Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری ، بهروز عمرانی رییس پژوهشگاه این مطلب را در مراسم رونمایی از کتاب «گرجیان در قبرستان مسیحی دولاب تهران » مطرح کرد و با اشاره به دیرینگی ارتباط و تاریخ مشترک بین ایران و گرجستان افزود: دوره اوج ارتباطات این دو کشور به دوره کورا ارس بر می گردد که این ارتباطات تا عصر آهن ،عصر آهن سه و شروع امپراطوری هخامنشی ادامه داشته است  .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: یافته های معماری که از قرن  چهار ، پنج و ششم پیش از میلاد به دست آمده و مشابهت آن با آثار معماری دوره هخامنشی در ایران نشان دهنده این ارتباط و میراث مشترک فرهنگی در منطقه قفقاز بوده است .

وی درادامه به وجود ظروف لاله ای که در مجموعه های هخامنشی وجود دارد اشاره کرد و گفت :نمونه این ظروف در محوطه ها و قبرستان های گرجستان نیز مشاهده شده است. این مشابهت ها در دوره هخامنشی و پس از آن در قالب ریتون ها با جنس های مختلف نشان دهنده وجوه و فصول مشترک ایران  و گرجستان است .

رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری ، با اشاره به اینکه در دوره ساسانی ارتباطات فرهنگی ایران با منطقه قفقاز جنوبی بویژه گرجستان آشکار بوده تصریح کرد: تعداد زیادی نقاشی از دوره قاجاریه در موزه های گرجستان وجود دارد که حامی شروع ارتباطات مشترک، مطالعات ،حفاظت و مرمت مینیاتور ها و مجموعه های لاکی هستند.

عمرانی در پایان گفت : انجام مطالعات در حوزه حفاظت و مرمت ، زبان شناسی و فعالیت های مشترک باستان شناسی در محوطه هایی  که حاوی میراث فرهنگی مشترک ایران و گرجستان  است مورد انتظار پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری است که امیدواریم برگزاری این نشست ها مقدمه ای برای انجام آنها باشد  .

در ادامه نیکولوز ناخو تسریشویلی عضو هیأت علمی موسسه شرق شناسی گرجستان سخنانش را در خصوص گورستان دولاب آغاز کرد و گفت :پروژه «بخش گرجی مجموعه قبرستان های مسیحی دولاب تهران ؛تطبیق تاریخی –فرهنگی ، تشخیص خطرهای موجود و پیدا کردن راه حل آنها »با بودجه بنیاد علمی شوتا روستاولی انجام شده است .

او افزود: در قالب اجرای این طرح دانشگاه دولتی ایلیا گرجستان تفاهم نامه هایی را با پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و دانشگاه اصفهان امضا کرده است .

وی در ادامه با اشاره به فعالیت های فرهنگی گرجستان از کتاب گرجیان در قبرستان مسیحی دولاب تهران به عنوان اثری ماندگار در این حوزه نام برد .

پرفسور جورج سانیکیدزه رییس موسسه شرق شناسی گرجستان نیز در خصوص روابط فرهنگی ایران و گرجستان مطالبی را مطرح کرد .

در ادامه غلامرضا رحمانی رییس پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار فرهنگی –تاریخی پژوهشگاه به تشریح طرح مطالعاتی و پژوهشی حفاظت و مرمت بر روی آرامگاه مینادورا خوشطاریا (شاهزاده گرجی ) پرداخت .

او تدوین برنامه حفاظتی و مرمتی بر روی آرامگاه ، طراحی روش استحکام بخشی بر اساس نتایج آزمایش ها ، تحلیل نتایج آزمایش های انجام شده ، انجام مستند نگاری بر روی اثر ، تعیین نتایج آنالیزها ، تدوین روش حفاظت و تعیین کیفیت و کمیت موارد مورد استفاده درمرمت را در قالب طراحی برنامه حفاظتی عنوان کرد .

رحمانی در ادامه گفت :پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار فرهنگی –تاریخی  این آمادگی را دارد که با توافق طرف گرجی مطالعات آزمایشگاهی را زودتر آغاز کرده تا در بهار سال آینده همزمان با شروع کار گروه مرمت طرح مرمتی آماده باشد .

علیرضا قلی نژاد معاون فناوری و کاربردی سازی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری نیز در ادامه ،این مراسم را آغازی بر استمرار فعالیت های مشترکی  دانست که تا کنون توسط دو کشور صورت گرفته است .

او گفت : ما از کشورهایی سخن می گوییم که روابطشان بیشتر از حسن همجواری است و پیوند های غنی و فرهنگی بین ایران و گرجستان حکایت از تداوم و استمرار ارتباط در طول تاریخ دارد .

