Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا؛ بنیاد مسابقات قرآن سازمان اوقاف و امور خیریه که مسئولان مرکز امور قرآنی این سازمان تلاش بسیاری دارند تا آن را بنیاد مسابقات قرآن جمهوری اسلامی ایران معرفی کنند، 20 مهرماه دومین رئیس خود را در آغاز دومین سال فعالیت رسمی‌اش شناخت تا این بار چهره‌ای شناخته‌ شده‌تر از رئیس قبل، سکان بنیاد تازه تأسیس سازمان اوقاف و امور خیریه که در زمان راه‌اندازی حاشیه‌هایی را نیز به همراه داشت، بر عهده بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به بهانه انتصاب دومین رئیس بنیاد مسابقات قرآن با گذشت یک سال از فعالیت آن، نگاهی گذرا و کوتاه به فعالیت یک‌ساله و حاشیه‌هایی که از ابتدا تا کنون داشته است، انداخته‌ایم و تلاش شده است تا اشاره‌ای هم به آینده این بنیاد داشته باشیم.

بنیاد مسابقات، درست یک سال قبل و در ایام برگزاری مسابقات سراسری قرآن در شهر اراک، کار خود را به صورت رسمی و با معرفی حجت‌الاسلام والمسلمین علی مقنی، به عنوان رئیس بنیاد آغاز کرد، تا با وجود تأکیدات مسئولان سازمان اوقاف و امور خیریه مبنی بر شکل نگرفتن ساختاری جدید، شاهد تأسیس ساختاری جدید در سازمان اوقاف و امور خیریه باشیم.

گام دوم راه‌اندازی این بنیاد، معرفی اعضای هیئت امنای آن بود که بر اساس آن موقوفه مذکور باید توسط هفت نفر شامل حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمصطفی حسینی، رئیس هیئت‌ امنا و حجت‌الاسلام علی مقنی‌نصرآبادی، محمد بنیادی، حسین اسدی، محمدتقی میرزاجانی، سلمان روحی و محمد انجم‌شعاع به عنوان عضو هیئت‌ امنا مدیریت شود.

در ادامه و به فاصله چند روز از این انتصابات، محمد انجم‌شعاع که آن زمان معاون هماهنگی و نظارت دبیرخانه شورای توسعه فرهنگ قرآنی نیز بود، از عضویت در هیئت امنا استعفا داد، او مهم‌ترین دلیل خود برای این استعفا را عضویت در کمیته نظارت و ارزیابی ستاد عالی مسابقات قرآن که مغایر با مأموریت سازمانی او در عرصه نظارت بر مسابقات قرآن بوده است، دانست.

با پذیرش این استعفا اما هیچ جایگزینی برای او معرفی نشد یا اگر هم شد، اطلاع‌رسانی خاصی در مورد آن صورت نگرفت تا مخاطبان یک سال بعد، از شنیدن نام «مصطفی زمانیان» به عنوان عضو هیئت امنای بنیاد مسابقات قرآن در ایام برگزاری مسابقات سراسری قرآن در اصفهان چندان غافلگیر نشوند.

نام مصطفی زمانیان از زمانی بیشتر در عرصه فعالیت‌های قرآنی شنیده شد که سازمان اوقاف و امور خیریه دست به نگارش سند راهبردی تحول فعالیت‌های قرآنی خود زد، او مسئول تدوین سند ملی مسابقات قرآن جمهوی اسلامی ذیل این سند شد تا از آن پس هر جا نامی از سند مسابقات بیاید، مصطفی زمانیان نیز مطرح شود. مصطفی زمانیان فعالیت‌های زیادی در عرصه پژوهش داشته و موسس پژوهشکده سیاست‌گذاری و تحلیل راهبردی آیندگان است، این موسسه بیشتر در زمینه‌هایی همچون اجتماعی و فرهنگی، انرژی، آموزش، حکمرانی، دفاع و امنیت، سلامت و بهداشت و علم و فناوری فعالیت دارد.

