Web Analytics Made Easy - Statcounter

آیین راه اندازی معاملات قراردادهای آتی پسته فندقی در حالی امروز در بورس کالا برگزار می‌شود که از زمان شروع معاملات گواهی سپرده این محصول ۲۳.۵ هزار گواهی سپرده پسته معادل بیش از ۲۳.۵ تن محصول استاندارد در این بازار مورد معامله قرار گرفته است. ۲۱ مهر ۱۳۹۸ - ۰۹:۳۶ اقتصادی بازار سهام | بورس نظرات - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از کالاخبر، پسته فندقی در حالی پا به معاملات بورس گذاشته که مسوولان، صاحب نظران و نمایندگان خانه ملت معتقدند عرضه این محصول صادراتی و ارزآور سبب رشد کیفی صادرات پسته، اطلاع همگانی از قیمت‌های شفاف، ایجاد رقابت در معاملات داخلی و خارجی، فروش مستقیم و نقدی محصول به جای معاملات چکی و مدت دار، تقویت برند پسته ایرانی و جلوگیری از رقابت مخرب تجار و در نهایت شناسایی بازارهای هدف جدید می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه برخی اظهارنظرهای مطرح شده طی روزهای اخیر در خصوص ورود پسته به معاملات گواهی سپرده و قراردادهای آتی بورس کالا را مرور می کنیم.

رشد کیفی طلای سبز جهت صادرات

در همین رابطه، معاون اسبق وزیر صمت معتقد است با وجود همه عوامل برتری پسته ایران در جهان و حتی در صورت قیمت پایین محصول ایرانی، اما اگر ما مقررات و ضوابط بهداشتی را رعایت نکنیم در رقابت با بهترین‌ها از صحنه عقب خواهیم افتاد؛ به همین دلیل یکی از مواردی که امروز برتری پسته آمریکا نسبت به ایران را می تواند تضمین کند، کنترل نکات بهداشتی است.

مجتبی خسروتاج افزود: در این زمینه با توجه به عرضه محصولات استاندارد و با مشخصات بهداشتی مشخص در بورس کالا، این بازار می تواند در موفقیت صادرات پسته ایران و رقابت با آمریکا نقش ویژه ای ایفا کند. به طوری که رعایت استانداردها در عرضه محصولات در بورس می تواند در این حوزه به ایران کمک کند.

اطلاع همگانی از قیمت های شفاف

عضو هیات مدیره مجمع ملی خبرگان کشاورزی نیز می گوید اصلی ترین مزیت عرضه پسته در بورس، شفاف سازی قیمت این محصول برای اطلاع همگان است؛ به شکلی که باغداران به مرور از قیمت های واقعی ثبت شده بر تابلوی بورس مطلع می شوند و محصولشان را ارزان به واسطه ها نمی فروشند.

به گفته علی خانمحمدی، ایجاد رقابت یکی از فاکتورهای اصلی بورس است و اگر حضور پررنگ تری در معاملات محصولات کشاورزی بورس داشته باشیم، تولید و عرضه محصولات باکیفیت تر و متناسب با نیاز بازار به همراه رقابت را در این بخش رواج داده ایم.

لزوم ایجاد یک مرجع قیمت‌گذاری رسمی

شمس الله شریعت‌نژاد، عضو هیات رئیسه کمیسیون کشاورزی نیز با بیان اینکه در شرایطی که نحوه قیمت‌گذاری پسته متولی خاصی نداشته و بیشتر توسط عمده‌فروشان خاص در انبارها صورت می گیرد، معتقد است که رقابتی منطقی در بازار سنتی پسته وجود ندارد و معاملات گواهی سپرده پسته در بورس کالا می‌تواند در کشف صحیح قیمت و رشد کیفیت به همراه ایجاد رقابت در معاملات داخلی و خارجی اثر گذار باشد.

به گفته این نماینده خانه ملت، پسته ایرانی دارای مشتریان خارجی زیادی بوده و تنها یک رقیب یعنی آمریکا را در عرصه صادرات پیش روی خود می‌بیند، اما کیفیت پسته ایرانی کاملاً با پسته آمریکایی متفاوت است و می‌توان بار دیگر با ایجاد یک مرجع قیمت‌گذاری رسمی همچون بورس، بازار را از حالت سنتی خارج کرد و در حوزه رقابت پذیری در بازار جهانی پسته بهتر عمل کرد.

تجمیع منابع مالی در بورس

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس نیز یکی از کارکردهای بورس را تجمیع منابع مالی دانست و افزود: یکی از ضعف های ما در حوزه صادرات این است که محصولات کشاورزی را به صورت خرد عرضه می کنیم که به طور یقین با عرضه پسته در بازار بورس این مشکل رفع خواهد شد.

محمدرضا پورابراهیمی با تاکید بر شفافیت قیمت محصولات در بورس کالا، ایجاد مکانیسم کشف قیمت و حمایت از قشر زحمتکش تولیدکننده را در رأس اهداف عرضه پسته در بورس کالا دانست و اظهار داشت: در حال حاضر ما بازار سنتی غیرشفافی داریم که با عرضه پسته در بورس کالا تبدیل به یک بازار رسمی شفاف می‌شود.

به گفته وی منظور از قیمت شفاف این است که همه بدانند در لحظه، نوع مشخصی از پسته که صادر می‌شود، چه قیمتی دارد؛ در این صورت نه صادرکننده متضرر می‌شود و نه تولیدکننده.

