Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان: غلامحسین اسماعیلی در گفت‌وگوی ویژه خبری با موضوع بی سامانی سامانه‌های مبارزه با قاچاق کالا به عنوان مهمان تلفنی در پاسخ به سئوالی در رابطه با تاکیدات رییس قوه قضاییه مبنی بر بررسی مجدد و تغییر فرآیند مبارزه با قاچاق کالا در سفر به هرمزگان و الزامات آن اظهار کرد: الزام اولیه که در اصلاح فرآیند باید انجام شود، اقداماتی است که نهاد‌های متولی در امر پیشگیری از قاچاق کالا متکفل آن هستند و و‌ظایفی است که قانونگذار برای آن‌ها در فصل دوم قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در نظر گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: متاسفانه این اقدامات بعضا انجام نشده و بعضا ناقص انجام شده است. در بسیاری از موارد این اقدامات به صورت یکپارچه انجام نشده و این امر ما را در مبارزه با قاچاق کالا به توفیقاتی که مدنظر قانونگذار و مقام معظم رهبری است، نرسانده است.

اسماعیلی با اشاره به بازدیدی که در جریان سفر آیت الله رییسی از گمرک صورت گرفت، گفت: گرچه سامانه انبار به عنوان یکی از سامانه‌ها موضوعی است که نیازمند اقدام در بخش‌های مختلف است؛ اما در بررسی وضعیت گمرک در انبار‌های آنجا متوجه شدیم که مسئولان مربوطه از انبار‌های متعدد موجود در گمرک اطلاعی ندارند که چه نوع کالایی و با چه مشخصاتی و با چه میزانی در گمرک وجود دارد.

سخنگوی دستگاه قضا اظهار کرد: وقتی آنقدر هنوز در امر شناسایی وارادات و‌صادرات از برنامه‌های پیش بینی شده در قانون عقب هستیم، چگونه می‌توانیم ادعا کنیم که در مبارزه با قاچاق بتوانیم به مرز مطلوب برسیم و جلوی قاچاق کالا گرفته شود.

اسماعیلی ادامه داد: در گمرک هم در انبار‌های سرپوشیده و هم در انبار‌های روباز شاهد خودرو‌های فراوانی که سال‌های قبل بیش از یکسال و دو‌سال قبل وارد گمرک شده و در محوطه گمرک زیر آفتاب دچار اصطلاک شده بود؛ بودیم، اما هیچ اقدامی در ارتباط با ساماندهی آن‌ها انجام نشده بود.

سخنگوی قوه قضاییه یادآور شد: این‌ها مصادیقی از موضوعاتی است که خصوصا با رویکرد پیشگیری از قاچاق کالا مدنظر ریاست قوه قضاییه قرار گرفت و تاکید شد که باید روند مبارزه با قاچاق کالا علی الخصوص در حوزه پیشگیری دچار تحول شود و بتوانیم از قاچاق کالا جلوگیری کنیم.

وی تاکید کرد: البته در مرحله رسیدگی و صدور حکم و در فرآیند اجرای مجازات و قانون و همچنین شناسایی اموال کسانیکه از قاچاق کالا دچار افزایش سرمایه شده اند، باید بازنگری جدی صورت گیرد.

اسماعیلی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آیا دستگاه قضا نمی‌خواهد با کسانیکه اخلال در کار سامانه جامع تجارت ایجاد می‌کنند برخورد نماید، بیان داشت: قطعا نیازمند ورود به این‌حوزه هستیم، خصوصا اینکه در دستورات ریاست قوه قضاییه مکررا تاکید شده که علاوه بر افعال مجرمانه، باید به سراغ ترک‌فعل‌هایی که متولیان امور موظف به انجام آن بودند و از انجام این افعال خودداری کردند و باید پاسخگوی ترک فعل‌های خود باشند، برویم.

سخنگوی قوه قضاییه ادامه داد:خوشبختانه در ماده الف قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز هر فعل یا ترک فعلی که موجب نقض تشریفات قانونی مربوط به ورود و خروج کالا و ارز شود جرم دانسته شده است.