زمانیان در همان ایام طی گفت‌وگویی با خبرنگار ایکنا در مورد بنیاد مسابقات قرآن با اشاره به اینکه بنیاد جدید‌التأسیس، باعث خواهد شد تا خروجی‌های مسابقات قرآن ملموس‌تر از همیشه شود، گفته بود: «تا پیش از این در مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف، مسابقات قرآن فقط یکی از پروژه‌های آن مرکز بود و همین باعث می‌شد تا قابلیت‌های مسابقات مورد بررسی بیشتر قرار نگیرد».

در ادامه و با شکل‌گیری بنیاد مسابقات و انتشار اخبار آن در رسانه‌ها به مرور شاهد موضع‌گیری‌های متفاوتی از سوی کارشناسان امر بودیم، مواضعی که بیشتر به زمان نامناسب شکل‌گیری و نیز ساختار نامناسب آن تاخته بودند. در مقابل اما بسیاری امکان ایستادگی بنیاد مسابقات در مقابل تغییرات مدیریتی و دولت‌ها را از مهم‌ترین ویژگی‌های آن می‌دانستند.

اما نکته مهم‌تری که در مورد بنیاد مسابقات قرآن وجود داشته و دارد، بحث سازمانی یا فراسازمانی بودن مأموریت‌ها و افق پیش روی این بنیاد است. در وهله اول اطلاق عنوان «بنیاد مسابقات قرآن جمهوری اسلامی ایران» از سوی مسئولان قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه به بنیاد، این گمان را نزد همه ایجاد کرد که مأموریتی فراسازمانی دارد در حالی که به هیچ وجه چنین نیست.

براساس مصوبه ستاد عالی هماهنگی مسابقات قرآن، بنیاد مسابقات تا دو سال باید در محدوده سازمان اوقاف و امور خیریه و مسابقات قرآن این سازمان فعالیت داشته باشد و پس از آن در صورت تأیید ستاد عالی، فعالیت‌های فراسازمانی آن نیز شروع شود. هرچند به نظر می‌رسد فعالیت‌های این بنیاد در یک سال گذشته فراسازمانی نبوده و بیشتر بر روی مسابقات قرآن سازمان اوقاف و امور خیریه تمرکز داشته است،‌ اما اطلاق عنوان بنیاد مسابقات قرآن جمهوری اسلامی ایران از همان ابتدا باعث شد تا این شائبه ایجاد شود که مأموریت این بنیاد از ابتدا فراسازمانی بوده است.

فارغ از تمام این بحث‌ها بنیاد مسابقات قرآن، طی یک سال فعالیت خود، سی و ششمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن و چهل و دومین دوره مسابقات سراسری قرآن از مرحله شهرستانی تا کشوری را برگزار کرده است تا تجربه دو رویداد در دو سطح متفاوت را در کارنامه یک ساله خود داشته باشد، با اینکه طراحان بنیاد بر ملموس شدن خروجی‌های مسابقات قرآن بعد از شکل‌گیری بنیاد تأکید کرده بودند، اما مسابقات کشوری و بین‌المللی بر همان روال همیشگی برگزار شد بدون اینکه خروجی‌های ملموسی را شاهد باشیم.

به نظر می‌رسد بیشترین تأثیری که این بنیاد بر مسابقات به خصوص در بخش مسابقات داخلی داشته است، همان گزاره اقتصادی‌تر کردن مسابقات باشد، مسئولان قرآنی اوقاف نیز بر این موضوع بیش از هر موضوع دیگری تأکید داشته‌اند که شکل‌گیری بنیاد مسابقات، باعث شده تا مسابقات با هزینه کمتری برگزار شود، با اینکه تا کنون هیچ شفاف‌سازی‌ای در مورد هزینه‌کرد مسابقات سراسری و بین‌المللی قرآن صورت نگرفته، اما مسئولان قرآنی اوقاف همچنان بر این موضوع تأکید دارند.