امکان پیش فروش پسته

همچنین، نماینده مردم زرند و کوهبنان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه باغداران از معاملات پسته در بورس استقبال خواهند کرد، گفت: استفاده از قراردادهای آتی پسته به باغداران در پیش بینی قیمت ها طی ماه های پیش رو به ویژه در فصل برداشت و پوشش ریسک های ناشی از نوسانات قیمتی کمک می کند. به طوری که با این سازوکار معاملاتی، خیال کشاورز از قیمت های آینده راحت است و می تواند محصول را به اصطلاح پیش فروش کند.

امیری خامکانی خاطر نشان کرد: متاسفانه در بازار سنتی واسطه ها و دلالان محصول باغداران پسته را به صورت ارایه چک با تاریخ های مدت دار خریداری می کنند که این امر در بسیاری از موارد باعث می شود تا کشاورز به پول خود نرسد؛ این در حالی است که در معاملات گواهی سپرده کالایی فروش محصول به صورت مستقیم و نقدی انجام شده و باغدار به راحتی و در کمترین زمان پس از انجام معامله پول خود را دریافت می کند.

تامین مالی با توثیق گواهی سپرده کالایی

احمد انارکی محمدی عضو هیات رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس نیز ورود پسته به بورس کالا را گام نخست برای به دست آوردن جایگاه قبلی پسته در بازارهای جهانی می داند. به گفته وی، بورس می تواند در شفاف سازی قیمت ها کمک بسیاری به باغداران و کشاورزان کند؛ چرا که با وجود اینکه بسیاری از کشاورزان و باغداران با بازار سرمایه آشنایی کامل ندارند، اما زمانی که اسم بورس به میان آمده و امکان ثوقیق گواهی سپرده پسته به عنوان ضمانت فراهم شده است، بانک‌ها حمایت بهتری از فعالان بازار دارند و کشاورزان از این نظر سود می‌کنند.

وی با تاکید بر اینکه باید ثمره کار کشاورزان به خودشان بازگردد که اگر غیر از این باشد به هدف خود نرسیده ایم، ادامه داد: اگر کشاورزان به بازار سرمایه اعتماد کنند، بخش قابل توجهی از مشکلاتی که در گذشته گریبان گیر آن‌ها بوده که از جمله آن می توان به حضور واسطه ها و دلالان اشاره کرد، برطرف می شود.

این گزارش می افزاید: معاملات گواهی سپرده پسته فندقی طبیعی خندان 32-30 از 9 مهرماه جاری در بورس کالا آغاز شد و امروز(یکشنبه) آیین راه اندازی معاملات قراردادهای آتی پسته در بورس کالای ایران برگزار می شود.

پسته خندان‌تر از همیشه در بورس کالاقرارداد آتی پسته یکشنبه آینده راه‌اندازی می‌شودکشف قیمت روز پسته در بورس کالا/ اتحادیه خشکبار آماده همکاری با بورس است

انتهای پیام/

R32365/P/S7,84/CT12 واژه های کاربردی مرتبط بورس کالا

منبع: تسنیم

کلیدواژه: بورس کالا بورس کالا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۴۰۶۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش بیش از ۱۳ هزار واحدی شاخص کل بورس/ فاز اصلاحی شاخص شروع شد؟

رباب وفایی کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: چند روز گذشته شاهد افزایش تقاضا و رشد شاخص در بازار بودیم، اما امروز عرضه بر تقاضا برتری پیدا کرد و اکثر نماد‌های شاخص ساز در منفی کار خود را به پایان رساندند. این اصلاح موقت فرصت مناسبی برای توجه به سهام جا مانده و خودنمایی مجدد بازیگر محور‌ها است.

این کارشناس بازار سرمایه می‌گوید: شایعه‌ای جدید در مورد واگذاری سهام تودلی خودروسازان دوباره به گوش می‌رسد که رنج‌های مثبت و استقبال از این صنعت را به همراه داشت. 

او افزود: امروز ارزش معاملات کل به ۹۴۵۸ میلیارد تومان رسید که از این مقدار ۵۰۳۳ میلیارد تومان سهم ارزش معاملات خرد بوده است. همچنین بازار ۵۲ میلیارد تومان ورود پول حقیقی را تجربه کرد. در پایان معاملات امروز تعداد ۳۶۸ نماد (۴۷ درصد) در مثبت و ۴۱۴ نماد (۵۳ درصد) در منفی به کار خود پایان دادند. پس از گذشت از سقف قبلی، بازار به تعادل رسیده و می‌توان همچنان به امید جبران جاماندگی بازار روی سهم‌های بازار سهامداری کرد.

او در نهایت بیان کرد: شاخص کل با بیش از ۱۳۴۰۰ واحد کاهش رو به رو شد و به سطح ۲ میلیون و ۳۰۳ هزار واحد رسید. این در حالی بود که شاخص هم‌وزن که نشان دهنده وضعیت کلی نماد‌های کوچک و متوسط است بارشد ۱۳۲۱ واحدی همراه شد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس

دیگر خبرها

  • نحوه خرید کشنده فاو در بورس
  • دو اثر مهم عرضه در بورس کالا برای طلای سرخ
  • بورس سبزپوش شد؛ رشد مناسب بازار در هفته اول اردیبهشت
  • محرک جدید بورس
  • بورس امروز ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • افزایش کیفیت و حذف واسطه‌ها با عرضه زعفران در بورس کالا
  • کاهش بیش از ۱۳ هزار واحدی شاخص کل بورس/ فاز اصلاحی شاخص شروع شد؟
  • عرضه هزار و ۵۰۰ کیلو زعفران فردا در بورس کالا
  • بورس امروز ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • بورس امروز ۴ اردیبهشت۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار