد: فعالیت‌های مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی برای بالا بردن سطح آگاهی کشاورزان و روستاییان در بهره­گیری موثر و اقتصادی از گیاهان دارویی تاثیرگذار است.

وی ادامه داد: در این مجتمع، طرح‌های تحقیقاتی مختلفی از جمله بسته بندی با رویکرد افزایش ماندگاری عناب،  بهینه سازی ریزازدیادی عناب با هدف دستیابی به پروتکل تجاری، بررسی کارایی ترکیب توام دو امولسیون اُمیک و شیلد در مقایسه با روش­های متداول در بهبود عملکرد زعفران و معرفی جامع پتانسیل­های کاربردی گیاهان دارویی صورت گرفته­است.

رئیس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی با بیان اینکه بیش از ۱۰ فرآورده از عناب در این مجتمع تحقیقاتی به صورت پایلوت تولید شده است، تصریح کرد: اکنون آبنبات فراسودمند زرشک با خاصیت تصفیه خون و کمک به خون سازی، چیپس فراسودمند عناب، کلوچه فراسودمند عناب و مربای فراسودمند با شاخص گلایسمی پایین از عناب در مراحل ثبت اختراع قرار دارند، همچنین برای شکلات عناب گواهی ثبت اختراع تسط پژوهشگران این مجموعه تولید شده­است.

جلال الدین صادقی با اشاره به چاپ کتاب­های "عناب، از کاشت تا فراوری"، "راهنمای کاربردی گیاهان دارویی"، "فرهنگ جامع مواد غذایی با کاربرد دارویی" و  "آپوکاروتنوئیدهای زعفران" افزود :  حضوور در ده­ها کنفرانس ملی و بین المللی و همچنین چاپ مقالات علمی- پژوهشی در مجلات معتبر علمی از دیگر فعالیت‌های علمی این مجموعه است.

جمع آوری بانک اطلاعاتی بیش از ۲۵۰ کشاورز در حوزه گیاهان دارویی

رئیس جهاد دانشگاهی با اشاره به اینکه جذب پرسنل تخصصی با رشته­های گیاهان دارویی و صنایع و تشکیل گروه پژوهشی از جمله اقداماتی بود که توفیق جهاد دانشگاهی را در این حوزه رقم زد یادآور شد داشتن روحیه جهادی درحین بهره­مندی از تخصص لازم از ویژگی­های منحصر بفرد کارکنان این مجموعه است.  

صادقی گفت: تاکنون برای اجرای پروژه‌ نزدیک ۴ میلیارد تومان از محل اعتبارات مرکزی جهاددانشگاهی هزینه شده است. وی افزود: سعی کرده‌ایم توجه جامعه در سطح استان و ملی را به محصول استراتژیک عناب جلب کنیم اما برای ادامه راه به حمایت بیش از پیش مسئولان استانی نیازمندیم.

وی با بیان اینکه بانک اطلاعاتی بیش از ۲۵۰ کشاورز را که در حوزه گیاهان دارویی فعال هستند، تهیه کرده‌ایم، افزود: طرح توسعه بهره‌برداری تجاری از گیاهان دارویی تدوین شد و اقدامات لازم برای تحقق اهداف در قالب تاسیس مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی استراتژیک با محوریت عناب، زرشک و زعفران برنامه‌ریزی شد.

رئیس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه لازم است پایگاه‌هایی برای محصولات استراتزیک استان داشته باشیم، تصریح کرد: خراسان جنوبی نیاز دارد که پژوهشکده‌ای برای عناب در بیرجند، پژوهشکده زرشک در قاین و پژوهشکده انار در فردوس داشته باشد که برای تحقق این امر تلاش می‌کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی زرشك عناب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۳۹۶۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری ۶۹ مزایده الکترونیکی در خراسان جنوبی

رئیس دادگستری خراسان جنوبی با بیان اینکه این استان برای نخستین‌بار در قوه قضاییه اقدام به برگزاری مزایده الکترونیک در سامانه ستاد کرده است، گفت: تاکنون ۶۹ مزایده الکترونیک در استان برگزار شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان‌جنوبی، حجت‌الاسلام علی موحدی‌راد، امروز_ چهارشنبه هشتم فروردین_در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با بهره‌گیری از مفاهیم جدید به ویژه طرح دولت الکترونیک، طرح مزایده الکترونیک هم به عنوان نوع جدیدی از قرارداد مزایده در قانون پیش‌بینی شده است که در راستای بند (س) تبصره (۱۰) ماده واحد قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور، قوه قضائیه و سازمان ثبت اسناد و املاک کشور مکلف شده‌اند تا مزایده‌های شعب اجرای احکام، دوایر اجرای ثبت و تصفیه امور ورشکستگی را از طریق سامانه تدارکات الکترونیکی دولت برگزار کنند و وزارت صنعت، معدن و تجارت هم موظف است امکان برگزاری مزایده‌های مورد نظر را در این سامانه فراهم کند.

وی با اشاره به این که دادگستری خراسان‌جنوبی، برای نخستین‌بار در قوه قضائیه اقدام به برگزاری مزایده الکترونیک در سامانه ستاد کرده است و با ابلاغ کاربری‌های مزایده به تمام شعب اجرای استان به لطف خداوند متعال و پیگیری‌های انجام شده و همکاری شعب اجرای احکام مدنی کیفری و شورا بالغ بر ۵۷۹ مزایده به صورت الکترونیک و در بستر سامانه ستاد ثبت شده است که از این تعداد ۶۹ مورد برگزار شده است.

رئیس کل دادگستری خراسان‌جنوبی تصریح کرد: از دیگر مزایای برگزاری مزایده الکترونیک، می‌توان به افزایش کارایی، شفافیت و سلامت مزایده‌ها مطابق با قوانین و مقررات در بستر وب، خدمات ثبت‌نام آنلاین و کنترل مجوزها به صورت الکترونیکی، خدمات دریافت الکترونیکی اسناد و پرداخت وجه به صورت الکترونیکی خدمات انجام و کنترل الکترونیکی فرآیند برگزاری مزایده، الکترونیکی شدن فرآیند برگزاری مزایده‌ها در سامانه تدارکات الکترونیک دولت سبب صرفه‌جویی در هزینه‌ها، حذف برگه‌های کاغذ مصرفی و بروکراسی اداری اشاره کرد.

وی افزود: بهبود شفافیت در عرصه‌های مختلف مزایده‌ها و ارتقای سلامت اداری، توسعه عدالت در جامعه و امکان شرکت و رقابت تمام افراد در مزایده‌ها، ایجاد بستر دورکاری کاهش تردد و مراجعات حضوری شرکت‌کنندگان مزایده، صیانت کامل از قیمت‌ها در طول برگزاری مزایده، درج اطلاعات صحیح و عدم بروز خطای انسانی با توجه به استعلام آنلاین و حذف عامل انسانی از دیگر مزایای انجام این کار است.

کد خبر 739576

دیگر خبرها

  • ۱۷۰۰ هکتار به سطح زیر کشت گیاهان دارویی لرستان اضافه شده است
  • معرفی ۱۰ سوغات لذیذ خراسان شمالی/ حسرت آبنبات هل‌دار را به جان نخرید
  • جشن روزه اولی ها در خراسان جنوبی
  • کشف و ضبط ۷۰۰ کیلو چیپس تاریخ گذشته درآذربایجان غربی
  • جابه جایی ۳۵ هزار و ۷۵۲ مسافر در خراسان جنوبی
  • جابه جایی بیش از ۳۵۷۵۰ مسافر در خراسان جنوبی با حمل و نقل عمومی
  • برگزاری ۶۹ مزایده الکترونیکی در خراسان جنوبی
  • راهکار‌های ساده خانگی درمان مشکلات روده در طب سنتی + فیلم
  • حضور مردم در تمامی عرصه‌ها موجب فتح قله‌های پیشرفت می‌شود
  • نامگذاری بیش از 32 هزار نفر به نام کریم اهل بیت (ع) در خراسان جنوبی