وی تصریح کرد : پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری  تلاش می کند در مجموع کشورهایی که پیوند های فرهنگی غنی وجود دارد فعالیت هایی را با توافق و تمایل طرفین انجام دهد .

او گفت : پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری آمادگی دارد فعالیت های پژوهشی را در این راستا انجام دهد و بخش هایی از کتاب «گرجیان در قبرستان مسیحی دولاب تهران »که به زبان گرجی است را به فارسی ترجمه و مجددا به چاپ برساند.

کد خبر 4745039 فاطیما کریمی

منبع: مهر

کلیدواژه: میراث فرهنگی باستان شناسی گرجستان کتاب و کتابخوانی ادبیات اربعین 98 ترجمه ادبیات جهان اربعین حسینی معرفی کتاب کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بازار نشر گردشگری انقلاب اسلامی ایران جایزه ادبی معرفی نشریات فرهنگ عمومی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۴۱۵۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان معرفی شد

به گزارش خبرگزاری مهر، عصر امروز_یکشنبه دوم اردیبهشت_ در نشست شورای معاونان اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان و با حضور جواد واحدی معاون امور مجلس، حقوقی و امور استان‌های وزارت میراث فرهنگی، آئین تکریم حمید رضا محققیان سرپرست پیشین و امیر کرم زاده مدیرکل جدید اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان برگزار شد.

در این نشست جواد واحدی پس از ارائه گزارشی از سوی سرپرست پیشین و مدیران اداره کل اظهار داشت: گزارشات واصله حاکی است که در طول ایام مختلف به ویژه ایام عید نوروز امسال، همکاران این اداره کل، با کمترین امکانات لکن خالصانه و با عشقی که به تاریخ و هویت این سرزمین دارند به میلیون‌ها نفر گردشگر از سراسر ایران و جهان خدمات رسانی کردند.

وی افزود: معتقدم اصفهان شناسنامه کشور در ۳ حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است، لذا خوشحالم که امروز اعلام کنم در هر سه خوش درخشیده به گونه‌ای که در حوزه صنایع‌دستی این استان دو شهر جهانی دارد، همچنین در حوزه میراث فرهنگی در کنار هزاران اثر تاریخی ،۱۷ اثر جهانی دارد و در حوزه گردشگری نیز این استان همه ساله مقصد میلیون‌ها نفر گردشگر است.

واحدی عنوان کرد: معتقدم در حوزه صنایع دستی در بحث صادرات، در حوزه گردشگری در خصوص بهره‌گیری هرچه بهتر از تشکل‌های گردشگری و خدمات‌رسانی و همچنین در حوزه میراث می‌بایست در بحث جذب بودجه‌های مرمت بیش از گذشته کار کنیم.

معاون امور حقوقی، مجلس و امور استان‌های وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی همچنین در بخش دیگری از سخنانش بیان داشت: آقای محققیان به عنوان یکی از همکاران پیشکسوت در طی ۹ ماه گذشته با صبر و بردباری و با اخلاق شایسته خود توانست به عنوان سرپرست، اداره کل استان را به خوبی اداره کند، لکن معتقد بودیم باید هرچه سریع‌تر با توجه به اهمیت استان اصفهان، مدیریت استان ساماندهی شود، لذا پس از بررسی‌های کمیته انتصابات و با نظر وزیر محترم، آقای امیر کرم‌پور را به‌عنوان فردی جوان، با تجربه و در عین کوشا و خلاق برای مدیریت اداره کل استان انتخاب و امروز و در نشست شورای معاونین اداره کل به عنوان مدیرکل جدید میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان با حکم مهندس ضرغامی منصوب شده و از امروز رسماً فعالیت خود را در سمت جدید آغاز می‌نماید.

واحدی همچنین خاطر نشان کرد: یکی از مهمترین اولویت‌های مدیرکل جدید رسیدگی به رفاهیات همکاران اداره کل است و سپس در هر سه حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در انتظار رخدادهای جدید توسط مدیرکل جدید و همکاران ایشان در سراسر استان اصفهان هستیم.

کد خبر 6084825

دیگر خبرها

  • نرم افزار «لرستان سفر» چندزبانه می‌شود
  • ثبت ۴۱ میراث در فهرست آثار ملی البرز
  • سرپرست گروه پژوهشی هنرهای ملی معرفی شد
  • «اخلاقی» سرپرست میراث فرهنگی استان سمنان شد
  • انتصاب مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان
  • اصفهان شناسنامه کشور در بخش میراث فرهنگی است
  • روستای هجیج جزو روستا‌های کاندیدای ثبت جهانی
  • مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان معرفی شد
  • مدیرکل جدید میراث فرهنگی استان اصفهان معرفی شد
  • مرمت پیکره گلی محوطه تاریخی کنارصندل جیرفت