وی گفت: اراده قوه قضاییه در دوره جدید این است که در کنار اعمال مجرمانه به سراغ ترک فعل متولیان امور هم برود و به سازمان بازرسی کل کشور ماموریت داده شده که در مورد یکایک وظایف قانونی این دستگاه‌ها که در همین قانون بیش از سی وظیفه برای دستگاه‌های مختلف بیان شده را ورود پیدا کند و ببینید که کدامیک از نهاد‌های متولی وظیفه قانونی خودشان را انجام می‌دهند و چه دستگاه‌هایی قصور و کوتاهی کرده اند تا بشود در ارتباط با ترک فعل‌های آن‌ها نیز تصمیم قانونی را اتخاذ کرد.

اسماعیلی در پاسخ به سئوال دیگر مجری در زمینه اینکه چه زمانی اختلاف بین گمرک و سامانه جامع تجارت حل می‌شود، افزود: حل موضوع با ما نیست بلکه برخورد با متخلف با قوه قضاییه است. وظیفه داریم از طریق نهاد‌های نظارتی به ویژه سازمان بازرسی کل کشور، متخلف را شناسایی کرده و برخورد کنیم.

سخنگوی قوه قضاییه خاطرنشان کرد:یکی از تاکیداتمان این است که باید با گلوگاه‌های فسادزا و جا‌هایی که زمینه بروز فساد وجود دارد برخورد کنیم؛ اما ایجاد شفافیت و‌سامانه وظیفه قوه قضاییه نیست.

اسماعیلی گفت: ممکن است هرکدام از متولیان دستگاه‌ها را اگر وظایف خودشان را انجام ندهند تحت تعقیب قرار دهیم و توسط نهاد‌های ذیربط مجازات کنیم؛ اما وظیفه مدیریت کلان اجرایی کشور است که در این قبیل موارد ورود پیدا کند و سامانه‌ها را ایجاد نماید و ارتباط بین آن‌ها برقرار کند.

سخنگوی قوه قضاییه یادآور شد: قوه قضاییه به صورت ویژه ورود پیدا می‌کند و سازمان بازرسی قصور دستگاه‌هایی که در این ارتباط کم کاری کردند را بررسی و قصورکنندگان را تحت تعقیب قرار می‌دهد.

منبع: فردا

کلیدواژه: اسماعیلی قوه قضاییه فساد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۴۰۸۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف میلیاردی ماینرهای قاچاق در نیکشهر

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه خبری پلیس، سرهنگ علیرضا دلیری، افزود: در راستای اجرای طرح مبارزه با قاچاق کالا و جمع آوری دستگاه‌های غیرمجاز استخراج ارز دیجیتال، مأموران انتظامی نیکشهر با انجام اقدامات اطلاعاتی از فعالیت مجرمانه فردی در این خصوص مطلع و موضوع را در دستور کار خود قرار دادند.

وی ادامه داد: مأموران ضمن هماهنگی‌های لازم قضائی به محل نگهداری دستگاه‌های ماینر قاچاق اعزام و در بازرسی از محل مربوطه ۲۱ دستگاه استخراج ارز دیجیتال کشف شده و یک نفر متخلف در این راستا دستگیر شد.

جانشین فرمانده انتظامی استان با اشاره به اینکه ارزش دستگاه‌های ماینر مکشوفه برابر اعلام نظر کارشناسان ۲۰ میلیارد ریال برآورد شده خاطر نشان کرد: برخورد با قاچاق کالا و مخلان نظام اقتصادی کشور از اولویت‌های فراجا است.

کد خبر 6087596

دیگر خبرها

  • باید با شکات حرفه‌ای که قصد تخریب قضات و قوه قضاییه را دارند، برخورد شود
  • دادسرای انتظامی قضات با شکات حرفه‌ای برخورد کند
  • برخورد با قصور دستگاه‌ها در صورت بی توجهی به آسیب‌های اجتماعی
  • ماینرهای قاچاق در نیکشهر کشف شد
  • برخورد با قصور دستگاه‌ها در صورت بی توجه به آسیب‌های اجتماعی
  • طی مدتی که معاون اول قوه قضاییه بودم، ارتباطات خوبی را با مجلس و دولت برقرار کردیم
  • کشف میلیاردی ماینرهای قاچاق در نیکشهر
  • رئیس قوه قضائیه: نباید از وجود اختلافات و به میدان آمدن سلیقه‌های مختلف هراسید
  • ترخیص کالا از گمرک؛ مراحل ترخیص + هزینه ها
  • محموله صادراتی اسرائیل در مرز بازرگان توقیف شد + جزئیات