Web Analytics Made Easy - Statcounter

کتاب آینه باز نوشته ناهید فرامزی دومین اثر از وی است که بعد از برف سوزی (نشر ثالث، ۱۳۹۴) منتشر می شود. کتاب در ۱۵ فصل و ۱۴۴ صفحه روایتی اول‌شخص از داستان زندگی مهرانه زنی میانسال به همراه مادربزرگش به نام زرنازخاتون زنی کرد و خانواده آنان به دست می دهد که در میانه روایت اصلی صدای زنان دیگر از زاویه دید اول‌شخص شنیده می شود و این بخش ها با قلمی (فونت) متفاوتی در کتاب آمده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

داستان ساختاری مبتنی بر روایت چندین نسل از زنان مختلف دارد که هر کدام به نوعی با سختی هایی روبرو شده اند، یکی گرفتار شوهری است که او را نمی خواسته، یکی به بیماری شدیدی مبتلاست و خاطرات گذشته بر او سنگینی می کند، دیگری زنی میانسال است که می خواهد از زندگی در روستا فرار کند و دیگران نظیر آنان. فرامرزی نیز همانند دیگر زنان نویسنده از نگاهی زنانه رمان خود را روایت کرده است، چنانکه زنانگی وجه مشخصه و بارز این رمان است.

بخشی از کتاب را می خوانیم: خداحافظی می کنم، به فکر علی می افتم. علی ساکت و صبوری که هیچ وقت عاشقش نبود. همان طور که عاشق فریبرز و آریا نبودم و نیستم. مردهای زندگی من فقط درخت های سایه گستر هستند برای کمی استراحت و تفریح. فریبرز پا به پایم آمد و نگذاشت به بازاریابی و منشی گری قناعت کنم. کلی این در و آن در زد تا همکار و سرمایه‌گذار خوبی مثل هاله پیدا کردم و جایی را اجاره کردیم. همان روزها بود که علی را دیدم، پسر شیک و باوقاری که همراه خواهرش برای سفارش لباس نامزدی آمده بود...

من فقط دو نفر را کشته ام

هادی خورشاهیان (متولد ۱۳۵۲، گنبد کاووس) نویسنده و شاعر پرکار که در حوزه ادبیات داستانی و ادبیات کودک آثار زیادی از وی منتشر شده است. وی که از سال ۱۳۸۱ کار خود را با نوشتن کتاب ب‍اش‍د ای‍س‍ت‍گ‍اه‌ ب‍ع‍دی‌ آغاز کرد تا کنون نزدیک به ۹۰ اثر منتشر کرده است؛ تقریبا هر سال ۵ کتاب و به گفته خودش مسئول صدور مجوز کتاب کودک و نوجوان در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز هست و به این ترتیب باید کتاب های زیادی را هم بخواند.

رمان من فقط دو نفر را کشته ام در چهل فصل و ۲۳۰ صفحه حکایتی از زندگی رامین، مردی میانسال با دو فرزند در کار خریدوفروش ملک است. او که در این راه خلاف هایی کرده در ادامه داستان با ماجراهای مختلفی روبرو می شود.

 این اثر در ژانر قصه‌گو و جنایی به سبک واقع گرایی و از زاویه دید اول شخص نوشته شده است. بخشی از کتاب را با هم می خوانیم:

صبح روز بعد با لگدهای سربازی به در بازداشتگاه از خواب بیدار شدم. چشم هایم را مالیدم و بلندشدم و رفتم جلوی دریچه و گفتم: حکم اعدامم اومده؟ الان اعدامم می کنن؟

سرباز با لبخندی عصبی در را باز کرد و گفت: برو بابا حالت خوش نیست. تا لنگ ظهر خوابیده حالا از اعدامم حرف می زنه، عمو تو آدم اعدامی آخه؟

حرفی نزدم و پشت سر سرباز رفتم به اتاق افسر نگهبان. صمیمی هم آن جا بود. افسر نگهبان تعارف کرد بنشینم و گفت: صمیمی می خواست دیشب ببردت کلانتری خودش، ولی من نذاشتم. جنازه توی منطقه من پیدا شده و من مسئولشم. تو می دونی کی جنازه رو گذاشته تو ماشینت؟...

منبع: ایرنا

کلیدواژه: تازه های نشر ادبیات داستانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۴۰۲۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب «اوستا علی» در ترازوی نقد اهالی فرهنگ خراسان جنوبی

به گزارش خبرنگار مهر، به مناسبت هفته هنر انقلاب اسلامی و سالروز شکست نظامی آمریکا در صحرای طبس به همت نهاد کتابخانه های عمومی خراسان جنوبی و حوزه هنری استان برنامه خوانش و نقد و بررسی کتاب «اوستا علی» صبح سه شنبه برگزار شد.

فاطمه یعقوبی مسئول واحد آفرینش‌های ادبی و دفتر مطالعات ادبیات پایداری حوزه هنری خراسان جنوبی، در این جلسه اظهار کرد: «اوستا علی» کتاب خاطرات آزاده سرافراز محمد علی پردل است که سال ۱۳۹۹ توسط حوزه هنری به چاپ رسیده است.

وی بیان کرد: این کتاب حاوی خاطرات دوران کودکی و نوجوانی؛ دوران فعالیت‌های انقلابی، دوران دفاع مقدس، اسارت و بعد از اسارت آقای پردل است که به قلم توانای آقای مجید زنگویی به رشته تحریر درآمده است.

مسئول واحد آفرینش‌های ادبی و دفتر مطالعات ادبیات پایداری حوزه هنری خراسان جنوبی گفت" اگر بخواهیم به این کتاب به چشم تاریخ شفاهی نگاه کنیم اتفاقات و حوادث تاریخی بسیار خوبی در دل این کتاب روایت شده است که می‌تواند مورد استفاده افراد علاقمند به مباحث پژوهشی تاریخ معاصر قرار گیرد.

یعقوبی گفت: یکی از رسالت‌های تاریخ شفاهی بومی سازی کتاب است تا وقتی کسی کتاب را مطالعه می‌کند بفهمد این روایت‌ها و اتفاقات در چه منطقه‌ای رخ داده است که در کتاب «اوستا علی» در فصل اول کتاب از دل ادبیات عامیانه و واژه‌های فولکلور به خوبی می‌توانیم دریابیم که راوی متعلق به جنوب خراسان است.

گفتنی است در این مراسم تعدادی از حضار بخش‌هایی از کتاب را قرائت کردند.

کد خبر 6086420

دیگر خبرها

  • معرفی نامزدهای جایزه ادبیات داستانی زنان
  • یادداشت| پیمانه‌ای که پُر شد
  • ورود «مسافر و مهتاب» با «فرقه خودبینان» به کتابفروشی‌ها
  • از روز جهانی کتاب و حق مولف تا نقش کتاب در سبد خانواده‌ها
  • معرفی سرگذشت رباعیات خیام و 4 کتاب دیگر
  • کتاب «اوستا علی» در ترازوی نقد اهالی فرهنگ خراسان جنوبی
  • چاپ یک‌رمان پلیسی دیگر از فردریک دار/«آموزش آدمکشی» در بازار نشر
  • جواب دانش‌آموز به ساده‌ترین سؤال دینی همه را شوکه کرد+ عکس
  • رسالت کانون تقویت ادبیات داستانی است
  • عرضه رمان ایرانی «باغ کَج» در بازار نشر