با نگاهی به گذشته نسبتاً کوتاه بنیاد مسابقات قرآن، به نظر می‌رسد، ریاست جدید، کریم دولتی سختی‌های یک‌ساله رئیس پیشین را نداشته باشد و همین باعث می‌شود تا با فراغ بال بیشتری ایده‌های مطرح شده در اساسنامه بنیاد را پیاده‌سازی کند.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا مسابقات بنیاد سازمان اوقاف کریم دولتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۴۰۴۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه پرورش دام سبک در گلستان با حمایت سازمان اوقاف

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور گفت: به دنبال ایجاد مجموعه مادر در پرورش دام سبک با نژاد رومن در استان گلستان هستیم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، حجت‌الاسلام والمسلمین خاموشی صبح امروز در مراسم افتتاح نخستین مرکز تکثیر و پرورش دام سبک نژاد رومن در استان گلستان، اظهار داشت: با مشارکت و سرمایه‌گذاری محل موقوفه میرسعداله ایلخانی شهرستان آزادشهر این مجموعه راه‌اندازی شد و به دنبال این هستیم که استان گلستان به عنوان مجموعه مادر در پرورش این نوع نژاد باشد.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته تفاهم‌نامه همکاری میان استانداری گلستان و سازمان اوقاف و امور خیریه کشور منعقد شد، افزود: در این تفاهم‌نامه مقرر شد که کار مولدسازی در استان گلستان با همکاری فی‌مابین انجام شود .

خاموشی تصریح کرد: با توجه به وجود شرایط مناسب در استان گلستان مانند خوراک دام و بارش‌های مناسب برای تامین امنیت غذایی توسعه و مولدسازی دام سبک آن هم از نژاد خاص را برنامه‌ریزی کردیم که این نژاد با توجه به ویژگی‌هایی که دارد مناسب پرورش در استان شناخته شد .

وی با اشاره به اینکه دو قلوزایی از ویژگی‌های بارز نژاد رومن است، تاکید کرد: برنامه‌ریزی کرده‌ایم مجموعه مادر در این استان ایجاد کنیم تا با توسعه این مجموعه فارم‌های دیگر در استان و کشور توسعه دهیم .

استاندار گلستان نیز در این مراسم گفت: پیرو تفاهم‌نامه‌هایی که قبلاً منعقد شده و تلاش‌های مجموعه اوقاف در استان گلستان توافقات در حال اجرایی شدن است.

علی محمد زنگانه تاکید: در دام سنگین حضور خوبی داشتند و در بحث دام سبک هم وارد عمل شدند و در زمینه آبزی‌پروری هم  توافق شده که امیدواریم نتیجه خوبی در این بخش هم حاصل شود.

انتهای پیام/581/.

دیگر خبرها

  • نگاهی به بدترین گوشی های هوشمند جهان؛ از آیفون ۶ تا گلکسی نوت ۷ انفجاری (+عکس)
  • اعزام ۲ نماینده از ایران به مسابقات قرآن مالزی
  • سازمان اوقاف از شرکت‌های دانش بنیان و نخبگان جوان حمایت می‌کند
  • حضور ۳۹ شرکت دانش‌بنیان در نمایشگاه دستاوردهای سازمان اوقاف
  • رونمایی از کتاب "نگاهی به عملکرد شرکت‌های دولتی"
  • تشریح دستاورد‌های وقف در نمایشگاه دستاورد‌های سازمان اوقاف و امور خیریه
  • افتتاحیه نمایشگاه دستاوردهای سازمان اوقاف برگزار می شود
  • نمایشگاه دستاورد‌های وقف برپا می‌شود
  • آیین تکریم و معارفه معاونت امور بین‌الملل بنیاد سعدی
  • توسعه پرورش دام سبک در گلستان با حمایت سازمان اوقاف