Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-03-28@18:56:45 GMT

رودخانه ۷۰۰ کیلومتری در سطح مریخ کشف شد

تاریخ انتشار: ۲۱ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۴۶۱۳۰

رودخانه ۷۰۰ کیلومتری در سطح مریخ کشف شد

تحقیقات فضایی روز افزون در مورد ویژگی‌های مریخ نشان می‌دهد که بر خلاف تصورهای اولیه اکثر مردم، این سیاره کم شباهت به زمین نبوده و حتی رودخانه‌های بزرگی نیز در سطح آن روان بوده است. مریخ

آژانس فضایی اروپا مطابق تصایری که از سطح مریخ منتشر کرده، رد یک رودخانه ۷۰۰ کیلومتری را که البته سال‌هاست خشک شده، شناسایی کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این رودخانه که به نظر می‌رسد ۳.۵ تا ۴ میلیارد سال پیش جریان داشته، چنان پرآب و خروشان بوده که شبکه وسیعی از آب راه‌ها تغذیه می‌کرده و درهای بزرگی را نیز در مسیر پرفراز و نشیب خود ایجاد و پرآب کرده بوده است.

ناسا

دره‌های موجود در سطح مریخ گاه ۲۰۰ متر عمق و ۲ کیلومتر عرض دارند، درست مشابه دره‌هایی که در کویر آتاکامای شیلی، فلات کلرادو و جزایر هاوایی وجود دارد.

بر پایه تصاویر منتشر شده توسط آژانس فضایی اروپا، این رودخانه در جنوب سیاره مریخ و در منطقه نیرگال ولیس واقع شده بوده است. در این منطقه افزون بر آثار جریان آب، دهانه‌های بزرگ آتشفشان‌های خاموش شده نیز مشاهده شده است.

بررسی ابعاد و حجم آب عبوری از این رودخانه ثبات کرده که دمای هوای مریخ بسیار گرم‌تر از دمای این روزهای آن بوده و در مجموع آب و هوایی بسیار شبیه کره زمین داشته است./یورونیوز

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۴۶۱۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماهواره ارتباطی چین وارد مدار ماه شد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از سی‌جی‌تی‌ان، به گفته اداره ملی فضایی چین، ماهواره رله «کوئیکیاو_۲» (Queqiao-۲) روز دوشنبه پس از ۱۱۲ ساعت پرواز، در فاصله حدود ۴۴۰ کیلومتری از سطح ماه ترمز پریلون را انجام داد و پس از حدود ۱۹ دقیقه وارد مدار ماه شد.

این ماهواره که در تاریخ ۲۰ مارس با موشک حامل لانگ‌مارچ به فضا فرستاده شد، به عنوان سکوی رله برای مرحله چهارم برنامه اکتشاف ماه چین طراحی شده است و خدمات ارتباطی را برای ماه‌نورد چانگ‌ای‌۴ ارائه می‌کند. 

ترمز پریلون یک نوع کنترل مداری حیاتی در طول پرواز ماهواره به ماه است؛ ماهواره باید با نزدیک شدن به ماه "ترمز" کند و سرعت نسبی خود را به کمتر از سرعت فرار ماه برساند تا بتواند توسط گرانش ماه گرفته شود و به دور ماه بچرخد.

دو ماهواره آزمایشی فناوری ارتباطات، تیاندو-۱ و -۲ که روی موشک حامل لانگ مارچ  بودند نیز ترمز پریلون را تکمیل کردند و روز دوشنبه وارد مدار ماه شدند.

 ‌کوئیکیاو_۲ و در مقایسه با مدل قبلی خود با نوآوری‌های بیشتر در فناوری، عملکرد‌ها و طول عمر بیشتر برای مأموریت‌های بیشتر همراه است. 

این ماهواره به عنوان بخش مهمی از برنامه‌های فضایی چین برای ایجاد یک سامانه ارتباطی بین ماه و زمین در نظر گرفته شده و با ورود به مدار ماه، امکان ارتباط مستقیم آن با ماهواره‌های چینی در سطح ماه و ارسال داده‌ها و اطلاعات به صورت مستقیم به زمین فراهم شده است.

این ماهواره در موقعیت مناسبی در مدار ماه قرار گرفته است که به طور بهینه امکان ارتباط با ماهواره‌های دیگر و ایجاد یک پل ارتباطی موثر بین ماه و زمین را فراهم می‌کند. این اقدام مهم برای توسعه برنامه‌های فضایی چین و ارتباط موثر با ماه به شدت مورد توجه قرار گرفته است.

با ورود این ماهواره به مدار ماه، امکان دسترسی سریع‌تر و موثر‌تر به داده‌ها و اطلاعات مربوط به برنامه‌های فضایی چین و برنامه‌های تحقیقاتی مربوط به ماه فراهم شده است. این مهم است که چین به عنوان یکی از کشور‌های پیشرو در حوزه فضاپیما‌ها و ارتباطات فضایی، از فناوری‌های مدرن و پیشرفته برای ارسال داده‌ها و اطلاعات ماهواره‌های خود به زمین استفاده کند و این موفقیت نشان از توانایی و توانمندی چین در این زمینه است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • وقتی دیگر زمین جایی برای زندگی نیست و شهر فضایی می شود! (عکس)
  • نفوذ زمینی‌ها به ماه و خورشید در سالی که گذشت
  • آیا Starship به انتقال انسان به مریخ موفق خواهد شد؟
  • رونمایی از سفینه فضایی جدید کریستیانو رونالدو؛ فراری مدل دیتونا ‏SP3‏ / عکس
  • لحظه برخورد کشتی با پل ۱۰ کیلومتری | سقوط هولناک خودروها به دریا و مرگ چندین نفر + فیلم
  • تصاویر برخورد کشتی با پل ۱۰ کیلومتری | سقوط هولناک خودروها به دریا و مرگ چندین نفر
  • ماهواره ارتباطی چین وارد مدار ماه شد
  • تامین آب مورد نیاز کشاورزی و آبیاری فضایی سبز با پکیج‌های تصفیه فاضلاب
  • از طلوع زمین تا اولین قدم‌ها روی ماه/ ۱۱ مورد از درخشان‌ترین تصاویر فضایی تمام دوران‌ها
  • ۳ فضانورد جدید به ایستگاه فضایی بین‌المللی رسیدند