Web Analytics Made Easy - Statcounter

دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا که با موجی از انتقاد‌ها در این باره روبرو شده، عنوان داشت تنها کسی است که حق دارد درباره حضور نیرو‌های آمریکا در سوریه تصمیم بگیرد.

 تصمیم دونالد ترامپ برای خارج کردن نیروهایش از سوریه انتقادات گسترده‌ای را از سوی هر دو حزب آمریکا به دنبال داشته است و منتقدان این اقدام بر این باورند که خروج نیرو‌های آمریکایی ثبات خاورمیانه را تهدید می‌کند و جان کرد‌های سوریه را که متحدان آمریکا در مبارزه با داعش بوده‌اند، به خطر می‌اندازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال ترکیه شبه‌نظامیان کرد را تهدیدی تروریستی می‌داند و عملیاتی نظامی را علیه آنان به راه انداخته است.

ترامپ در دفاع از تصمیم خود گفت، نمی‌تواند به "جنگ‌های بی‌پایان" ادامه دهد.

او در سخنرانی مفصل خود در نشست سالانه فعالان اجتماعی محافظه‌کار گفت: ما باید قهرمانان و سربازان بزرگمان را به خانه بازگردانیم. زمانش فرارسیده است. به خاطر داشته باشید که آنان برای سرزمین خودشان می‌جنگند. آنان به ما کمک نکرده‌اند که برای سرزمینمان بجنگیم. بگذارید مرزهایشان را داشته باشند، اما من فکر نمی‌کنم سربازانمان مجبور باشند ۱۵ سال آینده را در آن جا باشند تا از مرز ترکیه و سوریه حفاظت کنند در حالی که نمی‌توانیم از مرز‌های خودمان حفاظت کنیم.

او خاورمیانه را "منشاء اتفاقات ناامیدکننده" توصیف کرد که به رغم سال‌ها مشارکت نظامی و سرمایه‌گذاری مالی آمریکا در آن، بهبودی در وضعیتش حاصل نشده، بلکه با شرایط وخیم‌تری نیز روبه‌رو شده است.

ترامپ در این باره گفت: خاورمیانه اکنون کمتر امن است، کمتر ثبات دارد و آنان می‌جنگند. این کاری است که می‌کنند. آنان می‌جنگند.

در همین حال، رییس جمهور آمریکا مجوز کمک اضطراری ۵۰ میلیون دلاری را به گروه‌های حقوق بشر سوریه و دیگر نهاد‌هایی که به حفاظت از غیرنظامیان کمک می‌کنند، صادر کرد.

کاخ سفید در بیانیه‌ای اظهار کرد، این مبلغ "برای کمک به مدافعان حقوق بشر در سوریه، سازمان‌های جامعه مدنی و اقداماتی برای مصالحه که مستقیما از قربانیان اقلیت‌های قومی و دینی حمایت می‌کنند" اختصاص داده شده است.

در این بیانیه آمده است: این کمک مالی همچنین صرف بازخواست (مسئولان حملات علیه غیرنظامیان)، پاکسازی بقایای قابل انفجار جنگ، ایجاد امنیت اجتماعی برای پایدارسازی کمک‌ها، مستندسازی موارد سوء استفاده از حقوق بشر و نقض قوانین انسانی بین‌المللی وحمایت از بازماندگان خشونت‌ها و شکنجه‌های جنسی خواهد شد.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: رییس جمهور آمریکا دونالدترامپ فعالان اجتماعی کمک اضطراری سرمایه گذاری مالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۴۴۷۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عقب‌نشینی کیهان از ادعای «خواب روحانی» در شب حمله به عین‌الاسد

به گزارش جماران؛ به نقل از خبرآنلاین، بخش آنلاین روزنامه کیهان پس از توضیح سایت دکتر روحانی درباره بی‌اطلاع گذاشتن رئیس‌جمهور و وزیر امور خارجه از عملیات عین‌الاسد برای انتقام از ترور ناجوانمردانه سردار شهید قاسم سلیمانی، نوشته که «علی‌رغم تلاش مقامات، با توجه به ساعت عملیات و شرایط آقای روحانی، تماس با ایشان جهت اطلاع‌رسانی پیش از حمله مقدور نشد» که آشکارا پس گرفتن دروغ قبلی خود مبنی بر خواب بودن دکتر روحانی است.

کیهان از دروغ «خواب روحانی» در شب حمله به پایگاه عین‌الاسد عقب‌نشینی کرد اما برای توجیه بی‌اطلاع گذاشتن رئیس‌جمهور و دولت از این عملیات، دچار دو اشتباه دیگر شد: انکار اصل برگزاری جلسه‌ای که قرار بود بین دکتر روحانی و فرماندهان نظامی برگزار شود ولی لغو شد و اصرار بر قرار دادن رئیس‌جمهور و رئیس شورای عالی امنیت ملی - و حتی خود شورا - در زمره افرادی که طبق اصل محرمانگی مطلق باید غیرمطلع باشند و تناقض آن با ادعای مقدور نبودن اطلاع به رئیس‌جمهور!

کیهان نیازی به جلسه نمی‌بیند!

بخش آنلاین روزنامه کیهان پس از توضیح سایت دکتر روحانی درباره بی‌اطلاع گذاشتن رئیس‌جمهور و وزیر امور خارجه از عملیات عین‌الاسد برای انتقام از ترور ناجوانمردانه سردار شهید قاسم سلیمانی، نوشته که «علی‌رغم تلاش مقامات، با توجه به ساعت عملیات و شرایط آقای روحانی، تماس با ایشان جهت اطلاع‌رسانی پیش از حمله مقدور نشد» که آشکارا پس گرفتن دروغ قبلی خود مبنی بر خواب بودن دکتر روحانی است.

البته کیهان پس از اطلاع از اصل موضوع که مقامات ارشد نظامی از رئیس‌جمهور درخواست ملاقات فوری کرده بودند و او در منزلش منتظر آن‌ها بود اما این قرار از سوی درخواست‌کنندگان در آخرین ساعات لغو شد، اول نوشته «منطقاً برای اطلاع‌رسانی زمان حمله، نیازی به تشکیل جلسه در منزل آقای روحانی نیست!» و بعد از آن نظر داده «تصمیم حمله موشکی به پایگاه عین‌الاسد در بامداد ۱۸ دی ۱۳۹۸ طبق قانون در سلسله مراتب فرماندهی نیروهای مسلح گرفته شده بود و با حفظ محرمانگی مطلق، مطلعین از این تصمیم حتی به ۱۰ نفر در میان کل نیروهای مسلح نمی‌رسید.‌ بدیهی است اجرای این تصمیم نیاز به هیچ جلسه‌ای خارج از چارچوب قانونی نیروهای مسلح نیز نداشت.»

این ادعای کیهان نه تنها نقض دروغ سابق خود هست بلکه برخلاف توصیه سایت روحانی که بپرسد چرا جلسه فرماندهان با دکتر روحانی لغو شده، اساساً منکر اصل اطلاع و هماهنگی با رئیس‌جمهور شده که رئیس شورای عالی امنیت ملی نیز هست.

تماسی که مقدور نشد!

نحوه پاسخ به ترور شهید سلیمانی در جلسه روز جمعه ۱۳ دی ۱۳۹۸ شورای عالی امنیت ملی بررسی و چارچوب و قواعدی برای پاسخ احتمالی در آن جلسه مطرح شد و در نهایت تصمیم گرفته شد برای آن عجله‌ای نشود. چنانچه در بیانیه شورای عالی امنیت ملی که عصر روز ۱۳ دی منتشر شد، آمده بود: «جنایتکاران با انتقام سخت منتقمین خون سردار سلیمانی در زمان و مکان مناسب روبه‌رو خواهند شد.»

گرچه دریابان علی شمخانی، دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی اخیراً گفته عملیات موشکی علیه پایگاه عین‌الاسد بر اساس «تصمیم مورد اجماع» بوده و منظورش را مشخص نکرده که اجماع بین چه کسانی، اما اینکه دبیر شورا خود جزو مطلعین حمله بوده، طبیعتاً رئیس شورای عالی امنیت ملی را نمی‌توان از دایره مطلعین حمله حذف کرد! رئیس‌جمهور ایران را به خاطر محرمانگی تصمیم! حتی دقایقی قبل از عملیات مطلع نکرد ولی به نخست‌وزیر عراق اطلاع داد. علاوه بر آن، تماس با رئیس‌جمهور کشور «مقدور نشود» اما تماس با نخست‌وزیر عراق مقدور شود!

دولت خبط و خطا نداشت

نوشته کیهان تأیید مطلب سایت دکتر روحانی است که «رئیس‌جمهور و اعضای دولت دوازدهم به دلیل همین بی‌خبری از حمله به عین‌الاسد، در جریان استقرار پدافند هوایی با احتمال پاسخ متقابل آمریکا و تصمیم‌گیری درباره کلییر نکردن آسمان کشور - هرچند در حیطه اختیارات دولت نیست - و متعاقب آن فاجعه هواپیمای اوکراینی نبوده‌اند.»

البته سردار حاجی‌زاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه، در نشست خبری ۲۱ دی ۱۳۹۸ در پاسخ به این سؤال که آیا نباید فضای کشور چند ساعتی از پروازهای مسافری خالی می‌شد، خاطرنشان کرده بود: «از دید من هر وقت شرایط جنگی می‌شود باید این اتفاق توسط مسئولین ذیربط می‌افتاد، اما به هر ترتیب نیافتاد. اگر خبط و خطایی وجود دارد در بخش نیروهای مسلح است و در بخش دولتی و کشوری و شرکت فرودگاه‌ها هیچ قصور و تقصیری وجود ندارد.»

گرچه طبق گفته دکتر روحانی، دولت مسئولیتی برای کلییر کردن آسمان کشور به عهده ندارد و این مسئولیت برعهده دو نهاد است: اداره هواشناسی در صورت پیش‌بینی شرایط فوق‌العاده جوی و ستادکل نیروهای مسلح در مسائل امنیتی. (نشست خبری با خبرنگاران داخلی و بین‌المللی - ۱۳۹۸/۱۱/۲۷)

دیگر خبرها

  • رابطه چین و آمریکا بر آینده بشریت تاثیر دارد
  • عصبانیت آمریکا از دست ماکرون
  • بایدن ضعیف‌ترین فرمانده کل قوا در آمریکا
  • آمریکا از دست ماکرون عصبانی است
  • بایدن ضعیف ترین فرمانده کل قوا در آمریکا
  • بایدن، پوتین را «قصاب» خطاب کرد!
  • تقدیر رییس جمهور از برگزاری محفل قرآنی امام حسنی‌ها
  • عقب‌نشینی کیهان از ادعای «خواب روحانی» در شب حمله به عین‌الاسد
  • خیرین شریکی راهبردی برای دولت هستند
  • بازدید معاون اول رییس جمهور از ستاد پلیس راهور فراجا